Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Toen wij hem haalden, wisten we al dat hij een kandidaat voor Ajax was’

Laatste update:
/

Ajax heeft met Peter Bosz de ideale hoofdtrainer voor de selectie staan, zo oordeelt Jordi Cruijff. De technisch directeur van Maccabi Tel Aviv haalde de oefenmeester vorig jaar naar Israël, ook al wist hij dat Bosz vroeg of laat in Amsterdam aan de slag zou gaan. Ajax stelde Bosz afgelopen zomer aan, als opvolger van Frank de Boer.

"Ik zat al aan aantal jaar achter hem aan", vertelt Cruijff in gesprek met NOS. "Ik vind zijn dat zijn voetbalidee heel erg goed bij ons past. Wij willen ook altijd aanvallen en van achteruit opbouwen en niet blind de bal naar voren trappen."

Cruijff stelt dat Bosz de exponent van verzorgd en aanvallend voetbal is. "Toen wij hem haalden wisten we al dat hij een absolute kandidaat voor Ajax was, als Frank de Boer weg zou gaan", zo erkent de zoon van wijlen Johan Cruijff. "Toen de berichten kwamen dat Frank open stond voor iets anders, toen wisten wij wel hoe laat het was."

Peter Bosz is een goede trainer voor Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Of hij de ideale trainer voor Ajax is weten we pas als hij kampioen is geworden met Ajax. Als hij twee keer tweede gaat worden kunnen we daar natuurlijk niet van spreken want dan is Ajax 4 jaar op rij geen landskampioen meer geworden.

22 oktober 2016 om 15:58

Kampioenschappen zijn natuurlijk heel belangrijk maar eerlijk gezegd ben ik al lang blij dat Ajax weer attractief voetbal speelt, want dat was onder Frankie vaak niet het geval

22 oktober 2016 om 16:02

Dan leg je de lat niet hoog genoeg vind ik. Een club als Ajax moet minimaal 1 keer per 4 jaar kampioen worden. En het liefst zelfs 1 keer per 3 jaar. Alleen attractief voetbal spelen is niet voldoende.

22 oktober 2016 om 16:08

Attractief voetbal inderdaad en wat mij betreft gewoon eens per 3 jaar hoor. Alles meer dan dat is mooi meegenomen.

22 oktober 2016 om 16:38

Als je als trainer van ajax in 4 jaar tijd geen kampioen wordt heb je gelijk. Alleen kan je bosz de resultaten van afgelopen 2 jaar natuurlijk niet aanrekenen

22 oktober 2016 om 17:04

Bosz krijgt als ex Feyenoorder natuurlijk nooit zolang de tijd om kampioen te kunnen worden. Zoveel krediet gaat hij niet krijgen.

22 oktober 2016 om 19:34

Cruyff werd ook geen kampioen met Ajax als trainer zijnde. Als Bosz plezier, goals en beleving weet terug te brengen en goede resultaten(2e plek met veel ptn is ook knap) dan heeft hij het imo toch goed gedaan

22 oktober 2016 om 16:01

Dan heeft Ajax het niet goed gedaan nee, maar je kunt moeilijk zeggen dat die andere twee seizoenen de schuld van Peter Bosz waren toch?

22 oktober 2016 om 16:05

Dat niet maar ik zie Bosz niet nog een seizoen Ajax trainen als hij twee keer tweede wordt. Denk niet dat de fans dat zullen pikken.

Het was al duidelijk dat dit een een tweetje was. Bosz kon niet gelijk van Vitesse naar Ajax overstappen. Daarbij was het nog niet zeker dat de Boer weg zou gaan.

ik vind hem gewoon niet bij Ajax passen. heeft niet de Ajax uitstraling.
Maar goed als ie kampioen word en het goed doet in europa league, dan is er weinig commentaar te geven.
Qua voetbal moet het echt beter, want hij heeft betere spelers en meer talent in de selectie dan de vorige jaren.

Maar mijn twijfels bij Bosz zijn: 1 manier van praten over voetbal(of ie het uitgevonden heeft) 2. beslissingen op posities 3.niet echt oog hebben voor het Ajax talent. er zijn wel meer kleinere dingen waar ik mijn twijfels over heb.

Wat gewoon belangrijk is bij Ajax als hoofdtrainer: dat je het liefst een Ajax verleden hebt en het liefst uit Amsterdam komt. Dan heb je een voorsprong.

Ik vind ook dat Maccabi tel aviv totaal niet te vergelijken is met Ajax.
Bij Ajax ben je niet alleen trainer, maar moet je echt sterk in je schoenen ten opzichte van de mensen achter de schermen binnen ajax.
hoop echt dat hij de juiste keus is voor ajax, maar blijf mijn grote twijfels houden bij Bosz.

Ben nog lang niet overtuigd.

Zie echt niks in al zijn experimenten. Sinkgraven is gewoon geen verdediger, Traore als spits is ook geen geslaagd idee gebleken, Veltman is een goede verdediger maar in mijn ogen niet de beste RB , en Ziyech als stijve rechtsbuiten om hem te laten wennen aan het Ajax systeem was gewoon lachwekkend, zowel tactisch als sociaal gezien.

Het is Bosz zelf geweest die ooit eens zei dat je aanvallende intenties losstaan van welk systeem je speelt. Daar ben ik het volledig mee eens, en daarom begrijp ik ook niet waarom hij zo dogmatisch vasthoudt aan het gedoe met die backs.

Vooralsnog blijft mijn analyse dat het pas begon te draaien vanaf het moment dat er enerzijds een kwaliteitsinjectie kwam en anderzijds de poppetjes op de juiste plek werden gezet. Daarvoor was het maanden niet alleen slecht, maar ook niet aantrekkelijk waar Bosz zo om geprezen wordt.

Schone op 6 blijft de enige tactische vondst van Bosz waar wel wat in zit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren