Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Spelen voor NAC is een droom, terugkeren naar PSV een ambitie'

Laatste update:

BREDA - NAC Breda heeft een verjongingskuur ingezet met het aantrekken van Kees Luijckx en Jens Janse en het laten vertrekken van spelers als Patrick Zwaanswijk, Martijn Reuser en Edwin de Graaf. Laatstgenoemde kon bijtekenen, maar kwam er financieel niet uit met de Bredanaren. NAC moet namelijk op de kleintjes letten na een exploitatieverlies van 3,1 miljoen euro.

Interview door QASIM HAKIM

/

Tijdens de jaarlijkse fotopersdag vertelt trainer Robert Maaskant op de persconferentie dat hij over voldoende kwaliteit beschikt, maar dat hij zich wel zorgen maakt over de slechts 21 koppen tellende selectie. “Als we blessures en schorsingen krijgen kunnen we in de problemen komen. Daar maak ik me wel zorgen over”, bekent de NAC-coach. Middenvelder Donny Gorter heeft een oplossing: “We moeten niet meer zo gek doen als afgelopen seizoen. Toen hebben we onnodig veel kaarten gepakt. En natuurlijk moeten we zorgen dat we fit blijven. Dat houdt in dat we ook op trainingen niet als een gek moeten gaan lopen schoppen, maar uiteraard wel scherp en geconcentreerd blijven werken.”

De 22-jarige middenvelder kijkt vanuit de dug-out in het Rat Verlegh Stadion bedenkelijk naar de grond, maar dat heeft alles te maken met de broeierige en felle zon die zijn ogen probeert te raken. Hij is de belichaming van de koers die NAC heeft ingezet: aan de slag gaan met jonge talentvolle spelers die nog niet goed genoeg zijn voor de top. Drie jaar geleden debuteerde Gorter onder Maaskant in het betaalde voetbal. De middenvelder werd geboren in het Zwitserse Lugano waar zijn vader Edwin destijds voetbalde bij de plaatselijke FC. “Ik heb nog altijd een speciaal gevoel bij Zwitserland, we gaan nog ieder jaar terug naar Lugano. Nee, ik ben geen fan van het Zwitserse voetbalelftal. Ik heb alleen een Nederlands paspoort, maar mijn geboortegrond is een prachtige streek en ik spreek ook Italiaans. Niet dat ik me van die tijd nog iets kan herinneren, want toen ik twee jaar oud was ging mijn vader in Frankrijk bij Caen voetballen. Ik heb daar een jaar op school gezeten voordat we terug gingen naar Nederland.”

/

Gorter begon als zesjarig jochie met voetballen bij Rood Wit uit Sint Willebrord. Als D-pupil werd hij door de scouts van NAC naar Breda gehaald. “Natuurlijk viel het mijn vader ook op dat ik meer dan een gemiddelde voetballer was. Hij is altijd overal mee naar toe gegaan om mij te steunen, maar hij heeft me nooit gepusht. Nu ik profvoetballer ben praten we wel veel over voetbal en kan hij heel objectief naar mijn prestaties kijken. Mijn vader heeft ontzettend veel verstand van voetbal. Als ik drie keer scoor, maar toch slecht heb gespeeld, is hij de eerste die dat ziet en zegt. Het is altijd opbouwende kritiek.”

Als B-junior vertrok Gorter naar PSV en groeide hij tevens uit tot jeugdinternational van verschillende vertegenwoordigende elftallen. In Eindhoven tekende hij een langdurig contract, maar uiteindelijk besloot Gorter om zich te laten verhuren aan NAC. “Ik wilde in een eerste elftal op het hoogste niveau gaan spelen en die kans was er bij PSV niet”, legt hij uit. Op 26 augustus 2007 debuteerde Gorter in De Kuip, waar Feyenoord met 5-0 te sterk was. Geen nachtmerrie, maar een droom die uitkwam volgens Gorter: “Als klein jochie was ik al fan van NAC en ging ik vaker kijken. Ik heb hier inmiddels een contract getekend tot 2013. Deze club heeft me een geweldige kans gegeven. Natuurlijk streef ik ernaar om terug te keren bij PSV. Ajax of FC Twente zou natuurlijk ook mooi zijn. Ik heb de ambitie om de top van het Nederlandse clubvoetbal te bereiken en wellicht daarna de stap naar het buitenland te maken. Maar het belangrijkste is dat ik me nu ga doorontwikkelen. Bij een club als NAC is dat ideaal.”

/

Prioriteit nummer één is een basisplaats veroveren. “Ik kan overal op het middenveld spelen. Rechts, links of centraal, het maakt niet zoveel uit. Maar het liefst speel ik als diepe nummer tien, om voor de aanvoer richting de spitsen te zorgen.” Gorter meent dat NAC voor een plaats in het linkerrijtje kan strijden komend seizoen. “Het is belangrijk dat we een goede mix van jong en oud hebben. Dat is nu het geval. Voor mij zelf was het een voordeel om in een ervaren selectie terecht te komen. Daar heb ik veel van opgestoken.” De tijd is nu aangebroken dat Gorter zelf de kar moet gaan trekken. Of hij de prestaties van zijn vader kan evenaren is afwachten. Gebeurt dat niet, dan zal senior op tijd aan de bel trekken om zoonlief weer in het gareel te krijgen.

Donny Gorter wordt goed genoeg voor de Nederlandse top

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed als deze 2e sollicitatie (gisteren om 17:30 ook al) niet lukt dan weet ik het ook niet meer. Gorter is net zoals meer voetballers bezig met zijn toekomst die hij zowel financieel als sportief wil veilig stellen. Of deze CV hem daarbij zal helpen is de vraag. Hij zal het op het veld moeten laten zien en als dat gebeurt komen de grotere clups vanzelf wel.

19 juli 2010 om 09:35

Dit is geen 2e sollicitatie, maar gewoon hetzelfde. Alleen staat er nu het hele interview en niet alleen een aantal punten.

Het lijkt mij altijd goed om ambitie te hebben. Als je geen ambitie hebt kan je net zo goed stoppen. Hij komt op dit moment nog wel te kort voor de Nederlandse top, maar wie weet hoe ver hij nog kan komen.

Ik hoop dat we in Breda nog een paar jaar van Donny mogen genieten.

19 juli 2010 om 18:53

Genieten van hem kan nog wel een paar jaar, hij moet werken aan zijn zelfbeheersing en lijdt nog weleens balverlies op lullige plekken en soms zeer gemakkelijk, en heeft een groot verschil tussen boven en ondergrens.

Tegen PSV - thuis vond ik hem echt goed, maar dan krijg je Utrecht - Thuis dan kan je beter met een man minder spelen.

Natuurlijk streef ik ernaar om terug te keren bij Psv. Ajax of FC Twente zou natuurlijk ook mooi zijn.

Een echte Psv'er gaat niet naar ajax .
Maar Donny mag altijd dromen van zon avontuur alleen als hij goed nadenkt weet hij dat het hem op dit moment niet lukt , zal die zijn spel wel moeten verbeteren en niet van die domme rooie kaarten pakken

19 juli 2010 om 14:39

Wat een onzin.
Jij zou natuurlijk lekker bij NAC blijven zitten als Ajax met een dik contract komt terwijl PSV je niet nodig heeft omdat ze genoeg mensen hebben voor die positie.
Een echte prof gaat de best mogelijke weg kiezen voor zijn carriere en soms moet je dan wel eens heel hard doorbijten. Het is gewoon een droom om voor een topclub in Nederland te spelen en dat zijn zowel Ajax als Psv.
Je kunt best een voorkeur hebben maar als je een echt professional bent zou je ook bij een minder club (qua voorkeur) kunnen spelen.

Ik denk dat deze jongen het nog wel gaat redden om bij een top 4 club te spelen.
Hij heeft alleen zijn lengte niet echt mee maar verder is het een op en top gemotiveerde speler met een aardige techniek en werkt super hard.

20 juli 2010 om 01:57

Lengte is bullshit
Messi is ook niet bepaald de langste
Maar lang zijn is natuurlijk handig

de jongen heeft iig een goede mentaliteit maar zal niet in het mooie voetbal dat ajax wil spelen thuis horen.als hij echt naar zo n club zou gaan als hij nopg wat beter is zie ik hem eerder bij twente voetballen en zijn stijl van voetballen nog eerder bij feyenoord maar dat wil hij niet dus denk niet d at hij bij een van die andere clubs terrecht komt

25 augustus 2010 om 20:09

de wereld reikt verder dan alleen ons koude kikkerlandje

Donny heeft het in zich, we gaan hem zeker nog terugzien bij een grotere club

Als dit een droom is ziet het er slecht uit voor die jongen.

19 juli 2010 om 19:04

Tja... Deze reactie was te verwachten... Voetballen voor een club als Willem II lijkt me ook niet alles. Halflege tribunes en een chronisch gebrek aan niveau. Tja... Ze moeten daar eerst maar eens wat meer Seizoenskaarten gaan verkopen

Bon... Gorter is een prima voetballer, wil zijn acties af en toe wat meer doordrijven, maar het is wel iemand waar je als toeschouwer graag voor naar het stadion komt. Nooit een gebrek aan inzet en niet verlegen om eens een leuke actie te maken... Hij moet nu zorgen dat hij echt een vaste waarde wordt, dan kan hij op termijn de stap naar een grotere club zeker maken...

20 juli 2010 om 01:56

Neen voor NAC spelen?? Beginnen al met -2 punten. Omdat het allemaal zo goed gaat in Breda.

16 augustus 2010 om 01:44

nac komt alleen 1 punt te kort in het begin van de competitie!

willem 2 komen supporters te kort, geld te kort en goed voetbal te kort.

groetjes uit eindhoven

19 augustus 2010 om 12:38

Ik wil nu niet rancuneus worden maar volgens mij staat NAC al weer op 0, zware competiestart en op doelsaldo staat Willem II al weer waar het hoort...

19 juli 2010 om 19:18

Wij hebben tenminste nog talenten rond lopen, bij jullie zijn ze allemaal weggelopen, of spelers ddie jullie hadden waren te duur, terwijl die niet eens het eredivisie aan kunnen.

20 juli 2010 om 01:55

Zullen we komend seizoen wel zien. Wie zijn dan die beroemde talenten??

Dit jaar kan de doorbraak van Gorter betekenen! Maaskant kiest eindelijk voor een nummer 10 en als Donny zijn kans pakt zal het hem lukken ook! Hij heeft het in zich, is nog best jong en zal belangrijk worden let maar op.

Eneeeu dat hij niet bij ajax past...?
Stam willen ze toch ook hebben?
Daarnaast als Donny een echte goede spelverdeler word staan de clubs in de rij voor hem en moet de tp[ van nederland maar zien dat ze hem kunnen halen.

Dit baseer ik op: zoals ook op het wk is nu meer dan ooit de 1-0 positie weer helemaal terug en uitermate belangrijk en ik zie verder weinig echte 10 talenten lopen in nederland
- als Donny zijn droom tot doel heeft gesteld zou het hem toch gewoon kunnen lukken?

positive thinking! I like it

Goede speler, met goede gedrevenheid, honger naar de bal.
Zou voor PSV een aanwinst zijn. Zeker als Affelay zou vertrekken...

jammer jongen.. ga je niet redden.. helaas..

maaruh; waarom wordt dit topic al twee dagen weer naar boven gehaald.. kennelijk niet veel belangstelling voor.. jammer maar helaas.. mooi stuk op zich, fraai interview, maar ken je verlies..

Mooi interview.

Ben wel gecharmeerd van de voetballer Donny Gorter. Een van de beste talenten die NAC de afgelopen 10 jaar heeft gehad. Vind hem beter dan Ronnie Stam.
Wat mij betreft is hij over 1 of 2 jaar weer welkom bij Psv.

Hij mag lekker blijven dromen die kerel. Ik vind het helemaal geen speler voor PSV en soieso als je al zegt dat Ajax en Twente ook goed zijn, dan kan ie het wel vergeten bij mij.

Het is wel een goede speler in potentie, maar da tmoet er toch nog voor een groot deel uitkomen, want hij is nu naar mijn mening echt nog niet toe aan een stapje hoger!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren