Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spitspositie armoedig in Eredivisie: ‘Je ziet zelfs geen Huntelaars meer’

Laatste update:

Een fors deel van de wedstrijden in de Eredivisie wordt dit seizoen pas laat beslist, dat wil zeggen: na de 75ste minuut. Het Algemeen Dagblad vond uit dat het bij drie van de vier duels een kwartier voor tijd nog 0-0 of 1-0 staat en dat in het slot de beslissing pas valt. De topclubs in Nederland zijn geen uitzondering op de regel.

/

Feyenoord en PSV zijn zelfs koploper in het bijzondere ‘klassement’: respectievelijk elf en tien keer gingen die clubs dit seizoen de laatste fase van de wedstrijd in met een benauwde tussenstand van 0-0 of 1-0. Arnold Bruggink zegt dat Feyenoord individueel gezien niet zo veel snelheid en creativiteit heeft en dat alleen Eljero Elia voor een verrassende wending kan zorgen in een wedstrijd van de Rotterdammers. Jan van Halst voegt toe dat de verschillen onderling in de Eredivisie gewoon steeds kleiner worden.

Henk Fraser bekijkt het van de andere kant. De coach van ADO Den Haag heeft een andere verklaring waarom het dit seizoen zo lang duurt voor een wedstrijd beslist wordt. “De Van Bastens, Bergkamps, Ronaldo’s en Romario’s, je ziet amper meer die enorme uitzonderingen in de aanval”, weet de oud-verdediger. “Er zijn zelfs geen Huntelaars of Van Nistelrooijs meer. Ik heb de indruk dat zij voorheen wel sneller een goal maakten.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"Er zijn zelfs geen Huntelaars en van Nistelrooys meer. " Ben ik de enige die dit ontzettend denigrerend vind tegenover beide spitsen? Huntelaar schoot de hele eredivisie aan gort, speelde bij Real Madrid en Ac Milan en is nu al jaren vaste kracht bij Schalke. Om nog maar te zwijgen over van Nistelrooy die in England nogsteeds wordt gezien als een van de beste spitsen die ooit in de PL heeft gespeeld.

Noem dan namen als Dost of zo, maar Huntelaar en RvN waren uitzondelijke spelers.

20 november 2015 om 08:25

Nee dat vind ik niet, als je van Nistelrooij en Huntelaar in het rijtje plaats die Fraser noemde dan moet ik eerlijk zeggen dat ze wel wat minder waren( met alle respect)

20 november 2015 om 08:40

Hij bedoelt de klasse van spelers aan te geven. Van basten, romario, ronaldo etc waren buitenaards. RvN en huntelaar waren hele goede spitsen maar een klasse minder (misschien 2 zelfs) ondanks ze erg goed waren. Moet je nagaan wat er dus nu rondloopt. Nada

20 november 2015 om 09:05

Ruud van Nistelrooy was dan weer een niveau beter dan Huntelaar.

"Zelfs" geen Huntelaar?? Nou, je mag je heel erg rijk prijzen als je maar een halve Huntelaar had rondlopen nu. Kun je goed gebruiken voor Oranje bijv.
Van Halst heeft natuurlijk een punt, het is erg slecht gesteld met de huidige NL spitsen

20 november 2015 om 08:39

Een halve Huntelaar had rondlopen? Laten we onze beste Hunter nu niet overschatten een goede spits zeker, maar al niet 1 niveau van Nistelrooy bijv.

Een de Jong en ook zeker Haller vind ik beide al goede spitsen zeker voor Nederland. Maar ik denk dat Fraser verder moet kijken dan de spitsen. Er loopt helemaal niks meer wat een beetje niveau aantikt.

De jongens die dat wel kunnen gaan doen zijn tegenwoordig allemaal 18 tot 22 jaar. ook de "grote" talenten van Ajax, PSV en Feyenoord. Voorheen bleven deze jongens tot hun 24/25ste.

Nu gaan die ook rond 21/22 al weg. Kijk naar Eriksen, Depay bijv. Dat hadden hier echt dragende spelers kunnen worden. Nog meer dan ze al waren. Waar spelers vroeger direct vanaf Nederland naar de top gingen nog wel eens vertrekken ze nu allemaal eerst naar de subtop van Europa.

20 november 2015 om 09:13

Ik vind De Jong een dramatische spits. Een balbehandeling van likmevestje, een slechte inspeelpass, geen snelheid, geen techniek , niet eens een goede kaats.... Het feit dat hij veel scoort heeft voornamelijk met de verschrikkelijk goede aanvoer vanaf de zijkanten te maken in combinatie met goed kunnen koppen en positie kunnen kiezen.

Wie het overigens wel allemaal in zich heeft is Locadia. Dat gaat een topper worden, let maar op. Zo doelgericht, tweebenig, creatief. Prachtige speler.

20 november 2015 om 09:21

@frank, Huntelaar is net zo, en kijk wat die heeft bereikt!

Sterker is nog minder in het mee voetballen dan de Jong. Van het rijtje Dost, Hunter, de Jong is nu de Jong de meest mee voetballende speler. Een spist moet toch doelpunten maken, en zoals je aangeeft kiest hij heel goed positie en een sterke kopper.

Beste voorbeeld was Inzagi die kon nog niet eens 4x een bal hooghouden! Maar maakte uit iedere hoek een doelpunt en stond altij dgoed en geweldige looplijnen.

Locadia mist dnek ik het belangrijkste en dat is mentaliteit. Hele goeie voetballer, maar zie hem nooit de echte top halen.

20 november 2015 om 09:29

Je zegt wel dat spelers op vroege leeftijd weggaan, maar welke spelers zijn dat dan als we het echt over een spits hebben. Er is geen enkele spits in de voorhoede in Nederland die in aanmerking komt voor het NL Elftal. Laatst werd nog geroepen dat Kramer misschien wel kon, dan weet je toch ook dat er geen spitsen meer zijn. Vroeger stond Nederland bekend om haar goede spitsen, maar de laatste topspits die wegging is nu ongeveer 8 jaar geleden.
Je noemt als voorbeeld een Eriksen en een Depay, maar dat zijn geen nr 9. We hebben echt nr 9s nodig en die zijn er gewoon niet. Er gaan helemaal geen spelers meer naar de top, het Nederlands voetbal is al jaren in verval en nu begin je het echt te merken. De knvb moet zich echt eens goed achter de oren krabben om te kijken wat er nog gedaan kan worden, want binnenkort vallen we uit de top 20 als land en in de club cooefficient.

20 november 2015 om 10:15

Nee, ik geef ook aan dat het in het algemeen er niet is. Ik gefe juist aan datniet alleen de spitsen een robleem zijn maar alles. Dus eigenlijk geven we het zelfde aan.

Maar inderdaad goede spitsen hebben we niet. Al jaren niet en zie e rook niet snel 1 aankomen voorlopig. De enige in Nederland dieik wel ver zie komen in Haller, maar ook die zie ik niet de wereld top halen. Naj aniks mis mee toch ene Kramer in Oranje...... haha dat is alles zeggend over het niveau ja!

Maar ik gaf eriksen en Depay aan, meer als voorbeeld dat ze jong weggaan al. Jongens als Sneijder, vd Vaart en Kuyt bijv gingen op latere leeftijd weg.

Aanvallend hebben we de komende 4 jaar op Depay na niet veel nee. Maar in de Verdediging juist weer wel nu eindelijk eens. Willems, Kongolo, Riedewalt, Indi (dit jaar goed bij Porto), de Vrij, van Dijk, van Beek, Tete en Kasdorp. Allemaal jongens die ik hoog zie komen de komende jaren.

Vincent Janssen is een Nederlandse topper in wording! Scoort overal, jong oranje, eredivisie en fraaie Europese goals.

Zit nog veel rek in ook

20 november 2015 om 08:46

Mee eens. Vincent Janssen kan een hele goede worden als hij zo doorgaat.

20 november 2015 om 09:15

Ik hoop dat je gelijk hebt. Als ik nu aan Janssen denk, denk ik aan het missen van de simpelste kansen. Hopelijk wordt hij wat doelgerichter.

Ik vind Haller anders behoorlijk goed bezig. Misschien nog niet direct een, bijvoorbeeld, Huntelaar, maar hij kan het net goed vinden en kan meevoetballen. Verder is het inderdaad dun gezaaid. Het gaat meer om de voetballende collectieven, dan om die man in de punt die simpelweg een wedstrijd kan beslissen.

Off topic: ik hoop dat Ajax Haller aantrekt. Ik denk dat dit zo'n jongen is die zich vrij makkelijk aan een nieuw niveau aanpast en meer concurrentie bij Ajax in spits is belangrijk. Ik weet het: ik kan net zo goed hopen dat ik een jackpot win, zonder met een loterij mee te spelen....

20 november 2015 om 08:47

Vind de jong het beter doen als haller, een stuk beter zelfs. Beste spits van de eredivisie op dit moment, ruim.

20 november 2015 om 09:16

Tuurlijk is d ejong de beste spits. Alleen Haller is pas 21 jaar en zie ik ook nog flink wat stappen maken in de toekomst. Groot, sterk en toch ook nog wel techniek.

Zie hem nog wel flinkke stappen maken.

20 november 2015 om 15:21

Ik betwijfel toch echt of Haller in Nederland het niveau Huntelaar gaat halen toen die wegging. Spelers vertrekken gewoon vroeg uit Nederland. Dat komt omdat het hele niveau van de Eredivisie achteruit gaat en als je een beetje boven het (matige) maaiveld uitsteekt ben je interessant voor betere en/of meer vermogende buitenlandse clubs. Ik denk dus ook niet dat dit zo zeer met talent of manier van opleiden te maken heeft maar wel met minder weerstand en rijping.

Dat Nederlandse clubs het afleggen tegen de 5 grootste competities is niet zo erg en raar. Maar dat we ver zijn ingehaald door landen als Portugal is merkwaardig. Wij hebben meer inwoners die meer te besteden hebben waardoor we meer uit sponsor inkomsten zouden moeten kunnen halen. Maar ergens eind jaren 90 hebben we een slag gemist en dat gaan we nu niet meer inhalen helaas.

20 november 2015 om 16:06

Haller wordt zwaar overschat. Trek zijn penalty's er vanaf en zijn statistieken zijn niet eens heel bijzonder. Je ziet hem soms ook hele wedstrijden.

Tuurlijk horen penaltys er ook bij maar ze kunnen het beeld wel behoorlijk vertekenen. Als iemand 18x scoort lijkt het heel aardig, maar al zijn 9 daarvan penaltys dan vind ik het al meteen een stuk minder.

Tja, het is ieder jaar kariger. Bij ons toch ook. Van Finnbogason naar Uth en nu hebben we Veerman en Te Vrede. Dat is toch een wereld van verschil. EN de nieuwe Uth zie ik elders ook nu niet echt lopen. Een Jansen van AZ kan wel wat worden, net als Locadia. Luuk de Jong is voor de Eredivisie sterk en Haller en Milik kunnen ook nog wel een stappie maken. Maar het houdt niet over.

Kishna word een hele grote, hij zal Depay wel overtreffen. Hij is wel de meest technische voetballer van Nederland. Ik denk dat Zivkovic en locadia minimaal zo goed als Nistelrooy word. Ik vind dat verdedigers als Kongolo v beek riedewald de vrij hoedt ook potentiele toppers zijn. Alleen op het middenveld heeft Oranje geen talenten die er zijn of zullen komen. Clasie of Klaassen is niet het niveau van het Nederlands middenveld. Ik roep al sinds de WK van brazilie dat we geen middenvelders hebben. Wijnaldum of de guzman zijn ook geen spelers die we moeten nastreven. Nederland's middenveld is gewoon dramatisch. Met Ziyech was de helft van de probleem opgelost.

20 november 2015 om 09:22

Zivkovic en Locadia minimaal zo goed als van Nistelrooy is nogal een uitspraak. Van Nistelrooy was in zijn hoogtijdagen misschien wel de allerbeste spits ter wereld. Iedere paar jaar roepen mensen dit over onze talenten maar het waarmaken is altijd toch een tweede.

20 november 2015 om 09:26

Gaat over de eredivisie he.. dus Kishna en Depay hoeven we het niet over te hebben. Daarnaast gaat het over spitsen dus Kishna en Depay komen dan ook niet aan de orde. Trouwens waar baseer jij op dat Kishna beter zal worden dan Depay? Of dat het uberhaupt een grote wordt? Ik zeg niet dat het niet zo is (dat weten we gewoon nog niet) en bij Ajax vond ik hem bij vlagen goed voor de dag komen, maar hij heeft nog vrij weinig laten zien, ook niet bij Lazio.. lijkt vooral zichzelf te overschatten in die zin dat hij het onrechtvaardig vindt als hij op de bank zit, iets dat hij nu ook vaak bij Lazio doet.

22 november 2015 om 15:10

Ik heb de laatste tijden veel wedstrijden van Lazio gezien. Hij blinkt haast bij elke wedstrijd uit, ik zag bij de samenvatting zijn assist bij jong oranje en dat was ook weer een mooi hakje op janssen. Hij doet ongeloofelijke dingen en ik ben meestal niet zo snel overtuigd van talentjes. Het komt helemaal goed met Kishna. Depay is niet minder maar vind kishna veel soepeler , technischer en gretiger stopt veel meer energie in zijn spel. Depay overtreft hem alleen op 2 vlakken, dat is posities uitkiezen en schieten. Wat Kishna ook altijd nog leren kan. Ik vind locadia in potentie niet minder dan die 2. El ghazi kan ook aanhaken en in aanvallend opzicht heeft Nederland geen probleem maar naast Bazoer heb ie eigenlijk niemand van dat niveau op het middenveld. Klaassen is gewoon een aardige speler maar hij is niet beter als Siem de Jong. Wijnaldum is niet meer dan een bankspeler. Ik begreep nooit dat Bommel niet opgesteld werd netals nu dat Siem niet opgeroepen word. Met bazoer alleen, heb je geen middenveld. Er moeten meer middenvelders opstaan. Ik heb liever jeff stans als 10 dan klaassen op 10. Als je begrijpt wat ik bedoel.

20 november 2015 om 09:42

Ik hoop dat Locadia en Zivko minimaal zo goed worden als Ruud.

4x 20plus goals in Pl

Moyenne van 0,667 bij madrid.

Liep voor op Coen Dillen (29 uit 23).

Beetje onderzoeken voordat je iets zegt

Yusufcesin

Met het middenveld is er ook genoeg talent in de jeugdteams: Nouri, Vdbeek, Bazoer, Eiting, Frenkie de Jong bij Ajax. Schuurman bij Feyenoord. Paal, Duarte en Hendrix bij Psv. In het buitenland met Peeters, Fosu-Mensah en ook Wijnaldum en Clasie worden denk ik nog wel beter en halen ook hoog niveau. Dus dramatisch wil ik het niet noemen

22 november 2015 om 15:28

Ja maar je hebt het over middenvelders van 16 tot 18 jaar. Die niet eens lichaamlijk ontwikkeld zijn en de vraag is of ze de tempo wel aankunnen in de toekomst. Ik heb Nouri bekeken en die jongen word zwaar gehyped. Hij heeft wel overzicht met zn 1 keer tik-assistjes maar heeft geen fysiek en ook geen snelheid of dribbels. Maher 2.0
Die spelers die je noemt hebben minimaal 5 jaar nodig om in aanmerking te komen voor Oranje. Momenteel zie ik alleen Bazoer Oranje waardig en Hendrix op de bank als vervanger van Bazoer. Ik wil dat je spelers noemt die Sneijder kunnen opvolgen of minimaal van het niveau zijn. Een speler als Ziyech komt ook 1 keer in de 10 jaar voor. Oranje heeft zulke talenten nodig, we hebben genoeg stabiele middenvelders als Blind en wijnaldum. Ik zou blij zijn als Siem werd opgeroepen meest onderschatte speler van Nederland.

Maak niet uit, volgend jaar is Leon de Kogel weer in de Eredivisie en dan komt alles weer goed. Hij zal de Eredivisie wel even aan gort knallen

20 november 2015 om 10:12

Leon de Kogel en Ted van de Pavert zijn nog steeds de twee spelers die op basis van naam een oproep voor Oranje verdienen.

Nee inderdaad zie je geen spitsen meer die Oranje zouden kunnen halen. Dus hebben we straks een geweldig groot probleem. Want met Dost, de Jong, Locadia of Castaignos winnen we de oorlog ook niet. En of het nou dan van Zivkovic af moet komen daar ben ik ook nog niet zo zeker van. Dus word het net als Duitsland spelen met een valse spits. Duits heeft ook wel eens Gotze, Schurrle, Muller of Podolski in de punt staan en dat zijn ook geen rasechte spitsen. En daar gaan wij dus ook naar toe.

Nou nou, Zo kan ie wel weer. Ik denk dat we in Nederland onze handjes mogen dichtknijpen dat Yaya Sanogo te bewonderen is in de Eredivisie. Pure klasse!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren