Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Superieur Frankrijk geeft Ierland geen schijn van kans: EK bijna zeker

Laatste update:

Frankrijk kan zijn tickets voor het EK 2024 al zo goed als boeken. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps bleef ook in zijn vijfde kwalificatiewedstrijd foutloos dankzij een 2-0 zege op Ierland. Aurélien Tchouaméni zorgde met een gekrulde uithaal voor de 1-0 ruststand. Na de onderbreking maakte Marcus Thuram er 2-0 van uit een rebound. Frankrijk, dat nog geen tegendoelpunt heeft hoeven te incasseren, is de onbetwiste koploper in Groep B met vijftien punten uit vijf duels. Nederland volgt met zes punten uit drie duels. Griekenland en Ierland, die allebei vier keer hebben gespeeld, volgen met respectievelijk zes en drie punten.

Deschamps posteerde Mike Maignan onder de lat. De viermansdefensie bestond uit Jules Koundé, Dayot Upamecano, Lucas Hernández en Theo Hernández. Tchouaméni en Adrien Rabiot waren de controleurs in het 4-2-3-1-systeem. Nummer 10 Antoine Griezmann werd geflankeerd door Ousmane Dembélé (rechts) en Kylian Mbappé (links). Olivier Giroud was de spits in het Parc des Princes. De bondscoach der Ieren, Stephen Kenny, kon niet beschikken over gewaardeerde krachten Séamus Coleman en Evan Ferguson. Laatstgenoemde verkeert in blakende vorm bij Brighton, maar is net als Coleman geblesseerd. Chiedozie Ogbene, Adam Idah en Jason Knight moesten voorin voor een verrassing proberen te zorgen.

Frankrijk drong aan in het begin en domineerde zoals verwacht het balbezit. Ierland beperkte zich noodgedwongen tot verdedigen en kwam goed weg toen Mbappé uit een hoekschop over schoot. Na wat dreigende momenten kwamen les Bleus in minuut 19 op voorsprong. Mbappé kreeg een afvallende bal voor zijn voeten en legde af op Tchouaméni, die met een heerlijk gekruld schot de verre hoek vond: 1-0. John Egan had enkele momenten later een cruciale ingreep in huis op een schot van Giroud. Diezelfde Egan maakte ook de volgende kans van Giroud onschadelijk, waarbij de Milan-routinier geblesseerd raakte en vervangen moest worden door Thuram. Ierland was aanvallend machteloos, terwijl het bij Frankrijk, ondanks enkele gevaarlijke momenten, aan scherpte ontbrak.

Die scherpte was bij aanvang van de tweede helft terug. De tweede flitsende aanval van de Fransen vlak na rust leidde tot de 2-0. Na een snelle combinatie tussen Griezmann en Thuram zette Theo Hernández voor op Mbappé, wiens schot geblokt werd. Uit de draai schoot Thuram de rebound wel raak. In de fase daarna werd Ierland voor het eerst en laatst echt gevaarlijk. Maignan voorkwam via een katachtige reflex een kopgoal van Ogbene, die uit een hoekschop daarna centimeters over schoot. Frankrijk dicteerde het tempo, dat even wat lager kwam te liggen. In minuut 70 was Dembélé plots dicht bij de 3-0. De vleugelaanvaller schoot keihard tegen de paal. Nathan Collins voorkwam ogenblikken later dat Griezmann de marge alsnog naar drie tilde. Frankrijk drong in de slotfase verder aan, maar ondanks een grote kopkans voor Thuram bleef het 2-0.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een goal van Tchouameni! Bij Real schiet die ze altijd op het houtwerk maar bij Frankrijk gaan ze er heerlijk in. Ook dat hij dan hetzelfde gaat juichen als Jude is wel mooi als Real supporter haha. De chemie in de groep is ongelofelijke hoog sinds Ancelotti terug is. Voor de rest blijft die selectie van Frankrijk bizar hoor. Die zijn toch weer topfavoriet op het EK.

7 september 2023 om 22:52

Jammer genoeg heb ik vorig jaar te weinig real gezien.
Is Tchouamini vaste basispeler geworden niveau van casemiro al voorbij?
Vroeger in Frankrijk wat ik zag was het echt een kante type. Alleen samenvatting.
Hoe is hij nu?

7 september 2023 om 22:56

Nou casemiro is die nog niet voorbij, maar doet wel minder ''domme'' dingen, maar ook ''less crucial reading'' maar je ziet aan alles dat die naar dst niveau gaat ( des te mooier dat kroos en modric er dit jaar nog zijn ).

Casemiro toch wel echt een topper geweest voor madrid

7 september 2023 om 23:03

Tchouameni is natuurlijk Casemiro nog niet voorbij qua niveau. Die heeft wel bizarre dingen gedaan bij Real dus zo makkelijk gaat dat niet. Alleen hij is wel de beste vervanger die je kon hebben. Het is geen type Kanté die overal rent maar hij is heel slim in zijn manier van denken. Weet precies waar hij moet staan. Wel vind ik hem voetballend sterker dan Casemiro. Is handiger aan de bal en ook zijn passing is beter. Verdedigend kan het nog wel beter bij Tchouameni. Maar ik ben hartstikke tevreden tot nu toe met hem.

7 september 2023 om 23:12

Ja Casemiro wordt voetballend wel veel onderschat niet onder real fans maar daarbuiten wel.
Casemiro heeft een prima pas in de benen en een goed schot zoals Khedira vroeger ook onderschat werd op zijn voetballende vernogen.
Als je Casemiro ziet voetballen bij Man Utd valt het zo op wat wel kan met een bal omdat andere middenvelders in engeland daar matig in zijn.

7 september 2023 om 22:58

Dit was een heerlijke. Idd ja, zat er steeds dichtbij, nu nog even een golazo maken, komt wel.

Middenveld is echt subliem, heb je nog Cama en Fede. Ceballos komt terug. Maar idd Frankrijk is oneerlijk haha, zoveel kwaliteit, het is bizar gewoon. Stopt er iemand, staat een ander wel weer klaar. Maignan bv. en ook de spitsen kunnen ze prima verder met Muani en Thuram.

Nederland heeft nog 2 wedstrijden minder gespeeld, dus de strijd is nog niet over. Na de geweldige wedstrijd van vanavond, winnen de 2 inhaalpotten en pakken die Fransen. Er zijn daarom nog kansen en ik zie het zeer positief in na het optreden van vanavond. Frankrijk heeft dit nog niet gewonnen hoor..

7 september 2023 om 23:44

Groepswinnaar en de nummer 2 plaatsen zich.

7 september 2023 om 23:51

Als Nederland deze lijn in blijft zetten, dan zie ik ze thuis idd nog wel winnen van Frankrijk. Maar onderling resultaat telt dan ook, en ik ze nou ook weer niet met 4-0 winnen.

8 september 2023 om 00:33

Nederland thuis winnen van Frankrijk? Dat zie ik zeker niet gebeuren. Frankrijk heeft veel meer kwaliteit. Die hoeven maar even gas te geven om dit Nederland op te rollen zoals dat in de 1e wedstrijd ook gebeurde.

Tchou moet meer durven schieten bij Madrid. Met hem, Fede en Jude moet je in de nabije toekomst eigenlijk 40 goals per seizoen uit je middenveld gaan halen.

8 september 2023 om 10:49

Hij schiet al vrij vaak hoor, alleen raakt hij heel vaak net de paal of de lat. Denk dat het vanzelf wel gaat komen

Bij Tchou beginnen steeds meer de contouren van een centrale powerhouse zich te openbaren. Dat wordt een van de beste centrale middenvelders van de wereld. Als hij daar al niet bij hoort.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren