Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Topaankoop kende moeizame start bij Barcelona: 'Piqué was terughoudend'

Laatste update:

Barcelona telde in de zomer twintig miljoen euro neer voor Jérémy Mathieu en velen vroegen zich af of dit wel een goede aankoop was voor de Spaanse topclub. Gerard Piqué zat mogelijk ook bij de groep twijfelaars; Mathieu vertelt dat hij in het begin een moeizame relatie had met zijn ploeggenoot. Inmiddels kunnen de verdedigers elkaar een stuk beter vinden.

/

De 31-jarige Mathieu vertelt dat hij bij zijn komst het gevoel had dat Piqué niet echt op hem zat te wachten: "Het begin was moeilijk, want ik had het idee dat Piqué wat terughoudend was naar mij", vertelt de Fransman. "Na een paar wedstrijden kregen we een betere relatie en nu is alles een stuk beter."

Mathieu werd door Barcelona overgenomen van Valencia, waar hij vijf seizoenen had gespeeld, en kan gezien worden als de opvolger van de gestopte Carles Puyol. Mathieu deed dit seizoen in 22 competitiewedstrijden van Barcelona mee en maakte nog belangrijke doelpunten tegen Real Madrid (2-1) en Celta de Vigo (0-1).

Jérémy Mathieu is een goede aankoop van Barcelona gebleken

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb nog steeds mijn twijfels bij Mathieu. Ik had toch liever een boateng/hummels/marquinhos gezien. Die bleken allemaal niet haalbaar toen. Uiteindelijk heeft Mathieu ons Wel belangrijke punten bezorgd. Ik twijfel nog steeds, Maar hij is nu prima ingespeeld dus ben Toch wel blij Met hem!

13 april 2015 om 18:57

Welke twijfels dan? Dat hij onder druk van 2-3 spelers de bal eens over de zijlijn poeiert? Ben blij dat op zijn minst 1 van onze 4 dat in zich heeft. Een no- nonsense verdediger die voetbalt waar hij dat mogelijk acht. Ik vind het een geweldige aankoop. Hij is op Alba na onze snelste verdediger. Bij standaardsituaties zijn we verdedigend amper te kloppen met Pique en Mathieu in het centrum en allebei zijn ze aanvallend bij dode spelmomenten ook gevaarlijk. Ik vind het echt een geweldige aankoop dat we echt nodig hadden. Pique is de voetballer achterin samen met Alves en Alba. Mathieu is de no nonsense man...die zijn ook nodig.

Enrique heeft ervoor gezorgd dat vele kritiek op hem hadden en zijn aankoop door hem te misbruiken op een andere moeilijke en cruciale positie tijdens de eerste Classico.

Mascherano is heerlijk met zijn tackles, maar hij is te klein, verliest echt veel luchtduels,verder is hij absoluut niet snel. Pique en Mathieu vind ik een prima centrum.

13 april 2015 om 19:03

Was Mascherano maar niet snel, dan had hij geen gescheurde anus gehad en waren we nu nog steeds in ons oranje outfit feest aan het vieren. Kom op zeg...

13 april 2015 om 19:05

Ja je hebt opzich wel gelijk, soms is hij wel eens slordig Maar ik snapje punt. Alle verdedigers zijn wel eens slordig. Tevens heeft hij ons ook belangrijke punten bezorgd, ben het voor derest wel gewoon eens met je verhaal.

13 april 2015 om 19:08

Relatief bedoelde ik dan :P In vergelijking met Mathieu, die vele male sneller. Wat de doorslag kan geven tegen zeer snelle aanvallers zoals tegen Real.

13 april 2015 om 19:18

Jaa inderdaad Mathieu is wel snel en dat is vaak wel fijn tegen aanvallers van Real of psg of noem maar op. Zijn sliding vindt ik ook vaak goed.

13 april 2015 om 20:14

"dat hij onder druk van 2-3 spelers de bal eens over de zijlijn poeiert? Ben blij dat op zijn minst 1 van onze 4 dat in zich heeft. Een no- nonsense verdediger die voetbalt waar hij dat mogelijk acht. Ik vind het een geweldige aankoop"

Was dat maar zo. Veel te vaak nog probeert hij een onmogelijke pass naar de middenvelders terwijl er 5 man tussen hem en diegene instaan..

13 april 2015 om 19:11

Ik ben het met je eens ik heb er ook nog wel twijfels bij. Tuurlijk hij heeft ook belangrijke punten gepakt en dat is altijd fijn. Wat mij stoort bij hem is zijn handelingssnelheid en het feit dat hij af en toe nonchalant lijkt.

13 april 2015 om 19:16

Jaa inderdaad dat waren precies de twijfels die ik had!

13 april 2015 om 21:14

Barca wou boateng voor 35 mil halen
Bayern wou 39mil
Conclusie: barca is te pinnig en krijgt dan zo een speler als mathieu! Barcelona moet is voor een paar mil zijn handen uitsteken

13 april 2015 om 21:23

Inderdaad vond ik ook neymarco! Boateng zei ook dat hij bij Barca de kans klein zag daar een CL te winnen. Ze hebben nu weer belangstelling ik hoop dat hij nu wel komt en ze wel het gewenste bedrag willen betalen. Dat zou toch een mooi duo zijn : Piqué nu zo in vorm met Boateng!

14 april 2015 om 11:07

Want meneer weet precies de bedragen van deze onderhandelingen die er misschien nooit zijn geweest?

On topic: Mathieu is een dwaas, met een paar goede momenten.

Zeer goede speler hij doet wat hij moet doen en is een echte teamspeler.

13 april 2015 om 18:44

Wat betekent "een teamspeler". Je hebt het over een verdediger. Noem me en verdediger die geen "teamspeler" is.

13 april 2015 om 18:53

Dat voormalig linksbackje van Tottenham, speelt nu voor Madrid geloof ik.

13 april 2015 om 19:07

Wat zeg jij nou weer?

13 april 2015 om 19:11

Bale

13 april 2015 om 19:51

Oh, haha het klopt ook nog. Buiten het feit dat hij geen teamspeler is, is het ook nog is een dier, namelijk een blinde paard.

14 april 2015 om 00:44

Blind paard die 3 finales heeft beslist

14 april 2015 om 08:28

Met teamspeler bedoel ik dat hij in het belang van zijn team constant weet op te treden zonder afwijkend gedrag te vertonen.

Je hebt ook verdedigers als kaliber Pepe en Materazzi waat ik nu op kom die af en toe hun team flink in de steek laten

Heeft niet iedereen daar wel eens last van als die nieuw is binnen een groep. Het opnieuw moeten bewijzen en zeker bij een groep die al een tijd met elkaar speelt. Of je moet direct aantoonbaar veel beter zijn dan de rest dan wordt je natuurlijk sneller geaccepteerd. Maar dat is voor iedere speler bijna onmogelijk aangezien het Barcelona betreft met een Messi in zijn selectie.

Als hij nog een paar keer belangrijk is zal heel de groep hem natuurlijk in de armen sluiten.

Het blijft een hoop geld voor een 31-jarige verdediger.

Stiekem en ergens diep in de harten van de fans houden we allemaal van deze houterige, rokende Fransman. Van motor op de linkerflank bij Toulouse tot centrumverdediger bij Valencia, om vervolgens salaris in te leveren om een veelbesproken transfer naar Barcelona te maken. Natuurlijk was Mathieu niet de best mogelijke optie afgelopen zomer (verre van zelfs), maar op dit moment maakt hij deel uit van de beste verdediging ter wereld (na Bayern München zorgde hij met z'n mede-verdedigers voor het minst aantal schoten op doel per wedstrijd (gemiddeld) en incasseerde Barcelona het minst aantal tegendoelpunten in de beste vijf competities van Europa). Tussen de modequeens uit Brazilië is hij een welkome afwisseling en belichaamd in die zin toch iets van z'n voorganger Puyol. Mathieu, de cultheld van Barcelona.

13 april 2015 om 19:03

Iedereen had een slechte mening over heem doordat die 20 miljoen koste en niet de jonge is en bovendien niet de beste uitraling heeft, maar volgens mij hebben die mensen maar 2-3 wed gezien van hem. Mensen die de primera Division volgen weten gewoon dat Mathieu zeker een wereldtopper.

13 april 2015 om 19:13

Wereldtopper is ook overdreven, Mathieu is een doodnormale degelijke verdediger die er niet voor terugdeinst om het vuile werk op te knappen voor de negen betere voetballers in het veld. Twintig miljoen was buitenproportioneel, maar dat betekent niet dat hij per definitie een slechte verdediger is.

13 april 2015 om 19:14

Wereldtopper is wel erg extreem lijkt me? Hij komt goed mee dat zeker maar echt geen wereldtopper, althans dat vind ik. Ik zou persoonlijk veel liever een centrum met Pique en Bartra. Vooral Bartra heeft een mooie toekomst voor zich en ik vind het dan ook zonde dat een toch wat oudere speler als Mathieu is gehaald waardoor Bartra nu weer veel vaker op de bank zit, daar waar hij vorig seizoen veel meer minuten maakte.

Mathieu is gewoon een wereldtopper.Mathieu is ongelofelijk snel voor zijn lengte en leeftijd,heeft een hele goede sliding en tackle en bovendien kan hij geweldig koppen.mensen hadden een slechte mening over hem omdat hij op leeftijd is,rookt en hij heeft ook niet de beste uistraling.

Jérémy Mathieu is inderdaad een prima aankoop voor FC Barcelona gebleken. Ikzelf had, net als vele anderen, eerlijk gezegd mijn twijfels of Mathieu wel goed genoeg voor Barcelona zou zijn, maar tot nu toe doet hij het gewoon naar behoren.

Het enigste wat ik eerlijk gezegd nog steeds niet begrijp, is dat Barcelona gewoon twintig (!) miljoen euro voor Mathieu heeft betaald, terwijl hij 31-jaar is. Bij Valencia kunnen ze blijkbaar echt goed onderhandelen en zullen ze dit denk ik als een van hun beste deals ooit zien, ondanks dat ze in het verleden spelers als David Villa, David Silva en Juan Mata voor bijna twee keer zoveel hebben verkocht.

Mathieu was toen dertig jaar en Valencia heeft gewoon uitstekend gehandeld door het maximale eruit te halen: dat is dus twintig miljoen binnenhalen voor Mathieu, terwijl hij het bij Valencia niet eens zo bijzonder deed.

Nu doet Mathieu het ook niet bijzonder bij Barcelona, maar hij doet het beter dan ik had verwacht en ook Gerard Piqué vind ik dit seizoen prima spelen. Hij haalt dan niet het niveau van bijvoorbeeld het seizoen 2008-2009, maar hij doet het wel 'n stuk beter dan bijvoorbeeld in de afgelopen twee seizoenen.

13 april 2015 om 19:40

In 2008-2009 stond er een wereld team in Barcelona. Bovendien stond Puyol naast Pique en ik neem aan dat je Puyol weleens hebt zien roepen naar Pique.

13 april 2015 om 21:18

Nee hoor. Hij is de perfecte aankoop. Barcelona had een linksbenige verdediger nodig die kopsterk is en een beetje snelheid heeft. Verder is hij ontzettend ervaren en spreekt hij perfect Spaans. En hij kostte 10 miljoen, de andere 10 zou in termijnen worden betaald(niks dus).

Geweldige aankoop dus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren