Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sparta Rotterdam slaat slag bij competitiegenoot en strikt ex-jeugdinternational

Laatste update:

Michaël Heylen vervolgt zijn loopbaan bij Sparta Rotterdam, zo maakt de club maandagmiddag wereldkundig. De 26-jarige centrumverdediger uit België komt transfervrij over van FC Emmen en tekent een contract voor twee seizoenen op Het Kasteel. Heylen was bezig aan zijn eerste seizoen in Emmen en kwam voor de coronacrisis tot twintig wedstrijden in het shirt van de middenmoter in de Eredivisie. Hij sluit in de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan bij de A-selectie van Sparta.

"We zijn blij dat we tot een akkoord zijn gekomen", verklaart directeur voetbalzaken Henk van Stee in een eerste reactie op het aantrekken van Heylen. "Dit seizoen was hij een vaste waarde bij Emmen. We volgden Michaël al langere tijd en ondanks interesse van clubs uit Nederland en een aantal uit het buitenland heeft hij bewust gekozen voor Sparta om zich hier verder te ontwikkelen."

Algemeen directeur Manfred Laros snapt wel waarom er wellicht verbazing is rondom de komst van Heylen, nu de coronacrisis voorlopig nog niet lijkt te zijn verdwenen. "Ik kan me goed voorstellen dat een mogelijke pas op de plaats vanwege de onzekerheden in het betaalde voetbal niet geheel strookt met het contracteren van nieuwe spelers. Het is echter wel zo dat de continuïteit van de club, zeker op sportief vlak, gewaarborgd moet worden. Dat is cruciaal om sportief goed voor de dag te kunnen komen wanneer het nieuwe voetbalseizoen start. Sparta moet zich namelijk voorbereiden op een nieuw seizoen Eredivisie en zich daarin wederom handhaven."

Vanwege de coronacrisis besloot FC Emmen vorige maand om de optie in het contract van Heylen niet te lichten, waardoor zijn verbintenis in Drenthe niet werd verlengd. Heylen speelde in eigen land voor Anderlecht, KV Kortrijk, Westerlo en Zulte Waregem. In het verleden kwam de kersverse aanwinst van Sparta tot vijftien interlands in het shirt van Jong België.

Goede zet van Sparta Rotterdam?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Is mij niet echt opgevallen bij FC Emmen, maar wellicht is dit dan ook meer een waterdrager die vooral nuttig is op het middenveld, zonder echt opvallende dingen te doen. Ik persoonlijk kijk er niet zo gek van op dat een Sparta een speler transfervrij binnenhaalt. Daar zullen ze vast budget voor hebben met andere spelers die vertrekken, of al zijn vertrokken. Een Ache gaat sowieso naar Frankfurt, terwijl Dervisoglu en Veldwijk al sinds de winterstop weg zijn. Dan kun je vast wel een speler van FC Emmen transfervrij overnemen. Dervisoglu is voorlopig in het Championship niet verder gekomen dan 14 speelminuten. Dan had Brentford hem beter nog wat wedstrijden bij Sparta kunnen laten meepikken.

27 april 2020 om 17:03

Hij valt niet op, waterdrager, nuttig op het middenveld...

Zucht....

Reageer dan niet

27 april 2020 om 17:33

Mijn reactie bevat nog tenminste iets van inhoud. Als je een doodnormale reactie alleen maar kan afkraken, daarbij 0 uitleg geeft wat voor type speler het dan wel is en oproept om niet te reageren. Reageer dan zelf niet. Het is jou namelijk gelukt om nog minder over de speler te zeggen dan ik.

27 april 2020 om 18:15

Alleen is het een verdediger, dus feitelijk zeg je niks over deze speler

27 april 2020 om 19:36

Hij zegt meer over de speler in kwestie dan jij, en dat is knap gezien zijn reactie. Die gast speelt heel het seizoen als centrale verdediger en is alles behalve een waterdrager. Denk dat menig spits een lastige middag heeft gehad tegenover hem. Daarnaast vind ik het wel opmerkelijk dat een speler van Emmen naar Sparta gaat. Dat betekent volgens mij puur dat ze hem mer salaris geboden hebben, en Emmen betaalt volgens mij best redelijke salarissen op dit moment.

27 april 2020 om 21:01

Zijn contract werd vanwege de corona onzekerheid niet verlengd. Zeker een nuttige speler, maar als Bakker weer fit is is Heylen bankzitter. Maakte af en toe cruciale fouten en Araujo corrigeerde veel hiervan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren