Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sterren van PSV en Ajax ontbreken in top 10 transferwaarden, Feyenoorder op 1

Laatste update:

Transfermarkt heeft in een periodieke update de transferwaarden van Eredivisie-spelers bijgewerkt. Uit de nieuwe transferwaarden valt af te lezen dat Santiago Gimenez, voor het eerst sinds Donny van de Beek in zijn tijd bij Ajax, een valuatie van 50 miljoen heeft aangetikt. Verder is te zien dat Johan Bakayoko de grootste stijger is, terwijl ook opvalt dat slechts één Ajax-speler tot de toptien van de Eredivisie is gerekend. Brian Brobbey en Noa Lang zijn opvallende afwezigen in de lijst.

Belangrijk om te melden is dat Transfermarkt geen gebruik maakt van een algoritme om transferwaarden te bepalen. In plaats daarvan calculeert het de marktwaarden van spelers op basis van discussies tussen gebruikers en market value admins van de site.

De marktwaarde van veel Eredivisie-spelers is omhooggeschoten, blijkt uit de herziene cijfers van Transfermarkt. De prijs van Gimenez is bijvoorbeeld met tien miljoen euro gestegen, naar 50 miljoen euro.

De vorige speler die een dermate hoge transfersom aantikte was Van De Beek. Uiteindelijk vertrok de ex-Ajacied voor 39 miljoen naar Manchester United. Nu heeft de Nederlander nog een transferwaarde van 10 miljoen euro, volgens de site.

Bakayoko is de grootste stijger in het lijstje. Hij krikte zijn transferwaarde op met 15 miljoen euro. Zodoende is de jonge Belg inmiddels 40 miljoen euro waard, beredeneert het platform.

In een toptien-lijst die gedomineerd wordt door veelal Feyenoorders (vijf) en PSV'ers (drie), is er ook ruimte voor één AZ-speler en één Ajacied. Vangelis Pavlidis vertegenwoordigt met een marktwaarde van 25 miljoen de Alkmaarders.

De enige Ajacied op de lijst is Jorrel Hato. De zeventienjarige centrumverdediger kroonde zich donderdag tegen AEK (3-1 winst) tot jongste Europese aanvoerder van Ajax ooit en ziet zijn stormachtige ontwikkeling zo beloond worden met een valuatie van 22 miljoen.

Enkele opvallende namen ontbreken in de door Transfermarkt opgestelde lijst. Zo maakt Brobbey de laatste weken furore namens Ajax, maar stokt zijn transferwaarde bij 15 miljoen euro, evenveel als bij de vorige meting. Daarmee staat hij onder meer achter ploeggenoot Josip Sutalo, die na een daling van 2 miljoen zijn nieuwe transferwaarde op 16 miljoen euro uit ziet komen.

Bij PSV is Lang een opvallende afwezige. De aanvaller sukkelt al enige tijd met blessures en staat met een transferwaarde van 20 miljoen dicht in de buurt van de toptien. Ismael Saibari (nu 10M), Jordan Teze (nu 14M) en Sergiño Dest (nu 15M) stijgen door de indrukwekkende seizoenstart van de Eindhovenaren allen met 5 miljoen euro, maar blijven buiten de toptien.

De volledige toptien:
1. Santiago Gimenez 50M (+10M)
2. Johan Bakayoko 40M (+15M)
3. Lutsharel Geertruida 35M (onveranderd)
4. Dávid Hancko 35M (+5M)
5. Vangelis Pavlidis 25M (+5M)
6. Joey Veerman 24M (+4M)
7. Quilindschy Hartman 23M (+3M)
8. Jorrel Hato 22M (+12M)
9. Quinten Timber 22M (+10M)
10. Jerdy Schouten 22M (+6M)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor die transferbedragen hadden de Feyenoorders wel wat meer mogen laten zien in de CL, niet echt realistisch die bedragen

15 december 2023 om 17:02

Ik lees dat zo vaak en vind het zo een onzin. Feyenoord heeft echt niet veel minder gepresteerd in de Champions League dan PSV. Speltechnisch vond ik het zelfs beter. Uiteindelijk zie je dan hoeveel pech en geluk kunnen doen. PSV krijgt thuis tegen Sevilla een onterechte strafschop mee en komt enorm fortuinlijk op 2-2 nadat Sevilla giga kansen liet liggen op de beslissing. Tegen Lens thuis mist een speler in de blessuretijd een gigantische kans op 1-1 en uit in Sevilla zijn ze kansloos tot een onnodige rode kaart en een wereldgoal later PSV het duel knap omdraait. Het zegt ook veel dat Sevilla enigszins ongelukkig twee goals afgekeurd zag worden in het tweeluik. Bij Feyenoord scoort Atletico in Madrid twee knullige en zeer gelukkige goals, in Rome zit alles tegen en thuis tegen Atletico scoor je met pech twee eigen goals en scoort een linksback per ongeluk een wereldgoal. Nu zal ik over me heen krijgen dat ik de prestatie van PSV downplay, maar het gaat mij meer om een duiding van de impact van geluk en ongeluk. Als Ajacied boeit het me weinig wie van de twee doorgaat. Bij PSV zat het mee, bij Feyenoord niet.

15 december 2023 om 17:14

Suarez7; Het lijkt me sowieso verstandig om even pas op de plaats te nemen als je maar 6 punten behaald in een groep met Lazio en Celtic. Het is ook maar net wat je wilt zien natuurlijk hè. Iedereen vergeet voor het gemak even dat PSV vrij gemakkelijk had moeten winnen tegen Sevilla in Eindhoven. Daarnaast zijn we ook allemaal ineens vergeten dat Feyenoord-Celtic net zo goed gelijk had kunnen eindigen in Rotterdam.

15 december 2023 om 17:17

Hoezo moest PSV vrij gemakkelijk winnen van Sevilla? Sure, Noa Lang had drie goede kansen, maar aan de andere kant raakten En Nesyri en Lukebakio de paal en de lat. Feit is dat PSV daar een gemakkelijke strafschop meekreeg en in de kluts bij een standaardsituatie nog een punt red. Is dat erg? Nee. Het moet meezitten. Dat meezitten heb ik bij Feyenoord niet gezien, dan wordt je 3e.

15 december 2023 om 17:22

De poule van Feyenoord was echt wel minder dan die van PSV. Persoonlijk vind ik Arsenal beter dan Atletico. Lens en Sevilla zijn van het niveau Lazio en in mijn ogen zelfs beter maar daar kan over gediscussieerd worden. Celtic is gewoon een hele zwakke ploeg. PSV heeft gewoon degelijk gespeeld alleen Sevilla uit hadden ze enorm geluk, maar thuis moesten ze gewoon winnen. Feyenoord heeft buiten Atletico uit waar je 0 punten pakt en Lazio thuis weinig laten zien. In mijn ogen hadden ze gewoon 2e moeten worden met de selectie die ze hebben.

15 december 2023 om 17:39

Haha wat een eenzijdig verhaal. Als ik jouw reactie lees had Feyenoord groepswinnaar moeten zijn en PSV had al uit Europa moeten liggen. Als die Feyenoorders zoveel beter zijn, waarom staan ze dan 10 punten achter in de competitie en liggen ze uit de CL?

15 december 2023 om 17:53

Als als als. Wat een eenzijdig verhaal. Het gaat om resultaat en tuurlijk het zat het ons een aantal keer mee. Neemt niet weg dat wij onderaan de streep een top CL-campagne draaien en alleen 1x van een wereldploeg als Arsenal verloren, nota bene in Londen. Feijenoord verliest 4x in een makkelijkere poule.

15 december 2023 om 18:09

Kijk de wedstrijd nog eens terug zou ik zeggen

15 december 2023 om 18:28

PSV is door en Feyenoord niet. Dus heeft PSV simpel beter gepresteerd. Alle redenen die je je kunt bedenken om dat te nuanceren zijn subjectief en irrelevant. Ook heeft PSV dit seizoen Feyenoord twee keer verslagen in eigen huis, Dus is dit een zeer bijzonder top tien. Door 5 spelers van het minder presterende team zo te waarderen en maar 3 van een beter presterend team.

15 december 2023 om 18:38

Ik wacht nog altijd op de dag dat Suarez7 het uit zijn vingers krijgt om een positieve reactie over PSV te plaatsen, maar ik vrees dat het lang wachten wordt. Ook typisch dat hij PSV er weer bij betrekt zonder dat het in de reactie waarop hij reageert over PSV gaat. Maar goed: PSV had in 4 van de 6 CL-wedstrijden een hogere xG dan haar tegenstander (zelfs als ik de penalty tegen Sevilla niet meereken) en daarmee kun je moeilijk zeggen dat het een kwestie van geluk is dat ze door zijn gegaan.

15 december 2023 om 18:38

Speltechnisch Feyenoord beter? lol, het wordt steeds komischer.
Overtuigend 15 uit 15, laatste 16 in CL, maar laten we vooral Feyenoord credits geven voor het geweldige spel!
Feyenoord een leuke uitschieter in hun spel tegen Atletico, voor de rest was het gewoon ondermaats. Psv de constante factor en op 1 wedstrijd na (vroeg in het seizoen) tegen Arsenal door de ondergrens.

15 december 2023 om 18:52

Suarez miszegt toch niet zo veel? Van de Nos site net (hebben het van Opta) "Als er één ploeg verdiend had om te winnen, waren wij dat." Trainer Arne Slot viel dit Champions League-seizoen in herhaling. Slot had het gevoel dat Feyenoord meer uit de groepsfase - waarin het derde werd en daardoor nu verder moet in de Europa League - had kunnen halen, en dat wordt bevestigd door de statistieken.

Zo loste Feyenoord in alle wedstrijden meer schoten dan de tegenstander. Feyenoord is de enige ploeg die dat deze groepsfase lukte, weet statistiekenbureau Opta.

Veel kansen, weinig goals
Mede dankzij die doelgerichtheid staat Feyenoord zesde van alle Champions League-deelnemers wat betreft expected goals (xG), het aantal doelpunten dat je op basis van de moeilijkheidsgraad van de kansen mag verwachten. Daarnaast staat de ploeg in de top drie wat betreft minste schoten tegen en in de top vijf als het om minste schoten op doel tegen gaat.


Met andere woorden, Feyenoord speelde meer dan prima maar zette te weinig de kansen om in goals en kreeg ze te makkelijk tegen. Deels is dat kwaliteit maar dat is het creëeren van die kansen natuurlijk ook.

15 december 2023 om 19:14

Fijn dat een Ajacied dit zegt haha. Uiteindelijk heeft PSV natuurlijk wel gewoon duidelijk beter gepresteerd, want ze zijn door, maar waarde wordt niet alleen bepaald puur op resultaat. PSV heeft niet een echt indrukwekkende wedstrijd gespeeld in de CL. De overwinningen waren moeizaam en beide keren kreeg de tegenstander rood en ze zijn 1 keer volledig van het veld getikt bij Arsenal. Dan komt er niet direct 50 miljoen bij je transferwaarde bij. Als ze nou zo'n poulefase als Ajax met die 18 uit 6 hadden gespeeld oke, maar als je na 5 wedstrijden zeker bent van plek 2 en je niet een keer overtuigend wint, tja, moet de hele wereldtop dan Joey Veerman willen kopen?

15 december 2023 om 19:34

@Rickert, Arsenal voetbalt mooier, maar Atletico is in het algemeen veel moeilijker te verslaan. Komen ook 9 van de 10 keer verder in de CL dan Arsenal.
Verder moeten we inderdaad niet doen alsof PSV zo geweldig speelde. Ik vond ze in de CL zelfs geen een keer echt de bovenliggende ploeg. . Het resultaat is wel goed en daar mogen ze trots op zijn.

15 december 2023 om 19:35

Migi, ik vind het eigenlijk best knap dat een Nederlandse ploeg al na vijf wedstrijden geplaatst is voor de laatste 16 van de champions league. Je hebt het trouwens over 2 rode kaarten, ik heb alleen Sevilla in mn geheugen. Wellicht zie ik er eentje over het hoofd, maar waarschijnlijk viel die rode kaart dan in de blessuretijd of iets dergelijks. En je kan wel met Ajax komen aanzetten, maar Ajax gaat dit seizoen conf. League spelen. Hou je nog ff gedeisd zou ik zeggen. Stiekem verwacht ik trouwens dat Ajax nog CL voetbal binnen gaat halen.

15 december 2023 om 19:40

Fr10; de afgelopen twee seizoenen is Arsenal een zeer goede ploeg gebleken. Jij zit nog met je hoofd in 2019 of 2020 ergens. Toen was Atletico inderdaad veel moeilijker om tegen te spelen en Arsenal was een Europa league ploegje. Echter zijn de tijden veranderd knul. Als psv supporter hoop ik aanstaande maandag juist op een Atletico, omdat ik daar kansen tegen zie. PSV heeft dit seizoen de moeilijke wedstrijden zeer volwassen gespeeld, waarbij het Feyenoord twee keer heeft verslagen en in bepaalde delen van wedstrijden in de CL behoorlijk heeft gespeeld. In 5 wedstrijden jezelf kunnen kwalificeren voor de laatste 16 van de CL is gewoon een goede prestatie. Temeer omdat Lens en Sevilla stugge tegenstanders zijn.

15 december 2023 om 19:41

Lens, maar zie nu dat het idd in blessuretijd was. Je na 5 wedstrijden plaatsen is zeker knal, maar dat je er maar 8 punten voor nodig hebt is gewoon een gelukkig verloop van de poule qua resultaat. Ajax lag er een keer uit met 10 (of 11?) punten. Ik kom overigens wel met Ajax aanzetten, maar ben geen Ajacied. Soms kan je ook positief zijn over een andere club dan die van jezelf. Zou je ook eens moeten proberen, zou je een wat aangenamere gebruiker maken. Wat Ajax toen liet zien was zeer indrukwekkend, wat jullie laten zien is gewoon voldoende. Dus dat scheelt waarde. Wat betreft Arsenal, die plaatsten zich dit seizoen net als.psv voor het eerst sinds 10 jaar voor de ie finale. Als ze Atletico loten vliegen die er gewoon uit. En ik ben bang jullie ook. Dat is echt heel andere koek dan Sevilla waar tegen jullie met 11 tegen 11 compleet kansloos waren.

15 december 2023 om 19:56

Migi, PSV was ook kansloos tegen Ajax de eerste helft met 11 tegen 11. Uiteindelijk hebben ze die wedstrijd na rust ook omgezet, waarbij er geen rode kaarten vielen. Wat ik hiermee wil zeggen is dat PSV wellicht ook tegen Sevilla een ommekeer zou hebben gemaakt, zelfs met 11 tegen 11. Tegen clubs die zo slecht draaien is vaak 1 tegenslag genoeg om de wedstrijd te kantelen. Tegen Ajax had ik ook oprecht niet verwacht dat ze dat nog zouden recht draaien, maar 1 goal was genoeg. En ja, leuk dat je Arsenal benoemd. 1x door in de laatste 10 jaar, maar Arsenal is nog maar sinds vorig jaar weer een topploeg die meedoet om de titel. Hiervoor streden ze om top 4. Wel grappig om te zien dat je het tegen mij hebt over positief zijn over een andere club, en je vervolgens psv helemaal downgrade door nu al te stellen dat we er tegen Atletico uit zullen vliegen omdat we tegen Sevilla compleet kansloos waren.

15 december 2023 om 20:10

PSV doet het dit jaar goed Feyenoord al wat langer Europees zal ook mee tellen

15 december 2023 om 20:12

Feyenoord was leuker om te zien dan psv kwa spel

15 december 2023 om 20:14

Vergeet niet dat lens zesde staat en Sevilla op plaats 16 in de competitie. Dus zo zware poule had ook psv niet

15 december 2023 om 20:40

Het is niet meer dan logisch dat de poule van Feyenoord minder sterk was dan die van Psv.

Feyenoord zat in pot 1, PSV in pot 3.

Elk team hoopte om Feyenoord te loten uit pot 1, en dat zou niet anders zijn als PSV in pot 1 had gezeten.

15 december 2023 om 21:06

Ik hoop dat jullie ze eruit knikkeren en wraak nemen hoor, maar Ateltico is gewoon een rotploeg en Simeone is daar al 15 jaar zijn mentaliteit in aan het slijpen. Ik bedoel het ook niet negatief naar PSV, het is toch geen schande als psv ervan zou verliezen. Zij hebben spelers als Griezmann en Morata lopen en zijn een vaste waarde bij de laatste 16. Ik kijk 100x liever naar Arsenal, maar als Atletico Arsenal loot, zet ik mn geld op Atletico.

15 december 2023 om 22:35

@Davilla_7: mijn club is Ajax. Niet PSV of Feyenoord. Ik zal daarom zeker niet geheel objectief kunnen zijn. Maar speciaal voor jou toch wat mooie woorden. Ik richt ze dan even tot wat voor mij de speler is van PSV: Bakayoko. Snel, technisch vaardig, een korte dribbel, overzicht en spelintelligent. En dan ook nog een linksbenige rechtsbuiten. Echt een diamant.

16 december 2023 om 00:51

Benoem dan ook op zijn minst dat Feyenoord ook heel lucky was in de thuiswedstrijd tegen Celtic. Een keeper die een vrije trap totaal verkeerd inschat en 2 rode kaarten!!!! Dan benoem ik niet eens de hele goedkope penalty die notabene werd gemist door Paixao…

Als zo een wedstrijd al 3 van de in totaal 6 punten heeft opgeleverd, dan heb je geen recht van spreken. Dan kunnen we allemaal beginnen over speltechnisch etc etc, uiteindelijk gaat het erom dat je er 1 meer maakt dan de tegenstander, niet in de situaties komt dat je die bal in eigen doel schiet en gewoon mannelijk de standaardsituaties verdedigd.

Het feit is, dat de tegenstanders van Feyenoord hen exact hebben pijn gedaan waar het moest. Check maar eens hoeveel corners zij hebben weggeven ondanks hun “dominatie”. Vervolgens raar opkijken dat ze zoveel “pech” hebben. Welkom in Europa!

15 december 2023 om 17:03

Ten eerste is voetbal een teamsport, dus al zou je 5 topspelers hebben, kunnen die andere 6 het natuurlijk alsnog verpesten. Daarbij vraag ik me dan af welk team uit de eredivisie wel zulke bedragen mag verwachten. Aiax die de El poule niet doorkomt? Of PSV die pas na een rode kaart van Sevilla kan winnen. Gelukkig voor het NL voetbal viel bij PSV het dubbeltje de goede kant op, helaas bij Feyenoord niet. Maar ik denk niet dat de waarde van een speler bepaald gaat worden door een rode kaart voor een tegenstander (PSV) of niet weten te winnen bij Lazio uit.

15 december 2023 om 17:10

Welke transferbedragen? Dit zijn marktwaardes.

Feyenoord begon aan de champions league met een selectie die bij elkaar ongeveer 0 wedstrijden CL-ervaring had.alleen Wellenreuther heeft volgens mij ooit een wedstrijd in de CL gespeeld.

Gimenez heeft in een half seizoen 20 keer gescoord. Hancko heeft in 1.5 seizoen misschien 2 keer matig gespeeld.geertruida heeft het een paar wedstrijden wat moeilijker, maar zo snel schommelt een marktwaarde niet. Hij heeft daarvoor ook al heel lang uitstekend gespeeld. Vormdip dus.

De meningen over Feyenoord dalen echt binnen 3 wedstrijden onder het nulpunt. Slot en het team hebben ontzettend veel krediet opgebouwd. Geef ze tijd om het goede spel weer terug te vinden. Wat een onzinreacties lees ik hier de laatste tijd zeg.

15 december 2023 om 17:14

Als Ajacied kijk je naar Feyenoord en zie je soms de meest flitsende aanvallen. Dan valt het balletje even niet goed en moet Slot het opeens ontgelden en zijn al die spelers matig. Krankzinnig. Slot haalt er nog steeds veel uit. Dit Feyenoord was de best voetballende ploeg in de poule en gaat eruit door pech en/of een gebrek aan aanvallende kwaliteit. En dat laatste moet je vaak kopen met vleugelspelers; dat probleem heeft Ajax ook weleens gehad, domineren, mooi spelen maar geen sterren voorin. Dan verlies je met pech/gebrek aan kwaliteit soms.

15 december 2023 om 18:30

Feyenoord kan zeker goed voetballen zag je ook bij de afgekeurde goal van Santi. PSV doet het goed maar die aanvallen wat Feyenoord soms op de mat leg is van grote klasse

15 december 2023 om 18:40

hahaha, jhep alle verlies partijen zijn pech en alle overwinningen zijn geluk! Jullie gaan het nog zwaar krijgen in het echte leven...

15 december 2023 om 17:11

Beetje onzinnige vergelijking. Dat er 5 feyenoorders in de top 10 staan, betekent dat ook dat er 6 niet hierin staan die je opstelt. Een trauner heeft slechts 4.5 miljoen waarde, de buitenspelers ook weinig, tsja, dan kan je ook zeggen dat je geen CL waardig elftal hebt. Lazio en Atletico hebben vele hogere waardes, dus logisch dat die dan ook hoger eindigen.

15 december 2023 om 18:27

Ze laten het al 3 jaar Europees zien

15 december 2023 om 20:07

Helemaal mee eens. Wil niet zeggen dat clubs dit willen betalen

Heerlijk dat zulke vaststellingen door journalisten van transfermarkt zoveel discussie opwerpen. Om zelf maar even een duit in het zakje te doen. Saibari had hoger verdiend, heeft zichzelf uitstekend gepresenteerd het afgelopen half jaar. Vind de waarde van Geertruida op basis van de afgelopen weken te hoog. Ik vind 50 miljoen echt een bizar hoog bedrag. Verder blijf ik het grappig vinden dat Bakayoko zo hoog ingeschat wordt, terwijl er ook supporters zijn die zich regelmatig ergeren aan zijn slechte keuzes (veel schieten).

15 december 2023 om 17:05

Hij mag van mij zo vaak schieten als je wilt, als je ziet hoeveel assists hij er ook bij geeft

15 december 2023 om 17:11

Die supporters hebben er weinig kijk op. Dit heeft toch zo’n beetje iedere buitenspeler, dat ze soms te vaak voor eigen succes gaan, dat kon je ook zeggen over Malen, Gakpo, Madueke, Lozano, Mertens, etc. Gister zag ik een statistiek dat alleen Mbappe en Bellingham vaker bij een aanval waren betrokken in de champions league. Daarnaast is Bakayoko vergeleken met een Madueke bijvoorbeeld echt een zegen voor de Jong, zijn voorzetten zijn gewoon bijzonder goed. Als hij zijn hoofd erbij houdt dan kan hij heel ver komen, verwacht ik.

15 december 2023 om 17:12

@rubentje

Je bent nogal beïnvloed door zeer recente prestaties. Je moet naar veel meer kijken, zoals leeftijd, potentie etc. etc.

De waarde van een speler keldert echt niet na 2 slechte potjes. Daar is een wat langere tijd voor nodig.

Een spits van 22 die 50 miljoen waard is nadat hij in een half seizoen de 20 goals aantikt is niet gek.

Overigens maakt Bakayoko de laatste tijd juist veel betere keuzes.

15 december 2023 om 17:52

PSV supporters die klagen over Bakayoko hebben er echt 0,0 kijk op.
Bakayoko was voor PSV de belangrijkste speler in de Cl.
Ik verwacht dat er in de winterstop al clubs komen voor hem.
Als je ziet hoe vaak Bakayoko zijn tegenstander in 1 op 1 duels de baas is, dat is echt kwaliteit hoor.
En hij is bovendien ook nog maar 20 jaar he. Ik ga er echt vanuit dat we hem na dit seizoen kwijt zijn.

Een zak geld scoort niet voor je!!!

15 december 2023 om 17:02

In dit geval gelukkig wel. Al 20 goals en 4 assists, nog niet eens halverwege het seizoen.

15 december 2023 om 19:08

Statische gezien is Akpom nu al beter als Gimenez. Akpom scoort 1 doelpunt binnen de 64 minuten en Gimenez heeft daar 68 minuten voor nodig. Bijna iedereen vind Akpom een waardeloze speler en Gimenez de beste spits van Europa. Laat mij niet lachen.

15 december 2023 om 19:24

Tsjaa, statistisch gezien zijn van Wolfswinkel, Druijff, Parrott, Agrafiotis en Matsson ook beter dan Brobbey. Gelukkig kan je soms ook wat verder kijken dan statistieken en zijn die vaak vertekend als spelers minder wedstrijden hebben gespeeld.

15 december 2023 om 19:34

Lingr liep na zijn eerste 2 minuten op 1 goal per 2 minuten. Je zou bijna waarde hechten aan de grootte van je sample 🫠

15 december 2023 om 20:02

@thtbk Pepi een 35minuten per goal... Wil niet zeggen dat hij beter is als Gimenez (wel als Akpom imo) Gimenez zeker niet de beste spits van Europa maar wel een heerlijke speler

15 december 2023 om 17:21

Dat is natuurlijk een onzin quote geweest van Wijlen JC, et een heel ander doel destijds.

Maar als Ajax daar echt in gelooft, mogen ze hun overtollige gelden naar Rotterdam overmaken..

15 december 2023 om 17:59

In het geval van Ajax is die quote bij uitstek wel waar. Met afstand de grootste portemonnee van de Eredivisie, maar dat is op het veld nog niet terug te zien.

15 december 2023 om 19:23

Want? Ze zijn toch in korte tijd redelijk ingelopen met nog een seizoenshelft te gaan is een tweede plaats toch nog wel haalbaar. Daarnaast zulke lijstjes zeggen niet veel het gaat erom wat een club betaald en zoals afgelopen jaren heeft Ajax toch altijd dik verkocht ten opzichte van wat er gekocht wordt. Als je veel verkoopt moet je ook veel inkopen.

15 december 2023 om 19:35

Want Ajax heeft met afstand de grootste begroting van Nederland en staat vooralsnog op 5e plaats. Dus ja, een zak geld scoort inderdaad niet. Daar is ook nog gedegen beleid voor nodig.

18 december 2023 om 09:43

Het was dan ook een grapje, ik dacht dat het overmatige gebruik van de '!!!' dat wel impliceerde.

18 december 2023 om 19:37

ok ... ik concludeer: "geen storting vanuit Amsterdam"?

Joey Veerman 24 miljoen... En dan te bedenken dat Besiktas afgelopen januari nog dacht hem wel eventjes binnen te kunnen slepen voor 3 miljoen...

Zoals ik het zie wordt de hoeveelheid fans van een club dus gereflecteerd in de transferwaardes van spelers bij die club. Als niet Feyenoord fan kijk ik dus met verbazing naar de genoemde bedragen bij Gimenez en Geertruida aangezien beide spelers de laatste weken nou niet heel bijzonder presteren. Kijkend naar de gehele selectie zou Ajax nu 201.800.000 euro waard zijn, PSV 284.980.000 en Feyenoord 309.550.000 euro. Los van het feit dat ik al die bedragen absurd vind zijn ze naar mijn idee ook beïnvloed door een flink leger Feyenoord supporters. Ik ben benieuwd hoe die cijfers er over een paar maanden uit zullen zien.

15 december 2023 om 17:24

Omdat Geertruida wat uit vorm lijkt de laatste weken, doen de laatste anderhalf jaar waarin hij gewoon echt een beest blijk niet meer ter zaken.

Vreemde redenering.

15 december 2023 om 17:54

En daarom ben ik dus benieuwd hoe die cijfers er over een paar maanden uit zullen zien, conform mijn laatste zin.

15 december 2023 om 17:54

Ja, de feyenoordsupporters zullen zeer veel invloed hebben op Transfermarkt.nl. Die zitten de hele dag op fr12. Dat weet iedereen.

15 december 2023 om 18:03

Interessant dat de PSV selectie dus minder waard is in zijn totaliteit dan die van Feyenoord. Want ik denk dat de basis 11 van beide clubs elkaar niet veel ontlopen maar de bank wel. De bank van PSV is vele malen sterker dan die Feyenoord naar mijn mening.

15 december 2023 om 18:30

Dat Feyenoorders best fan zijn van polls, is bekend. Zo won Jari Schuurman eens een fictieve UEFA award van grootste talent op deze aardbol op basis van stemmen en ook zag op VI bijv. 1 procent Feyenoord in de groep stranden en maar liefst 20 procent de finale in de CL halen. Maar op de site Transfermarkt, daar hebben Feyenoordfans echt geen invloed op hoor, al vind ik het wel leuk gevonden dat je dat denkt, haha.

Ajax heeft de afgelopen jaren zwaar binnen geharkt aan transfergelden en zitten weer in de opbouwfase qua transferwaardes, Feyenoord gaat de komende twee jaren cashen en PSV zit er m.i. tussenin. Zij hebben al wat verkocht, maar er komt ook nog een beetje aan. Dat is ook een beetje het ding van de Nederlandse clubs: opleiden, dik verkopen en weer opleiden of goedkoper inkopen. Voorbeeld: Ajax koopt Alvarez voor 12m, verkopen hem voor 35m en kopen Mannsverk voor 6. Ideaal scenario is dat ze hem voor flink geld weer verkopen. Bij verkopen lever je altijd dik in qua totale transferwaarde team.

Ook zijn de waardes gebaseerd op dingen zoals contractduur, leeftijd, potentie (inschatting), betaalde transfersom, competitie etc. Feyenoord met 309m het meest waardevol hier, maar vergeleken met de PL dan hebben zij maar 4 ploegen onder zich, terwijl ze kwalitatief meer teams zouden moeten verslaan daar.

Verder een hele leuke site om statistieken vandaan te halen, zeker in de transferperiodes. Met de valuaties van spelers heb ik niet heel veel.

15 december 2023 om 19:20

Het is een indicatie, niks mis mee toch? Dat de transfersommen bij Feyenoord hoger liggen zal er ook mee te maken hebben dat zij momenteel de kampioen zijn. Mochten wij dat dit seizoen worden en er enkele spelers uitblinken op het EK of CL, zullen de verhoudingen na volgend seizoen ook weer anders kunnen zijn. Het zou nogal naïef zijn om te denken dat een paar wedstrijdjes goed of slecht, direct invloed hebben op de waardes.

Maar los van dat en ik kan het mis hebben hoor, is die Rutger Vinke van Feyenoordtm ook werkzaam voor transfermarkt.nl. Nogmaals ik kan het helemaal mis hebben, maar er staat me iets van bij. Mss iemand die dit kan bevestigen?

15 december 2023 om 20:10

@riddle dat is dus precies wat transfermarkt WEL doet. De waarde word 'bepaald' door mensen als jij en ik. Zitten geen rekenmodellen aan vast of zo, puur door discussies tussen gebruikers

15 december 2023 om 21:27

@master1000 - maar er wordt beweerd dat Feyenoordfans zorgen voor deze hoge waardes. Dat is gewoon niet waar.

15 december 2023 om 19:04

Je moet ook niet te veel waarde hechten aan deze cijfers van Transfermarkt. Overigens is transferwaarde bepalen aan de hand van prestaties de laatste weken wel veel minder accuraat dan wat transfermarkt doet. Geertruida speel 2 seizoenen geweldig, dan keldert na 2 mindere maanden natuurlijk niet zijn transferwaarde. De dip van Gimenez bestaat alleen in het Nederlandse journaille, want in het buitenland zien ze alleen dat hij historisch veel goals maakt en bij z'n debuut in de CL ook twee keer scoorde.

15 december 2023 om 19:20

Je ziet ook dat bijv. als een speler wordt gekocht voor een hoger bedrag, zijn waarde flink omhoog schiet. Goed voorbeeld is Mudryk. Schiet bij Shakhtar binnen 3 maanden van 15m naar 40m. Chelsea koopt hem voor 70m en hij speelde niet echt goed. Toch ging zijn waarde naar 60m. Zes maanden later, weer door matige prestaties, zit hij nu op 45m.

Ook speelt leeftijd mee. Berghuis wordt gewaardeerd op 8m. Denk dat hij veel belangrijker is voor dat bedrag dan een Bergwijn, die op 20m wordt geschat. Harry Kane is de enige 30'er in de top 50 van hoogst gewaarde spelers qua marktwaarde. De duurste jongens zitten voornamelijk tussen de 20-25.

15 december 2023 om 19:38

Bij Berghuis speelt weer zijn leeftijd mee die komende week al weer 32 wordt

15 december 2023 om 20:01

Dat zeg ik, Gamma.

Die mensen wat ooit bedacht hadden dat Donny 50 mil waar was zijn toch op staande voet ontslagen mag ik hopen? 10 mil is nog te veel. Waar is dat op gebasseerd? Die 4 jaar waarin hij nog geen 30 wedstrijden heeft gespeeld?

Santiago leuk voor subtop bundesliga of la liga, komt tekort voor premier league, 50 miljoen is veel te veel net als die 25 miljoen voor Pavlidis, 35 miljoen voor Geertruida ook veel te veel door het ijs gezakt in Champions league, bakayoko heeft veel potentie



Giminez 50kk en Pavlides de helft vind ik wel bijzonder. En dat vijf spelers van feyenoord in de top tien staan en 3 van PSV is ook bijzonder. Zeker omdat PSV het momenteel een stuk beter doet dan Feyenoord. Door in de CL, onbetwiste nummer 1 van Nederland en dit seizoen al twee onderlinge confrontaties met Feyenoord in de Kuip winnend afsluiten. Dus vind dit niet heel representatief voor dit moment.


15 december 2023 om 18:38

Marktwaardes gaan niet alleen puur om kwaliteit, maar hebben ook te maken met potentie. Dat zal de reden zijn dat Gimenez een hogere waarde heeft dan Pavlidis. Daarnaast hebben de spelers van Feyenoord het over langere tijd bewezen, waar de spelers van PSV of al wat ouder zijn, of het pas een half seizoen echt laten zien.

15 december 2023 om 18:57

Dan zou ik maar niet kijken naar de teamwaarde van Girona, die spelers zouden volgens jouw redenering dus meer waard moeten zijn dan die van Real en Barca

15 december 2023 om 21:10

Girona door in de CL? Of alleen op basis van de La Liga??

15 december 2023 om 19:06

Veel sterkhouders van PSV zijn wat ouder of komen al terug uit het buitenland. Jerdy Schouten, Lozano en al helemaal Luuk de Jong ga je geen bizarre bedragen meer voor krijgen. Geldt eigenlijk ook voor Lang, want die was gewoon naar een topcompetitie gegaan als iemand hem wilde hebben.

Feyenoord heeft met jonge gasten als Gimenez, Geertruida, Timber en Hartman wat jongere sterkhouders. En PSV presteert ook pas zo goed sinds dit seizoen. Als ze ongeslagen kampioen worden en verder komen in de CL stijgt die waarde vanzelf, maar niet alles is zo opportunistisch als de mening van Aad de Mos.

Dit is nou de reden waarom Feyenoord 10 punten achter loopt op PSV in de competitie (zelfs 2x in een direct duel verloren in eigen huis) en al uit de VL ligt. Die gasten krijgen sinds de kampioenschap van vorig jaar onterecht zoveel veren in de kont. Het lijkt wel alsof PSV de underdog is in dit verhaal..

15 december 2023 om 19:18

Komt denk ik door die apneu-apparaten van Philips. Mensen willen die producten gewoon niet. En waarde maakt ook niet altijd goals. Bakayoko is meer waard dan Modric, Messi en Ronaldo.

15 december 2023 om 20:22

@migi Met je laatste zin ben ik het niet eens. Allereerst vind ik Bakayoko toch ook wel een klein beetje gehyped. Ten tweede vertegenwoordigen met name Messi en Ronaldo al een enorme transferwaarde doordat ze qua marketing een heleboel opleveren en ook sponsors en dus inkomsten aantrekken. Transferwaarde is een heel relatief begrip.

Het is toch wat de gek er voor geeft. Ik zou zelfs zeggen dat Akpom hier ontbreekt. Die heeft de Engelse nationaliteit dus als die op 20 goals uitkomt dit seizoen gaat die voor 40 miljoen naar een middenmoter in de Premier League. Zo'n Bergwijn kan ook naar Saudi Arabië voor 40 miljoen in de winter.

15 december 2023 om 19:50

Daar is Akpom te oud voor denk ik.

Baka 50 mil plus
Lang 50 mil plus
Veerman 35/40 mil
Saibari 35 mil
Schouten 30/40 mil
Tilman en dest kopen dat worden ook flinke centen
Tis maar net hoe je het bekijkt als je liever tegen PSV bent dan voor natuurlijk

15 december 2023 om 22:20

Baka laat nog geen half jaar een hoog niveau zien

Lang heb je een paar maanden terug 12.5 voor betaald en is bijna de helft van die tijd geblesseerd

Veerman presteert ook nog geen half jaar lang op hoog niveau. Vorig seizoen was het nog niet heel best allemaal.

Saibari komt net om de hoek kijken.

Tilman komt ook net pas kijken.

Dest werd afgemaakt in Spanje en Italië.

Waar jij je bedragen vandaan haalt weet ik niet. In jouw denkwijze was een Anthony zijn 100miljoen ook waard want hij speelde de potjes voor zijn transfer toch gewoon goed ..

Wat een hoop afgunst naar feyenoord hier zeg..
Op basis van prestaties over een wat langere periode en bedragen die tegenwoordig worden betaald zie ik hier geen rare bedragen tussen staan.

Het verband wat vele maken tussen de selectiewaarde en overwinteren in de CL getuigt ook van afgunst.
Het zijn maar 6 potjes he. Als je uitblinkt in die potjes schiet je waarde omhoog. Blink je niet uit dan schiet die waarde niet ineens omlaag ofzo. Het is niet dat feyenoord een wanprestatie heeft neergezet ofzo. Ze hebben 2x goed gepresteerd tegen lazio alleen de uitwedstrijd doe je jezelf tekort. Atleti uit was fantastisch maar word je beroofd van 3punten. Celtic thuis was ook prima. Dat zijn 4 vd 6 potjes waarin veel spelers zich internationaal positief hebben laten zien ondanks de eindstand in sommige van die wedstrijden. Tel daarbij op dat veel van die spelers zich al een langere periode positief laten zien en de stijging in waarde is vrij logisch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren