Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Willem van Hanegem noemt vijf (!) Argentijnen: ‘Twijfel of ze wel in orde zijn’

Laatste update:

Willem van Hanegem heeft een groot deel van zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad gewijd aan de door Argentinië gewonnen WK-finale. De ploeg van bondscoach Lionel Scaloni was zondag na strafschoppen te sterk voor Frankrijk en ging er voor de derde keer in de geschiedenis met de wereldtitel vandoor. Van Hanegem zag echter ook een paar spelers structureel over de schreef gaan en vraagt bij vijf van hen hardop af 'of ze wel in orde zijn'.

De finale kwam, mede door een spetterend slotoffensief van Kylian Mbappé, pas laat op gang. Argentinië had driekwart van de wedstrijd weinig te duchten van de ploeg van Didier Deschamps en leek soeverein op weg naar de wereldtitel. Mbappé sleepte in de slotfase echter een verlenging uit het vuur met een dubbelslag. "Tot dat moment dacht ik bij hem: Kom op man, doe wat meer", aldus Van Hanegem. "Want je ziet wat hij kan als hij echt gas geeft. De Argentijnen hadden vervolgens hetzelfde tegen Frankrijk als tegen Oranje en Australië. Bij een tegentreffer was er meteen paniek. Wat Frankrijk net als Nederland naliet, was meteen doordrukken."

Lionel Messi scoorde in de verlenging en zag Mbappé opnieuw gelijk maken. In de strafschoppenserie bleek Argentinië te sterk door missers van Kingsley Coman en Aurélien Tchouaméni. "Dat Argentinië uiteindelijk de strafschoppen ging winnen, kon je verwachten met die keeper van Aston Villa", gaat Van Hanegem verder. "Die Emiliano Martínez is wel een beetje opgefokt, maar bij Rodrigo de Paul, Cristian Romero, Nicolás Tagliafico en later die Leandro Paredes vraag je jezelf ook af of ze wel helemaal in orde zijn. Bijna al hun duels zijn overtredingen. En dat bewust vol op de wreef van de tegenstander uitkomen."

Al met al denkt Van Hanegem dat het zo heeft moeten zijn. Zowel in Qatar als bij de FIFA vonden ze het belangrijk dat Messi wereldkampioen zou worden, stelt hij. "Je zag het gewoon. Ik had heel het WK het idee dat dat heel belangrijk voor ze was. Zeker toen de Brazilianen eruit vlogen, móest Argentinië de titel pakken", aldus de Kromme. "Dat gevoel kreeg ik nog meer toen Marciniak al snel die eerste strafschop gaf in de finale, want je kunt bij die actie van Ángel di María ook zeggen dat hij het helemaal zelf opzoekt. Uiteindelijk gaf hij de Fransen ook twee strafschoppen, dus zal het wel alleen mijn gevoel zijn geweest dat de Argentijnen moesten winnen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die penal werd inderdaad wel opvallend makkelijk gegeven en zette de toon voor de wedstrijd. Niet eens een check gewoon gelijk op de stip.

Verder blij dat het WK erop zit, dus dat zegt al genoeg. Vond het helemaal geen mooi toernooi achteraf met het gedrag van die 'lul' van een Martinez nog wel als toppunt. Mensen die dit goedkeuren hebben ze zelf niet helemaal op een rijtje naar mijn mening. En dan een Messi met zijn "Ik wist dat god me de beker zou bezorgen", top man. Martinez was zeker zijn meest trouwe disciple dan. Wat mij vooral bij zal blijven is het onsportieve spel van de Argentijnen en aan de andere kant vond ik het wel leuk dat Marokko ver kwam. Last but not least toch 1 keer hard mogen juichen bij de goal van Wout, die zal ik niet snel vergeten. Waren we al met al toch weer erg dichtbij. Ondanks dat we gewoon kut spel op de mat hebben gelegd.

Hopelijk in 2026 een mooier (zomers) toernooi met wat attractiever voetbal en minder theater. Zou ook eerlijk zijn als het qua supporters weer wat meer verdeeld was, want dit was bij vlagen gewoon oneerlijk. De ingrediënten zijn er, want de VS (Wat qua natuur en steden gewoon een erg mooi land is), Canada en Mexico zijn wel mooiere landen voor een WK naar mijn mening. Alhoewel ik jaloers ben op de vrouwen die volgend jaar in Nieuw-Zeeland vertoeven.

19 december 2022 om 07:06

Helemaal met je eens, alleen even over het laatste. Argentijnen zouden zelfs op de Noordpool in de meerderheid zijn. Het probleem is dat het nu extra opviel omdat er geen gastland was met een fanatieke fanbase en er behalve Mexico en Marokko eigenlijk bijna geen landen waren die zoveel fans hadden. In 2014 bijvoorbeeld waren er 8 Latijns Amerikaanse landen omdat het in het continend werd gehouden en kwamen er ook veel meer Europeanen. In 2026 is er met Mexico in ieder geval een voetbalgek land de gastheer. Argentijnen zullen ook daar weer met grote groepen komen, maar die zullen zonder Messi echt een bagger selectie hebben verwacht ik dus die kunnen de steun ook goed gebruiken

19 december 2022 om 07:08

Ik vond het echt een prachtig toernooi, waar ik veel meer van genoten heb dan vooraf verwacht. Veel verrassingen en veel spanning, ook al was het voetbal niet altijd even goed en de sfeer in stadions te vaak treurig.

Blijf het triest vinden hoe wij Nederlanders alleen maar bezig zijn geweest met zeuren. De regenboogband, de ingehuurde fans, de airco, de dansjes van de Brazilianen, de boze Argentijnen, het "gekochte" WK. Sneu zeikerig volk zijn we geworden.

19 december 2022 om 07:11

Bakkert, vond het qua tijdstippen niks qua heel veel wedstrijden, moest gewoon werken doordeweeks om 11u, 14u, en 17u (En soms 16u). Bovendien vind ik persoonlijk met vrienden op t terras kijken in korte broek en slippers een WK gevoel geven, dat ik dit jaar niet heb gehad. Dit WK blijft mij dan ook niet lang bij. Ook omdat NL bagger was imo.

19 december 2022 om 07:24

Dan maar succes met tijdstippen in Noord-Amerika over 4 jaar lol. Voor de objective mensen was het wel een mooi en geslaagd wk. Maar goed jammer dat heel veel beelden van feestende mensen en feestjes en optredens voorafgaand en na de wedstrijden is door de westerse npo is gecensureerd om bepaald beeld en image te blijven framen. Vergeet niet dit is was ook eerste wk dat de spelers en supporters niet steeds van hotel hoefden te wisselen en lang reizen en met nul supporters rellen en dronken vervelende engelsen!

19 december 2022 om 07:26

Niet ideaal nee, maar het tijdverschil is maar 2 uur. Het volgende WK im Amerika heeft een tijdverschil van 6 uur of zo. Ik weet niet of het speelschema qua tijden al bekend is, maar kans dat er dan op een doordeweekse dag om 22:00 of later wordt gespeeld, ook niet odeaal als je moet werken

19 december 2022 om 07:37

Irriducibili, ten eerste is het dan aan mij de keuze om te kijken. Weinig slaap kan ik hebben. Mijn cliënten in de steek laten gaat niet. Dus dan heb ik een keuze. Nu niet. Ten tweede: in de zomer is het te combineren met een zomervakantie. In november en december niet 😉.

19 december 2022 om 07:47

Mag wel hopen dat ze een beetje rekening houden met de tijden. Het toernooi is trouwens vooral in de VS en Mexico maar 3 steden. “voor de objectieve mensen was het wel een mooi en geslaagd toernooi” Haha ga jij nou bepalen wat objectief is? Het is meer een kwestie denk tussen fan en liefhebber. De 1 geniet van een Messi en is helemaal in de ban van the goat discussie daar waar de gemiddelde “nederlandse fan” denk niks heeft met deze winnaar. Sowieso geniet ik meer van een mooie wedstrijd van het Nederlands elftal, PSV of een wedstrijd van Ajax, Feyenoord of AZ in Europa dan van Barcelona-Real Madrid, maar dat is dan ook persoonlijk. Ook vind ik dat dat zogenaamde zeuren helemaal zo gek niet was, want de halve wereld kijkt mee naar dit podium.

19 december 2022 om 07:49

Formus, ik zal vragen of ze de volgende kaar rekening houden met je werktijden

19 december 2022 om 07:52

Ik geef toch gewoon persoonlijk aan waarom ik dit niks vond? En dat het in de zomer te combineren is met vakantie?

19 december 2022 om 08:57

Wat hebben westerse media precies gecensureerd dan @Irrducilibi? Ze hebben genoeg hossende mensen laten zien.

19 december 2022 om 09:50

Reddevilgaz, de prijs voor de domste opmerking van de dag heb je nu al gewonnen.

19 december 2022 om 10:37

Je laatste alinea is net hetgeen wat je er in aanklaagt.

19 december 2022 om 16:31

"maar goed jammer dat heel veel beelden van feestende mensen en feestjes en optredens voorafgaand en na de wedstrijden is door de westerse npo is gecensureerd"

Ja, de Westerse wereld staat daar bekend om, censureren. Dat jij deze uitspraak mag doen is echt al een bijzonder iets. Pas je op dat de politie niet voor je deur staat zometeen?

19 december 2022 om 07:40

Helemaal eens met dat rare gevoel bij dit toernooi. Er zat een erg negatieve en onsympathieke sfeer omheen. Natuurlijk al de hele politieke lading vooraf, de vijandige sfeer van de Argentijnen, het negatieve voetbal van Oranje en de rellen van Marokkanen in Nederland. Ook als ik nu weer de koppen lees over de Argentijnen, dan verlang ik toch wel naar meer sportiviteit.

19 december 2022 om 15:19

De toon voor de wedstrijd werd toch echt gezet door het slechte en tamme spel van de Fransen. Zowel Frankrijk als Mbappe waren 80 min helemaal nergens. De laffe tactiek van Deschamps werd afgestraft en het is door een geluk dat Otamendi een fout maakt dat het weer een wedstrijd is geworden.

Zelfs na de 2-2 kon Frankrijk geen vuist maken en enkel reageren. Zo ging het ook tijdens een aantal andere wedstrijden van Frankrijk. Het is echt geen wonder team maar als ze ruimte krijgen dan kunnen ze je pijn doen.

Het WK was in elk geval leuk om naar te kijken en bijvoorbeeld veel spannender en leuker dan 2018.

Argentinië heeft zeker geen wonder team en de bank met bijvoorbeeld een Acuna en Montiel doet pijn aan je ogen. Maar niemand durfde itt tot de Saudiërs de Argentijnen onder druk te zetten. En zie het resultaat.

Wat heeft Tagliafico precies verkeerd gedaan? Er liepen aan beide kanten meer gefrustreerde mannetjes rond dan Nico, dan die van Hanegem opnoemt. Een beetje vreemd.

19 december 2022 om 07:14

Vond hem ook verder prima. In tegenstelling tot een groot aantal anderen.

19 december 2022 om 07:35

Ja en ook Romero heb ik niet echt kunnen betrappen op vreemd gedrag. Verder is Martinez de enige die ze niet helemaal op orde heeft. Paredes en De Paul zijn gewoon ouderwetse klootzakken in het veld, heb niet de indruk dat die niet helemaal honderd zijn. Die heb je soms ook nodig, dat zal Willem ook wel weten.

19 december 2022 om 07:51

Paredes is echt gek in zijn hoofd. Tegen Nederland had ie rood moeten krijgen. Gisteren weer. Hoort je het WK te kosten.

19 december 2022 om 08:01

Tegen NL had hij inderdaad 2x geel moeten krijgen. Maar waar had hij gisteren rood moeten hebben dan?

19 december 2022 om 08:05

Nou ja, tegen Nederland kunnen we over discussiëren maar gisteren slaat natuurlijk nergens op. Dan kan je ook zeggen dat Mbappe rood had kunnen krijgen voor een trap op de Paul nadat de bal al minuten weg was.

Het is nu wel een beetje zeiken om alles wat Argentinië heeft gedaan en totaal niet kijken naar exact dezelfde situaties maar dan bij andersom. Alleen maar eenrichtingsverkeer, begint inmiddels wel een beetje triest te worden. Kan me ook een aantal situaties herinneren waarin de Fransen harder gestraft hadden kunnen worden maar dat blijkt iedereen spontaan te vergeten.

19 december 2022 om 08:37

Romero had er af gemoeten. Kreeg steeds waarschuwingen ipv gele kaart.

19 december 2022 om 08:42

FCVoetbal, als je 1 ding benoemt over een specifiek persoon omdat het over hem gaat, hoef je toch niet andere voorbeelden ook te noemen? Als je in andere topics kijkt, zie je ook dat ik Mbappe ook veroordeel om zijn trapje (maar is dat tegenwoordig met die rare rode kaart natrappen regel nog rood eigenlijk?!), maar dat die van Paredes echt Camavinga een blessure van hier tot Tokio op kan leveren? Twee benen gestrekt naar voren. Dan zit er echt een steekje los.

19 december 2022 om 08:46

Silverfront: 114e minuut, 2 benen gestrekt naar voren. Kreeg geel, maar was donkerrood. En geen herhaling, omdat het fout was. Net als toen met Gakpo tegen Argentinië. En nee, NL verdiende toen niets, maar toch was dat ook een penalty. En geen herhaling.

19 december 2022 om 08:56

Gisteren was gewoon een harde tackel, meer dan geel was het niet. Als je het al rood vond, dan had rabiot ook rood moeten hebben, die schaarde de Paul op volle snelheid en klemde hem volledig. Daarnaast trapte Mbappe na bij De Paul. Maar goed in Nederland is er blijkbaar een hetze bezig tegen Argentinië, dat heeft wel wat schattigs. Zeker als iemand als van Hanegem daar over gaat beginnen, want als iemand een irritante gek op een voetbalveld was, was hij het zelf wel

19 december 2022 om 09:06

La Bombonera, ten eerste: gefeliciteerd, verdiende overwinning gister. Maar ook voor jou: als ik 1 ding aangeef, wil niet zeggen dat ik dat andere niet af- of goedkeur. Raar op deze site dat mensen dan de hele tijd komen met: 'als hij dan hij ook'. Totaal irrelevant. We hebben het over Paredes en die kan Camavinga vol het ziekenhuis intrappen met twee gestrekte benen naar voren. Of het nou geel, rood of paars was, dat doet een normaal weldenkend mens niet. Die gast is gek en daar hadden we het over. Net als tegen NL. Maar dat vond jij ook niet eens geel.Het gaat niet om een hetze tegen Argentinië, het gaat om ridicuul gedrag van Paredes. Edit: nu nog even terug gekeken en volledig gestrekt been en totaal geen bal geraakt bewust op de man. Donkerrood imo.

19 december 2022 om 09:28

@formus dus een vergelijkbare actie, beoordeeld door dezelfde scheidsrechter in dezelfde wedstrijd is irrelevant? Onzin. La Bombonera komt met een terecht punt. Hij gaf Rabiot geen rood, dus was geen rood voor Paredes ook te begrijpen. Ik vond beide overigens geel, maar geen rood. Het was hard, maar geen doodschop.

19 december 2022 om 09:48



@silverfront: we hebben het over Paredes en jij zegt dat het gewoon een klootzak in het veld is en ik zeg dat er uberhaupt een steekje los zit en geef de acties erbij. Of Rabiot, Lloris, Messi of weet ik veel wie ook een idiote actie maakt, beoordeeld door dezelfde scheids doet er dan niet toe. Het wil namelijk niets zeggen over de idiote actie van Paredes. Je hoeft niet te vergelijken om iets idioot te vinden. Het interesseert me eigenlijk ook niet of hij er geel, rood of donkerpaars voor krijgt van deze scheids, hij ging enkel voor de man met gestrekt been en kan hem het ziekenhuis intrappen. En daarom heeft hij een steekje los. En of er bijvoorbeeld nog 10 idioten op het veld staan, maakt toch totaal niks uit over het feit dat ik Paredes een idioot vind?! Edit: en als je het wilt weten: ik vond de acties van Rabiot en Mbappe ook belachelijk. Zeker roodwaaardig, alhoewel die van Mbappe met die rare regel met zacht natrappen of zoiets weer discutabel is. Maar dat maakt de actie(s) van Paredes niet minder erg. En daar ging het om in dit gesprek. Dus nogmaals: het gaat me niet om de kaart, het gaat me om de actie.

19 december 2022 om 12:15

Jij zegt letterlijk dat hij rood had moeten hebben en dat het dan hun het WK zou kosten. Dat geldt dus niet als Rabiot er ook al was afgegaan, dan was het 10v10 geweest.. Dus dat is wel degelijk relevant.
En overigens, als iemand een ander een flinke schop uitdeelt wil dat nog niet per se zeggen dat er dan een steekje los zit. Want dan zijn er in jouw ogen wel honderden profvoetballers in de topcompetities van Europa die gestoord zijn.
Ik blijf erbij dat die Martinez de enige is waar je kunt zien dat die niet helemaal honderd is.

19 december 2022 om 14:38

Als dat natrappen is La bombonera dan had Argentinië al vroeg rood gehad tegen Oranje

19 december 2022 om 09:14

Echt hoor. Komt vast doordat hij in een Ajax shirt niet de sportiefste was, maar dit WK heb ik hem echt niks geks zien doen. Sterker nog tegen Nederland was hij gewoon de rustigste van alle 22 spelers op het veld.

Het duurde vooral opvallend lang dat die Argentijnen kaarten kregen, waar er ook in andere wedstrijden kaarten niet gegeven werden. Ik vond vooral het gedrag van de Argentijnen erg onsympathiek! Beetje de tegenstanders kleineren en beledigen. Dan neemt je respect toch al gauw af!

19 december 2022 om 11:42

Wat ik raar vond is dat er voor de 1e pingel van Frankrijk geen rood werd gegeven, was vlg mij toch echt een doorgebroken speler die neer werd gelegd. Bij de 2e (handsbal) geeft ie wel geel. Echt opmerkelijk

als je de statistieken erbij haalt heeft Argentinië 85 doelpogingen gevolgd 74 van Brazilië en 73 van Frankrijk. Ze hebben zeker een aantal discutabele penalty's gekregen maar ze hebben vrijwel het hele toernooi elke wedstrijd aardig wat kansen gecreëerd. Het is jammer dat Frankijk pas begon met voetballen na de 1-2.

19 december 2022 om 09:10

Pep, die doelpogingen kan je dan ook weer bediscussiëren als je wilt, want als de gemakkelijk gegeven penalties niet komen, krijgt Argentinië minder ruimte dus minder kans hun favoriete reactievoetbal te spelen, dus minder doelkansen. Gister wel terecht gewonnen trouwens hè, begrijp me niet verkeerd 😉

Opgefokt, onsportief, huilebalken maar zelf wel uitdelen. Dit Argentinië is eigenlijk alles wat er mis is met het moderne voetbal.

19 december 2022 om 08:00

Je hebt zeker nooit Wouters, Rijkaard van Breukelen, Koeman gezien tegen Duitsland in 88. Het enige jaar dat we met Nederland iets gewonnen hebben. Toen ging het ook zo. Maar we wonnen wel.

19 december 2022 om 13:47

Slecht voorbeeld, want deze namen waren totaal geen huilebalken op het veld.

19 december 2022 om 08:16

Zo kun je het ook bekijken ja, kan me echter nog een wk finale tegen spanje herinneren.....
Ze hebben wel de beker binnen, zou ook alles doen om te winnen als die kans er is

19 december 2022 om 10:20

En Willem is denk ik niet in de positie om daar iets over te zeggen. Zoek maar eens op youtube naar Nederland-Brazilie 1974

19 december 2022 om 22:12

Toch hebben ze een meer dan fantastische finale gespeeld, ik kan mij er niet zo druk om maken.

Ik kan er nog wel meer opnoemen waar een steekje bij los zit. Toch is het wel duidelijk zichtbaar dat de spelers die oprecht talentvol zijn zoals Messi (los van zijn gedrag na Oranje), Alvarez, di Maria, Lisandro Martinez en Romero zich opzich gewoon normaal gedrag hebben. De rest van dit elftal bestaat voornamelijk uit beperkte schoppers, zodra die 110% geven en de bal afgeven aan de talentvolle jongens kun je als collectief gewoon met het goud in handen staan. Als die Argentijnen speelde zoals de Koreanen bijvoorbeeld lagen ze er in de groep al uit.

Willem wordt wat mild op zijn oude dag. Vijf slechts?

Dat je Martinez en Paredes opnoemt vind ik volkomen logisch, maar wat hebben Romero, De Paul en Tagliafico dit WK gedaan wat zo buitensporig was?

dit toernooi is voer voor de complotdenkers onder de nederlanders , willem begint erop te lijken als ik heb zo lees , waarom zou de fifa een bepaald land de voorkeur geven om wereldkampioen te worden , wat is het belang ? Niets ! Argumenten als ze krijgen veel meer pingels , gek he dat een aanvallende ploeg die veel voor de goal komt een grotere kans krijgt om een pingel , kortom als je een zure geest hebt dan is er altijd iets te vinden om op te zeiken of je complotdenkerij aan te tonen, geniet lekker van de mooie dingen die er zijn en loop niet te zoeken naar zure zaken, dat zou Nederland in dit geval vele malen mooier maar vooral leuker maken !

19 december 2022 om 08:59

Dit heeft niets met Nederlanders te maken. De hele wereld behalve Argentinië heeft het erover dat Messi dit wk geholpen is. Als je dat niet wil zien. Ik ben de grootste anti complotdenker die er bestaat maar ik heb wel gezien wat ik heb gezien. Hou op om over Nederland te praten. De hele wereld heeft het erover. En het belang van Qatar was groot vriend. Heel groot en we weten allemaal hoe corrupt de fifa is. Viel ook totaal niet op de de var op bepaalde momenten gewoon ff pauze had en er geen herhalingen te zien waren van bepaalde momenten.

19 december 2022 om 09:21

Er zal vast een voorkeur zijn geweest om bepaalde ploegen inde finale te krijgen. Maar een complot? Nou nee, dat is gewoon echt ridicuul. Je kunt geen hele volksstammen omkopen om een bepaalde ploeg door heel het toernooi te loodsen, dat bestaat niet.
Dat er gekke beslissingen werden genomen is elk toernooi zo. Idem voor het niet laten zien van herhalingen en discutabele momenten.

19 december 2022 om 11:02

@soccerfan: maar hoe verklaar je dan dat er voor elke 'discutabele' Argentijnse fase (hands, penalty, tackles,...) vergelijkbare situaties bestaan in andere wedstrijden, met andere land, die op een zelfde wijze geinterpreteerd werden door scheidsrechters?

Daarnaast zeg je dat 'de hele wereld' het erover heeft dat Messi geholpen is dit WK. Ik kan je alvast verzekeren dat dit in Belgie niet het geval is. Daar spreekt men wel eens over de penalty's of het rare gedrag van sommige Argentijnen maar at the end of the day zegt men ook gewoon dat Argentinie een verdiende wereldkampioen is.

19 december 2022 om 13:46

De pingels voor Frankrijk niet gezien ?

Ja Willem de hele wereld heeft gezien dat Argentinië dit WK ontzettend veel hulp heeft gekregen. Daarom heeft het beeld van Messi met deze beker voor mij ook totaal geen waarde. Je krijgt elke wedstrijd penalty’s om je op weg te helpen. De meest onsportieve ploeg van het hele WK en geen scheidsrechter die eens echte kaarten gaf bij misselijke overtredingen. En dan dat opgefokte gedrag. Wel respect eisen maar dan jezelf zo ontzettend voor schut zetten door achterlijk gedrag. Niemand mag iets over Argentinië zeggen maar je mag je zelf wel als een stel respectloze arrogante idioten gedragen. Wat een walgelijke ploeg is dat zeg.

Als de wedstrijd echt omgekocht was zou Frankrijk NOOIT een strafschop hebben gekregen in de 118e minuut.

19 december 2022 om 14:13

Of misschien... moest het penalties worden... dum dum dum waarin tchouameni betaald is om te missen 😱😱.

Ah neejoh, dit toernooi stinkt aan alle kanten maar die wedstrijd van gister was te gruwelijk om "omgekocht" te zijn.

Klopt Willem ze spelen een beetje zoals jij ook speelde, vaak gemeen en veel fysiek geweld, niet doen alsof jij zo'n lieverdje was toen je speelden, maar oohhweeee als anders spelers dat doen.

Tja, enerzijds was dit wel 1 van de beste WK finales van de afgelopen jaren. WK finales zijn voor de neutrale kijker meestal nu niet heel vermakelijk. Maar hier zat alles in.
En Argentinië speelde ook iig met het doel om daadwerkelijk doelpunten te maken, waar Frankrijk blijkbaar tot minuut 80 dacht dat het een oefenpotje was.

Maar dit Argentinië is tegelijk ook wel 1 van de minst sympathieke winnaars. Ik heb dan niet eens zozeer over het gedrag tijdens de wedstrijd, er zijn meer teams die daar last van hebben.

Maar meer erna. Het gemiep over Nederland een week lang nadat Oranje al op vakantie was. Martinez met z'n uitspraken over Mbappé na de wedstrijd (erg chique jongen). Je bent wereldkampioen en dan nog gedraag je je zo?

Ik kan me helemaal aansluiten met wat van Hanegem oppert. En dan hebben we het - na al die pingel cadeautjes - nog niet eens gehad over al die onbestrafte rode overtredingen, waarbij de VAR “eventjes” de andere kant opkeek….

19 december 2022 om 11:47

Nee, ik denk niet dat ze een andere kant opkeken hoor. Ik geloof eerder dat ze hun waterpijp aan het bijvullen waren.

Wel die Argentijnen opnoemen, maar niet wat de Fransen deden? Kijk die schaartackle van Rabiot bij 2-0 achter nog eens terug, dat had gewoon rood kunnen (en misschien zelfs moeten) zijn. Zo niet, dan begrijp ik die bikkelharde tackle van Paredes ook wel dat daar maar geel voor wordt getrokken. Nico speelde gewoon een keigoed duel maar door zn reputatie krijgt ie dit ineens. Argentinië de absoluut verdiende wereldkampioen. 100% strijders, met de allerbeste ooit voorop, heb hem zien mee afjagen zo nu en dan zoals ie al jaren niet meer doet.

Zoals gewoonlijk heeft "de Kromme" wéér 100% gelijk, maar ik dus ook, haha. Ik zei al voordat de eerste wedstrijd gespeeld was dat Argentinië dit wk moest winnen, en jawel hoor. Zal toch niet komen dat werelds "beste" speler... Messi, voor een Qatarees (of hoe benoem je een inwoner van dat corrupte land) speelt?

Voor het eerst sinds 1990 dat ik na de kwartfinale niet meer heb gekeken. En niet zo zeer omdat Nederland eruit lag. Of om interessant te doen. Ik vond het oprecht niet meer interessant. Ik vind sowieso landenvoetbal steeds minder leuk worden, met dit wk als absoluut dieptepunt. Ben blij als de clubcompetities weer beginnen...

Willem heeft gelijk.

Een lachwekkende vertoning van de Argentijnen het hele WK al. Bijna Elke wedstrijd een penalty krijgen en geen enkele rode kaart voor die moordenaars met hun slidings, nee het stond al vast , Messi zal en moet die beker krijgen van de FIFA en Quatar. Slechtste kampioen van de eeuw, kampioen van de armoede met werkelijk een bagger elftal behalve die kleine kabouter. Het voetbal is gestorven op 18-12-2022 door FC penalty.

Als zelfs FC penalty het kan, dan dicht ik
Oranje alle kans toe om de volgende keer die cup te winnen.

Een van de mooiste wk pfff. Vooral de poule wedstrijden waren gek met gekke uitslagen. En iedereen zeurt over de tijden winter ahha. In amerika krijgen we wedstrijden in nl 22:00 of 6:00 s’ochtends. Genoten van de wedstrijden .




Ach Willem .... ten Hag noemde het grinta. Wellicht her en der doorgeschoten, maar je wordt er wel wereldkampioen mee. Zeg maar Blind vs Tagliafico. De ene een hele goede techniek, de ander vreet z'n tegenstander op. Wij sloffen maar wat, gaan daarna stoer doen en vervolgens rest er bij velen niets anders dan haat. De cijfers die keeper Martinez, Messi en Di Maria maar net rond de 8. Dat vind ik nou ziek. Messi speelde een bijna perfecte finale. Heb Cruyff meegemaakt, zag alles en legde de balletjes overal met gemak neer. Messi gisteren nog groter. Zal zeggen een 9.5 ?




Zou hij ook hebben gezien hoeveel schoppen Rodrigo de Paul heeft gekregen of had Willem een Franse bril op??

Rodrigo de Paul moet zich ook zo gedragen. Ik heb namelijk gehoord dat hij de lijfwacht is van Messi, ook wel de adjudant. Dat heb ik niet een, niet twee, maar wel honderdvijftigmiljard keer gehoord de afgelopen 3 weken. De Paul zorgt ervoor dat Messi niet te veel hoeft te lopen, hij is de adjudant. Van Messi dus. Messi heeft een adjudant, Rodrigo de Paul heet ie. Een lijfwacht.

Waar kan ik me eigenlijk aanmelden als commentator, ik zou echt veel beter zijn.

Als Messi straks stopt als international voorzie ik een matig Argentijns team dat voorlopig echt geen gooi meer gaat doen naar welke titel dan ook.

Het Holland-syndroom: als het niet netjes en respectvol is dan is het niet goed en incorrect. Maar eens een keer leren van andere culturen. Willem weet juist toch hoe het is om fair maar hard te voetballen uit zijn tijd? Hier vielen nu toch ook geen rode kaarten vanwege snoeiharde overtredingen die mensonterend zijn?

Wat zijn die Nederlanders weer aan het huilen zeg eerste penalty is makkelijk gegeven ja en die eerste penalty van Frankrijk dan ?
Als Nederland zo penalty zou krijgen zouden jullie allemaal gezegd hebben dat er toch contact is van achter dus stop met zeuren hadden jullie echt hoop dat jullie wk kampioeen zouden worden met middelmatige voetballers van jullie kom op buig voor Argentinië en Messi respect is echt ver te zoeken bij jullie bahbah wat een volk zeg

Echt kampioen is Argentinië vgls mij niet. Dan moet je alles winnen en de eerste wedstrijd hadden ze al verloren. Verder hadden ze ook minstens 4x met heel veel mazzel gewonnen. Er werd geen 1 rode kaart getrokken, terwijl ze er minimaal een stuk of vijf hadden moeten krijgen. Dan waren ze niet zo ver gekomen. En dan ook die belachelijke beslissingen van scheidsrechters t.o.v. Argentinië. Dus dit was voor mij de slechtste WK ooit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren