Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tongbreker met Eredivisieverleden tekent bij nummer vijf van Frankrijk

Laatste update:

Saidi Ntibazonkiza vervolgt zijn profcarrière op de Franse velden. Ouest-France stelt dat de aanvaller aan de slag gaat bij Caen, dat na vijf speelronden op een knappe vijfde plaats staat in de Ligue 1. Ntibazonkiza speelde in het verleden vier seizoenen in de Eredivisie bij NEC, maar werd er nooit een belangrijke speler.

/

In 63 wedstrijden was de aanvaller goed voor 10 doelpunten. In de zomer van 2010 nam hij de wijk naar Cracovia Kraków uit Polen en daar bleef Ntibazonkiza eveneens vier seizoenen. In zijn laatste jaar deed hij het goed met acht goals, maar alsnog kwam de club niet verder dan de middenmoot. Akhisar Belediyespor uit Turkije pikte de in Burundi geboren aanvaller vervolgens op.

Ntibazonkiza bleef een jaar in de Süper Lig, maar vertrok aan het einde van vorig seizoen. Hij was de laatste maanden transfervrij, maar heeft nu dus weer onderdak gevonden en begint aan een avontuur in Frankrijk. Deze zomer trokken ook drie andere spelers met een verleden in de Eredivisie naar de Ligue 1: Karim Rekik (Olympique Marseille), Kolbeinn Sigthórsson (Nantes FC) en Sekou Cissé (Sochaux).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Yeah, toen ik de titel zag dacht ik dat het over deze speler zou gaan haha. Heeft het volgens mij wel aardig gedaan in Polen, dus een mooi stapje hogerop in de Franse competitie. Vond hem bij NEC aardig vlug maar verder niet bijzonder.

15 september 2015 om 12:41

Ntibazonkiza was een heel raar verhaal. Vluchteling en kon aardig voetballen en kreeg een contract bij NEC. Gun hem een mooi eindverhaal. Doet me altijd denken aan het NEC wat overwinterde in de Uefa cup.

15 september 2015 om 14:20

Ja, NEC gaf hem de kans maar vervolgens ging hij moeilijk doen en een vertrek forceren, kwam niet meer opdagen bij NEC. Erg ondankbaar maar ja. Was gigantisch snel en handig met de bal, wel een leuke speler.

Sochaux speelt niet in de Ligue 1 voetbalzone...

VZ: Sochaux speelt al twee seizoenen niet meer in de Ligue 1

On: leuke ploeg voor Saidi. Caen weet steeds vaker mooie resultaten neer te zetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren