Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Studio Voetbal kent geen enkele twijfel over absolute uitblinker in bekerfinale

Maandag, 1 mei 2023 om 00:06Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 09:38

Joey Veerman was de beste man op het veld tijdens de bekerfinale tussen Ajax en PSV (1-1, 2-3 n.s.). Dat stellen de aanwezige gasten bij Studio Voetbal zondagavond. De middenvelder van PSV kon eerder al rekenen op lovende woorden van onder meer Kenneth Perez en Hans Kraay junior. Ook Pierre van Hooijdonk steekt Veerman een aantal veren in zijn reet.

Presentator Sjoerd van Ramshorst vraagt aan Marco van Ginkel, die te gast is in het voetbalpraatprogramma, wie de beste speler op het veld was. "Ik vond Veerman goed. Hij heeft altijd zijn blik vooruit en is belangrijk in zijn passing. Ook in het druk zetten bij die kans van Til. Die vond ik goed spelen", aldus de middenvelder van Vitesse. "Hij was de enige", vult Van Hooijdonk hem aan. "Hij is altijd rustig en was vandaag de enige die rustig was. Zowel aan de bal als wanneer er een opstootje was."

Rafael van der Vaart is een stuk sceptischer. "We zijn al blij met iemand die naar de goede kleur speelt. Zo moet je het ook wel een beetje zien", aldus de voormalig Ajacied, die vervolgens zegt dat hij 'de grootste fan van Veerman' is. "Ik bedoel ermee te zeggen dat hij voor zijn kwaliteiten een 6 speelde. Maar dat was eigenlijk een 8, omdat de rest zó slecht was. Hij deed logische dingen aan de bal. Daar kun je hem voor wakker maken. De rest was een beetje de weg kwijt."

Davy Klaassen viel juist hopeloos door de mand in de ogen van Van der Vaart. "Hij is voor mij de allerleukste en liefste jongen die er is. Maar hij gedraagt zich als een idioot op dit moment", aldus de voormalig Ajacied. "Overal is hij bij betrokken, dat ik denk: ga nou lekker je doelpuntjes maken, dan help je je team veel meer. Hij staat overal bij om iemand een duw te geven. Als we iedereen in het stadion vragen om zich te gedragen, doe het dan op het veld ook."


Poll

Vond jij Joey Veerman ook de beste man op het veld?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door pinko)

Veerman ontwikkelt zich goed. Aan de bal sterk, geen zeikert, maar ook in het druk zetten en verdedigende arbeid steeds beter. Ben benieuwd wanneer hij een stap kan gaan maken.. jaartje psv nog?

1 mei 2023 om 08:38

Dan ben je een PSV-fan en dat praat je zelf over een 'stap gaan maken'. Beetje vreemd wel. Je wil toch dat dit soort spelers áltijd bij je club blijven voetballen?

1 mei 2023 om 08:42

Willen en verwachten zijn twee verschillende dingen he

1 mei 2023 om 09:16

Ik vind het verval bij Veerman van de ene wedstrijd naar de andere nog re groot om een grote stap voorwaarts te maken. Op zijn positie moet je stabiel kunnen presteren. Buitenspelers en spitsen zijn nu eenmaal grilliger. Neem een voorbeeld aan kokcu, wijnaldum of koopmeiners, altijd een 7, soms een 6 en regelmatig een 8.

1 mei 2023 om 09:26

Veerman doet het redelijk goed maar is zeker nog niet van het niveau Frenkie of Koopmeiners al kan hij wel het niveau halen van die laatste maar Frenkie is wel een paar klassen beter. Overigens vind ik Reijnders ook beter dan Veerman, die is in verdedigend opzicht ook een betere optie naast Frenkie ben ik van mening. Daarnaast was Xavi niet al te best in de bekerfinale, had het de tweede helft ook erg moeilijk met Rensch en als hij daar al langs kwam was Timber hem de baas, dat loste Ajax goed op. Veerman hadden ze wel wat meer onder druk moeten zetten in mijn ogen. Daarnaast had Ajax de beste kansen en ook meer recht op de overwinning, die probeerden nog te voetballen. PSV speelde aan simpelere Mourinho strijdplan wat PSV onwaardig is. Maar ja voetbal is niet altijd eerlijk.

1 mei 2023 om 10:12

Koopmeiners?? Ik durf te wedden dat hij het in Oranje gelijk beter doet. Koopmeiners zijn oplossingen aan de bal zeer matig en alle interlands rampzalig gespeeld

Veerman was idd goed maar persoonlijk vond ik Brobbey de beste speler op het veld vandaag. al het gevaar van Ajax dat kwam via Brobbey. alleen het gedrag van Brobbey was dan wel weer vervelend...

1 mei 2023 om 00:31

Helemaal met je eens hij was de reden dat Ajax uberhaupt kon aanvallen. Brantwaithe en Ramalho hadden hun handen vol aan hem alleen omdat hij die kans mist plus zijn penal is ie gelijk de schlemiel.

1 mei 2023 om 00:39

Vooral Branthwaite. En Teze had het lastig met Bergwijn. Ik vond Ramalho vandaag best wel sterk spelen op zijn penalty na.

1 mei 2023 om 00:37

Als PSV supporter ben ik het ook met je eens. De meeste dreiging kwam van Brobbey vandaan. Veerman vond ik zelf een degelijke pot spelen maar hij had ook een paar keer slordig balverlies. Het gaat af en toe allemaal net iets te nonchalant voor mijn gevoel.

1 mei 2023 om 12:44

ik vond Hato erg goed . rustig ,alleen met voetbal bezig . ook na die valpartij en best wel vervelend terecht kwam . gewoon opstaan en doorgaan ipv liggen rollen . voor mij de beste speler van het veld

1 mei 2023 om 01:07

Eens. Hij had moeten scoren, maar hij heeft dit seizoen ook niet de kans gekregen om in een flow te komen. Alvarez scheelde veel voor Ajax in vergelijking met vorige week, maar doordat Brobbey vanaf het begin speelde konden we hen nooit onder druk houden. Hij had echt de meeste impact.

1 mei 2023 om 01:10

Had natuurlijk wel moeten scoren daar sta je als spits voor opgesteld. Ben het wel met je eens dat hij deze wedstrijd gevaarlijker was dan in alle wedstrijden die hij dit seizoen heeft gespeeld. Alleen zou hij meer moeten blijven staan en scoren

1 mei 2023 om 06:28

Brobbey? Bombarda heeft na zoveel jaren eindelijk een opvolger. Kont erin en draaien!

1 mei 2023 om 09:43

Klopt maar hij krijgt het wel voor elkaar, nu nog werken aan de afwerking. Viel me op dat hij Braitwaite en Ramalho, die fysiek ook niet de zwaksten zijn, relatief makkelijk kon passeren.

1 mei 2023 om 08:40

Dat was vorige week ook al het geval, Brobbey was gewoon praktisch niet van de bal te krijgen. Daarmee kon Ajax eindelijk aan aanvallend voetbal denken. Op sommige momenten vond ik hem echt potentie tonen om naar Oranje te kunnen groeien, maar op andere momenten zie je hem dan ballen verprutsen... Het is voor Oranje te hopen dat hij zich volgend seizoen goed ontwikkelt, zodat hij mee kan naar het EK. Want hij heeft wel kwaliteiten waar het Nederlands elftal behoefte aan heeft.

1 mei 2023 om 10:57

Lampen

Was Veerman ook niet vooral goed, omdat het middenveld van Ajax gewoon matig tot troep is?
Er zit niets in, geen voetbal, geen goede verdedigende kwaliteiten. Het klopt niet, het draait niet.
Zet dit middenveld bij FC Groningen en resultaten waren gewoon zelfde voor die club.

Was met een straatlengte voorsprong de beste vandaag. Wat ik nog veel mooier vond om te zien is dat Veerman in deze draak van een wedstrijd geen enkele keer bij opstootjes betrokken was, puur voetbal. Hulde.

Ben vaak erg kritisch op Veerman geweest en dan voornamelijk omdat hij (te) vaak z'n man laat lopen, maar Veerman laat nu toch al wel een aantal wedstrijden zien dat hij echt wel constant op hoog niveau kan presteren. Vorige week tegen Ajax was hij al een van de grote uitblinkers maar vandaag ook zeker weer. Dat hij kan voetballen en geweldige steekpasses kan geven weten we allemaal, maar ook verdedigend voert hij zijn taken nu meer dan prima uit, hopelijk kan hij deze stijgende lijn vasthouden zodat hij niet alleen voor PSV maar ook in Oranje minuten kan gaan maken en misschien een serieuze optie kan worden op het middenveld. Deze jongen brengt zoveel meer voetbal in een elftal, benieuwd waar z'n plafond ligt.

De Veerman van afgelopen weken doet mij voorzichtig aan de Mario Götze van vorig seizoen denken. Niet altijd beslissend qua goals en assists, wel wekelijks een van de beste spelers, de spil achter bijna iedere aanval en bovenal het absolute rustpunt van het elftal. En ook Veerman zullen de 'kenners' lui blijven vinden, ondanks dat alle statistieken dat logenstraffen

1 mei 2023 om 10:15

‘Niet altijd beslissend qua goals en assist’ daar doe je veerman wel te kort mee. Hij staat met 9 assist op een gedeelte 3de plaats in de eredivisie. Alleen tadic en van Crooij hebben er meer.

1 mei 2023 om 11:15

Ik heb het over "de Veerman van afgelopen weken" he. Hij speelt zijn beste spel van het seizoen maar afgelopen 7 wedstrijden 1 goal en 0 assists. Om maar aan te geven dat je je niet blind moet staren op statistieken

Alleen Marco Timmer geeft Veerman een 5. Maar die is ook clubwatcher hè?

1 mei 2023 om 09:44

Daar heb je clubwatchers voor, wtf heeft die gast gedaan tijdens de wedstrijd? Soms met de barvrouw druk geweest..

1 mei 2023 om 13:58

Haha dan zet je jezelf als clubwatcher goed voor lul. Gaf hij iedereen onvoldoende, of vond hij Veerman gewoon een van de mindere?

Veerman speelde goed, maar soms ook slordig… Maar bij PSV idd de beste in het veld

Bij Ajax vondt ik persoonlijk Alvares de beste…

Ik vond Alvarez toch echt wel verreweg de beste op het veld maar op een of andere manier moet de beste bij het winnende team vandaan komen (ondanks dat de wedstrijd in een gelijkspel is geëindigd). Veerman was inderdaad een baken van rust bij PSV. Eerlijk gezegd vind ik dat niet zo bijzonder, want dat vind ik hem zo vaak. Het is gewoon een uitstekende speler. Ook Branthwaite kan op complimenten rekenen. Het is te hopen voor PSV dat ze hem kunnen aantrekken.

1 mei 2023 om 08:30

Ik vind niet dat wanneer je zo’n gedrag vertoont de ‘beste’ genoemd mag worden. Met een scheenbeschermer gooien, tegenstanders uitdagen/uitlachen, constant bemoeien met van alles en nog wat. Nee dan ben je niet de beste op het veld.

1 mei 2023 om 13:59

Alvarez vond ik niet bijzonder. Verloor vrijwel alles van Luuk de Jong. Ik vond Brobbey de beste. En ook Drommel was erg goed.

Veerman was in alles de beste op het veld. Zowel qua voetbal als ook qua gedrag een voorbeeld.

Het is dat de eerst volgende interland meteen een hele serieuze is. In de finaleronde van de Nations League tegen Kroatië. Anders had ik wel graag een keer een middenveld willen zien met Frenkie, Veerman en Simons. Dat is wel het proberen waard.

1 mei 2023 om 09:36

Ijzer moet je smeden wanneer het heet is. Juist zo'n wedstrijd lijkt mij daar goed voor, omdat je die gasten dan echt onder druk kan testen. Ik zou hier persoonlijk ook echt groot voorstander van zijn. Wat een voetbal zit er dan in het middenveld joh..

1 mei 2023 om 10:12

Dat is voetbal man. Heerlijk middenveld.

Man wat krijg ik meer en meer een hekel aan van der Vaart als analist. Dat kleinerende toontje over alles en iedereen, voornamelijk niet ajax spelers. Hij doet dit echt te vaak. Jammer want toen hij begon als analist was ik erg blij met iemand die gewoon zei wat hij dacht.

Wat een onzin. Want dan was dat iedereen wel opgevallen. Speelde zeker niet slecht maar vooral onopvallend. Zat eigenlijk geen uitblinker tussen. Bij Ajax misschien Alvarez, maar dan heb je het ook wel gehad.

1 mei 2023 om 11:35

Alleen had Veerman dat wel het voordeel dat hij zich wel kon gedragen. Want ook het gedrag van Alvarez was natuurlijk weer ouderwets stuitend.

1 mei 2023 om 15:30

Dat gold voor zo'n beetje de ene helft. De een ging in de aanval, een ander probeerde diegene weer weg te trekken. Voortaan direct een paar rode kaarten trekken, of snel 2x geel. Dan doen ze het volgende keer niet weer. Het is altijd raak tussen deze twee teams. Ligt ook aan de coaches. Die denken dat dit "strijd" is. Zijn beiden net zo dom als de gladiatoren binnen de lijnen. Ook voor wat betreft hun coaching. Ruiters en paard. Sommige twee/eenheden passen niet, zei een zekere Co Adriaanse eens over spelers die coaches worden/werden. En deze twee zitten niet in de goede categorie....

Ik vond Hazard ook erg sterk invallen. Goede goal, werkte keihard, zeikte niet, prima pingel, goede acties. Was tot nu toe niet echt overtuigd van z’n toegevoegde waarde maar gister heeft ie bij mij wat punten gescoord.

1 mei 2023 om 15:32

En daar stond sierpaard Rensch weer eens te slapen. Die schijnt beter te zijn dan Sanchez. Forget it. Is nog een stapje erger...

Je kan beter zeggen de minst slechte. Sorry hoor, maar als Veerman als de beste speler wordt gezien zegt dat veel over de rest. Ik denk dat zowel Ajax als PSV echt zwakker zijn geworden de afgelopen seizoenen. Ik kan mij niet voorstellen dat grote buitenlandse clubs op de tribune zitten voor dit soort middelmaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3943
2.Feyenoord3229
3.AZ2923
4.FC Twente2711
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. ZimuanganaAanvaller
W. BenítezKeeper130
Y. VertessenAanvaller113
J. van DuivenAanvaller00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
J. DrommelKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 PSV 13 3 0 0
2022/2023 PSV 33 4 1 0
2021/2022 PSV 15 4 0 0
2021/2022 sc Heerenveen 18 3 1 0
2020/2021 sc Heerenveen 31 7 3 0

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren