Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Suriname is dicht bij de komst van Etienne Vaessen als international’

Laatste update:

Etienne Vaessen gaat mogelijk alsnog een interlandcarrière starten. De 28-jarige geboren Bredanaar is volgens Voetbalalert benaderd door Stanley Menzo. De bondscoach van Suriname is samen met de nationale voetbalbond druk bezig om de keeper van RKC Waalwijk te binden.

Vaessen draagt de achternaam van zijn moeder. Zijn vader heet van achteren Burnet en is half Surinaams. De opa van Vaessen is Surinamer.

Bronnen rondom de doelman van RKC zouden bevestigen dat hij openstaat voor een loopbaan als speler van Suriname. Op dit moment wordt bekeken of een akkoord kan worden bereikt.

Vaessen komt al zijn hele carrière uit voor RKC, waarvoor hij inmiddels 202 officiële wedstrijden op zijn naam heeft staan. De keeper beschikt over een aflopend contract en wordt volgens diverse Nederlandse media onder meer gevolgd door Celtic en PSV.

De laatste jaren maakten diverse spelers die in Nederland geboren zijn de overstap naar het Surinaamse elftal. Zo spelen op dit moment onder meer Warner Hahn, Ridgeciano Haps, Dion Malone, Stefano Denswil, Sheraldo Becker en Virgil Misidjan voor Natio.

Afgelopen zondag speelde Suriname een oefenwedstrijd in het Yanmar Stadion van Almere City FC. Tegen Martinique werd het mede door een doelpunt van Justin Lonwijk, die door Dinamo Kyiv wordt verhuurd aan Fortuna Sittard, 1-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou toch geweldig zijn voor hem! Hij zal geen wereldkampioen worden met Suriname maar wel een super ervaring en altijd lekker roti en nog meer lekkernijen na de wedstrijd. Ik zou het wel weten!

25 maart 2024 om 22:55

Daar word hij geen betere keeper van. Maar zie het als werk vakantie is ook leuk voor hem.

25 maart 2024 om 23:05

Haha Don Era, ja toch lekkere Roti Kip of Lams. Bara, pasteitjes al moet dat niet te veel als sporter haha. Veel succes Vaessen

25 maart 2024 om 23:22

Nee met Suriname zal hij geen wereldkampioen worden, maar hoeveel keer is Nederland wereldkampioen geweest? Ik geef gelijk maar het antwoord, net zo vaak als Suriname...nul x

26 maart 2024 om 07:53

Als je het WK überhaupt nooit haalt is je kans sowieso nul. Ook de kans dat Vaessen ooit in Oranje komt ligt ronde nul.

Nooit geweten dat hij Surinaamse roots had. Wel vet zo'n interlandloopbaan!

25 maart 2024 om 23:18

Nou ja, het is ook wel een beetje zoeken natuurlijk maar wens hem veel succes!

26 maart 2024 om 01:12

Vind het dubbel. Voor Vaessen natuurlijk prachtig, Hahn is niet meer de jongste en van zijn oude niveau + Suriname zoekt gewoon munitie om snel een betere selectie mee te vormen. Dat gaat uiteindelijk andere spelers overtuigen en dan kunnen ze best leuke dingen laten zien in de "EK's" die ze daar spelen.

Toch is het wel erg ver gezocht. Vaessen heeft verder ook niks qua binding met Suriname, anders had je er wel eerder over gehoord neem ik aan? Ook is het voor hem een soort uittocht die je alleen maakt om maar international te zijn geweest. Beetje zoals Lars Veldwijk voor Zuid-Afrika. Dat was het op een of andere manier ook gewoon net niet. Gun het hem van harte, daar niet van.

Dan zijn het vrij losse regels als je als kwart Surinaamse het land mag vertegenwoordigen

26 maart 2024 om 01:17

Wij hebben spelers gehad die waren 100 procent Surinaams.. of 100 procent marrokaans.. hadden Nederlands paspoort en prima mogen voor ons elftal uitkomen.. dus waarom zou het andersom ook niet kunnen

26 maart 2024 om 05:34

Zijn genoeg mensen die dat soort spelers ook niet in Oranje willen zien, jammer genoeg.

Wellicht dat er wat Surinamers op dit forum aanwezig zijn?
Ben benieuwd of zij liever spelers zien die 100 procent Surinaams zijn, of dat ze liever een elftal zien wat een zo hoog mogelijk niveau heeft, waarvoor je dus spelers zoals Vaessen selecteert.

26 maart 2024 om 06:07

Kleine verschil is dat die dus in Nederland zijn opgegroeid. Wij hebben nooit een kwart Nederlander uit Marokko gehaald. Het dichtsbij kom je dan met Asensio, waarvan ik laatst hoorde dat hij een Nederlandse moeder had.

26 maart 2024 om 08:04

Heeft Marco Asensio-Willemsen een Nederlandse moeder?!?1!

26 maart 2024 om 09:35

Suriname kent geen kleur. We hebben zo'n beetje alle bevolkingsgroepen wonen in het land. Van Afrikaan tot Colombiaan. De 100% Surinamer bestaat ook niet door het slavernijverleden. Dus het maakt ons niet uit of een speler kwart, half of 1/4e Surinaams is. Ben je een versterking, ben je van harte welkom.

Ik denk dat als hij na dit seizoen een transfer naar een grotere club maakt, er voor hem echt nog wel kansen zijn om ooit de selectie van het Nederlands elftal te halen. Zoveel goede keepers hebben we nou ook weer niet. Keepers als Flekken en Bizot zijn ook pas laat bij Oranje gekomen.

26 maart 2024 om 06:10

Nee hoor. Dit is gewoon niet zo'n goede keeper. Het ziet er vaak wel leuk uit met het wilde uitkomen enzovoort. Ik zie hem niet keepen bij een club uit het linkerrijtje, die hebben allemaal betere keepers.

26 maart 2024 om 09:47

Ik gun het hem wel, maar zie dit echt niet gebeuren. Daar is ie te wild voor in mijn ogen.

Dit zijn de mooiere avonturen! Ik ben benieuwd of hij wel eens in Suriname is geweest. Het breekt wel lekker de week als je er voor een interland weekendje heen mag.

Wat is dit de laatste tijd joh😂 Romeny en Haye voor Indonesië. Vaessen voor Suriname! Hartstikke leuk voor die jongens natuurlijk, maar heel Surinaams en Indonesisch zien ze er niet uit. In het geval van Vaessen is dat zelfs knap, aangezien Suriname enorm divers is qua afkomsten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren