Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Teun Koopmeiners tot tranen toe geroerd na weergaloze comeback AZ

Laatste update:

Na de winterstop is minstens één Nederlandse club actief in de Europa League. AZ leek donderdagavond voor eigen publiek te gaan verliezen van Partizan Belgrado, maar knokte zich ondanks een rode kaart van Myron Boadu terug tot 2-2, door twee late goals van Ferdy Druijf. Daarmee is AZ verzekerd van op zijn minst de tweede plek in Groep L. Aanvoerder Teun Koopmeiners was na afloop met stomheid geslagen voor de camera van FOX Sports.

"Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Het was qua spel misschien wel een van onze slechtste wedstrijden van het seizoen, zeker in de eerste helft", luidde de eerste reactie van de middenvelder. "Het zat allemaal niet mee en Myron moest er ook nog af met een rode kaart. Wat er daarna gebeurt, kan ik niet eens beschrijven." De emotie liep daarna op bij Koopmeiners, die tot tranen toe geroerd was.

"Ik ben een beetje sprakeloos. Je werkt zo hard. Dat het dan zo op het laatst gebeurt, dat maakt emoties los. Het is ongelooflij", stamelt Koopmeiners. "Je wordt boos op elkaar in de rust omdat het zo dramatisch gaat. Het lijkt alsof we teruggaan naar Antwerp-uit", doelt hij op de laatste voorrondewedstrijd, waarin AZ op het laatste moment een verlenging afdwong en uiteindelijk de groepsfase bereikte. "Dan valt ie opeens binnen. Het is ongelooflijk."

Partizan leidde bij rust met 0-2. Toch hield AZ vertrouwen in een goede afloop, vertelt Koopmeiners. "Natuurlijk. In de rust zeiden we tegen elkaar dat we het daar (in Belgrado, red.) met tien man deden. Dus waarom zouden we nu niet de 1-2 kunnen maken?" AZ begon met elf man aan de tweede helft; Boadu kreeg zes minuten voor tijd zijn tweede gele prent. "Uiteindelijk doen we het wéér met tien man. Ik moet het even laten bezinken, denk ik. Het doel is om nu de groep te winnen. Nog één mooi affiche tegen Manchester United te gaan."

Wint AZ in de laatste wedstrijd op bezoek bij Manchester United?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is natuurlijk ook nog maar een jonge jongen, die al zo belangrijk is voor AZ en nu al een (stabiele) aanvoerder is. Mooi moment ook voor hem en het team. Overwinteren in Europa, met zo veel jonge spelers is toch een goede prestatie in een best wel lastige poule.

Natuurlijk winnen we op Old Trafford, als Astana van Man U kan winnen waarom wij niet. Vandaag was het niet goed maar dat moest ook een keer gebeuren. Trots op de boys, nu de groep winnen!

28 november 2019 om 21:39

Astana heeft niet op Old Trafford gewonnen.

28 november 2019 om 21:44

Maar vandaag wel van Man U en dat bedoelde ik

28 november 2019 om 21:51

Ik denk alleen dat az niet tegen de onder 19 speelt mss wel tegen het B-elftal van united. We zullen het zien

28 november 2019 om 21:53

Gemiddelde leeftijd bij Man U was 20. Ze gaan tegen AZ waarschijnlijk niet met zo veel jeugdspelers spelen.

28 november 2019 om 21:56

Dan is je zinsopbouw niet helemaal goed. Denk dat United op eigen veld wel groepswinst binnen willen gaan halen, dus die zullen inderdaad niet weer een heel jeugdelftal erin gooien toch?

28 november 2019 om 21:58

Ik denk dat wel aardig wat spelers rust gaan krijgen maar niet zoals vandaag en als ze niet spelen zitten ze wel op de bank want je hoeft gelukkig dan ook niet naar Kazachstan te reizen

28 november 2019 om 22:18

Ja sorry, in de blijdschap iets te snel geschreven haha. Maar United heeft met een punt genoeg voor de groepswinst en AZ zal gebrand zijn daar te winnen. Maarja er zit dan wel weer de wedstrijd met Ajax in het weekend erachter dus misschien zal Slot ook wat terughoudend zijn, zeker zonder Boadu.

Wat een Az heb ik gezien vanavond na de rode kaart.
Eerst denk je de hele wedstrijd dat het over en uit is met United uit nog op het programma en dan krijg je die ongelofelijk veerkracht die zo tekenend is voor dit seizoen.
Wat een blijdschap en vreugde....ook mijn straat werd opgeschrikt door mij kabaal.

28 november 2019 om 21:48

Het was zo vreselijk slecht de hele pot. Maar vanaf net voor die 1-2 begon het hele team te sleuren en vechten om toch nog dat punt binnen te halen. Dat het nog lukt ook met 10 man door alweer een jeugd speler die hem er 2 keer heerlijk inlegt... ik heb nagels zitten bijten maar uiteindelijk staan springen hier. Dat je bij koopmeiners die emotie ziet is gewoon prachtig. Blijf maar lekker tot minimaal 2025 teun! En hou de rest ook maar lekker binnenboord. Wat een ongelofelijke prestatie alsnog en alweer.

Wat is dit toch genieten zeg! 80 minuten lang weggespeeld door jezelf. Partizan dat slim speelt, dodelijk effectief is, de scheids die belachelijk fluit en dan ook nog een oerdomme rode kaart voor Boadu. Maar dan toch nog in het heetst van de strijd de 2-2 over de streep trekken. Wat mij betreft mag Druijff meer speeltijd krijgen, en mag Stengs wat vaker worden gewisseld want wat was hij slecht vanavond!

Heerlijk dit resultaat ondanks de slechtste wedtrijd van dit seizoen op Heerenveen na. Koopmeiners is gewoon een held, ondanks dat hij ook slecht speelde de eerste helft, maar dat interview maakt een hoop goed. Zo puur en eerlijk, echt een topgozer en een geweldige aanvoerder op die leeftijd.

AZ heeft echt bizarre talenten, die gaan dalijk net als Ajax echt flink cashen. AZ is de sleeping giant!

28 november 2019 om 23:03

En dat terwijl boadu en stengs misschien wel hun slechtste wedstrijd van het seizoen speelden en nu dus de mindere goden als druijf het moesten doen. Dat is ook weer eens wat anders

Ik snap de emoties van Teun. Eigenlijk vanavond onverdiend een punt gepakt maar op basis van de gehele groepsfase wel terecht. Hopen dat az zijn slechtste wedstrijd van het seizoen nu gespeeld heeft, dit was niet goed voor mijn hart. Ook erg jammer voor pantelis, hij begon eindelijk goed te spelen. Daarnaast ben ik heel blij voor druiff, eindelijk een lekkere wedstrijd voor hem in het AZ shirt! Snel vergeten deze zaadwedstrijd en hopen op een mooie stunt over 2 weken tegen manchester!

Beelden zeggen soms meer dan woorden. Prachtig interview van een top aanvoerder. Een jongen van de club, een echte leider in het veld die anderen aanstuurt en oppept (zie ook zijn peptalk op het veld afgelopen weekend voor Utrecht uit), een van de beste (in ieder geval de meest stabiele) en ook nog eens welbespraakt. Geweldige passievolle speler en terechte captain ben je Teun.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren