Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag geconfronteerd met fragment uit 1984: ‘Een groot fan van hem’

Laatste update:

Johan Cruijff is een grote inspiratiebron voor Erik ten Hag. De trainer van Ajax wordt door de NOS geconfronteerd met beelden uit 1984, toen hij als dertienjarige een vraag mocht stellen aan Cruijff. “Ik was een groot fan van hem, door zijn manier van spelen en de verhalen. Hij was toen ik opgroeide de eerste grote speler bij een buitenlandse club”, herinnert Ten Hag zich.

Ten Hag was 38 jaar geleden deelnemer aan het kinderprogramma Cruyff en Co van de KRO. “Ik had er toen al verstand van”, zegt Ten Hag met een knipoog als hij een fragment te zien krijgt waarin hij een vraag aan Cruijff stelt. Ten Hag zou destijds de meeste vragen van alle kinderen aan Cruijff gesteld hebben. “We kregen met de Twentse selectie een training van hem en iedereen kreeg een bepaalde vaardigheid aangeleerd, een thema haalden ze eruit. Het vervolg was dat we naar de studio gingen om daarover te praten.”

“Ik heb hem daarna niet meer gesproken, dat genoegen heb ik helaas niet mogen hebben”, geeft Ten Hag te kennen. “Onze weg zijn niet zo vaak gekruist. Dat is buitengewoon jammer, er hangen niet voor niets in mijn kantoor een foto van de voetballer én de trainer Cruijff. Omdat hij ons geïnspireerd heeft. Ik weet zeker dat Cruijff zowel als voetballer als trainer in deze tijd weer de beste zou zijn. Dat kunnen maar weinig mensen. Ik zie veel mensen die uit een tijd komen. Cruijff zou nooit uit een tijd komen, hij is tijdloos.”

Ten Hag heeft naar eigen zeggen veel van de filosofie van Cruijff geleerd en meegenomen. “Winnen is belangrijk, maar je wil ook op een bepaalde manier winnen. Winnen moet op een attractieve manier gebeuren, want voetbal speel je voor de mensen. Vooral je slimheid inzetten. Cruijff loopt hier nog steeds rond iedere dag, je voelt zijn DNA hier”, antwoordt de huidige trainer van Ajax. Hij krijgt vervolgens de vraag wie hij beter vond: de voetballer Cruijff of de trainer Cruijff.

“Als voetballer was hij al trainer, hij bracht zijn manier van denken op het veld”, stelt Ten Hag. “Hij was zo goed, hij kon het vertalen en stuurde het hele team aan. Ik hoop dat als de mensen ons voetbal vertalen naar Cruijff-voetbal. Dat is ingegeven vanuit creativiteit en attractiviteit. Het is dé manier om te winnen en de mensen te enthousiasmeren, dat zit altijd in het DNA van de club.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie en oprechte woorden!

Zo blij met EtH de afgelopen jaren.
Hij heeft Ajax zowel qua spel als qua prestaties weer op de kaart gezet. Dit doet hij niet alleen, maar met staf en directie. Toch vind ik de rol van deze trainer heel groot op verschillende vlakken.
Ajax is de beste van NL en Europees houden ze weer rekening met Ajax.
Volgend jaar staan we top 10 Europees qua club coëfficiënt.

16 april 2022 om 11:39

Is dat zo, top 10 (oprechte vraag, nu staan we dacht ik 14e)?Moet toch eerlijk zeggen dat we Europees nog steeds varen op dat ene topseizoen, daarna toch tegen redelijk matige ploegen eruit gevlogen als Getafe, Valencia, Atalanta, Benfica. Dat lijkt uiteindelijk toch een beetje ons niveau te zijn, gelijkwaardig aan subtoppers uit de grotere competities.

16 april 2022 om 12:00

@ Mrguide, En Bayern vliegt er uit tegen Villarreal, is dat dan ook het niveau van Bayern ?. Ieder ploeg wordt ergens door uitgeschakelt en als Ajax alles alles zou moeten winnen volgens jou dan zou het ieder jaar de CL moeten winnen ? maar je kunt het ook positiever bekijken en in diezelfde jaren heeft Ajax geweldige wedstrijden gespeeld tegen Chelsea, Spurs, Real Madrid, Juventus , Dortmund, Valencia etc en kon zich daar prima mee meten. Ik heb daar geweldig van genoten in ieder geval

En ja, volgend jaar valt het jaar 2017/2018 weg en zal Ajax een paar plaatsen stijgen op de Uefa ranking maar volgens mij net geen top 10, zal 11e of 12e zijn. maar wie had dat verwacht in 2015 ? toen Overmars de sportieve ambitie uitsprak om weer aan te haken bij de Europese subtop/top. Dat is toch behoorlijk gelukt toch ? en juist daar moet je trots op zijn ! dat is een geweldige prestatie

Mooie stuk, ik ben ook dankbaar wat hij Ajax heeft gebracht.
Met vlagen fantastisch voetbal en heerlijke Johan Cruyff Arena momenten.
Had liever gehad dar hij gebleven was maar begrijp het wel.
Hoop 1 ding dat Ajax geen Bozs haalt want laten wij eerlijk zijn, die heeft bij geen 1 club prijzen gehaald.
Bij Ajax was het alleen naar aanvallen en als dat een keer mislukte was het open huis in de verdediging want dat konden wij destijds niet met hem als trainer en verdedigen hoort er ook bij

16 april 2022 om 13:02

Nou heeft bosz op Ajax na ook geen clubs gehad die echt vol voor de prijzen gingen hè. Maar dat risicovolle aanvallen zonder aan de verdediging te denken….bah. En je niet willen aanpassen. Dat moeten we niet weer willen

16 april 2022 om 13:31

@Soccerfan precies, aanvallend voetbal leuk en aardig maar verdedigen hoort er ook bij

Mensen beseffen te weinig hoe veel Nederland en vooral natuurlijk het hedendaagse Ajax aan Cruijff te danken heeft. Hij is echt one out of a billion, een zeldzame genie geweest. Alles wat hij aanraakte veranderde gewoon in goud. Zelfs op zijn pensioen heeft hij de tijd genomen om in 2009/2010 allee bobo's bij Ajax eruit te schoppen, op zn Cruijfiaans oud voetballers op belangrijke functies binnen Ajax op hun plek te zetten en weer Ajax DNA terug heeft gebracht na een decennium van kutbeleid. Het is ook absoluut geen toeval dat Ajax in 2011 na bijna 7 jaar kampioen werd met een oud voetballer aan het roer in het eerste team en vervolgens 4 keer de titel heeft gepakt achter elkaar. De vruchten die Ajax de afgelopen jaren heeft geplukt zojuist Europees als landelijk is te danken aan zijn fluwelen revolutie die hij in 2009/2010 heeft voortgezet.

Mooi gesproken inderdaad.
Ik vond het altijd positief opvallend dat Johan Cruijff altijd een uniek antwoord wist te geven op vragen van journalisten.
En dan z'n spreekwoordelijke uitspraken , ,,als ik op tijd begin, ben jij altijd te laat"............

16 april 2022 om 12:27

'Ik ben overal tegen. Tot ik een besluit neem, dan ben ik ervoor. Lijkt me logisch.'

Dit is toch mooi om te zien jongens! Als Amsterdammer krijg ik hier echt kippenvel van. Johan heeft zoveel betekent voor de sport. En daarnaast een 13 jarige Ten Hag, die ooit in de toekomst met Ajax in de finale van de Champions League zal komen. Trots op onze jongens!

Het is alleen jammer dat hij haaks op de Cruijff visie speelt, en het overgrote deel van de wedstrijden de laatste jaren saai en moeizaam waren, los van de open potten in de Cl.

Cruijff zou nooit zo'n betonmiddenveld neerzetten, en juist via het middenveld willen opbouwen en voetballen, met technische voetballers die ook compact bij balbezit kunnen spelen, rust aan de bal hebben, en vanuit balbezit en goed combinatiespel vanuit het middenveld alle kanten uit kunnen waaieren, in plaats van het middenveld volledig mijden en het daar niet eens proberen, en alles 'veilig' via de flanken, en voorgeven maar, wat Ten Hag doet.

Ten Hag neigt meer naar Frank de Boer dan naar Cruijf qua mentaliteit en spelopvatting. Alleen zoekt hij sneller de diepte dan De Boer.

16 april 2022 om 15:40

Dit was inderdaad ook mijn eerste gedachte. Vooral dat betonmiddenveld.

" Cruijff zou nooit uit een tijd komen, hij is tijdloos. " , heel mooi gesproken door Ten Hag. Helemaar waar. Als voetballer, maar ook als mens, was Cruijff te 'eigen' om uit een tijd te komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren