Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Studio Voetbal kritisch: ‘Hij raakte vandaag natuurlijk geen knikker’

Laatste update:

Luuk de Jong maakte zondagavond tijdens de wedstrijd tussen Nederland en Bosnië-Herzegovina geen goede indruk op Rafael van der Vaart. De spits van Oranje kwam in de eerste helft tot scoren, maar zijn treffer werd ten onrechte afgekeurd. De analisten van Studio Voetbal merken op dat De Jong behoudens dat moment nauwelijks in het stuk voorkwam, mede omdat hij niet werd opgezocht door zijn ploeggenoten.

"Hij raakte vandaag natuurlijk eigenlijk geen knikker", luidt de conclusie van Rafael van der Vaart in het avondprogramma. Theo Janssen beaamt dat De Jong 'niet heel sterk' speelde. "Hij kwam niet heel veel in het spel voor. Zijn afgekeurde goal was gewoon een zuivere goal, maar verder heb je hem niet echt gezien." Pierre van Hooijdonk vindt het desondanks logisch dat Memphis Depay, die een voorkeur heeft voor de spitspositie, aantrad vanaf de linkerflank. “Ik zou Depay tegen landen als Bosnië-Herzegovina vanaf links laten spelen. Tegen zulke landen zou ik echt met een targetman spelen", verdedigt Van Hooijdonk de basisplaats van De Jong onder Frank de Boer.

Een 4,5 en tweemaal een 8 voor fris Oranje in Amsterdam

Luuk de Jong ontving een laag cijfer voor zijn optreden tegen Bosnië-Herzegovina. Bekijk rapport

"Tegen heel sterke landen zou je met Depay in de spits kunnen spelen, want dat heeft hij in de Nations League ook bewezen. Dan heb je wat meer snelheid voorin en is het wat makkelijker om eventueel te counteren", legt de voormalig spits uit. Hoewel Janssen aangeeft dat De Jong niet sterk speelde, benadrukt hij wel dat de aanvaller waarde heeft voor Oranje. "Hij houdt wel mensen bezig achterin. Daardoor krijgen andere spelers de ruimte", merkt de oud-middenvelder op. 'Luuk werkt altijd keihard voor het elftal en wil druk zetten, maar voetballend heeft hij gewoon moeite. Dat is een minder punt van hem. Hij is afhankelijk van voorzetten, maar die kwamen er vandaag bijna niet. Dan heb je minder aan Luuk."

Volgens Van Hooijdonk was Oranje voetballend zo duidelijk de baas, dat de spelers niet de neiging hadden om de bal 'richting Luuk te gooien'. "Voetballend sneden ze er telkens vanaf links en rechts dwars doorheen", concludeert hij. De Jong werd in het rapport van Voetbalzone beoordeeld met een 4,5. Hij speelde afgezien van zijn doelpunt geen gelukkige wedstrijd. In de negentiende minuut kwam De Jong voor het eerst serieus voor in het spel voor na een messcherpe steekpass van Steven Berghuis, maar hij had te veel tijd nodig om de bal goed klaar te leggen en kwam niet tot een goed schot op doel. Zeven minuten voor de pauze haalde De Jong de angel uit een veelbelovende aanval, middels een ondermaatse pass op Owen Wijndal die ter ver richting de zijkant werd verstuurd. Na de pauze was De Jong helemaal onzichtbaar.

Vond je dat Luuk de Jong een voldoende verdiende voor zijn optreden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het probleem is denk ik een beetje dat Luuk de Jong graag gezien wil worden als meevoetballende spits. En dus gaat ie zich vandaag ook mengen in de combinaties. Dat lukt natuurlijk niet altijd. In dit soort potjes heb je meer aan een targetman a la Bas Dost (of dus Luuk de Jong in een wat centralere rol) die simpel de bal kan terugleggen en verder alleen op de juiste plek hoeft te staan on te scoren, wat Luuk de Jong nota bene ook deed vandaag. Desdonanks zie ik liever een Malen of Boadu in de spits. Probleem bij een aanval met Bergwijn, Promes en Depay was altijd dat er niemand voor de goal kwam, omdat Memphis ging zwerven en die andere jongens buitenspelers zijn. Als je een Malen of Boadu in de spits hebt, heb je die energie en wenbaarheid, maar combineer je dat met positie voor de goal. Dan krijg je een veel dynamischere aanval. En die gasten kunnen ook uitwijken naar de buitenkant als Memphis gaat zwerven. Met een Berghuis, Stengs of Ihattaren op rechts heb je dan superveel variatie in je aanval. Nu is het leuk dat Luuk de Jong daar staat omdat hij ook goed kan koppen, maar het is niet alsof we nu volop op voorzetten spelen. Integendeel. En de voorzetten die komen zijn meestal laag.

16 november 2020 om 00:34

100% met jou eens; Luuk is gewoon een pinchitter. Je hebt gewoon Malen (en als alternatief Boadu) in de spits nodig. Snel, dynamisch en beide ook een loop actie en scorend vermogen in huis (dat is juist iets wat je met Promes, Bergwijn en ook een beetje Berghuis zou missen als je Memphis centraal zet). Voorhoede: Memphis, Malen, Berghuis/Stengs/Ihattaren zie ik het liefst. In mijn ogen is Malen momenteel toch nog de beste keus (hopelijk draait ie straks weer een goed seizoen)... en dan heb je Luuk als prima pinchitter. Zelf hoop ik dat Ihattaren doorbreekt... toch in potentie het beste. En ik ben blij dat Klaasen voor de verdediging kan. Veel meer in huis dan De Roon...

16 november 2020 om 02:07

Ik zou ook Weghorst weleens willen zien in het elftal, al is Malen voetballend veel beter. Desnoods als pinchitter Ben het wel met jullie eens

De Jong hoort gewoon niet op dit niveau thuis. Als de Boer Depay niet in de spits wil zetten, heb je nog altijd 3 of 4 betere keuzes dan de Jong. Tenzij je een team om de Jong heen bouwt, is hij op dit niveau meer een sta in de weg dan een echte toevoeging. Veel aanvallen eindigen door zijn gebrek aan balcontrole en handelingssnelheid.

15 november 2020 om 23:32

3 of 4 betere opties dan Luuk de Jong nog wel? Ik ben benieuwd op wie je allemaal doelt dan.. Verder ben ik zelf ook meer fan van Memphis in de punt, met Berghuis en nog iemand (nu zou ik naar Stengs neigen maar dat is afhankelijk van de vorm van jongens als Malen, Bergwijn, Promes). Maar als je met een echte spits wil spelen hebben we echt niet 3 beteren rondlopen dan De Jong hoor, was het maar zo'n feest.

16 november 2020 om 00:24

Weghorst en Malen zijn sowieso beter. Boadu en Dost schat ik ook hoger in. Bergwijn, mits fit, kan ook spits spelen. Meer dan genoeg opties.

16 november 2020 om 01:27

Bas Dost. De speler die verguist werd om dezelfde reden als Luuk zou nu ineens beter moeten zijn dan hem?

16 november 2020 om 10:43

Dost sowieso niet (buiten het feit dat je sowieso al af bent als je bedankt voor je nationale ploeg wat mij betreft..), Malen is totaal niet in vorm en ook Boadu is dit jaar ook nog niet de oude. Weghorst en Luuk ontlopen elkaar niet veel inderdaad. Maar 3 a 4 betere opties is dus aantoonbaar onwaar.

16 november 2020 om 14:47

@benzema,
Malen en Boadu zijn anders types dan De Jong maar dat betekend niet direct dat ze beter zijn. Weghorst is dan weer hetzelfde type maar gaat tegen hetzelfde probleem als De Jong aanlopen, namelijk dat er nauwelijks bruikbare voorzetten komen. Dus totdat er echt een optie is die het meevoetballen in de spits heel goed beheerst zou ik De Jong lekker laten staan, Depay zijn vrije rol op links laten houden en Berghuis met Stengs laten uitvechten wie er rechtsvoor mag starten.

Mede omdat depay continu in z’n vaarwater staat te shinen. Luuk kan helemaal niks inbrengen als medespelers hem steeds in de weg lopen. Depay staat links, blijf dan ook links en ga niet in de spits Luuk voor z’n voeten lopen of 80 keer zelf op doel schieten. Luuk wordt dan weer afgezeken terwijl die jongen gewoon goede aanvoer nodig heeft, die krijgt hij niet. En die ene keer dat ie het wel krijgt wordt z’n goal onterecht afgekeurd.

15 november 2020 om 23:33

Tuurlijk raakte hij geen ene knikker want er werd met een bal gespeeld haha, maar kritisch zijn op de speelwijze van Luuk vindt ik niet kloppen omdat deze wijze niet zijn manier van spelen is. Luuk is op zijn sterkst als hij invalt niet als hij begint vanaf de aftrap want hoe gek het ook klinkt dan presteert hij gewoon minder. Dit hoort Frank de Boer te weten. Heeft weinig energie om de hele wedstrijd te spelen.

16 november 2020 om 06:23

Dit zag je duidelijk in de 2e helft, zijn taken op links verzaken waardoor Wijndal vaak in de 1 op 1 kwam. Ik begrijp nie dat Memphis wordt opgehemeld, het is een teamsport.

Het is een beperkte spits. Maar hij zorgt er wel voor dat Depay meer ruimte krijgt en daardoor beter tot zijn recht komt. Depay in het centrum wordt vaak opgevreten door de 2 CV’s. Die hebben het nu druk met Luuk. Wel is zijn handelingssnelheid echt bedroevend. Ik had verwacht dat gezien zijn redelijke status bij Sevilla dit wel wat hoger zou liggen. Dat is toch wel een flitsende en aanvallende ploeg.

Laat ik het zo stellen; ik heb liever De Jong in de spits waardoor Depay en in mindere mate Berghuis wat floreren dan dat Depay centraal staat en een Promes of Babel op de flank komt te spelen.

15 november 2020 om 23:43

Maar dan heb ik dus nog veel liever een dynamische spits erin staan die ook de aandacht op zich vergt, en daarnaast zelf goed mee kan combineren. En daar hebben we wel aardig wat spitsen/aanvallers van rondlopen om een dergelijke rol in te vullen

15 november 2020 om 23:53

Dan krijg je weer die eenheidsworst die je voorheen ook had. De Jong hoeft niet mee te voetballen. Die staat daar als bliksemafleider, als aanjager en als het voetballend niet lukt als targetman. Daarnaast is hij koppend enorm gevaarlijk als hij goede aanvoer krijgt. Nu het vandaag combinerend lukte kwam dat er minder uit, maar bij gebrek aan frivoliteit voorin kunnen de backs de ballen er prima vroeg inslingeren richting Luuk. Ik vind het dan ook niet verrassend dat het vandaag offensief zo goed liep met De Jong in de basis. Met een voetballende spits lopen ze elkaar vaker in de weg en slaan ze ook door in het ‘ mooi willen doen’. De Jong neemt een bal aan, legt hem klaar en beweegt door. Simpel en effectief in dienst van het elftal.

Voetbal is toch meer dan enkel een bal heen en weer tikken!? Luuk heeft aan de bal weinig gedaan, maar werd in dat op zicht ook nauwelijks bediend. Echter trok hij hele tijd ruimte voor de andere spelers om hem heen! Niet voor niets dat Wijnaldum 2 keer volledig vrij in kan tikken. De Jong werkt als bliksemafleider. Dat er überhaupt nog mensen zijn die Depay in de punt willen verbaasd mij. Dat is vaak geprobeerd en dat zijn niet alleen de slechtste wedstrijden van Depay zelf, maar van heel Oranje. Depay kan geen bal vast houden, door koppen of duelleren met 2 verdedigers in zijn rug. Depay rendeert het beste in een wat vrije rol vanaf links. Krijgt ook veel meer ruimte om te doen waar hij goed in is. Depay is het gevaarlijkst met zijn gezicht naar het doel.

De Jong hoor je gewoon puur voorzetten te geven
Simpel
Opkomende backs of 2 vleugelaanvallers
Voorzettenstijl
Dan gaat dat wel worden
Met Depay die als schaduwspits wilt spelen gaat niet lukken achter De Jong
Van hoge ballen wordt ie ( Luuk) warm van

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren