Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tete: 'Ik hoefde die eigenschappen alleen nog maar verder te ontwikkelen'

Laatste update:
/

Kenny Tete is ontegenzeggelijk een van de grootste revelaties van de eerste seizoenshelft. Hij speelde moeiteloos international Ricardo van Rhijn uit de basiself bij Ajax en schopte het in een paar maanden tijd tot international. Kenners en analytici voorspellen de jonge rechtsback dan ook een gouden toekomst in het internationale topvoetbal. “Mijn droom is al uitgekomen”, zegt hij in een interview met de NOS.

Bij Ajax zagen de jeugdtrainers dat Tete al op jonge leeftijd alle eigenschappen had om een goede verdediger te worden. Niet voor niets kreeg hij al op zestienjarige leeftijd een persoonlijke trainer toegewezen. “Ze zagen dat ik bouw en de snelheid had, en dat ik mijn eigenschappen alleen maar verder hoefde te ontwikkelen. Ik ben mijn personal trainer erg dankbaar. Dankzij hem ben ik nog sneller en sterker geworden.”

Coach Frank de Boer beaamt dat. Hij gooide de twintigjarige verdediger aan het eind van vorig seizoen al voor de leeuwen en werd geen moment teleurgesteld. Wedstrijd in, wedstrijd uit stond Tete zijn mannetje. “Hij heeft reuzenstappen gemaakt”, ziet de oefenmeester, die blij is dat hij de back tot zijn beschikking heeft. “Ik denk dat je als aanvaller niet blij bent als je tegenover hem staat. Hij komt altijd drie, vier keer terug als je hem voorbij bent.”

Tete is met zijn opmars bij Ajax tevens hard op weg een vaste waarde te worden bij het Nederlands elftal, waar de spoeling achterin momenteel zeer dun is. “Het eerste van Ajax en Oranje bereiken waren vroeger mijn dromen”, zegt hij. “Die zijn dus al uitgekomen. Alles wat er nu nog op mijn pad komt, is alleen maar mooi meegenomen”, besluit de jongeling nuchter.

Haalt Kenny Tete de top van Europa?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ja vooral lekker nuchter en rustig blijven, dan staat er over een paar jaar een topclub te wachten

Wat ik me al een tijdje afvraag... Zou hij niet ook een geniale centrale verdediger (rcv) kunnen zijn? Dat vereist wat meer verdedigend spelinzicht dan rechtsback spelen, maar iets zegt me dat Tete uiteindelijk nog veel verder zou kunnen groeien als centrale verdediger.

23 december 2015 om 16:24

Misschien in een 532 systeem dat hij de rechter centrale positie kan invullen bij Oranje.

23 december 2015 om 16:26

Ik denk dat Tete een betere CV zou kunnen worden dan RB, simpelweg omdat zijn verdedigende kwaliteiten uitstekend zijn, aanvallend vind ik hem minder. In het huidige voetbal is het belangrijk dat een back ook aanvallend sterk is.

24 december 2015 om 01:21

Tete is absoluut geen CV. Kan langs de zijlijn mooi zijn agressie kwijt en zijwaartse tackles maken, is snel tov vleugelspelers. Maar het spel lezen, kopduels aangaan, met de man voor je duelleren etc zijn totaal andere disciplines.

23 december 2015 om 16:39

@magnetics omdat dan denk ik zijn enige minpunten worden blootgelegd, niet sterk in de lucht en opbouwend wat minder. Voor de rest is een goede verdedigende back ook heel belangrijk.
Ik vind trouwens dat Ajax dit seizoen wel op vooruitgegaan is op de posities van de backs, Dijks en Tete zijn vooral verdedigen en qua agressie veel meer waard dan Boilesen en van Rhijn

23 december 2015 om 16:49

Vind ik niet. Tete's twee sterkste punten zijn wellicht zijn snelheid en tackle, twee eigenschappen die bij een back uitermate nuttig zijn. Als CV heb je er een stuk minder aan omdat het er in principe om gaat de duels bij voorbaat al te winnen. Waar je op de back nog wel achter je man aan kan rennen en kan corrigeren is zoiets in het centrum dodelijk. Nou is Tete niet zwak qua duelkracht maar het is niet per se iets waar hij als CV in uit zou blinken, terwijl je hem tegelijkertijd ontdoet van het grote nut van zijn twee sterkste kwaliteiten.

Daarnaast is hij aanvallend ook niet echt zwak zoals wel beweerd wordt. Hij is niet aanvallend sterk zoals een Karsdorp maar hij wordt vaak gecontrasteerd met Van Rhijn die dan aanvallend zwak zou zijn. Nou geloof me, Tete doet aanvallend echt niet veel onder voor Van Rhijn die ook niet de sterkste voorzet had.

Defensief sterke rechtsbacks zijn een zeldzaamheid. Tete beschikt over juist die twee eigenschappen die zo'n back nodig zou hebben, en dan is het heel zonde om hem op een positie te willen zetten waar hij die eigenschappen niet ten volle kan benutten. Voor een back is hij ook behoorlijk duel sterk en wint hij zijn luchtduels, maar voor een CV zou hij teveel duels verliezen terwijl hij met zijn 1,80 meter ook in de lucht eigenlijk te klein is voor een CV. Waarom zou je hem dan van een positie willen halen waar hij het juist zo goed doet?

23 december 2015 om 17:07

Nee want hij doet veel op snelheid en gebruikt veel slidings, iets wat je bijna niet gebruikt als cv. Bovendien weinig lengte.

23 december 2015 om 17:34

Dat heb ik inderdaad ook wel gedacht. Aan de andere kant, dan zou ricardo zijn plek overnemen..... Daar zit niemand op te wachten.

23 december 2015 om 18:39

Oorspronkelijk is hij ook als centrale verdediger opgeleid maar daar waren genoeg spelers in de selectie voor in tegenstelling tot de RB

zo zou ik spelen met nederland, rcv moet tete denk ik wel kunnen

vermeer
tete
de vrij
blind
karsdorp
bazoer
hendrix
willems
sneijder
robben
promes
23 december 2015 om 16:49

Je bent vergeten 5-3-2 te pakken. Je bedoelt het denk ik zo. Al zou ik Cillessen niet willen vervangen als eerste keeper. Dit elftal lijkt me inderdaad het ideale team om richting 2018 te bouwen. Dan heb je ook nog genoeg spelers achter de hand die ook kunnen spelen, zoals Veltman, Riedewald, Klaassen, Van de Beek, El Ghazi, Brenet, Bruma, Propper, de Jong, Van Beek, Kongolo, Vilhena en Depay. En er zal vast nog wat aan gaan komen.

Vermeer
Tete
De Vrij
Blind
Karsdorp
Bazoer
Hendrix
Willems
Sneijder
Robben
Promes
23 december 2015 om 17:01

dat is idd wat ik bedoelde, miss Propper trouwens omruilen met Hendrix, maar omdat het verdedigend erg dramatisch is, en Hendrix toch wat verdedigender is

23 december 2015 om 17:10

Veel te weinig lengte in de verdediging. Bovendien is De Vrij op zn best met een sloper naast hem ala vlaar. Hij is bovendien ook een goede opbouwende verdediger dus dan heb je blind niet echt nodig.

Soms best genieten van Tete, maar het zegt ook genoeg dat hij één van de betere backs in Nederland is. Ik vind hem goed spelen, maar momenteel nog zeker niet van het niveau dat je graag ziet bij een Nederlands elftal. Het is en blijft een talent en hopelijk gaat hij het voor Nederland en Ajax waarmaken.

23 december 2015 om 17:21

Hoezo niet van het niveau van het nl
Elftal? Hij presteert eigenlijk tot
Nu toe meer dan prima en het is wel een verademing in vergelijking met de kromkampjes die we gehad hebben

23 december 2015 om 17:30

De enige reden waarom hij nog niet geschikt zou zijn voor het Nederlands elftal denk ik, is doordat hij nog geen heel seizoen aan wedstrijden heeft kunnen bewijzen wat hij kan. Tot nu toe heeft hij echter wel een procentje of 90 van zn potten een hoog niveau gehaald dus kan je ook niet veel meer van m vragen lijkt me

En toch denk ik niet dat ie als rechtsback de absolute top haalt. Die hebben behalve verdedigers op die plek vooral allrounders als Willems nodig die in balbezit iets kunnen toevoegen. Dat heeft deze jongen niet. Ik denk ook dat ie CV moet worden. Daar heeft ie veel meer toekomst.

23 december 2015 om 19:00

Ik vind dat zo'n onzin! Heel veel goede backs zijn er eigenlijk niet. Verdedigend is hij in potentie gewoon een geweldige back en aanvallend is hij ook gewoon sterk aangezien hij in de meeste gevallen wel naar de juiste kleur passt. Ivanovic is naar mijn mening ook gewoon een topper en dat is aanvallend ook geen alaba. Hij kan zeker de top halen en ik voorspel dat hij binnen 1,5 a 2 jaar spelers als aurier, darmian, Clynne etc. Wel voorbij streeft.

23 december 2015 om 21:21

Alaba, Alba, Marcelo, Alves: allemaal backs die veel meer in hun mars hebben in balbezit. Als je bij die categorie clubs wil terechtkomen moet je veel meer in huis hebben dan Tete. Willems gaat dat niveau wel redden. Tete niet. Dan kom je uit bij niveau Spurs, L'pool of Atletico. Ook niet slecht.

23 december 2015 om 23:35

Ben ik niet met je eens, als je kijkt naar de rechtsback positie bij Real Madrid heb je bijvoorbeeld Carvajal. Ik denk dat Tete wel eens zo'n type speler kan worden en misschien deels al is. Zowel Tete als Carvajal zijn spelers met een enorme drive en een echte winnaarsmentaliteit, en niet te vergeten hebben ze beiden een geweldig loopvermogen. Natuurlijk Is Carvajal al veel verder en speelt hij bij Real Madrid, maar dat Tete de top niet zou kunnen halen betwijfel ik.

Eventjes nog wachten ajacieden met hem ophemelen hij staat pas een half jaartje basis hij doet t leuk maar ik zou niet te snel juichen. Ik weet nog wel dat van rijn als de nieuwe rechtsback van Nederland werd genoemd en kijk eens waar die nu is.. De potentie is er zeker hij moet dit nu vasthouden en hopelijk zich goed ontwikkelen.

23 december 2015 om 19:43

Van Rhijn is nooit een speler die werd genoemd als mogelijke topper. Was van oorsprong zelfs een centrale verdediger en kwam op de rechtsback te spelen omdat ie verdedigend sterker was dan Van der Wiel en dat was op dat moment nodig. Speelde gewoon redelijke potten en speelde de rechtsback van het NL elftal eruit, dan is het niet vreemd dat ze je als de vervanger van de rechtsback van het NL elftal zien. Maar het zegt genoeg dat ie eigenlijk verdedigend zoveel slechter is dan Tete. Tete is gewoon een toptalent verdedigend gezien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren