Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Toen ik bij Feyenoord speelde, kreeg ik het stempel van ‘matennaaier’’

Laatste update:

Anthony Lurling kondigde donderdag het einde van zijn profloopbaan aan. Die beslissing doet de 38-jarige aanvaller van FC Den Bosch ‘best wel pijn’, zo vertelt hij in het praatprogramma FC Onder Ons.

/

Lurling staat bekend als een voetballer met een goede dribbel en een winnaarsmentaliteit, maar wil op het veld ook nog wel eens het bloed onder de nagels van tegenstanders en fans vandaan halen. “Toen ik bij Feyenoord speelde, kreeg ik van FC Groningen-supporters het stempel 'matennaaier'. En dat heb ik tien jaar lang bij me gedragen. Nederlanders zijn een beetje kuddemensen.”

“De helft die wist niet eens waarover het ging en riep maar wat na. Ik ben nooit een matennaaier geweest (...) Ik deed alles om te winnen. Als ik een keer door moest lopen op een keeper dan deed ik dat”, besluit Lurling, die dit seizoen nog niet in actie kwam voor Den Bosch.

Heeft Anthony Lurling het maximale uit zijn loopbaan gehaald?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toen hij bij Heerenveen speelde kreeg hij de bijnaam. Zit Voetbalzone weer eens te slapen of is Lurling zelf in de war?

1 april 2016 om 23:34

Gw, hebben ze echt een naaimachine on zijn tuin gezet? Dat vind ik nou echt leuk en ludiek, ik beter dan die idioten dreigen en dat soort dingen..

De in Groningen bekende "naaimachine" actie. Toen nog ludiek...in de tuin.

Hij is ook gewoon een matennaaier. Als je je zo gedraagt in het veld moet je ook niet zeuren dat supporters je zo noemen. Heeft veel rare fratsen uitgehaald op het veld.

1 april 2016 om 20:57

Gewoon een matennaaier, en maar janken op t veld als die zelf zogenaamd een tikkie kreeg. En hij kon best voetballen.

1 april 2016 om 21:19

Zijn gezicht staat sowieso altijd alsof hij elk moment in janken uit kan barsten. Achterbaks ventje. Ben nog nooit zo blij geweest als een speler wegging bij Feyenoord. En dat ging niet eens zozeer om zijn voetbalkwaliteiten.

Lurling heeft de naam 'matennaaier' verdiend door zijn eigen gedrag.
Dom van hem om het nu buiten zichzelf te leggen en te wijten aan kuddegedrag van mensen.

Kom maar met de voorbeelden van zijn matennaaierij...

Maar Robben is een held he mensen

1 april 2016 om 23:35

Absoluut, een lastige held!

2 april 2016 om 00:22

Echt he ma zoals hij mooi zei: kudde

Een typische love or hate voetballer. Ik heb ontzettend van hem genoten tijdens zijn (met name 2e) periode bij NAC!!

Wat niemand hem kan ontzeggen is zijn winnaarsmentaliteit en zijn leven als prof. Heeft altijd 100 % gegeven.

Eigenlijk jammer voor hem dat hij zo gehaat is, is ook buiten het veld een sympathieke gozer.

Bedankt voor de mooie jaren Lurling!
Het ga je goed!

Wat een grap die lulring!

Bij Heerenveen ook al hoor. Daarom kreeg je van Groningen fans een naaimachine in je tuin.

meest vervelende ventje ooit op de Nederlandse velden...zelf altijd geniepig maar als mr een tikkie kreeg was het brullen!!

Ach ja..
Of hij nou die bijnaam al bij Heerenveen kreeg of toen hij naar Feyenoord ging..........een matennaaier was hij op zeker!

Op trotsvanhetnoorden . nl hebben ze er ooit een stukje over geschreven

Anthony Lurling Matennaaier van het Jaar

SC Heerenveen-aanvaller Anthony Lurling is gisteren uitgeroepen tot Grootste Matennaaier van het Nederlandse betaald voetbal. De bijbehorende bokaal, een oerdegelijke mahoniehouten naaimachine (geïnspireerd door de rubriek van Barend en Van Dorp van weleer) uit 1745, is vannacht samen met een uitbundig spandoek door supporters van FC Groningen in de voortuin van de geboren buitelaar afgeleverd.

Lurling's voetbaltalent bracht de Brabander enkele jaren geleden naar Friesland. Daar maakte zijn nog veel grotere 'talent' om oprechte voetbalcollega's gele en rode kaarten aan te smeren, hem binnen afzienbare tijd tot de meest gehate voetballer op de Nederlandse velden.

In alle windstreken flikte hij zijn kunstje al eens. En ondanks een ongekende mate van impopulariteit bij het voetbalpubliek zet hij zijn wangedrag onverminderd voort. Bonaventure Kalou (feyenoord), Peter van Vossen (De Graafschap), Hugo (FC Groningen), Stijn Vreven (FC Utrecht), Irvin Lee (az): het is slechts een minieme en volstrekt willekeurige greep uit de ware grabbelton aan voetballers die door Lurling's toneelspel onterecht de rode kaart kregen voorgehouden.

Zeurling
Zijn zielige klikverhaaltjes bij de scheidsrechter waren de hoofdoorzaak van zijn landsbrede bijnaam: Anthony Zeurling. Erger nog is het gekerm van de buitelaar als zijn tegenstander ook maar een zwaaibeweging in zijn richting maakt.

Bij FC Groningen-supporters staat de rode kaart die hij publiekslieveling Hugo jaren geleden op die manier aansmeerde, nog nadrukkelijk op het netvlies. Daarnaast waren recentelijk ook in Sittard en Doetinchem de scheldpartijen van het publiek niet van de lucht: met name de naam van Lothar Matthäus kreeg de kleine Friese vleugelspits veelvuldig naar zijn hoofd.

Hoop
Alle Nederlandse voetbalsupporters zijn het wel eens: Lurling is de grootste naaier van de vaderlandse velden. Onder het motto 'ere wie ere toe komt', hebben enkele fans van FC Groningen in de afgelopen nacht de 'beloning' op het huisadres van Lurling afgeleverd. De fans hopen dat de speler in het vervolg zijn naaipraktijken op het veld staakt en voortaan zijn overduidelijke kwaliteiten op dit gebied botviert op zijn zojuist verworven huishoudelijk apparaat. Uiteraard is Lurling zelf graag bereid om op deze eervolle bekroning te reageren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren