Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sparta Rotterdam blijft na zege in Eindhoven dromen van Eredivisie

Laatste update:
/

Sparta Rotterdam finishte als zestiende in de Jupiler League, maar heeft zich wel geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie. De Kasteelheren versloegen FC Eindhoven vrijdag met 0-2; de eerste ontmoeting was in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Sparta boekte pas zijn eerste overwinning onder leiding van Gert Kruys sinds 3 februari (Jong PSV, 1-2).

De Rotterdammers mogen door de winst van de tweede periodetitel aan het seizoenstoetje deelnemen en hebben de eerste ronde dus overleefd. De ploeg van trainer Kruys was in de eerste helft absoluut de mindere, maar Eindhoven kwam niet verder dan een schot tegen de lat van Nayib Lagouireh. Vijf minuten voor rust kwam Sparta op voorsprong; Maxime Gunst maakte hands en Michel Breuer benutte de toegekende strafschop.

/

De eerste kansen in de tweede helft waren voor Sparta, maar Donovan Slijngard en Mario Bilate mikten over. Eindhoven was via Jens van Son eveneens bij een doelpunt en schreeuwde na zeventig minuten om een strafschop nadat Van Son naar het gras was gegaan. Scheidsrechter Dennis Higler liet doorspelen. De gastheer van Jean-Paul de Jong kreeg vijf minuten voor tijd nog een mogelijkheid, maar Khalid Sinouh stopte een knal van Anthony van der Hurk.

In de slotminuut liet Sparta het restje hoop van Eindhoven vervliegen: invaller Finn Stokkers tikte een hoekschop binnen. Trainer Kruys boekte zijn tweede overwinning in achttien wedstrijden bij Sparta en men treft nu de nummer zeventien van de Eredivisie; dat wordt waarschijnlijk NEC. In de finale van de play-offs wacht VVV-Venlo of FC Dordrecht.

Hoort Sparta Rotterdam volgens jou thuis in de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het ongelofelijk dat de nummer 16 Sparta doorgaat naar de volgende ronde Fc Eindhoven stond in de reguliere competitie veel hoger en voetbalde in de jupiler league ook veel beter dan Sparta. Ik voorspel een vernedering voor Sparta als ze tegen NEC moeten.

2 mei 2014 om 22:51

Dat is het risico van de PO. Wat er al gezegd word in de PO ligt het aan de vorm van de dag.

3 mei 2014 om 01:44

Wat is PO?

3 mei 2014 om 02:04

Play offs

3 mei 2014 om 13:56

Po is die rooie met dat rondje op zijn hoofd en die step.

3 mei 2014 om 14:48

Daar dacht ik dus ook aan. Teletubbie...

2 mei 2014 om 23:14

SC-Heerenveen is zelfs een keer gepromoveerd terwijl ze als 16e waren geëindigd.
Niks is onmogelijk.

2 mei 2014 om 23:19

Dit is dezelfde discussie die je start zoals er ook een discussie was over PEC. Niks te zoeken in Europa en noem het maar op... verslaan ondertussen een kampioen met 5-1. Je speelt alles omdat je dat verdient hebt. Sparta was in het begin goed en pakte een periode, zo is het gegaan en klaar. Over twee wedstrijden de betere tegen Eindhoven. Dan heb je niks meer te zeggen. Zo was mijn club Ado '20 ook na een kwartier klaar met Eindhoven in de beker vorig jaar. Het is en blijft een moment opname en daar moet je niks aan veranderen.

3 mei 2014 om 12:50

Sparta heeft eigenlijk niet eens een periode gepakt toch? Jong PSV pakte de periode maar mogen niet promoveren en is daarom de periode naar Sparta gegaan. Wel een verhaal mochten ze promoveren haha.

Leuk dat Sparta gewonnen heeft. Hopelijk zorgt dit voor een 'boost'. Uiteindelijk hebben ze veel te weinig kwaliteit om de Eredivisie te bereiken.

Sparta - NEC (nec door)
VVV - Dordrecht (dordrecht door)
Graafschap - RKC (rkc door)
Den Bosch - Excelsior (excelsior door)

NEC - Dordrecht en RKC - Excelsior verwacht ik als finalewedstrijden.

2 mei 2014 om 22:52

Sparta kan ook nog RKC tegen krijgen. Maar ik ga er van uit dat het Roda of NEC word.

2 mei 2014 om 22:54

Ik denk dat Sparta doorgaat en dat den Bosch doorgaat voor de rest ben ik het met jou eens

Wat heeft die Higler hier weer een hoofdrol gespeeld zeg. 1e helft heb ik niet gezien. Maar in 2e helft geeft ie van Son een gele kaart voor schwalbe voor een loepzuivere pingel. En een paar minuten een enorme scwalbe van Sparta en hij geeft een vrije trap! Of deze scheids is partijdig of verschrikkelijk slecht. Knvb het is echt tijd om deze man van de velden te halen.

2 mei 2014 om 22:51

Inderdaad, die Higler dacht maar eens de omgekeerde variant van een thuisfluiter uit te oefenen.

2 mei 2014 om 23:56

Soms moet je het een keer omdraaien om het thuisfluiten te verbloemen. Logisch toch?

3 mei 2014 om 00:17

De logica houdt op wanneer je constant aan het omdraaien bent.
Wat dat betreft was die Higler opmerkelijk consequent.

2 mei 2014 om 22:52

Klonk inderdaad als een wanprestatie van de scheidsrechter. Volgens mij is Sparta ook nog aan een rode kaart 'ontsnapt'.

2 mei 2014 om 22:56

Ik zeg niet vaak dat een scheids veel fouten maakt maar vandaag was het wel heel erg! Hoe kan 1 speler in de eerste helft 2 schwalbes maken zonder gele kaart en een andere in de tweede helft direct geel. Ook het fluiten voor een overtreding op Sinouh ? En bij het tweede doelpunt is er meer aan de hand maar fluit ie niet af. Verder zag ie ook overtredingen van Sparta waarbij de spelers van Eindhoven zelf dachten van wat is er aan de hand dan?

Algemene beoordeling: een 2 (1 voor de moeite en 1 als compensatie voor de reistijd) verder heeft ie weinig gedaan...

3 mei 2014 om 10:53

Higler is inderdaad een drama als scheids. Dat zag je een paar weken terug bij fcdb - dordrecht ook al.

Mooi dat Sparta heeft gewonnen eerste wedstrijd van mij toto goed nu hopen dat az, Everton en fc Utrecht ook winnen en psv-NAC gelijk wordt en HSV-Bayern ook dan verdien ik dit weekend flink aan de toto

2 mei 2014 om 22:50

Weinig kans dat PSV gelijkspeelt tegen NAC en dat Bayern niet wint van HSV.

3 mei 2014 om 03:11

Kan gewoon PSV is uitvorm.. en Nac begint zijn spel terug te krijgen.

3 mei 2014 om 13:58

Roman, NAC heeft genoeg aan een kleine nederlaang, PSV heeft genoeg aan een kleine overwinning

2 mei 2014 om 22:53

hoe kan je in godsnaam op sparta inzetrten pure toeval dat die weer eens winnen.

2 mei 2014 om 22:56

Gewoon op je gevoel afgaan dat helpt bij mij wel vaak en het was inderdaad een gokje maar dat heb ik dit weekend bij wel meer wedstrijden gedaan

3 mei 2014 om 00:57

Dan hoop ik van harte dat jouw toto op gevoel deze keer helemaal klopt.
Vooral dat NAC gelijk speelt en Utrecht wint ;p

2 mei 2014 om 23:09

Geen toto inzetten joh.. Win je eens een groot bedrag, betaal je gelijk kansspelbelasting + beroerde quotteringen.

3 mei 2014 om 10:29

De reeks wedstrijden waar jij op gegokt heb met die uitslagen die je nodig hebt is veel te onwaarschijnlijk. Is gewoon geld weggooien.

Waarschijnlijk heb je gekeken naar de Q en dan erbij gedacht "oh dat kan wel eens". Lijkt mij niet de manier.

Zou mooi zijn als De Graafschap en Sparta de vervangers van Roda en RKC worden.

Zo wat zijn Sparta na zo'n seizoen terug in de eredivisie. Ik zou het niet erg vinden.

Het zal toch niet waar zijn dat straks Sparta als nummer 16 gaat promoveren.
Maar goed, vandaag verdient gewonnen

Het zit erop voor FC Eindhoven.

Toch kunnen ze terugzien op een redelijk geslaagd seizoen.
FC Eindhoven maakt - als een van de weinigen - een operationele winst en heeft vanavond ook de nieuwe shirtsponsor gepresenteerd.
Hopelijk blijft ook JP de Jong (een echte klasbak van een coach) en krijgt hij komend seizoen minder te maken met een waslijst aan blessures (niet een keer met zijn gewenste basis kunnen beginnen).
Dan kan FC Eindhoven nog wel een stapje omhoog maken.

In ieder geval hebben ze de "grote broer" deze week woensdag wel laten zien hoe het moet met het nemen van sociale verantwoordelijkheid.

Heerlijk, we zijn door! Eindhoven was niet erg sterk vandaag, maar goed dat waren wij ook niet. Het zou wat zijn als we als nummer 16 zouden promoveren zeg! Echter vandaag wel een Sparta gezien dat vertrouwen had, jammer genoeg zit er niet veel voetbal in. Op naar Nec/roda/rkc!

2 mei 2014 om 23:12

Is al eerder gebeurd. Onder korbach promoveerde Heerenveen ook als 16de

Ik vind Sparta een prachtige club en ik zou Sparta graag weer in de eredivisie zien, maar dit Sparta heeft echt he-le-maal nks te zoeken in de eredivisie. Ze hadden vandaag geluk dan Eindhoven zo slecht was, maar volgende ronde is het gewoon klaar met Sparta.

Ik vind sparta een mooie club, maar ik zou het absoluut onverdiend vinden als ze zouden promoveren naar zo'n slecht seizoen.

Ik was een keer in het stadion. Sfeer genoeg voor zo'n armlastig potje voetbal. Sparta heeft net zoveel in de eredivisie te zoeken als Eindhoven. Helemaal niks.
Bij Sparta zit er helemaal geen idee achter, Eindhoven wil wel maar kan gewoonweg niet.

Het blijven Po's, maar normaliter moet in de volgende ronde het grote gat tussen ere en eerste divisie zichtbaar worden.

Zou wel grappig zijn als ze terug komen in de eredivisie

Ach, GAE had vorig seizoen ook geen top seizoen, promoveren toch en zijn een toegevoegde waarde gebleken. Als je door de nacompetitie komt ben je imo sterk genoeg voor promotie. Of ze sterk genoeg zijn voor de Eredivisie dat is een tweede.

Sparta wint alleen in Eindhoven Hoop dat ze NEC verslaan..

Sparta en Willem 2 terug in de eredivisie. Dat zou pas vet zijn zeg.

Haha ik zie Sparta/dordrecht en Excelsior al promoveren!
Prachtig!

Ze zijn niet sterk genoeg maar ik zou het ze zo gunnen. Ben een ajacied maar vind sparta de echte rotterdamse club.. zou leuk zijn voor ze.

3 mei 2014 om 07:22

"en DUS vind Sparta de echte Rotterdamse club" als anti-Feyenoorder

Sparta, prachtige club en zouden eigenlijk in de Eredivisie moeten spelen maar de wanbeleid die daar is uitgevoerd de afgelopen jaren... ze zijn nu 10x niks meer en staan zelfs 16e in een nietszeggende competitie. Toch wel leuk dat ze door zijn en als nog in de Eredivisie kunnen belanden.

Dit vind ik wel een zwaktebod van het play-off systeem, maar goed Eindhoven heeft qua achterban e.d. nog wel een stuk minder dan Sparta in de Eredivisie te zoeken dus in dit geval is het niet heel erg. Uiteindelijk moet je het toch allemaal zelf waarmaken, maar ik zou het heel lullig vinden als Sparta ten faveure van Excelsior of Dordt naar de Eredivisie gaat. Toch vind ik niet dat ze het systeem moeten afschaffen. Het brengt de nodige spanning met zich mee en daarnaast vind ik het wel erg resoluut als er elk jaar 3 clubs uit de Eredivisie degraderen, op die manier biedt je een promovendus weinig kans.

Voor Sparta cruciaal om weer eens Eredivisie te gaan spelen. De beste jeugd smeert hem nu om Eredivisie te spelen en die vicieuze cirkel kan alleen doorbroken worden met promotie. Dan zie ik ze snel een stabiele middenmotor worden. Helaas voor de kasteelheertjes is er zoveel wanbeleid daar dat het niet waarschijnlijk is. Het is dat er nog zoveel oude havenmannetjes zijn met een zwak voor Sparta, anders was de club allang opgedoekt.

In feite hoef je bij de Jupiler league maar 1 periode goed te voetballen zodat je periodekampioen wordt en dan ben je geplaatst voor de playoffs en kan je spelen voor promotie. Zou toch wat zijn als een Sparta wat 16 geeindigt is promoveert naar de Eredivisie zou toch echt een stunt zijn.

Ik denk niet dat Sparta veel verder komt. Gisteren was Fc Eindhoven gewoon heel slecht, ze hadden al moeite met een breedtepass in een rechte lijn.

Qua historie hoort Sparta natuurlijk in de Eredivisie, maar als ze nu promoveren, moeten ze wel wat aan de selectie doen anders kunnen ze het jaar erop meteen weer terug naar onder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren