Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Sven Mislintat tekent op korte termijn langdurig contract bij Borussia Dortmund

Laatste update:

De onderhandelingen tussen Sven Mislintat en Borussia Dortmund bevinden zich in de laatste fase. Dat meldt Florian Plettenberg van Sky Sport. De Duitser moet de nieuwe technisch directeur van die Borussen worden. Mislintat zal op korte termijn een langdurig contract tekenen bij de Duitsers.

De terugkeer van Mislintat bij Dortmund hangt al een tijdje in de lucht. Begin maart kwamen de eerste berichten naar buiten en sindsdien kwamen beide partijen steeds dichter bij een akkoord. Nu bevinden de gesprekken zich dus in de laatste fase, waardoor niets een overgang naar Duitsland meer in de weg lijkt te staan voor Mislintat.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De ex-directeur van Ajax had zijn zinnen gezet op een terugkeer bij Dortmund, zo schrijft Plettenberg. Hans-Joachim Watzke, de voorzitter van de club, zou hem per se binnen willen halen. Mislintat werkte tussen 2006 en 2017 al bij die Borussen. Zo was hij actief als (hoofd)scout en directeur voetbal en scouting.

Mislintat ging na zijn vertrek bij Dortmund bij zowel VfB Stuttgart als Ajax als technisch directeur aan de slag, terwijl hij bij Arsenal de directeur van de scoutingafdeling werd. De Duitser werd bij VfB Stuttgart en Ajax ontslagen, terwijl hij zelf besloot om tussendoor te vertrekken bij the Gunners.

Mislintat tekende eind mei 2023 een contract tot en met de zomer van 2026 bij Ajax, haalde voor ongeveer 115 miljoen euro twaalf nieuwe spelers, maar werd in september ontslagen na het gestaakte duel tussen Ajax en Feyenoord. De technisch directeur lag toen ook in de clinch met toenmalig trainer Maurice Steijn.

Volgens Ajax werd Mislintat ontslagen door een gebrek aan een breed draagvlak binnen de organisatie. Dit gebeurde na onthullingen van de NOS over mogelijke belangenverstrengeling door Mislintat bij transfers.

Zo verzocht Mislintat naar verluidt Borna Sosa om van zaakwaarnemer te veranderen, zodat hij de stap naar Ajax kon zetten. Deze door Mislintat voorgedragen agent, Arthur Beck, heeft aandelen in het bedrijf van Mislintat.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij weet zichzelf wel te verkopen. Dat er nog een club is die erin trapt. Onvoorstelbaar.

1 april 2024 om 10:59

Helemaal niet vreemd met zijn verleden in Duitsland. Trainers die ergens floppen krijgen ook nog regelmatig een baan aan geboden.

1 april 2024 om 11:05

Ik vind het wel vreemd dat hij, nadat hij er een enorme puinhoop van heeft gemaakt bij Ajax, toch een flinke stap hogerop kan zetten. Is toch vreemd?

1 april 2024 om 11:05

Wat denk je van spelers? Ihattaren, Balotelli..

1 april 2024 om 11:23

@marco, ik denk Duitsers vooral kijken naar wat hij daar heeft gedaan. Stuttgart draait bovenin mee met een selectie grotendeels door hem samengesteld. Bij Ajax heeft hij ook heel veel ontwikkelprojecten gehaald. Als een x percentage straks voor de hoofdprijs weg gaat, wat best zou kunnen met Ramaj bijv, gaat hij dat succes gewoon claimen. Zo opportunistisch is het voetbal wel.

1 april 2024 om 11:24

Het was al een enorme puinhoop bij Ajax voor hij kwam. Een kutseizoen ervoor, een enorme salarishuishouding en je 4 stabielste spelers die ook nog eens vertrekken. Mislintat heeft het slecht gedaan hoor, maar de omstandigheden waarin hij moest werken boden ook alles behalve een garantie op succes.

1 april 2024 om 11:25

Vaak wel een stap omlaag, niet omhoog.

1 april 2024 om 11:40

@M.Verratti; hiervoor had hij hoge functies bij Dortmund en Arsenal. Je kunt deze stap dus als een stap hogerop zien, maar anders bekeken was de stap naar Ajax wellicht dus gewoon flink omlaag? Blijkbaar heeft hij in Duitsland een erg goede indruk achter gelaten en doen de 4 maanden in Amsterdam er niet zo toe. Op zich wel begrijpelijk vind ik.

1 april 2024 om 13:02

@amsterdam4,

Als je dan na de reacties kijkt in de media.

Mannsverk na halve wedstrijd volledig afgeschreven en onlangs in de herkansing de ene veer na de andere veer.

Gaaei, na alle bakken shit, kreeg gister na zijn voorzet weer veelvuldig comments: Ze kunnen alle 3 niet verdedigen (rensch, Gooijer), dan kan je beter Gaaei opstellen daar hij aanvallend nog wat toevoegt.

Ook gister betreft Tahirovic. Speelde een goede wedstrijd met zijn passes. Zelfs de analisten (oud-profs) zijn dan weer vol lof en zien een groeidiamant in hem.

Er zit genoeg potentie in de selectie, maar om allerlei redenen komt het er niet uit.

1 april 2024 om 11:06

Onvoorstelbaar? De man heeft een bewezen staat van dienst met grote successen. Hij heeft o.a. Lewandovski en dembele binnengehaald. Domme reactie weer.

1 april 2024 om 11:20

Dortmund is nu eenmaal een domme club die hierin intrapt. Ze waren al dom om een kampioenschap in geschenkverpakking lastminute te verspelen. Muslintat past goed bij Watzke, Zorc en Kehl

1 april 2024 om 11:24

Kan hij niet al zn sterspelers bij Ajax naar Dortmund halen? Thanks

Zou nog eerder aan een 1 april grap denken. Hoe kan BVB hier nou intrappen…?

Wordt sinds zijn debacle bij Ajax lacherig over hem gedaan en ook ik heb kritiek op hem gehad, maar toch denk ik dat er een prima TD in hem schuilt. Oog voor talent heeft hij zeker, onderhandelen kan hij alleen niet of doet hij op een dubieuze manier. Bij Ajax heb ik wel vertrouwen in zijn aankopen Ramaj, van den Boomen, Mannsverk en Akpom, terwijl ik Tahirovic ook niet afschrijf. Momenteel is Mikautadze verhuurd aan FC Metz en doet het daar gewoon goed, maar in hem heb ik ook wel vertrouwen alleen kwam het er bij Ajax niet uit doordat hij iedere keer op rechtsbuiten, nummer 10 of linksbuiten werd opgesteld terwijl ik wel een goede nummer 9 in hem zie.

Bij VFB Stuttgart zie je dat nu ook. De aankopen die hij heeft gedaan, hadden tijd nodig maar zijn momenteel al langere tijd van grote waarde. Niet dat ik denk dat alle aankopen die hij bij Ajax heeft gedaan van toegevoegde waarde zullen worden, maar in de namen die ik hierboven heb genoemd heb ik wel vertrouwen dat het prima spelers voor Ajax kunnen zijn. Probleem bij Mislintat is alleen dat hij een gigantische plaat voor z'n kop heeft en alles op eigen houtje wilt doen, zo is hij toen eerder bij Dortmund vertrokken met ruzie. Al was hij toen geen TD, maar hoofdfout en wilde Mislintat Oliver Torres binnenhalen maar werd dat tegengehouden door Tuchel en kregen die twee een ruzie waardoor ze niet meer konden samenwerken en Mislintat vertrok. Bij Arsenal vertrok hij ook na wat onenigheid en voelde hij zich niet helemaal op z'n plek, bij Stuttgart heeft hij het wel een paar jaar volgehouden maar aan het einde ook vertrokken met onenigheid en bij Ajax idem dito.

Hoop dat hij iets hieraan kan doen, aan onderhandelingen en aan z'n manier van werken want dan kan hij gewoon een prima TD zijn.

1 april 2024 om 11:01

Lees nu je verhaal nog eens door, volgens je verhaal moet hij eigenlijk alle belangrijke aspecten van een goede TD nog leren en aanpassen 😅 Je beschrijft op zijn best misschien een goede scout, maar een slechte td

1 april 2024 om 11:45

Ik weet dat dat de belangrijkste aspecten voor een TD zijn, maar wat betreft deals kan je misschien iemand naast hem neerzetten die de deals maakt. Bij Ajax betaalde hij consequent teveel voor de aankopen die hij deed, bij Stuttgart was dat niet. Maar bij Ajax was dat ook zo doordat hij volledig vrij spel kreeg en niemand hem controleerde of tegenstand bood vanuit het bestuur of Rvc.

Zoals Ajax het nu heeft, met Beuker en waarschijnlijk op termijn een soort dealmaker naast zich (voorlopig doet Kroes het zelf met de Lange en Beuker), was denk ik ideaal voor Mislintat geweest. En dan had hij Kroes en de RvC waarschijnlijk nog boven zich gehad, die dan hadden gezegd ' we gaan tot dit x-bedrag' of 'die speler halen we wel, die niet'. Dan had je dit seizoen waarschijnlijk geen 3 linksbacks gehad bijvoorbeeld, en ook geen 3 spelers die het beste tot hun recht komen als nummer 9 maar waarschijnlijk 2 spitsen en 2 rechtsbuitens bij wijze van.

1 april 2024 om 11:58

@Rochester

Ben het met je eens hoor, Mislintat heeft echt wel genoeg fouten gemaakt. Desondanks is zijn reputatie bij Dortmund en Stuttgart gewoon heel erg goed. Misschien niet in de deals maken, maar in het aantrekken van talent wel.

Ajax afgelopen seizoen was gewoon een erruptieve vulkaan, dat stond garant voor vuurwerk. Tel daarbij op incapabele trainers (ook van het Schip), een dramatisch voorbereiding waardoor niemand “fit” getraind is met een blessure spook als gevolg. En voila, een ramp seizoen is geboren.

Komende zomer vroege voor bereiding, weinig spelers die weg zijn door interlands. Tijdig een trainer hebben staan en weer terug naar 4-3-3.

1 april 2024 om 11:01

Als je overal met ruzie vertrekt ben je gewoon niet geschikt voor een leidinggevende rol. Zeker in een rol als TD moet je openstaan voor andere meningen en goed kunnen samenwerken.

1 april 2024 om 11:14

Ik ben er niet zo in thuis, maar is het in Duitsland niet gewoner dat de TD zijn eigen koers vaart, zoals Mislintat dat bij Ajax deed?

1 april 2024 om 12:37

In de Duitse werksfeer wordt erg in functies gedacht en is het niet gebruikelijk om iemand tegen te spreken. Die jouw leidinggevende is. Had ooit een Duitse collega die in Nederland kwam wonen.

Zij had er aan het begin veel moeite mee hoe wij spraken tegen de leidinggevende. Want voor ons is het heel gebruikelijk om je uit te spreken.
Als je het niet eens bent met de koers die gevaren wordt.

Zie het Minsilat het wel goed doen hoor in Dortmund. Waar hij gewoon de Duitser uit kan hangen en zijn eigen koers kan varen.

1 april 2024 om 11:31

Manssverk, van den Boomen, Akpom en Tahirovic? Ik mag toch echt hopen dat je al aan de paas champagne zit want anders moet je even wedstrijden van Ajax gaan kijken.Ramaj is prima, maar daar houdt het toch echt allemaal op. Deze man heeft in zijn eentje een hele club naar de klote geholpen. De directie heeft meegeholpen, maar de meester aankopen komen van deze man.De uitspraak: “de selectie is in balans” is natuurlijk heel bizar. Moet ik nog uitleggen waarom deze niet in balans is/was? 3 linksbacks gehaald en geen nr 10 en rechtsbuiten. Ik ben niet snel geïrriteerd in me leven of chagerijnig, maar deze man haalt het bloed onder me nagels vandaan.De koopsommen die die ook nog eens betaald heeft. Dramatische spelers voor bizarre prijzen. Ik hou op… me dag begon zo goed 😂

1 april 2024 om 13:20

Zelfde zaakwaarnemer?Dit is alleen maar goed nieuws voor Ajax. Met een beetje geluk krijgen we 200 miljoen voor een packagedeal met Sutalo, Forbs, Avilla, Gaaei en Medic.

Zonder dollen, maar Mislintat bij Ajax was de verkeerde persoon op het verkeerde moment. Geen algemeen directeur, nieuwe trainer zonder ervaring in de (nationale) top en crisis in het bestuur. Wat je Mislintat kwalijk kan nemen is dat hij volledig op eigen houtje opereerde, maar als ik Steijn zo hoor met zijn recente interviews had je eigenlijk als TD ook niks aan zijn input.

Zou me niks verbazen als hij bij BVB, waar hij de club goed kent, het wel fantastisch gaat doen.

Mooi nieuws, dan hoef ik mij minder zorgen te maken dat Slot ook daarheen gaat

1 april 2024 om 11:23

Dit zullen nu wel voor Steijn gaan inderdaad

Een BvB fan die dit kan duiden? De directie weet toch van z'n recente kunsten bij Ajax? Waarom durven ze dit toch aan te gaan?

1 april 2024 om 11:04

Als je de tekst leest dan zie je dat Watzke hem wilt, en gezien zijn verleden en de lange termijn dat hij daar heeft rondgelopen dat mogelijk daardoor je zo'n keuze neemt. Echter is het geen garantie dat het goed gaat, maar ook niet zoals het bij Ajax ging.

Ik weet nog wel wat spelers in Amsterdam die perfect zijn om te halen....

Bij Dortmund zijn ze ook geen koekenbakkers natuurlijk. Mislintat zal dus best kwaliteiten hebben die er in Amsterdam niet zijn uitgekomen. Hij heeft bij Ajax teveel zelf mogen beslissen. Dit zal bij een club als Dortmund niet gebeuren.

1 april 2024 om 12:24

De beste man voelde ook niks bij Ajax. Hij haalt allemaal spelers met vreemde nationaliteiten die niet weten hoe Ajax als club is. Een man met meer gevoel voor Ajax, en meer controle van top down, had natuurlijk meer spelers gehaald die bekend zijn met Ajax.

1 april 2024 om 21:45

Blijkbaar zijn ze bij Dortmund wel koekenbakkers. Dit kan je nooit en te nimmer verkopen naar alle mensen zonder verstandelijke beperking en zeker de eigen achterban. Zelfs als Dortmund nu door zijn toedoen de komende jaren kampioen word en de CL wint is dit een ongelooflijke blunder. Er valt werkelijk geen enkel argument op te noemen om zo iemand nog aan een baan te helpen.

2 april 2024 om 19:53

Dus Mislintat moet levenslang krijgen en mag nooit meer elders in een vergelijkbare functie aan de slag? Hij heeft hopeloos gefaald bij Ajax maar de echte schuldigen zijn de mensen die hem hebben aangesteld en hem zijn gang hebben laten gaan. Dat getuigt van een soort amateurisme dat je niet verwacht bij een professionele organisatie.

2 april 2024 om 00:40

Ook een Dortmund kan er naast zitten. Ik acht die kans zéér groot in deze, of ik er zelfs geld op zou inzetten laat ik maar in het midden...

Bij Ajax natuurlijk faliekant mislukt. Maar ja aan de andere kant mocht hij van Ajax ook alles doen wat die wou. Bij Dortmund heeft die echt niet zomaar de vrije hand want die hebben wel een fatsoenlijke algemeen directeur. Dus we zullen zien hoe hij het daar gaat doen.

Dit is een uiterst riskante gok van Dortmund. Mooie club, stadion en fanatieke fanbase, dus ik gun ze het beste. En ik denk niet dat deze gozer ze dat gaat brengen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren