Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Steven Berghuis: ‘Dat vind ik zo’n geforceerd woord, iedereen wil echt graag’

Laatste update:

Feyenoord leek met overwinningen op FC Twente en FC Porto de weg naar boven weer in te hebben gezet. Zondagmiddag volgde echter opnieuw een domper toen met 4-2 werd verloren op bezoek bij Fortuna Sittard en de Rotterdammers beginnen zodoende met een teleurstelling aan de interlandperiode. Steven Berghuis claimt na afloop van de wedstrijd dat het niet met de ‘instelling’ van zijn ploeg te maken heeft.

“Dat vind ik zo'n geforceerd woord, iedereen wil wel echt graag”, reageert hij bij FOX Sports. “Voetbal is een dunne lijn. Als je slecht speelt, kan elke tegenstander je pijn doen. Bij de doelpunten worden we zo makkelijk afgetroefd. Dan verlies je gewoon.” Berghuis zag dat persoonlijke duels vaak te makkelijk verloren werden: “We worden zo makkelijk afgetroefd in de duels en bij de doelpunten... Je doet het niet bewust. Het is niet de instelling, ik kijk voetbal-inhoudelijk. Iedereen wil, maar de doelpunten komen omdat we verkeerd staan. Dan krijg je goals tegen.”

Trainer Jaap Stam was na afloop van de wedstrijd niet te spreken over het optreden van zijn ploeg: “Wat ik vandaag heb gezien? Genoeg. Veel dingen die anders en beter moeten. Je wil een ploeg zien die constant is, in alles. Qua spel aan de bal, in het rustig blijven, in het gebruiken van de ruimtes en de zijkanten, in het niet forceren”, laat hij zijn irritatie blijken.

De oefenmeester vindt dat zijn spelers te slap optraden tegen Fortuna, nadat er tegen Twente en Porto wel voor elke meter gestreden werd. “Af en toe zijn we te twijfelachtig, niet direct of adequaat genoeg. En dan laten we ons de kaas van het brood eten. Het begint allemaal bij het winnen van je duels en bij agressiviteit. Tegen topploegen hebben we dat laten zien, dan hoop je dat de spelers dat in deze wedstrijd óók doen.”

Tijdens de wedstrijd was vanuit het uitvak ‘Schaam je kapot’ te horen en Stam snapt wel waar dat vandaan komt. “Dat kun je verwachten, in deze situatie. We weten allemaal hoe het in het voetbal werkt.” De trainer merkt dat de jubelstemming van de afgelopen week snel weer plaatsgemaakt heeft voor boosheid: “Dat mag ook, het is terecht dat de fans kwaad en boos zijn. Dat zijn wij ook, dit is voor iedereen zwaar klote.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat zeg je, maar ik zie het niet. Behalve de laatste 30 minuten, zie ik geen inzet. 30 minuten is te weinig om een wedstrijd te winnen. Jou zag ik donderdag een sliding maken in je eigen strafschrapgebied om een schot te blokken, Steven. Vandaag zag ik dat soort acties niet of nauwelijks terug.het verschil tussen echt willen en pseudo willen.

6 oktober 2019 om 18:21

Maar jij bent dan ook een typische supporter. Wat Berghuis zegt klopt wel. Je ziet het met teams die vooraf gedoemd zijn degradatievoetbal te spelen. Nac vorig seizoen bijvoorbeeld. Dan lag het volgens vele supporters aan de instelling. Het ligt nooit eens aan de kwaliteit van de ploeg simpelweg. Of die van de trainer. Nee, zE moTtE hArdEr werreKuh

6 oktober 2019 om 18:33

Je kent me goed blijkbaar. Zo'n stereotype uitspraak. Kwaliteit, ik zei het in een andere posting; op bijna elke positie heb je een betere speler staan. Je wint van Porto; dan zou je niet van Fortuna kunnen winnen?

6 oktober 2019 om 18:59

Schijnbaar niet, Twente wint van Fortuna, zou het dan niet van Feyenoord kunnen winnen is net zo'n vraag. Voetbal is geen wiskundige som waar de uitkomst 'simpel' is uit te rekenen

6 oktober 2019 om 19:49

@njfromvol dat misschien wel maar dat wil nog niet zeggen dat je de creatieve, voetballende en verdedigende kwaliteiten hebt om 34 wedstrijden per seizoen een topprestatie te leveren zoals een Ajax en PSV die wel hebben. met dit Feyenoord weet je dat je een aantal keer per seizoen tegen een zeperd gaan aanlopen

6 oktober 2019 om 20:18

Allemaal leuk en aardig, maar je kan over Feyenoord toch echt niet zeggen dat het minder kwaliteit heeft dan Fortuna.

6 oktober 2019 om 22:12

Japie, ik ben me dat ten volle bewust. Blijft staan dat we met twee vingers in de neus van een degradatie kandidaat moeten winnen. Maar ook Gio lukte dat niet, dus mss maak ik me druk om niets ...

Iets graag willen is iets anders dan alles geven. Teveel spelers die het op 80-90% willen doen denk ik. Verder worden er natuurlijk ook kinderlijke fouten (achterin) gemaakt, dat maakt het ook niet echt gemakkelijker.

Goede reactie van Berghuis. Instelling is ook zo'n heerlijk containerbegrip. Er zit zo weinig voetbal bij Feyenoord vanuit achter en in het midden. En dat centrale duo beheerst 1 cruciaal punt van het verdedigen gewoon totaal niet en dat is het kiezen van positie.

Steven heeft gelijk. Het is niet de instelling. Ze kunnen gewoon niet beter. Lees: Te weinig kwaliteit , maar dat zal je hem niet horen zeggen. Feyenoord schaam je!!!!

Toch gewoon 2x gescoord tegen het machtige Fortuna. We hebben vandaag toch weer kunnen genieten vooral Botteghin die week in week uit zijn kwaliteiten laat zien. Behendig snel , een goede passing en positionering en sterk in de duels. Onze aanvoerder is echt een topper waar we nog jaren mee vooruit kunnen.

6 oktober 2019 om 18:26

Zo zonde dat ze het met botteghin moeten doen. Ze zouden eens een verdediger moeten halen uit Argentinië ofzo van 7 a 8 miljoen. Dan ben je uit de brand.

6 oktober 2019 om 20:07

Auw, deze opmerking kan pijn doen.

Maar goed je hebt wel gelijk, belachelijk dat botteghin mag blijven staan i.p.v. die Senesi.

Sorry Steven, maar er klopt niks van. Zogenaamd doelpunten tegenkrijgen omdat je verkeerd staat. Het staat 3-1 bij rust voor Fortuna en 11 seconden na rust staat het 4-1. Wil je nu echt beweren dat de trainer jullie verkeerd de 2e helft in heeft gestuurd? Want waarom sta je anders na 11 seconden verkeerd als het geen gebrek aan inzet is? Bij zo'n ruststand verwacht je meteen scherpte, maar nee hoor jullie gaan lekker verkeerd staan.

We staan verkeerd? En waarom sta je verkeerd? Omdat dat sprintje om een gat dicht te lopen niet gemaakt wordt. Omdat je net te laat reageert op lange ballen, omdat je niet staat op te letten bij ballen die er tussenin vallen. Daarom sta je verkeerd!Misschien zegt deze reactie wel veel over het probleem. Niet erkennen dat er met de pet naar gegooid wordt, maar goedpraatverhaaltjes ophangen.

Eindelijk dat een speler wat zegt over dat soort clichématige termen zoals instelling en inzet. Het was slecht, maar gooi het op iets inhoudelijks.

Willen wel maar KUNNEN niet. Karige selectie met een paar uitschieters naar boven. Berghuis-Kokcu-Jorgensen-Vermeer. De rest is subtop niveau. Zet je er een trainer op die als trainer ook dat niveau aantikt en je krijgt een ramp. Sorry Jaap je bent mijn alltime NL CV’er maar als trainer doe je het niet goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren