Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Talenten van Ajax, PSV en AZ in top zestig van the Guardian

Laatste update:

The Guardian heeft donderdag de lijst met zestig grootste talenten ter wereld bekendgemaakt, de zogeheten Next Generation 2021. De gerenommeerde Britse krant kijkt daarbij naar spelers die geboren zijn in 2004. Ajax, PSV en AZ zijn met bij elkaar vier spelers vertegenwoordigd in de talentenlijst.

De Deense vleugelspits Jeppe Kjaer Jensen en de IJslandse middenvelder Kristian Hlynsson (foto) zijn de afvaardigingen van Ajax, terwijl de Nederlandse rechtervleugelverdediger Livano Comenencia van PSV is geselecteerd. AZ deelt mee in de lijst met grootste talenten met de Nederlands-Ghanese centrumspits Ernest Poku. Laatstgenoemde is de enige met Eredivisie-ervaring: Poku viel al drie keer in in de competitie bij het eerste van AZ en speelde twee keer als invaller in de Europa League-kwalificatie.

De lijst van the Guardian kent overigens geen rangschikking. De bekendste namen zijn die van Gavi, die dit seizoen doorbrak in het eerste elftal van Barcelona, en Youssoufa Moukoko. Laatstgenoemde zette bij Borussia Dortmund vorig jaar onder meer de records neer van jongste speler en doelpuntenmaker ooit in de Bundesliga. Ook Emre Demir, die op 1 juli van Kayserispor naar Barcelona vertrekt, maakt onderdeel uit van de lijst.

De volledige lijst met zestig grootste talenten volgens the Guardian:

Abdul Fatawu Issahaku (Steadfast FC)
Aleksandar Kahvic (Rode Ster Belgrado)
Alessio Besio (St Gallen)
André Gomes (Benfica)
Andreas Schjelderup (FC Nordsjaelland)
Ângelo (Santos)
Badredine Bouanani (Lille OSC)
Burak Ince (Altinordu)
Catalin Vulturar (Lecce)
Cristian Mosquera (Valencia)

Dashmir Elezi (Shkendija Tetovo)
Elias Solberg (Juventus)
Emre Demir (Kayserispor)
Ernest Poku (AZ)
Evan Rotundo (Schalke 04)
Gavi (Barcelona)
Giacomo Faticanti (AS Roma)
Giorgos Koutsias (PAOK)
Gonçalo Esteves (Sporting Portugal)
Himanshu Jangra (Delhi FC)

Hugo Félix (Benfica)
Jahkeele Marshall-Rutty (Toronto FC)
Jeppe Kjaer Jensen (Ajax)
Jesús Hernández (Querétaro)
Joshua Rawlins (Perth Glory)
Josué Doké (West African Football Academy)
Julen Jon Guerrero (Real Madrid)
Julio Enciso (Club Libertad)
Kacper Urbanski (Bologna)
Karim Konaté (ASEC Mimosas)

Kristian Hlynsson (Ajax)
Lesley Ugochukwu (Stade Rennes)
Linus Gechter (Hertha BSC)
Livano Comenencia (PSV)
Luka Reischl (Red Bull Salzburg/Liefering)
Luka Romero (Lazio)
Maiky De La Cruz (Liga de Quito)
Malick Sanogo (1. FC Union Berlin)
Marko Brkljaca (Hajduk Split)
Marselino Ferdinan (Persebaya Surabaya)

Matheus Nascimento (Botafogo)
Miguel Monsalve (Deportivo Independiente Medellín)
Mohamed El Arouch (Olympique Lyon)
Mohamed Toure (Adelaide United)
Nicolás Siri (Montevideo City Torque)
Nikola Iliev (Internazionale)
Pierre Dwomoh (Royal Antwerp FC)
Rafael Obrador (Real Madrid)
Ri Il-song (April 25 Sports Club)
Roméo Lavia (Manchester City)

Samed Bazdar (Partizan Belgrado)
Samuele Vignato (Monza)
Savinho (Atlético Mineiro)
Sergey Pinyaev (Krylya Sovetov Samara)
Shio Fukuda (Kamimura Gakuen High School)
Valentín Barco (Boca Juniors)
Vinicius Tobias (Internacional, geleend van Shakhtar Donetsk)
Williot Swedberg (Hammarby)
Yegor Yarmolyuk (Dnipro)
Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

1 Nederlander!?
Dan is geen mooi uitzicht voor de toekomst

7 oktober 2021 om 18:07

Ach, we hebben nog (redelijke) jonkies met de Ligt, de Jong, Dumfries, Wijndal, Malacia, Timber, Rensch, Gakpo, Lang, Danjuma, Botman, Gorter, Bijlow etc. We zitten redelijk goed.

7 oktober 2021 om 18:16

Gorter is sinds hij bij Ajax zit ook wel the next big thing krijg ik het idee. Zo hoorde je zijn naam nooit, en nou wordt die door sommige al gezien als de keeper voor het Nederlands elftal. Niet dat jij dat vindt hoor, maar hij wordt tegenwoordig vaker in dit soort lijstjes genoemd, terwijl die helemaal geen ervaring heeft op het hoogste niveau. Hij heeft mooi Scheper op alle gebieden afgelost, die zie je nooit meer terugkomen in lijstjes.

7 oktober 2021 om 18:42

Met je eens, alleen is record meeste clean sheets in de KKD wel een factor die zwaarder mee mag wegen in beoordeling van Gorter dan de stap naar Ajax. Heeft hier namelijk pas 4 potjes gekeept en elke keer mogen vissen (wel paar klasse reddingen bij trouwens) en elke keer als verliezer van veld gelopen. Zie er wel meer in dan in Scherpen op eerste oog, stukje explosiever en met goede reflexen. Zie hem wel kans maken op plek van Onana/pasveer na dit seizoen.

7 oktober 2021 om 18:08

Net zoveel Nederlanders als Noord-Koreanen (1)

7 oktober 2021 om 18:17

Nederland is met 2 spelers vertegenwoordigd in de vorm van Poku en Comenencia die allebei voor Oranje o18 spelen.

7 oktober 2021 om 18:08

Ach, we hebben nog (redelijke) jonkies met de Ligt, de Jong, Dumfries, Wijndal, Malacia, Timber, Rensch, Gakpo, Lang, Danjuma, Botman, Gorter, Bijlow etc. We zitten redelijk goed.

7 oktober 2021 om 18:11

Ach zo een lijst zegt vaak helemaal niets. Bovendien heeft Nederland zat talentjes die net wat ouder zijn en ongetwijfeld komen er ook nog nieuwe jongens aan.

2004... man wat begin ik me oud te voelen... de talenten zelf zeggen mij niks. iemand die mij daar meer over kan vertellen?

7 oktober 2021 om 18:07

Ik ga ze wel even allemaal na op FM, kijken of er wat leuks tussen zit🤣

7 oktober 2021 om 18:15

Hahaha dat was precies mn gedachte.

7 oktober 2021 om 18:18

Als je Moukoko niet kent, dan heb je onder een steen gelegen. Gavi zal je nu ook wel kennen inmiddels. Daarnaast had Ajax interesse in Schjelderup, die nu inmiddels basisspeler is van Nordsjaelland. En ook nog in Swedberg van Hammarby. Daarnaast is Hugo Felix (benfica) inderdaad het broertje van Joao Felix. En Ernest Poku en Comenencia heb ik wel van gehoord, maar niet supergoed gevolgd bij AZ en PSV. De rest ben ik ook wel onbekend mee.

7 oktober 2021 om 18:31

Schjelderup heeft trouwens vaker in Nederland meegetraint of oefenpotjes gespeeld bij oa Ajax, PSV en Heerenveen. Lavia en Dwomoh zijn misschien ook bekend als Belgische talenten, Lavia al debuut voor Man City gemaakt en Dwomoh zat met 15 al bij eerste van Genk voor hij overhoop kwam te liggen met club (hele moeilijke jongen) en nu dan stap naar Antwerp heeft gemaakt. Luka Romero is jongste speler ooit in la Liga met 15 jaar en 219 dagen, inmiddels al weg uit Spanje trouwens. De door jou genoemde Swedberg en Felix hebben bekende namen door familieleden in profvoetbal (vader en moeder van Swedberg waren prof, Felix is broertje van).

7 oktober 2021 om 18:50

@wolterx - Apart dat Schjelderup dan niet is overgenomen door Ajax, PSV en Heerenveen. Is wel de next big thing bij Nordsjaelland volgens mij. Lavia en Dwomoh komen mij qua naam niet bekend voor, maar wel leuk voor Belgie. Vraag me dan wel af in hoeverre Lavia gaat doorgroeien als eerste elftal speler bij City. Wist niet dat Swedberg zijn ouders hadden gevoetbald, maar zijn paps heeft inderdaad voor Sporting en Braga gespeeld. Krijg hij toch wel mooi mee dan, want hij wordt als de next big thing in zweden gezien. En die hebben nu een mooie lichting die eraankomt in de vorm van Cajuste (22, Midtjylland), Kulusevski (21, Juventus), Isak (22, Sociedad), Svanberg (22, Bologna), Karlsson (23, Az), Gudmundsson (22, Lille), etc.

7 oktober 2021 om 19:10

Schjelderup had echt een hoop ploegen voor uitkiezen. Was ook op stage bij clubs als Liverpool, Juventus, Bayern, Tottenham en Spaanse ploegen zo uit mijn hoofd. Maar koos voor kortste route naar minuten op hoogste niveau en maakte met Nordsjaelland op dat gebied een goede keuze, sinds zijn 16e gewoon minuten aan maken al daar. Lavia maakt serieuze kans, was vorig seizoen al u17 speler al verkozen tot EDS speler van het jaar bij Man City u23 en met 14 door Guardiola zelf al gekozen schijnt (nav zijn spel op KdB toernooi in België waar Guariola was). De moeder van Swedberg is misschien wel bekender dan de vader trouwens aangezien ze echt een hoop interlands heeft gespeeld, brons op WK met haar team won en nog actief is op TV. Sowieso heeft Zweden echt goede talenten door de rankings komen, mooi om te zien. Elanga van Man U vind ik trouwens ook een goede speler en Roony Bardghji (2005) schijnt echt een fenomeen te zijn die nu al 10 miljoen moet kosten. Verwachten hem snel in eerste van Kopenhagen (waar hij naar is getransfereerd toen hij 15 was) nog.

7 oktober 2021 om 18:42

Haha herkenbaar. Ik voel mij nog helemaal niet oud maar als ik tegenwoordig op de voetbalvelden kijk wel. Jarenlang tegen deze volwassen spelers opgekeken. Tegenwoordig ben ik ouder dan de meeste.😅

Geen Jan de Vries of Theo de Groot. Valt wel op dat in vrijwel alle sporten langzamerhand mensen met een niet westerse achtergrond gaan domineren. Die hebben beter DNA voor topsport?

7 oktober 2021 om 18:14

Een lijst met 60 talenten wereldwijd gezien zal niet vaak een Jan de Vries of Theo de Groot erbij hebben. Je hebt talenten uit alle uithoeken van de wereld erin. Ri Il-song uit Noord-Korea met Nikola Iliev uit Bulgarije, Dashmir Elezi uit Noord-Macedonie en Abdul Fatawu Issahaku uit Ghana. Zou vreemd zijn als zo'n lijst voor grootste deel uit (volledig?) Westerse namen zou bestaan.

7 oktober 2021 om 18:15

Misschien beter DNA maar vaak niet de juiste mentaliteit.

7 oktober 2021 om 20:05

Nee daar zijn er gewoon veel meer van.

7 oktober 2021 om 18:26

Afrikanen zijn doorgaans veel atletischer dan wij Westerlingen in ieder geval. Dat zie je nu ook wel terug met de middenvelders. Spelers met een Afrikaanse-achtergrond zijn doorgaans sterk en kunnen veel lopen. Voetballers moeten hedendaags veel atletischer zijn dan voorheen en dat ‘ligt’ de spelers met een Afrikaanse-achtergrond wel. Ik heb alleen vaak het gevoel dat zij wat voetbalgogme missen t.o.v. de Westerlingen. Dit bedoel ik overigens helemaal niet verkeerd o.i.d, maar is meer iets wat mij opvalt. Het is namelijk wel frappant dat er nog nooit een Afrikaans land in de halve finale van het WK heeft gestaan.

8 oktober 2021 om 19:39

Kijk naar het Franse elftal, meer dan de helft heeft een Afrikaanse achtergrond. Dus ik snap je redenatie wel

7 oktober 2021 om 18:32

Wij hebben het te goed hier.. Voor veel jongens uit armere milieus/landen is dit de enige kans die ze hebben om er wat van te maken. Logisch dat ze dan overtegenwoordigd worden zowel binnen NL als in het algemeen

7 oktober 2021 om 18:37

Maar wel Jensen en Hlynsson bijvoorbeeld.

7 oktober 2021 om 18:50

Nee wij hebben gewoon te veel geld, een te grote tv en teveel computerspelletjes. Lui en dik, dat zijn we.

7 oktober 2021 om 18:50

@nuanceman of meer tijd om te voetballen

7 oktober 2021 om 21:48

Is het niet ook zo dat die jongens fysiek sneller groeien en eerder een volwassen lichaam hebben? Dat geeft natuurlijk een vertekend beeld als ze jong zijn, maar wordt dan later weer recht getrokken.

7 oktober 2021 om 22:31

@nuanceman, echt niet in alle sporten. Niet westerse mensen zie je ook veel minder gevarieerd sporten. Bij veel allochtonen is het toch wel voetbal, (kick)boksen of een van de Amerikaanse sporten. Je zal ons niet snel op de schaatsbaan ofzo zien, als het sneeuwt zie je mij sws niet meer buiten. Als je naar de olympische spelen kijkt, het is overwegend wit.

Bij grote sporten zie je dat wel, de wereld wordt ook steeds internationaler. In Amerika heb je High schools die hun sportteam gewoon als marketing instrument zien en graag de hele wereld afscouten voor hun honkbal en basketbalteam. Veel Afrikanen die nu in de NBA spelen, zijn ook al op hun 16e door een Amerikaanse High school gescout en naar Amerika gegaan. Noem een willekeurig land en een Montverde Academy heeft wel een speler gescout. Oa Joell Embid op zijn 16e uit Kameroen, Mbah a Moute ook op zijn 16e uit Kameroen, Bruno Fernandes op zijn 16e uit Angola kwamen allemaal naar Montverde. 30 jaar geleden kregen die jongens niet de kansen die ze nu krijgen

Altijd interessant om te zien waar ze elk jaar mee aankomen en met welke grote clubs sommige talenten al gelinkt worden op die leeftijd. Persoonlijk zou ik niet bij die 4 spelers in Nederlands jeugdvoetbal uitkomen voor deze lijst trouwens maar begrijp dat de bekendheid gewoon een doorslaggevende factor is (Kjær jongste speler op Deens hoogste niveau, Poku betrokken bij AZ 1 al, Hlynsson speelt paar jaar hoger bij IJslandse jeugdelftallen en maakt minuten voor Jong Ajax, Comenencia is de aanvoerder van 2004 groep van Oranje) Had persoonlijk eerder Van Axel Dongen, Aertssen, Zaal en Houben verwacht dan Comenencia. Ook Van Sas, Bogarde en Setford (ookal keept die voor Engeland) hadden mij niet verbaasd maar snap ook dat die buiten zo'n lijst vallen. Wel grappig is te zien hoeveel spelers daar op lijst staan die in Nederland stage hebben gelopen (Hlynsson, Kjær, Iliev, Schjelderup zo uit mijn hoofd) of serieus in belangstelling staan/hebben gestaan bij Nederlandse clubs (Lavia, Pinyaev, Dwomoh, Swedberg, Koutsias en Ince wat ik zo snel zie). Volgend jaar voor Nederland wel een leukere lijst verwacht ik, hebben namelijk paar serieuze talenten in 2005 die goed scoren bij dit soort lijstjes.

7 oktober 2021 om 18:22

Populariteit doet inderdaad veel. Dwomoh staat er ook alleen maar op naam in. Vorig seizoen was helaas niet al te best en hij is dan nog teruggezet naar de U-21 en nu uiteindelijk via de achterdeur naar Antwerp vertrokken omdat hij wat ruzie leek te hebben met Genk. En dat terwijl iemand als Luca Oyen die stap wel kon zetten naar het eerste elftal bij Genk (ook al is die wel een jaartje ouder).

7 oktober 2021 om 18:36

Alleen is Dwomoh wel een gigantisch talent, die had minuten gemaakt als die zich niet zo vreselijk had misdragen bij KRC. Maar zeker na een coronaseizoen is naam een nog grotere factor, toch had ik Dwomoh wel als zekerheidje voor die lijst staan met Lavia terwijl ook Stroeykens kanshebber was. Maar talent van Dwomoh staat voor mij buiten kijf, gigantisch getalenteerde speler maar moet serieus zijn attitude veranderen want is het echt aan het vergooien. Antwerp had ook het geluk dat Dwomoh niet naar buitenland kon deze zomer anders had hij die topclubtransfer wel gekregen.

7 oktober 2021 om 18:42

Milan werd inderdaad genoemd rondom hem en dan is Antwerp een betere keuze. Het is vooral te hopen dat hij mentaal de goede stappen kan zetten, maar hij is nog vreselijk jong natuurlijk. Dus hopelijk voor hem komt het nog goed, en dan lijkt Priske me een goede coach.

Broertje van Joao Felix staat ook op de lijst. Schijnt een groter talent te zijn dan Joao.

Dit lijkt me Gavi, toch?

7 oktober 2021 om 18:38

Het is geen ranking van 1 tot 60, gewoon een lijst. Zo hebben ze ook geen Britse spelers erbij (vermoedelijk omdat ze losse lijst doen voor Brits talent) en proberen ze elk jaar grote hoeveelheid nationaliteiten op te nemen.

Alleen Gavi en Moukoko zeggen me wat op t eerste gezicht

Ik vind dit altijd wel een leuke lijst. Mede omdat The Guardian de talenten van de jaren daarvoor nog in de gaten houdt. Meestal wordt zo'n lijst ook samengesteld door de mensen die de club volgens en voor the guardian werken of een andere medium die gerelateerd is met The Guardian. Je kunt die talenten van de jaren daarvoor ook nog terugkijken en zien hoe het met hun gaat. Meestal redden er like 2-8 talenten van het lijstje die ze hebben samengesteld.

Ik ga direct kijken welke spelers al beschikbaar zijn op fifa voor een leuke carrière.

Ik mis Sydney Räbiger (RB Leipzig) en Florian Wirtz (Bayer Leverkusen) in de lijst

8 oktober 2021 om 00:04

Beide andere generatie, is alleen 2004

8 oktober 2021 om 12:09

Oh sorry dat had ik gemist. Räbiger is van 2005, Wirtz van. 2003. Die vallen er beide dus net buiten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren