Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Supporters Vitesse balen opnieuw: ‘We wilden dit feestje samen vieren’

Laatste update:

Supporters van Vitesse boycotten de wedstrijd tegen Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal, maar kunnen het duel ook niet volgen op grote schermen in de stad. De gemeente heeft vanwege een tekort aan beschikbare politieagenten een streep gezet door die plannen, meldt De Gelderlander woensdag.

Een woordvoerder van de gemeente Arnhem zegt dat de club en de supporters in een vroeg stadium werd verteld dat ze zelf iets moesten organiseren. "De schermen op de Jansplaats en de Korenmarkt vinden wij geen goed idee, omdat er vanwege de vakantie te weinig politiemensen zijn", aldus de woordvoerder.

In het supportershome kunnen achthonderd fans het duel volgen op 5 augustus. Voorzitter Paul Koster van de Supportersvereniging Vitesse betreurt het nieuws. "We hebben met Vitesse de mogelijkheden bekeken. Het GelreDome huren en daar grote schermen neerzetten is geen optie, dat is te duur. En om nu supporters te laten betalen om naar de televisie te kijken vind ik niet goed. We hadden juist gehoopt om dit feestje samen in het centrum te vieren. Ik begrijp de gemeente, maar het is wel jammer."

Wie wint de strijd om de Johan Cruijff Schaal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oeh, dit is wel erg jammer voor Vitesse.

Iets dat zo mooi had moeten zijn, wordt zo enorm verpest. Dat er sowieso politie nodig is, dat ligt natuurlijk bij 'ons'. En daarnaast, we zeggen het maar gewoon nog een keer, faalt de Knvb ook gewoon keihard.

Wat betreft te duur, ik kan dit niet inzien, maar als er wordt aangegeven dat het te veel geld kost om in de Geldredome uitgezonden te worden, kan de club Vitesse niet wat bijleggen? En ik denk dat fans er graag komen hoor, voor 2/3 euro de man. Dan moet je toch al een heel eind komen, lijkt mij?

19 juli 2017 om 13:04

Het Gelredome zou waarschijnlijk al niet vol zitten wanneer de wedstrijd daar gespeeld zou worden. Ik vraag me af hoeveel supporters er geld zouden betalen om in het stadion naar de tv gaan zitten kijken. Tuurlijk, de supporters die er altijd zitten, maar dat is ten eerste niet bepaald sfeervol en ten tweede zou Vitesse dan waarschijnlijk aardig wat moeten bijleggen.

19 juli 2017 om 13:12

Heldere uitleg. Thanks sprokkie.

Aan de andere kant zou Vitesse dan wel een duidelijk statement maken, als in: als jullie het niet doen, dan doen wij het wel voor onze fans. Maar ja... is ook makkelijker gezegd dan gedaan.

19 juli 2017 om 13:13

Als er 18.000 fans naar de Kuip gaan voor de bekerfinale dan krijg je het gelredome ook wel goed gevuld als het daar gespeeld zou worden lijkt me.

19 juli 2017 om 13:21

Mwa, de supercup is nou niet echt een aansprekende prijs en daarbij is het ook nog eens midden in de vakantie. Ik denk niet dat ze het Gelredome vol zouden kunnen krijgen.

Al met al jammer voor de supporters van Vitesse maar ik denk dat de kroegen goed vol zullen zitten en dat het een gezellige middag gaat worden in Arnhem, ongeacht de uitslag

19 juli 2017 om 13:53

@markbal, de Johan Cruyff Schaal is wel wat anders dan de bekerfinale.

19 juli 2017 om 13:58

Markbal .zitten er altijd 18.000 supporters bij Vitesse? Of alleen "trouwe" supporters als er een bekerfinale is?

19 juli 2017 om 16:15

Tijdens de bekerfinale verkocht de club maar 13.000 kaarten. De andere 5000 waren voor staf en spelers en overige connecties. Deze kaarten waren erg snel uitverkocht. Een normale wedstrijd van Vitesse wordt bezocht door zo'n 17 a 18.000 supporters geloof ik ja. Met uitschieters tegen Ajax, Feyenoord, NEC etc. Zulke aantallen haalt Vitesse niet om hem te kijken op schermen in het stadion, maar als de wedstrijd in het Gelredome gespeeld zou worden, zat deze zeker vol.

Het argument dat de JC schaal minder voorstelt, begrijp ik. Dat zal voor de meeste clubs ook wel zo zijn. Maar dit ligt in Arnhem net iets anders, voor ons is deze wedstrijd namelijk wél uniek. Vitesse speelt nooit mee om de prijzen. Daarom is het spijtig voor ons dat de wedstrijd dit jaar al verpest is, voor er is afgetrapt.

19 juli 2017 om 18:11

Voetballer 2, en als we nacompetitie spelen tegen degradatie zitten er meer dan 20.000 trouwe supporters. Wij komen liever als het slecht gaat, dus haal die aanhalingstekens maar weg.

19 juli 2017 om 14:25

Tijdens de huldiging geen enkel incident geweest, dus denk dat we wel hebben aangetoond dat we normaal een feestje kunnen vieren als het om voetbal gaat. Alsnog zal de stad volstromen om in de kroegen te gaan kijken, vraag me af wat er beter is.. maar goed de wedstrijd opzich heeft knvb al verneukt, dus hoop dat ze met t B team komen opdraven

Dankzij de knvb zal deze wedstrijd aanvoelen als een oefenpotje. Zeer jammer!

19 juli 2017 om 13:43

Het voelde altijd al aan als een oefenpotje.

Nooit werd het serieus genomen en was de Arena altijd half leeg. Vandaar deze nieuwe opzet ook.

19 juli 2017 om 13:51

Dat is hoe de topics er tegenaan kijken, maar niet de andere clubs. Voor ons was dit wel een echte prijs. Helaas bereikt de knvb met het pleasen van de top 3 nu precies het tegenovergestelde van wat ze wilden, een saaie wedstrijd met weinig beleving vanuit de fans.

19 juli 2017 om 14:06

@yatsemata:
Zo keek iedereen er naar. De afgelopen 10 jaar is de Arena niet 1x uitverkocht geweest voor de JC schaal. Dus ook niet als er kleinere teams speelden.

En ook nu geloof ik nooit dat Vitesse 18.000/20.000 fans op de been zou krijgen. De Knvb moet wel eens iets proberen, want de oude opzet was ook geen succes.

19 juli 2017 om 15:32

@capis
dat ben ik met je eens, echter de kaartverdeling klopt niet! dat is nu net het probleem. volgende jaar meer kaarten aan de uitploeg? dan wordt Vitesse dus extra genaaid dit jaar.
daarnaast is het zonde dat er niet gekozen is om de bekerwinnaar thuis te laten spelen, dit zijn vaak de mindere ploegen/ subtoppers. nu kan je ervan uitgaan dat de wedstrijd meestal dus bij de grote 3 thuis wordt gespeeld omdat die meestal kampioen worden. dit is mijns inziens jammer, de grote 3 krijgen daarmee structureel een thuisvoordeel en doet mi de wedstrijd niet ten goede. En dit terwijl de grote 3 ook nog eens minder bbelang hebben bij het winnen van de JC. Ik vindt het dus gewoon oneerlijk

Ik heb sowieso het idee dat de politie regio Arnhem niet is staat om voetbalwedstrijd/evenement rondom wedstrijd te beveiligen als het afwijkt van de standaard Vitesse thuiswedstrijd. Vorig seizoen moest een oefenwedstrijd van PSV in de voorbereiding in de GelreDome ook al afgelast worden omdat de politie de veiligheid niet zou kunnen garanderen.

19 juli 2017 om 13:12

En ergens: geef ze eens ongelijk. Het slaat gewoon helemaal door, hoeveel politie er nodig is.

Aan de andere kant is het zonde, want zo gaat het natuurlijk nooit echt leven in de stad. Maar kijkend naar de maatschappij en wat je insteek daarin is, valt ook daar weer wat voor te zeggen.

19 juli 2017 om 13:47

Hoeveel politie is daadwerkelijk nodig, ik vraag me dat echt wel eens af. Ik heb het idee dat er voor voetbalwedstrijden veel meet politie 'nodig' is dan voor andere evenementen. Het lijkt in mijn ogen gewoon dat ze ook niet met minder mensen het aandurven en das is gebaseerd op het verleden. Kan je niet gewoon het wat minder laten maken en standby diensten hebben of iets dergelijks?

19 juli 2017 om 14:01

Ik vraag mij dat ook vaak af. Ik denk dat er vaak ook te veel politie is. Het is een vrij grijs gebied. Aan de andere kant: als het wel weer fout gaat en er blijkt te weinig politie te zijn, tja.

Ze zeggen dat er voor 5 hooligans één politiepaard is. En dat ze continue aan het rekenen zijn: zowel de hooligans als de politie. Dus als politie denkt, ok, het zijn weer 10 extra man, roepen ze wat extra paarden op. Een spelletje wordt er tussen hen gespeeld.

Wij als fans zien dat anders: wij vinden het maar irritant en ook angstig, maar de echte hooligans die weten precies wat ze wel en wat ze niet moeten doen. Ook wanneer ze het wel en wanneer ze het niet moeten doen.

19 juli 2017 om 13:52

Al die politieinzet is dan ook vaak overdreven en totaal onnodig. Zeker als we nu eens echt de raddraaiers aan zouden gaan pakken ipv de gewone fans.

19 juli 2017 om 15:40

Dat komt omdat meer dan de helft van het belastinggeld wordt gespendeerd aan de vier grootste steden en de overige steden in Nederland als tweederangs steden worden gezien...

en de supporters worden dubbel genaaid, eerst de Knvb en nu de eigen gemeente Arnhem! Tijdens de bekerfinale en de dag erna de huldiging is alles zonder incidenten verlopen en de supporters hebben zich prima gedragen dus er is helemaal niet veel aan inzet nodig.
dat het nu wordt afgeketst omdat de politie blijkbaar ook aan bouwvak doet is extra triest.
hopelijk kunnen de boze supporters zich straks gedragen als ze toch de kroegen intrekken op de korenmarkt en is er straks niet alsnog meer inzet vd politie nodig dan waar het nu op is afgewezen

19 juli 2017 om 13:22

Nu vraag ik mij af,is het niet veiliger om op 1 plein te organiseren.
Nu gaan ze allemaal de kroegen in,geen overzicht.
En als het uit de hand loopt,zal je zien dat er genoeg Politie is.
Maar goed,douw de JC schaal lekker in hun reet.
En Vitesse boycot die wedstrijd,stuur desnoods de jeugd.
Of betreed het veld,en zwaai naar die 5 in de uitvak.
En stap van het veld.
Het is duidelijk dat Vitesse iets moet ondernemen,kom op.

19 juli 2017 om 13:39

Nee, een grote massa onder controlle houden ismoeilijker an een paar kleine!

Zo'n grote groep is veel dreigender. Mag Vitesse best doen na 5min van het veld lopen, dan krijgen ze alleen wel boetes/puntenaftrek.

19 juli 2017 om 14:19

Stuur de Fjes,ook goed.
Vitesse stuur zijn spelers,denk niet dat de Knvb daar aan wat kan doen.

Mooi eerst heel veel kritiek leveren op de "driehoek" die niet genoeg agenten in de vakantieperiode op de been kan brengen in Rotterdam.
Maar na nu blijkt kan Arnhem het zelfs niet aan om aantallen supporters naar schermen te laten kijken.

Duidelijk dat de Knvb hier de plank mis geslagen heeft en niet de politie en burgermeesters.

Volgend jaar in de Galgenwaard. Centraal gelegen en een goede capaciteit! En wanneer Utrecht de JC schaal zou spelen dient het in een ander 'neutraal' stadion plaats te vinden (alkmaar, eindhoven, enschede etc). 100% eerlijk voor elke club en de stadions zijn niet TE groot

ik blijf erbij en roep al jaren dat deze wedstrijd over 2 wedstrijden gespeeld gaat worden of 1 wedstrijd in een neutraal stadion.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren