Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Supporters reageren verontwaardigd op poëtisch filmpje van Vitesse: ‘Ongepast!’

Laatste update:

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van VZ Social aandacht voor Vitesse, dat vlak na het nieuws van de puntenaftrek en degradatie een filmpje plaatst op zijn sociale mediakanalen, dat niet bij iedereen goed valt.

Vrijdagmiddag werd bekend dat de KNVB een zeer forse straf aan Vitesse had uitgedeeld: achttien punten in mindering. Daarmee staat de club momenteel op -1 punt in de Eredivisie en is degradatie naar het tweede niveau voor het eerst in 35 jaar een feit.

Vitesse plaatst vlak na dat nieuws een filmpje op sociale media, waarin Jesse Laport, stadsdichter van Arnhem, op poëtische wijze terugblikt op het verleden en vooruitkijkt naar de toekomst. Zo stelt Laport dat 'Vitesse niet mag en kán verdwijnen' en doet hij een oproep aan de fans: "Red onze club."

Het filmpje valt niet bij iedereen even goed, zo is te zien in de reacties onder het filmpje op X. "Hier zat ik echt op te wachten", schrijft een cynische Vitesse-supporter. Een andere fan van de Arnhemmers schrijft: "Dit filmpje is na het besluit van 18 punten aftrek en definitieve degradatie ongepast! Ik vermoed dat men voorwetenschap had bij Vitesse." Ook zijn er meerdere personen die vinden dat Vitesse 'de plank volledig misslaat'.

RBC Roosendaal


RBC Roosendaal heeft op X de draak gestoken met Vitesse. RBC verzamelde in het seizoen 2005/06 in totaal negen punten, waarmee de club op kansloze wijze degradeerde naar de Jupiler League. Het aantal van negen punten ging de boeken in als het laagste puntenaantal ooit in de Eredivisie en dat record bleef lang staan. Door de puntenaftrek bij Vitesse staan de Arnhemmers op -1 en zullen zij de nieuwe recordhouder zijn. "Hier zijn wij niet blij mee! Daar gaat ons record", schrijft RBC, gevolgd door een huilemoji.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Vitesse slaat echt compleet de plank mis met dit filmpje. Heb zelden iets slechters gezien dat dit. Ik snap volledig dst ze komen met een filmpje om de clubliefde aan te wakkeren, maar deel dan mooie sfeerbeelden of historische wedstrijden en ook niet zo snel meteen na dit nieuws.

19 april 2024 om 19:00

Laten we zeggen dat er weinig budget over is voor zo'n filmpje

19 april 2024 om 19:00

Ik vind het juist uitstekend. De supporters gelijk meenemen naar de realiteit. Die mooie sfeerbeelden en historische wedstrijden waren mogelijk door verschrikkelijk beleid, maar ook dit is het resultaat van het beleid.

19 april 2024 om 20:50

Ik vind het een heel goed filmpje juist. Hij slaat de spijker op de kop.

Ja ze hebben het dus ook allang opgenomen. Hebben ze niet in de afgelopen twee uur gedaan. Place and time. Bovendien stonden ze al decennia in de spotlights met hun wanbeleid, niet slechts de voorbije twee jaar. 'We verdienen meer dan een stille aftocht'. Nou, je krijgt bij deze de aftocht die je verdient.-1 punten!

Ik vind het wel mooi eigenlijk.

Ze hebben het dus volgens dit filmpje blijkbaar op een akkoord gegooid met de Knvb. Ik vind het ook ongepast om het met zo'n filmpje te doen die al eerder lijkt te zijn opgenomen.

19 april 2024 om 19:02

Wat was niet ongepast? Zwijgen? Nostalgische beelden? Doen alsof alles goed zal komen?

19 april 2024 om 19:20

Ik zie liever echte emotie en niet een van te voren bedachte voorstelling.

19 april 2024 om 20:43

Dan moet je een andere sport dan voetbal gaan volgen denk ik. Dat zit vol met vooraf bedachte emotie of waar denk je dat de meeste shirts, commercials, slogans, sjaaltjes, boekjes etc dan proberen op in de spelen?

Ik snap supporters die zeuren om dit filmpje totaal niet. Gewoon de realiteit, kreeg er kippenvel van.

19 april 2024 om 19:16

Het feit vooral dat een volwassen man daar een rijmpje voorleest. Ook dat half zingend, half pratend, half rappend klinkt een beetje kinderlijk. Die doelgroep zal het dan vast ook wel leuk vinden. Met de inhoud vind ik niet zoveel mis, het gaat meer om de manier hoe het gebracht wordt.

Bij RBC zijn ze gepaster vind ik met hun statement

Precies de reden dat ze zijn gedegradeerd. Snappen er maar weinig van daar in Arnhem

Ongelofelijk wat word ik ziek van alle berichtgeving omtrent mijn club. Maar wat ik bijna nog erger vind is alle haat naar mijn club. Het past natuurlijk ook in de huidige tijd waarin niemand elkaar meer iets lijkt te gunnen. Een ander zijn dood is mijn brood.

En ergens, valt het natuurlijk te begrijpen. Als ik geen Vitesse-supporter zou zijn geweest had ik waarschijnlijk ook een hekel aan de club. Jarenlang wanbelood en hoogmoedswaanzin van allerlei bestuurders. Passanten die onze club wel even naar een hoger niveau zouden brengen. Maar als supporter van Vitesse ben je dit inmiddels al wel gewend. Waar ik vooral aan wil denken zijn de prachtige herinneringen. Jarenlang samen met mijn opa op de Oost-tribune fantastische herinneringen gemaakt. Gejuicht voor spelers als Lazovic, Janssen, Bony enzovoort en samen emotioneel gekeken naar het afscheid naar Mister Vitesse Theo Bos. Daarna met vrienden op de zuid-tribune genoten van Europese wedstrijden en thuisoverwinningen tegen NEC en Ajax. Dat is Vitesse. Dat gevoel kan ik aan buitenstaanders niet omschrijven. Dat is de club waarvan ik hoop dat hij nog bestaat over heel veel jaren.

Nu eerst rustig in de KKD een aantal jaartjes herbouwen. Terugstappen. Van den Brom, Janssen, Hofs, Van der Kraan en nog meer échte Vitessenaren. Zij moeten onze club weer vooruit helpen. Ik hou vertrouwen.

19 april 2024 om 21:14

Het is ook echt op z'n zachtst gezegd bizar hoeveel haat veel andere supporters lijken te hebben naar onze club. Ik begrijp lachen om degradatie. Ik begrijp dat je een club gestraft wil zien worden. Maar hoe vreselijk veel mensen hopen dat we niet meer bestaan binnenkort, echt bizar.

19 april 2024 om 21:21

Die wat hier geïnterpreteerd wordt door haat is wel te duidden. Door bewust geen openheid te geven en daardoor te liegen benadeel je andere clubs. Vooral eerder toen het bijvoorbeeld om europees voetbal ging. Door uitgave die je niet had benadeel je alle concurrenten. Zeer oneerlijk. Daarnaast geen openheid totdat alles op het spel staat. Ik snap wel dat veel mensen denken boontje komt om z'n loontje. Is het leuk? Voor mij niet. Voelt het als gerechtigheid? Ja dat wel. De supporters zitten niet in de cirkel van invloed. Die is weinig aan te rekenen. Ik probeer niet te provoceren wel een gevoel vanuit een ander standpunt te duidden. Haat is een groot woord namelijk.

20 april 2024 om 08:59

Ach iedere supporter had toch ook wel eens bij de gelderlander moeten informeren of het halen van de raarste exoten, de connectie met Chelsea en de meest onbekende Oostblok miljonairs niet iets heel dubieus was voor een provincie club uit oost Nederland? Kwijtschelden van een schuld van 100 miljoen uit het niets!!? Wie doet nou zoiets?

Dan ben je of heel naïef of gewoon bewust doen alsof je neus bloedt en de andere kant op kijken…

19 april 2024 om 22:29

Vitesse ik snap je verontwaardiging naar de haat v anderen compleet. Wij zaten in hetzelfde schuitje enige tijd geleden. Ziek werd ik van al die galbakken die dansten op ons graf. Heb onze club hier verdedigd waar het kon, maar dan komt het punt dat het je niet meer kan verrotten wat andere alwetenden zeggen, gelukkig had ik dat vrij snel en heb direct mijn kaart verlengd. Net als velen hier; mijn buurman zei na degradatie: ik heb al jaren geen kaart meer maar juist nu ga ik er weer een halen, maakt me niet uit welk vak. Toen wist ik dat onze club niet kapot kon, wat die halve garen hier ook zeiden. Ik hoop oprecht dat het jullie zo ook zal vergaan en dat ook jullie als supporters er de schouders onder zetten en vooral schijt hebben aan wat anderen zeggen. Kop omhoog, doen wat je kunt als supporter en doorbijten. Wat mij betreft hoop ik dat jullie kkd overleven, gaat niet leuk worden tegen Telstar en Helmond. Gewoon kut eigenlijk, maar zolang als je bestaat is het goed. Verwachtingen omlaag bijstellen en gewoon vrijdagavonden naar het stadion blijven gaan om een paar te drinken zonder overwinningen te verwachten en dan heb je zowaar nog best een paar leuke avonden. Ik hoop op een snelle terugkeer voor Vitesse.

19 april 2024 om 23:49

Nou ja, ik denk niet dat je over haat kunt spreken als je ziet wat er allemaal gebeurd is. Nu ga ik toch even het subjectieve in, maar Vitesse en met name de achterban was er wel heel snel bij om FC Twente niet eenmalig zout in de wonden te strooien, maar tig keer. Dat terwijl die club (of eigenlijk die bestuurders) op dat moment al veel verder heen waren. Ze wisten het alleen zelf nog niet.

Als je dan de boel naast elkaar legt, komt Vitesse er nog heel genadig vanaf. Een puntenverlies op een moment dat het toch al gedaan was en over een tijdsbestek van 30 jaar drie keer op de rand van de afgrond, waarvan dit de vierde keer is. Als je dan ziet wat men over Vitesse schrijft, had het vele malen slechter gekund.

Dat terzijde verdienen de supporters dit niet. Het is te hopen dat Vitesse hier weer bovenop komt en over een aantal jaren weer stabiel in de Eredivisie te zien is. Dergelijke clubs mogen niet verloren gaan.

Laat ik trouwens wel vooropstellen dat alle kritiek over FC Twente terecht was, net zoals alle kritiek over Vitesse ook terecht is. Dan heb ik het echter wel over de objectieve zaken; de pure feiten. De rest is emotioneel gebrabbel.

20 april 2024 om 00:10

Boeit het wat er richting ons gezegd werd door specifiek Vitesse supporters? Feit is dat er een club op omvallen staat en dat gun ik niemand, ongeacht wat zij wel of niet gezegd hebben. "Ja, maar hij doet het ook" hoor ik al vaak genoeg met 3 kinderen.

20 april 2024 om 09:11

De haat, zoals je het beschrijft, roep je misschien ook wel een beetje op jezelf af en dan heb ik het uiteraard niet over jou als individu, maar wel als club.

Voor mij was het bijvoorbeeld wel een enorm dieptepunt dat NEC weer niet niet welkom was in de Gelderdome, waar zelfs een onschuldige vlag voer voor diezelfde haat is waarover jij het hebt. Dat naast alle grootspraak, leedvermaak naar anderen, zoals Twente. Dan krijg je dat als een boemerang terug.

Los daarvan snap ik ook jouw gevoel en vind ik het ongeacht welke club je steunt, het persoonlijk altijd mooi als dat de club uit je eigen stad of regio is. Dat creëert een band, in goede en slechte tijden.

Als ik je een advies mag geven zou ik me daar lekker op focussen. Wees bijvoorbeeld trots op alle support die dit seizoen toch kreeg ondanks de slechte resultaten en wellicht kijk je over een aantal jaar terug en was je extra blij dat je erbij was toen het zo slecht ging, omdat de club er weer bovenop is gekomen met behulp van mensen uit de regio.

Als Vitesse supporter kan ik dit wel waarderen. Op naar een schone toekomst. Hopelijk vallen de lijken/tegenslagen die sowieso nog komen mee. Terug naar het normaal.

19 april 2024 om 21:23

Ik hoop het voor je. Bij de NOS speculeren ze dat er nog veel meer zaken zijn die niet lijken te kloppen en waar ze nog gaan onderzoeken.

Snap de ophef niet zo. Gewoon realisme en verder een prima filmpje waar je kippenvel van krijgt. Niets mis mee!

Ik heb geen enkele moeite met het filmpje, alleen azijnpissers doen weer moeilijk. Hopen dat Vitesse verder mag in de KKD en snel weer terug mag keren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren