Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sparta troeft ‘bijna hele rechterrijtje’ van Eredivisie af met tweejarige deal

Laatste update:

Sparta Rotterdam gaat zich versterken met Lennart Thy. Maandagmiddag gingen al geruchten de ronde over een transfervrije overstap van de 28-jarige Duitse spits van PEC Zwolle naar Het Kasteel. Henk van Stee, technisch directeur van de Rotterdammers, laat tegenover De Telegraaf weten dat Thy op komst is. “We hadden twee prioriteiten, een centrale verdediger en een spits. Daarbij mikten we op jongens met ervaring en we zijn heel blij dat dat is gelukt.”

Wanneer Thy de medische keuring zonder problemen doorstaat, tekent hij voor twee seizoenen bij Sparta. “Thy is een echte puntspeler, een jongen die elk seizoen goed is voor tien goals, een speler met een goede wedstrijdmentaliteit en een heel intelligente speler. Bovendien heeft hij een prima leeftijd”, aldus Van Stee over Thy, voor wie veel belangstelling was. “Hij had meerdere opties in Nederland en Duitsland, bijna het hele rechterrijtje wilde hem graag hebben, maar hij heeft goed nagedacht en weloverwogen voor Sparta gekozen. Daar zijn we heel gelukkig mee.”

Sparta versterkte zich eerder al met Michaël Heylen, een 26-jarige Belgische verdediger die transfervrij overkomt van FC Emmen. Sparta lijkt voorlopig klaar op de transfermarkt. “Tachtig procent van het team blijft staan en met deze twee gerichte versterkingen erbij hebben we nu al een representatief team staan”, zegt Van Stee. “Als er morgen weer gespeeld zou moeten worden, zou dat geen probleem zijn. We kijken de komende periode of we nog iets meer kunnen doen, maar voorlopig maken we een pas op de plaats, zoals alle clubs moeten doen. De komende maanden moeten we kijken of er nog financiële ruimte zal zijn om ons te versterken.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sinds het vertrek van het Team Vloet en de rampbestuurders daar omheen.
Gaat het echt goed bij Sparta Henk van Stee laat echt zien hoe je met beperkte middelen mooie dingen kan doen beleidtechnisch super.
Wat ik niet snap hoop dat een spartaan me dat kan uitleggen graag.
Sparta is een van de oudste clubs in Nederland met een redelijk grote aanhang. Waarom kan Sparta niet groeie tot het niveau van een FC Uterecht. Waarom willen rijke koopmans liederen niet in Sparta geld pompen?
Rotterdamse bedrijfsleven is groot zat toch

11 mei 2020 om 17:47

Ik weet ook niet hoe het zit, maar als ik erover nadenk, dan komt dat denk ik omdat er 3 bvo's in 1 stad zitten. Uiteindelijk kan je als sponsor maar 1x een euro sponseren hé, en dan neig je denk ik als bedrijf sneller naar aan Feyenoord. En volgens mij hoef je van de Rotterdamse haven niet veel te verwachten, dat begint haast een mythe te worden als het gaat om sponsering. Al zijn de bedrijven in Rotterdam natuurlijk internationaal gericht, dus weet niet het voor die bedrijven interessant is om de clubs in Rotterdam te sponseren?

11 mei 2020 om 20:49

Ik denk dat dit argument nog wel meevalt. Waar Excelsior toch wel volledig in de schaduw van Feyenoord spelen, is Sparta wel echt een eigen club met een eigen achterban. Er zijn genoeg grote geldschieters die nooit van hun leven naar de Kuip zouden gaan. Echter, waar bij Utrecht, Zwolle, Groningen, etc. een hele regio bediend worden door één club, daar heeft Sparta natuurlijk wel concurrentie. Tuurlijk speelt dit mee, maar zie hieronder mijn uitleg en de uitleg van Thijs Ouwerling (beter dan de mijne) wat daadwerkelijk de reden is naar mijn mening!

11 mei 2020 om 17:52

Denk dat Sparta inderdaad groter is dan genoeg clubs in Nederland die normaal in de Eredivisie spelen, maar het is gewoon moeilijk met 3 prof clubs, waarvan 1 de 2de populairste club van het land is. Dat vermindert je marketing etc.., Hoop dat het goed blijft gaan, ik ben maar een fan van een club, maar heb wel een zwakte voor Sparta, prachtclub. Lennart Thy is gewoon een goede speler hoor, had niet misstaan bij de subtop denk ik.

11 mei 2020 om 17:53

Dat komt omdat Sparta sowieso als standpunt heeft dat het minimaal 51% in de aandelen wilt houden zodat we altijd een meerderheid behouden tov een eventuele investeerder. Dat is het mooie van onze club en daardoor niet interessant voor geldschieters die onze club zou willen overnemen. Verder moeten we het voornamelijk hebben van onze eigen centjes en gaan de gemeentelijke centjes richting een project op Zuid wat al jaren duurt en nog jaren gaat duren waarbij de vraag is of er überhaupt ooit iets van terecht gaat komen. Daarbij komt ook dat onze talenten (denk aan Dervisoglu, Ache en hoogstwaarschijnlijk Harroui deze zomer) vrij interessant zijn voor grotere clubs en voor een relatief laag bedrag verkocht worden. Gelukkig hebben we met Henk van Stee iemand zitten die er voor zorgt dat ze niet voor een appel en een ei verkocht worden. Hopen dat we de komende jaren meer van dit soort seizoenen gaan krijgen waarbij de prestaties goed zijn wat ervoor gaat zorgen dat we een stabiele Eredivisieclub gaan worden met hopelijk een enkele uitschieter naar boven toe.

11 mei 2020 om 20:45

Sparta wil altijd baas in eigen huis blijven, waardoor grote investeerders geen voet aan de grond zullen krijgen op het Kasteel! Daar komt bij dat Sparta financieel altijd verstandig handelt, zonder grote risico's. We schuiven liever een jeugdspeler door, dan een dure aankoop of gekke buitenlander. Dat is goed beleid, maar als deze jongens het goed doen, dan zijn ze ook meteen aantrekkelijk voor grote clubs. Wel heeft Van Stee een hoop geld voor transfers weten op te halen, wat in het verleden vaak uit bleef. Als we dit kunnen doorzetten en daarvoor dit soort ervaren spelers mixen met de altijd aanwezige talenten, dan zie ik mooie jaren tegemoet en kan onze club hopelijk in ieder geval weer een mooie middenmoter à subtopper worden!

Snap die Lennart Thy wel, zo naar de club in het rechterrijtje in de mooiste stad!zal vast ook wel een redelijk salaris krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren