Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frankrijk dankt Giroud en is halvefinalist na enorme flater Kane

Laatste update:

Frankrijk staat in de halve finale van het WK. In een zeer onderhoudende kwartfinale werd zaterdagavond met 1-2 gewonnen van Engeland, dat met name na rust toch echt de betere ploeg was. Olivier Giroud was de matchwinner bij de wereldkampioen van 2018. Harry Kane was de schlemiel aan de kant van de Engelsen vanwege een strafschop kort voor tijd die over het doel vloog. Frankrijk trok de zwaarbevochten overwinning over de streep en staat woensdag tegenover Marokko.

Zowel Didier Deschamps als Gareth Southgate stuurde een ongewijzigd elftal het veld in. Doelman Hugo Lloris startte dus en is met 143 interlands recordinternational van Frankrijk. Jordan Pickford, zijn collega aan de andere kant, stond voor de vijftigste keer onder de lat bij the Three Lions. Kane begon met 52 doelpunten achter zijn naam aan het kwartfinaleduel, een minder dan de Engelse topscorer aller tijden Wayne Rooney. Dat Kylian Mbappé aan de aftrap verscheen was een goed teken voor Frankrijk, want met de spits als basisspeler wist de regerend wereldkampioen alle negen duels op een WK winnend af te sluiten.

Voorafgaand aan de clash in het Al Bayt Stadium werd een vraag vaak gesteld: hoe gaat de Engelse verdediging Mbappé, WK-topscorer met vijf treffers, afstoppen? De topschutter begon vanaf links, waardoor rechtsback Kyle Walker vaak met hem te maken kreeg op de flank. Engeland kende in de beginfase weinig ontzag voor de opponent, al gaf Frankrijk in de elfde minuut een waarschuwing af. Ousmane Dembélé en Antoine Griezmann profiteerden van matig verdedigen van Luke Shaw en Griezmann gaf vervolgens voor vanaf rechts. De kopbal van Olivier Giroud was echter recht op Pickford af. De Engelse formatie probeerde hoog druk te zetten, maar gaandeweg de eerste helft kwam Frankrijk steeds meer in zijn ritme. Mbappé had enkele fraaie voorzetten in petto, waaronder eentje op Dembélé. De vleugelaanvaller kon echter net niet bij de bal.

Na ruim een kwartier spelen brak Frankrijk de ban. Na het rustig rondspelen rond de zestien van Engeland legde Griezmann de bal breed op Tchouaméni, die de bal door de benen van Jude Bellingham en van ongeveer twintig meter in een keer in de rechterbenedenhoek schoot: 0-1. Pickford zat in de goede hoek, maar kon de vroege achterstand van zijn ploeg niet voorkomen. Grote vreugde bij Frankrijk en de supporters van les Bleus in het stadion. De spelers van Engeland protesteerde nog bij de arbitrage vanwege een vermeende overtreding op Bukayo Saka aan de andere kant van het veld. Scheidsrechter Wilton Sampaio en de VAR vonden echter niet dat de aanvaller een vrije trap verdiende en het doelpunt van Frankrijk werd dan ook niet geannuleerd.

Engeland rechtte de rug en hoopte snel op gelijke hoogte te komen. Shaw krulde een vrije trap van net buiten de zestien om de muur, maar zijn inzet was een makkelijke prooi voor Lloris. De Franse keeper redde kort daarna toen Kane van dichtbij probeerde te scoren. De afvallende bal kwam bij Jordan Henderson, die Bellingham bij de tweede paal bediende. De middenvelder kon echter niet bij de bal, waardoor de kans in rook opging. Engeland blijf jagen op de 1-1 en die leek dichtbij te zijn toen Kane op de rand van de zestien onderuitging na een duel met bewaker Dayot Upamecano. Na een check van de VAR werd duidelijk dat de bal niet op de stip zou worden gelegd. Diezelfde Kane probeerde het na een halfuur spelen met een hard schot, met Lloris die de van richting veranderde bal naast het doel werkte. Frankrijk liet zich niet verrassen in het restant van de eerste helft en zocht de kleedkamer op met een minieme voorsprong.

Dat Engeland het nog lang niet had opgegeven, werd duidelijk in de 47ste minuut. Een prachtige volley vanaf de rand van de zestien van Bellingham kon maar net worden overgetikt door Lloris. Het geloof groeide bij de ploeg van Southgate en de zo gewenste gelijkmaker kwam zeven minuten na de hervatting. Saka combineerde met Bellingham en eerstgenoemde werd neergelegd door Tchouaméni. Sampaio twijfelde niet en wees gelijk naar de stip. Het was uiteraard Kane die het klusje mocht klaren vanaf elf meter. Met zijn knal in de linkerhoek, met Lloris die de verkeerde hoek koos, kwam de aanvalsleider op 53 doelpunten, waarmee hij topscorer aller tijden Rooney evenaart. Kane legde de bal eerst nog even goed voordat er werd gefloten, maar dat was dus niet van invloed op het eindresultaat.

De gelijkmaker leek Frankrijk wakker te schudden en het was Adrien Rabiot die een minuut na de benutte penalty van Kane een poging op doel waagde. De alerte Pickford hield zijn ploeg op de been met een goede redding in de hoek. Dat er een plaats in de halve finale op het spel stond werd steeds meer duidelijk. Engeland werd steeds beter en Frankrijk moest steeds meer achteruit. Saka stichtte weer gevaar vanaf rechts en zijn voorzet kwam bij Kane terecht. Het daaropvolgende schot van de doelpuntenmaker was een prooi voor Lloris, die na rust steeds meer te doen kreeg. De Franse recordinternational was van grote waarde voor zijn ploeg toen hij in de 70ste minuut een kopbal van de mee opgekomen Harry Maguire naast de paal tikte.

Engeland rook bloed en zocht twee minuten later maar weer eens de aanval op. Shaw zette voor vanaf links en het was Saka die zijn bewaker Theo Hernández weer eens te snel af was. Het schot van de vleugelaanvaller vloog echter voor het doel langs. Engeland en met name Bellingham dacht aan een strafschop toen Upamecano een onhandig tackle inzette op de middenvelder. Dit keer werd de bal ook niet op de stip gelegd. Het overwicht leverde de Engelsen geen voorsprong op het was juist Frankrijk dat de voorsprong herstelde. Giroud liet eerst nog een grote kans onbenut toen zijn volley recht op Pickford ging. Kort daarna was het alsnog raak voor de 36-jarige aanvaller. Griezmann slingerde de bal voor na een afgeslagen hoekschop en het was Giroud die raak kopte bij de eerste paal. De bal werd nog even geraakt door Maguire op weg naar het net. De wedstrijd op zijn kop, want Engeland was echt beter na rust.

De kans op een gelijkmaker kwam echter al snel. Hernández duwde Mason Mount opzichtig naar de grond in de zestien en na een check bij de VAR kreeg Engeland wederom een penalty. Een buitenkansje voor Kane om topscorer aller tijden te worden met 54 treffers, maar de normaal zo koelbloedige aanvaller schoot de bal over het doel. Afgrijzen in het Engelse kamp en pure opluchting bij Lloris en consorten. Kort na de misser werd Phil Foden afgelost door Marcus Rashford. Voor de strafschop was Raheem Sterling al binnen de lijnen gekomen, als vervanger van Saka. Engeland bleef tot het einde vechten en hopen op een late gelijkmaker. Die kwam er echter niet in de acht minuten aan blessuretijd, ook niet toen Rashford in de slotseconde aanlegde voor een vrije trap. Zijn inzet vloog net over het Franse doel, waarna het laatste fluitsignaal klonk. Frankrijk vierde feest en treedt woensdag in de halve finale aan tegen Marokko.

Zie jij Frankrijk wereldkampioen worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
10 december 2022 om 22:07

VIVE LA FRANCE ON A GAGNE!!!

Wat een gestolen overwinning maar wat lekker zeg. Engeland heeft de ultieme kans laten liggen vandaag om van Frankrijk te winnen.

Marokkaanse vrienden, het gaat een mooi 50/50 potje worden aankomende woensdag. Dat de beste mag winnen.

Als laatste:

GIROUD, DE KART, IK HOU VAN JOU!!! <333

10 december 2022 om 22:15

Engeland heeft vaak de kwaliteit wel maar nooit echt het gif en karakter om doortastend te zijn. Frankrijk wel, erg volwassen ploeg. Geniet ervan!

10 december 2022 om 22:26

De Engelse selectie is altijd erg overschat. Zo ook deze. De eerste echte test voor Engeland en ze liggen er meteen uit.

10 december 2022 om 22:33

Als Marokko de volgende topland Frankrijk eruit kickt gaat die cup hopelijk eindelijk naar Afrika.

10 december 2022 om 22:44

Werd overschat, maar nu hebben ze toch gewoon een top selectie? Waren ook beter dan de Fransen

10 december 2022 om 23:06

Topselectie? Kan je opnoemen wie er allemaal zo top zijn los van Saka en Bellingham?

10 december 2022 om 23:15

Walker en foden. Maargoed iedereen heeft een andere mening wat betreft topspelers

10 december 2022 om 23:50

Maugaza

Jullie spelen vals! Kijk wat voor spelers er rondlopen. Mbappe, Tchou, Giroud, etc. Cheatcards!

Als wij echt vrienden zijn, laat Mbappe, Giroud etc thuis. Stuur de wissels (die ook gewoon sterk zijn).

10 december 2022 om 23:56

Mrkrillin, jij weet net als ik dat het collectieve teams wedstrijden/trofeeën winnen en niet individuele spelers. Marokko en Kroatie zijn collectief de sterkste landen die nog in het toernooi zitten.

We gaan het meemaken woensdag.

11 december 2022 om 00:44

Beter dan de fransen? Frankrijk scoorde de 1-0 en vond het wel goed. Pas toen england een penalty kreeg (die ik belachelijk vond gezien hij al naar de grond ging voordat het been er stond. Ja volgens de regels een penalty) gaven ze even gas en viel al bijna direct de 2-1. Dat england enige kans had, had puur met de instelling van de fransen te maken.

11 december 2022 om 00:52

Ik ben echt helemaal klaar met de goedkope penalty’s die gegeven worden steeds, maar om deze kon je toch niet heen? Tchouameni steekt z’n been uit, mist de bal en brengt Saka echt uit balans. Hij ontnam Saka ook gewoon echt een scoringskans, aangezien hij aan had kunnen leggen voor een schot. Was dit op de achterlijn gebeurd, dan was ik het met je eens geweest hoor.

11 december 2022 om 01:23

Niks met overschat elftal te maken.
Frankrijk was gewoon favoriet, Engeland speelde beter maar maakte het niet af.

11 december 2022 om 01:32

Saka was wel hun beste speler vandaag. Bellingham had duidelijk een slechte dag en was alleen bezig met duiken en janken tegen de scheids

11 december 2022 om 04:35

Wat een onzin reactie zeg. Frankrijk is wereldkampioen, heeft ten alle tijden minstens een miljard euro op het veld staan maar…het wordt 50/50 tegen Marokko!

Met alle respect voor Marokko, enkel hulde voor hun prestaties, maar ze komen er met veel fortuin door en moeten telkens tot het gaatje gaan. Dat moet gewoon winnen worden met twee/drie doelpunten verschil. Doe normaal man.

11 december 2022 om 06:08

Heb niet gekeken vandaag, maar als Bellingham slecht was zal zijn transfereerde wel behoorlijk zijn gedaald van 150 naar 140 miljoen.

11 december 2022 om 06:52

Met Pickford, Maguire en Stones in de basis kan je gewoon geen wereldkampioen worden.

11 december 2022 om 07:43

Oui Oui, encore gagner!!! Vive la France 🇫🇷!

We speelde niet al te best maar dat maakt niet uit. We hebben gewonnen en we gaan naar de halve finale. Ik ben blij en ik vond vandaag Griezmann erg sterk spelen, komt goed tot zijn recht op 10 met 2 verdedigende middenvelders achter zich.

me landje heeft het weer goed gedaan. Allez les bleus et ramenez la coupe à la maison. Vive l’hexagone pour toujours ♥️🇫🇷

11 december 2022 om 10:36

Wat dacht jij dat het ging worden tussen Portugal en Marokko dan? Dat Portugal een walk-over zou gaan hebben tegen Marokko?

Marokko heeft gespeeld tegen: België, Kroatië, Spanje en Portugal en welgeteld maar een doelpunt tegen heeft gehad!

11 december 2022 om 10:37

Felicitations mon frere! Was een pittig potje ja. Blij om te zien dat wat jij ziet ik ook zie mbt Griezmann. Wat is hij een belangrijke schakel voor dit elftal.

11 december 2022 om 11:14

maugaza

Wordt wel een strijd tussen de maten Mbappe en Hakimi

11 december 2022 om 13:13

Frankrijk wordt zeker geen wereldkampioen. Wat was Engeland veel beter zeg. Dit was onverdiend waar was Kylian helemaal nergens dubbele dekking en hij kan niks meer.

Als er iemand wereld kampioen wordt is het Argentinië. Marokko zal het Frankrijk heel moeilijk maken.

Dimma magreb 🇲🇦

11 december 2022 om 13:31

Wat keepte die Lloris fantastisch zeg!

10 december 2022 om 22:22

Oftewel een finale tussen arguably de beste aanvaller aller tijden en Mbappe we gaan het zien!

10 december 2022 om 23:43

En mbappe?

Zou toch fantastisch zijn als bij het afscheid van alle grote aanvallers dit toernooi, Giroud degene is die het verschil maakt. Hij is de miroslav klose van Frankrijk. Heerlijke gast die ik t enorm gun.

10 december 2022 om 23:04

Ben benieuwd of Kane dezelfde haat krijgt als Saka en Rashford kregen.

Maar ff hè. Wij moeten verdorrie al sterkhouder Cheddira missen. Om ‘t allemaal fair te houden vind ik dat Giroud eigenlijk niet mee mag doen tegen Marokko. FIFA, kijk ernaar.

10 december 2022 om 22:04

Waarom mag Giroud niet meedoen? Of heb ik wat gemist...

10 december 2022 om 22:06

Hij scoort me te veel.

10 december 2022 om 22:07

Haha sukkel

10 december 2022 om 22:07

Speciaal ingelogd om hier ff op te reageren haha. Ik heb werkelijkwaar nog nooit zo’n speler op een WK zien rondlopen. Die gozer kan er he-le-maal niets van hahaha

10 december 2022 om 22:15

Blind en Bergwijn gemist?

10 december 2022 om 22:28

Ja echt bizar idd, dat een speler van uit de Serie B hier mag spelen. Maargoed, de winnende coach heeft gelijk, dus mij hoor je niet 🤣

10 december 2022 om 22:47

Speelt wel bij het prachtige Bari maar dat terzijde Alhoewel het geen Blackburn Rovers is😜

10 december 2022 om 22:08

Die Cheddira is wel echt pure entertainment. Daar komt Giroud nooit aan ja

10 december 2022 om 22:13

Des te meer Aboukhlal en Neysiri in de aanval

10 december 2022 om 22:19

Cheddira heeft de meeste kansen verprutst voor Marokko vind hem echt geen gemis.

10 december 2022 om 23:14

Wij? Wij zijn gisteren toch uitgeschakeld?

11 december 2022 om 03:58

Handig toch als je meerdere ‘wijs’ kan hebben haha

Jaaaaa, it’s not coming home! De Engelsen die zichzelf zo geweldig vinden, flikken het weer niet! Forza Theo en Giroud!

10 december 2022 om 22:04

Forza Giroud inderdaad, maar Theo is denk ik wel een van de meest hersenloze spelers op dit veld. Zo’n overtreding maken in de 16 op zo’n moment. Hij mag Kane op z’n blote knieën bedanken dat hij hem het stadion uit jaagt.

10 december 2022 om 22:06

Maakt gewoon domme overtreding, hebben er wel meer spelers gedaan? Allemaal hersenloos dus

10 december 2022 om 22:10

Dit was toch wel een niveau boven ‘een domme overtreding’. Kwartfinale WK, lange bal op Mount die niet te belopen is en hem voor z’n sokken lopen. Maar goed, speelde daarnaast wel een degelijke pot en ze winnen hem, dus niks aan de hand.

10 december 2022 om 22:10

Los van die overtreding van Theo, en los van zijn geweldige kwaliteiten. Wat een huilebalk en matenaaier eerste klas. Dat Ziyech hem even helemaal dol mag draaien woensdag.

10 december 2022 om 22:07

Hou toch eindelijk eens op met die onzin. Heb je ooit naar het liedje geluisterd? (nee je bewijst nu alweer van niet) Pure zelfspot omdat ze het altijd verknallen... Vandaag hadden ze eindelijk eens meer verdiend.

10 december 2022 om 22:16

Shhht, laat de jongen lekker popie jopie doen voor duimpjes.

10 december 2022 om 22:22

Volgens mij heb ik weinig weinig it's coming home gehoord dit WK vanuit Engeland hoor. Ik snap de haat sowieso niet. Verdienden vandaag te winnen maar Frankrijk iets volwassener met de kansen.

10 december 2022 om 23:51

Precies, altijd die haat naar de Engelsen. Waarom? Omdat ze zich zo goed vinden(?) Ik heb dat nergens gelezen of meegekregen en is dat niet bij elk land zo. Vandaag beter maar dat was niet genoeg.

11 december 2022 om 06:11

Ja omdat er waarschijnlijk weinig Engelsen waren en er geen Carlsberg geschonken werd, dan hoor je ze wat minder 😅

11 december 2022 om 04:37

Tja, deze generatie Engelse voetballers vind ik wel wat hebben. Allemaal wel jongens met een beetje attitude, maar wel de hart op de plaats. Liever hen dan de Fransen, wie denk ik de hele wereld niets gunt, met Giroud uiteraard als uitzondering.

Wat een knuppel die Kane. Dramatische penalty.

10 december 2022 om 22:06

Echt opmerkelijk over geschoten ja, deed mij echt denken aan Beckham zo hard over was die

10 december 2022 om 22:13

Ik heb volgens mij van Kane wel eens gehoord dat hij voor elke wedstrijd al een paar dagen van te voren beslist in welke hoek hij een eventuele penalty gaat schieten waar hij dan de rest van de week gewoon op traint zodat hij de penalty in de wedstrijd wel kan dromen en het mentale spelletje zo veel mogelijk te doen verdwijnen.

Misschien zorgt dat er echter ook wel hij bij een tweede penalty in dezelfde wedstrijd ter plekke een hoek moet gaan kiezen en dan de druk groter is ten opzichte van spelers die wel ter plekke kiezen.

10 december 2022 om 22:14

Beckham gleed nog uit

11 december 2022 om 00:20

Jaap Stam praktijken Euro 2000. Deed mij het aan denken dan.

10 december 2022 om 22:18

Sterling en Rashford falen ook zo vaak wanneer de druk echt op de ketel komt. Foden die steeds centraal inzakte zorgde ervoor dat Frankrijk geen idee had waar ze het zoeken moesten, Rashford is veel minder aanwezig. En als Saka en Kane die kansen gewoon afmaken dan zou die rol voor Foden nu veel meer belicht worden. Die speelde echt heel sterk imo.

10 december 2022 om 22:25

Na de 1-1 had die Henderson eruit moeten halen voor een Rashford of Sterling en dan met Foden op tien moeten spelen. Frankrijk had het toen niet meer, er moest doorgedrukt worden.

10 december 2022 om 22:17

Krijg altijd commentaar als ik zeg dat het aantal doelpunten zijn mindere kanten verbloemen. Vind hem bij lange na geen topspits. Ben blij dat Real hem bijv destijds niet gehaald heeft.

11 december 2022 om 00:46

@ua-kral - Het is juist wel een topspits. 30 wedstrijden, 21 goals en 5 assists in de Champions league bij een subtopper in een vorm van de Spurs. 3 keer topscorer van de Premier League bij een subtopper, wat volgens velen de beste competitie is van de wereld en 1 keer topscorer van het WK in 2018. 80 interlands, 53 goals en 17 assists bij Engeland en staat nu gelijk met Rooney als gedeeld topscorer aller tijden bij Engeland in veel minder wedstrijden. Loyaliteit staat hem in de weg, wat ik wel waardeer bij Harry, maar dat je hem geen topspits vindt, kun je echt niet zeggen met deze onderscheidingen bij een suptopper in de vorm van de Spurs.

10 december 2022 om 22:20

Die zag je aankomen nooit hem de 2 pingel laten nemen.

🎶🎶They're going home. They're going home, they're going home, they're going hooooomeeeee🎶🎶

11 december 2022 om 08:32

Was je voor Frankrijk vandaag kerel? Jij support ook elk team op dit WK.

Wat balen dit, had graag Engeland door gehad. Ik zie dit Frankrijk wel zakelijk de halve finale en finale winnen

Dat voelde je aankomen bij die 2e penalty.. ik snap niet dat Kane de pingel niet aan Mount ofzo liet..

10 december 2022 om 22:05

Er is maar één iemand die strafschoppen kan en moet nemen en dat is Kane.

10 december 2022 om 22:09

Kane altijd onzichtbaar als het erom gaat, daarom ook geen 1 🏆 voor hem.

10 december 2022 om 22:10

11 van 57 gemist….das best veel

10 december 2022 om 22:20

Dat is niet waar Dennis, 57 raak geschoten en 11 gemist. Dat is gewoon erg netjes. Kane is 1 van de beste penaltynemers

10 december 2022 om 22:20

Messi heeft er 31 van de 137 gemist. Vrijwel niemand komt aan een ratio van 90%.

10 december 2022 om 22:22

Wel hoor, prijs van topscorer afgelopen wk

10 december 2022 om 22:23

Dat is inderdaad goed gebleken ja. Niemand anders had die strafschop moeten nemen.

10 december 2022 om 22:35

Balotelli komt er blijkbaar maar net aan met 52 penalties en 5 gemist. Kan zo niemand anders bedenken die er ook echt veel neemt

10 december 2022 om 22:46

Vincent Janssen 26 uit 27

10 december 2022 om 23:28

Le tissier.Had volgens mij 46 op 47.

11 december 2022 om 00:47

Allemaal leuk en aardig, maar een penalty in een belangrijke wedstrijd nemen is wat anders. Janssen heeft nog nooit op niveau een penalty genomen.

11 december 2022 om 04:55

Messi is ook gewoon een slechte (relatief gezien dan) penalty nemer.

11 december 2022 om 11:27



R. Koeman, Makaay en Van Hooijdonk geloof wel.

Vincent Janssen ook trouwens.

Heel jammer voor de Engelsen. Waren naar mijn mening de enige die een overwinning verdienden vandaag.

Ik zie Frankrijk er nu wel met het wk vandoor gaan, ook saai.

Kane… Wat een slechte penalty zeg.. Dit is dan weer heel typisch voor de Engelsen he, de stress en de spanning speelt ze weer eens parten

10 december 2022 om 22:04

Kane de man die alles kan maar nooit wat wint hahahaha tottenham-mentaliteit.

10 december 2022 om 22:13

You can take a player out of Tottenham, but can’t take Tottenham out of the player.. Nee zonder gekheid, het is lullig voor Kane maar ze hebben bij Engeland natuurlijk vaker gehad dat spelers choken op de belangrijkste momenten. Ik denk dat Frankrijk op papier het sterkste team was in deze kwartfinales, dus de kans dat Engeland dit zou verliezen was gewoon best aanwezig..

11 december 2022 om 04:57

Tja. Je hoorde bij aanvang wel voortdurend Brazilië dit, Argentinië dat, maar op papier waren er enkel twee topteams: Frankrijk en Engeland. Denk dat dit de kampioenswedstrijd was, en dat hadden ze volgens mij op het veld ook door.

Giroud wat een held!!!! Benzema ‘s absentie was een blessing in disguise. Wat speelt hij een heerlijke wk zeg!!! Allez les bleues. Breng nu die cup maar naar huis

10 december 2022 om 22:06

Giroud meest onderschatte spits van het moment. Die gaan het wk binnenslepen!

Wordt gewoon dezelfde finale als vier jaar geleden: Frankrijk - Kroatie.

10 december 2022 om 22:11

Ik denk het niet…. Is een hele rare toernooi met veel verrassingen zou zomaar andere landen in de finale kunnen staan.

11 december 2022 om 00:59

Jij zet een hoop neer, maar zegt eigenlijk helemaal niks met je reactie.

Kroatië mag van mij zeker de finale halen en hem winnen ook, zou fantastisch zijn voor hun lichting. Marokko mag van mij ook zeker de finale halen, maar hem niet winnen. Ze mogen hem pas winnen wanneer Nederland hem ooit heeft gewonnen 😉.

10 december 2022 om 22:15

Zal mij serieus niet verbazen, maar FIFA zal Argentinië wel helpen natuurlijk net als tegen NL.

10 december 2022 om 22:29

Bizar dat mensen dat nog steeds denken. Nederland heeft verschrikkelijk slecht gespeeld gisteren, daardoor liggen ze eruit.

10 december 2022 om 22:39

Paredes rood. Messi had ook 2x geel moeten hebben. Zou best wel de wedstrijd hebben beïnvloed denk je niet?

10 december 2022 om 22:46

Als Messi geel had bij die handsbal had hij die tweede natuurlijk nooit meer gepakt. Tot de 83ste min van Weghorst had Nederland geen zak te vertellen. En we kregen maar liefst 10 minuten extra, was ook een beetje overdreven natuurlijk. Dus het valt allemaal wel mee.

10 december 2022 om 23:30

Paredes rood. Van dijk rood.

Zoals gezegd zou Messi die 2de dan uiteraard never nooit gepakt hebben.

10 tegen 10 dus.

Neen, Lahoz was weer eens erbarmelijk maar had echt geen schuld aan de uitschakeling van Nederland. Nederland heeft zichzelf de das omgedaan.

11 december 2022 om 04:59

Het een hoeft het andere niet uit te sluiten. Nederland verdiende echt niets, maar Argentinië ook niet. En natuurlijk hielp de scheidsrechter een handje. En mag het? Je speelt in Qatar, wat de werkgever is van Messi.

10 december 2022 om 22:16

Hoop geen Kroatië ondanks dat ik enorm van Modric geniet spelen ook zij echt bagger voetbal. Hebben totaal geen voorhoede. Argentinië- Frankrijk zou leuk zijn! Kroatië - Marokko ga ik niet eens kijken.

10 december 2022 om 22:23

Niemand kijkt de 3e/4e plek 😉

10 december 2022 om 22:32

Ze hebben inderdaad geen voorhoede, maar om te zeggen dat ze bagger voetbal spelen vind ik overdreven. Ze komen gewoon heel slecht bij het doel van de tegenstander doordat hun enige aanvaller die voetballend met de rest van het elftal meekan Perisic is, maar rond de middellijn vind ik ze echt mooi voetballen. Constant positiewisselingen, één-tweetjes, ballen die direct stilgelegd worden bij de voet, lichaamsschijnbewegingen. Cruijff zou hem omhoog krijgen van hoe dat middenveld voetbalt.

Het enige probleem is dat ze gewoon geen afspeelmogelijkheden voorin hebben behalve af en toe Perisic, maar elk beetje tegenstander zet die in een dubbele dekking en dan zijn ze klaar. Vind Kramaric eigenlijk helemaal niet zo'n belabberde spits, maar die heeft het ook echt niet dit WK en als je vervanger dan die Petkovic is moet je wel hopen dat het penalty's wordt, want daar zijn ze allemaal wel heel goed in.

10 december 2022 om 22:30

Argentinië heeft dit toernooi al gewonnen. Maakt niet uit tegen wie ze spelen in de finale. Dit is de makkelijkste bet ooit. All in op Argentinië.

10 december 2022 om 22:34

Mag hopen van niet, dat was toen echt een kneitersaaie wedstrijd

Gelukkig gaat Frankrijk nog wel door, een WK titel voor Giroud en Griezmann s'il vous plaît!

11 december 2022 om 00:22

Griezmann speelt weer een ijzer sterk toernooi, vindt je niet? Hij maakt geen goals maar wat is hij een onmisbare schakel voor dit elftal zeg.

11 december 2022 om 01:33

Zijn rol is totaal anders en dat ligt hem goed. Hij speelt nu meer in dienst voorheen deed Giroud dat.

11 december 2022 om 01:49

Voor mij speler van het toernooi al kijk ik door een Griezmann bril, maar hij is echt niet te vangen, heerlijke speler. Geen goals maar wel al drie assists dacht ik.

Zonde, zo dichtbij de 2-2.. maar Frankrijk toont weer aan dodelijk effectief te zijn. Southgate had Saka en Foden beter kunnen laten staan, Mount en Sterling hebben echt 0 gebracht.

10 december 2022 om 22:24

Ehmmmm door mount kregen ze de 2e pingel

They're going home, they're going home, England is going home!

Vond de scheids wel dominant. Dit had Nederland gisteren nodig joh. Accepteerde geen schwalbes.

Leuke wedstrijd. Jammer dat Kane die pingel miste want Engeland speelde goed. Ook Frankrijk gun ik het wel. Vandaag geen huilende diva's gezien, maar gewoon een leuke pot voetbal van twee goede teams

10 december 2022 om 22:11

Mbappe lag alleen maar op de grond joh na elke zucht

11 december 2022 om 00:23

Japie, ben jij nou geen fan van Griezmann? Dat vind ik nou echt een speler waar jij nou echt van geniet.

11 december 2022 om 01:54

Absoluut. Ik vind Griezmann een geweldige speler. Bij Barca kwam het er op de een of andere manier niet uit, maar bij Frankrijk en Atletico is hij weer helemaal de oude. Vandaag ook weer twee geweldige assists



Engeland heeft nog nooit van een topland gewonnen op een groot toernooi sinds 1966 (behalve dan in eigen land). Dat zijn toch wel bizar slechte statistieken voor zon groot voetballand. Overigens speelt dat Frankrijk echt verschrikkelijk saai voetbal. Beetje a la Duitsland in de jaren 70 a 80. Maar ze scoren op de juiste momenten. En dat met 6 basisspelers die ze missen staan ze toch gewoon weer in de halve finales.

11 december 2022 om 00:49

England heeft geen moment echt de kans gehad. Frankrijk speelde de helft van de tijd op 50%.

10 december 2022 om 22:12

Ik kreeg ook net te horen dat als Engeland speelt en ITV zendt het uit ipv BBC dat de kans maar 20% is dat ze winnen. (ik weet alleen niet zeker of ze alle wedstrijden bedoelen of alleen eindtoernooien) Ook bizar!

10 december 2022 om 22:59

Dat is onzin. Vorige x zond ITV het uit en wonnen ze

11 december 2022 om 07:42

Dat is dan toch die 20%

Hoogtepunt van de avond: nuchtere engelse supporters op de tribune

onverdiend dit zeg. jammer, het voetbal heeft verloren.

10 december 2022 om 22:05

Whahhaha

Mist iemand Benzema nog? Giroud doet het weer!

Beide ploegen waren weinig overtuigend. Zie best wel kansen voor Marokko om nog eens te stunten

11 december 2022 om 00:50

Marokko heeft helemaal geen kans tegen Frankrijk of ze moeten allemaal ziek worden.

Giroud redt ze toch weer, of nja Kane lol, veel penalty falers de laatste tijd zeg. Wel bizar, Frankrijk speelt de halve finale tegen Marokko. Haha ongekend joh! En hoe gek zal het zijn als je straks gewoon dezelfde finale krijgt als 2018. 👀

10 december 2022 om 22:07

Het wordt oorlog.

Dit kon je al weten. Engeland heeft de ploeg om wereld kampioen te worden, maar niet de trainer.

11 december 2022 om 00:51

England heeft totaal geen ploeg om wereldkampioen te worden. 1. Geen echte wereldtoppers. 2. Het is geen team.

Frankrijk door maar Engeland speelde veel beter in de 2e helft. Kane toch wel de schlemiel zeg door hem zo over te knallen. Giroud daarentegen ijzersterk als het moet met die kopbal. Jammer voor Engeland maar goed ben benieuwd wat Frankrijk tegen dit Marokko gaat doen. Wordt wel wat hoor.

11 van zijn 57 penalty’s gemist….thats not really good i think

10 december 2022 om 22:08

Het is 11 gemist 57 gemaakt. Dat is een moyenne van 84%, waar het gemiddelde ligt op 77%.

10 december 2022 om 22:17

Ik wou net zeggen, Kane staat over het algemeen bekend als erg goede penaltynemer, neemt ze niet per se omdat hij de spits is en wel moet nemen. Denk statistisch gezien ook één van de beste nemers uit het Engelse elftal, voor de rest kan ik me ook niet echt bedenken.

Ja, iemand die ze (in penaltyseries tenminste) echt snoeihard schiet is Maguire, maar met zijn algemene reputatie als voetballer zou ik hem niet laten nemen denk ik

Beetje tragisch hoe hier engeland word uitgelachen na het debacle van nederland gisteren? Maar dan wel boos worden om het juigen op de provocerende manier van argentinie
.

Heel kut dit, maar Frankrijk was beter met de kansen, en dat is wat je moet zijn

10 december 2022 om 22:12

Dan ken je de Nederlandse hypocrisie nog niet.

11 december 2022 om 00:53

Nederland is ook verder gekomen in het toernooi. Wij lagen er immers pas naar penalties uit 🤪

Engeland weer typisch Engeland. Falen altijd op de grote momenten, zeker als het op penalties aankomt.

Straf dat Frankrijk met een half B elftal in de halve finale staat. Ik ben benieuwd wat Marokko tegen deze ploeg kan doen.

Nu is Marokko ook klaar zeker tegen frankrijk tegen Engeland had ik ze wel een kans gegeven

10 december 2022 om 22:14

Net zoals je toen zei tegen Portugal toen waren zij ook maatje te groot voor Marokko, bal is rond en kan alle kanten op vergeet niet dat Marokko met heel veel strijd vechtlust en geloof speelt. Het wordt een hele interessante wedstrijd tussen Frankrijk en Marokko.

10 december 2022 om 22:31

Frankrijk heeft Marokko altijd beter gelegen, dus ben het niet met je eens. Ik zeg niet dat Marokko van Frankrijk wint, maar wel meer kans dan tegen Engeland.

Jammer voor Engeland, want ze waren de betere ploeg.
Frankrijk amper kansen gehad.

Frankrijk nog geen verlengingen gespeeld en ook tegen Marokko kan het zomaar gedaan zijn binnen negentig minuten. Dat kan de tegenstander zomaar op gaan breken in een eventuele finale voor Frankrijk; Argentinië heeft al een verlenging gehad en de Kroaten al twee. Nu is de kans ook behoorlijk aanwezig dat Kroatië - Argentinië verlengen gaat worden gezien de tactiek van Kroatië, en dan krijg je toch wel een verschil in fitheid lijkt me, naast dat die Fransen sowieso allemaal al topfit zijn volgens mij (degenen die nu spelen).

10 december 2022 om 22:26



3e poule wedstrijd had bijna iedereen ook nog eens rust aan de Franse kant. Verschil is nu al groot. Bij Kroatie zitten er meerdere al boven de 500 minuten. Alleen Tcoucha zit boven de 400 bij Frankrijk

10 december 2022 om 22:37

Ah dat van die minuten wist ik niet, echt bizar. Als Kroatië het voor elkaar krijgt om Argentinië naar huis te sturen is dat echt een wereldprestatie; al lijkt me de finale dan sowieso op voorhand al wel gespeeld, want ik kan me niet voorstellen dat de Kroaten het binnen negentig minuten lukt om Argentinië eruit te krijgen en Frankrijk weet hoe ze Kroatië moeten bestrijden.

Wel zonde, van alle ploegen die er nu nog in zitten heeft Kroatië het meest mijn sympathie, maar dat komt ook wel een beetje door Luka Modric. Wat een magistrale dirigent blijft dat op zijn 37e (!).

Als Frankrijk van Marokko wint denk ik ze het WK winnen.
Ik zie Argentinië of Kroatië niet van ze winnen. Ze zijn zo compleet.
Tweede penalty was wel echt slecht genomen zeg. Deed me gelijk denken aan de classics: Stam tegen Italië en Beckham tegen Portugal.

Ik ben benieuwd naar komende woensdag. Parijs zal in elk geval in vuur en vlam staan.

10 december 2022 om 22:15

Stel dat Hakimi de winnend maakt. Dan mag hij zeker lang nog niet terug komen.

Engeland verdiende om te winnen vandaag.
Mbappé, één van de grote sterren dit WK, kwam bijna niet in het stuk voor vandaag.

10 december 2022 om 22:09

Speelde Mbappé vandaag dan? :P

10 december 2022 om 22:11

Kane had nooit die tweede penalty moeten nemen. Elke andere speler had die bal erin gepeerd!

10 december 2022 om 22:23

Eerste helft Frankrijk tweede helft Engeland, Frankrijk sluwe ploeg.

11 december 2022 om 00:56

Op basis van wat verdiende engeland dit? Frankrijk hoefde zijn best niet eens te doen. Door 2 belachelijke penalties kregen ze nog een kans, maar eigenlijk hebben ze nooit een kans gehad. Was het 2-2 geworden dan had frankrijk even gas gegeven en de 3-2 gemaakt.

Die Engelsen zullen Harry Kane nooit vergeten! Frankrijk hard op weg naar het kampioenschap? Eerst maar eens voorbij Marokko komen.

Mbappe onzichtbaar. Dit is toch wel de fase waarin je het moet laten zien als je de beste genoemd wilt worden. De geit liet het wel zien gisteren. Dit is toch wel een verschil. Mbappe lag wel heel veel op de grond ook

10 december 2022 om 22:38

Mbappe is ook zwaar overschat en speelt ook graag verstoppertjes.

Big game chokers, Kane laat het weer niet zien wanneer het er om gaat. Echt wat dat betreft typisch een Tottenham speler haha. Frankrijk met een half B elftal door blessures stoomt weer rustig door zonder verlengingen. Bizar

Had die Eto'o toch nog 1 halve finale goed gegokt.....

We hadden gewoon in finale moeten staan. Hadden we Giroud en Mbappe gewoon in ons broekzak

De twee beste vrienden spelen tegen elkaar in de halve finale, Mbappe tegen Hakimi wauw wat een wedstrijd gaat dit worden en twee landen die veel met elkaar gemeen hebben en veel voetballers die in Frankrijk hebben gespeeld of nog spelen en veel Franse spelers zijn bevriend met de Marokkaanse spelers. Gaat een mooie clash worden tussen deze twee landen allebei die dolgraag de finale willen spelen, en voor Marokko is de honger veel groter omdat ze nog nooit zover zijn gekomen op een wk en alles gaan geven, het gaat een zware pot worden voor alle twee de landen.

mboppe heeft een keer normale tegenstander, is gelijk niet meer te zien.
dan pas zie je echt wat een mannetje die alles puur op snelheid moet doen eigenlijk best middelmaat is.
verder wel een leuke tweede helft, engeland had wat mij betreft wel mogen winnen. fransen lieten niet heel veel zien

11 december 2022 om 03:04

Niet mee eens. Eng offert er 2 man aann en wie wint? Juist ja.

Remenez coupe a la maison, alles les Bleus allez.

Fobie van Engeland gaat zich nog jaren voortzetten 11m.

Chaos WK

11 december 2022 om 07:50

Chaos Wk?

Het gaat er gewoon om dat Argentinië de finale haalt, gevoel heeft dat ze WK winnen en vervolgens worden uitgeknikkerd door het beste land. Als dat Frankrijk is dan ben ik een Fransman en als dat Kroatië of Marokko is dan idem. Argentinië mag absoluut niet het WK winnen met dat walgelijke team. Psychopaten.

10 december 2022 om 22:54

Wat mij betreft Frankrijk liever ook niet. Marokko-Kroatie zou me toch een finale zijn!

10 december 2022 om 22:55

Wees gerust, die liggen er dinsdag gewoon uit.

Wat een passie van Giroud. Prachtig! Eerst zijn Engelse collega's troosten, bij elk overtredinkje even een handje geven, ruzies temperen, tranen bij zijn goal etc.

Prachtig.

11 december 2022 om 01:35

En een kus op de voorhoofd van Lloris bij iedere redding

Morocco Morocco wat doen jullie!?!?!?

11 december 2022 om 01:34

Winnen van de Portugese

Zoo lekker.. Engeland eruit hihi

Ook de enige goede bal die Giroud raakte.
Deschamps voetbal: 1- 0 voor en dan reactievoetbal
Imo kan Fr zoveel beter zonder Giroud in n 442 met wingbacks.

Forza Milan, Forza Giroud!

En dan te bedenken dat Giroud eigenlijk 2e spits zal zijn geweest als Benzema niet geblesseerd was geraakt.. de een z’n dood de ander z’n brood.. prachtige speler en zo goed nog op die leeftijd !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren