Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spaanse bond grijpt in en zet definitief streep door plan LaLiga

Laatste update:

De competitiewedstrijd tussen Girona en Barcelona in januari gaat niet in Miami plaatsvinden, zo melden verschillende Spaanse media vrijdag. De Spaanse voetbalbond (RFEF) weigert vooralsnog enige medewerking te verlenen aan het plan van LaLiga om wedstrijden in de Spaanse competitie af te gaan werken in Noord-Amerika.

LaLiga had deze zomer een deal gesloten met het Amerikaanse Relevant Sports, waarbij de intentie was om duels in de Verenigde Staten en Canada te laten afwerken. Luis Rubiales, voorzitter van de RFEF, heeft vrijdag een brief gestuurd naar Javier Tebas, baas van LaLiga, met de boodschap dat het ambitieuze plan geen doorgang gaat vinden.

Volgens de berichten heeft Rubiales duidelijk gemaakt dat er 'nul procent' kans is dat de wedstrijd tussen Barcelona en Girona gaat plaatsvinden in Miami. De Spaanse voetbalbond heeft naar eigen zeggen ook de volledige steun van de UEFA, de FIFA en de spelersvakbond in Spanje (AFE). Javier Aganzo, voorzitter van de AFE, liet al weten woest te zijn over de plannen.

"Dingen kunnen met veel meer samenhang en begrip tot stand worden gebracht. Er is een gebrek aan gezond verstand. Wie heeft gedacht aan de fans? Voetbal is niet alleen een industrie en besluiten kunnen niet eenzijdig worden genomen. We zijn er klaar mee. De aanvoerders? Die zijn zeer verrast. En woest dat zulke belangrijke beslissingen zijn genomen. De spelers zijn hier tegen, geen één is voor het plan."

Een goed plan van LaLiga?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel verstandig. Hier zit toch niemand op te wachten...

21 september 2018 om 16:38

Girona en Barcelona blijkbaar wel; alles voor de extra knaken, maar aan de mensen denken die de club al jaren draaiende houden (lees: fans, sponsoren, etc.) doen ze niet. Sponsoren betalen klauwen met geld om in het stadion een bord te hebben; iets wat ze in Amerika dan niet hebben. Supporters betalen klauwen met geld om te komen kijken, maar kunnen met hun seizoenskaart niet naar Amerika afreizen, want dan betaal je weer 1500 euro extra; veel meer dan de SK zelf kost. Een belachelijk idee, maar nog triester dat de clubs gelijk instemmen terwijl de spelers er zelfs op tegen waren.

21 september 2018 om 16:46

Girona en Barcelona aanhangers zijn grotendeels voor afscheiding van Spanje. Tebas komt ook uit die hoek. Ze willen gewoon meer macht bij een eventuele rechtzaak om bij een andere competitie aan te sluiten mocht Catalunië zich afscheiden. Dit is niks meer als een politiek spelletje. Ze willen Spanje tegen de schenen trappen met deze drie partijdige overeenkomst. Geen enkele supporter in Spanje buiten Catalunië zit op USA te wachten.

21 september 2018 om 20:06

Wat heb jij op?
Op je eerste zin na klopt werkelijk niets van je verhaal.
Sterker nog, de estalada zou verboden zijn én de organisatie van Tebas heeft duizenden spaanse vlaggen klaar staan om uit te delen in Miami.

Lekker dit, laat die Amerikanen maar naar Spanje toekomen als ze zo graag een wedstrijd live willen zien.

21 september 2018 om 15:50

Niet zo zeer om de Amerikanen maar meer om de arrogante Tebas.
Heerlijk dit. Wat ben ik erg blij.

Hoe kan je zo dom zijn om deals te sluiten zonder belangrijke organisaties er bij te betrekken en naar ze luisteren.

Misschien dacht Tebas dat hij nog in tijd van Franco leeft

Ik hoop dat hij ook nog dik gaat betalen.
Want als het niet doorgaat dan moet hij schadevergoeding betalen.

21 september 2018 om 16:27

Echt vermoeiend de leden op deze site die te pas en te onpas Franco in allerlei discussies betrekken zonder enig besef van historische waarden. Het wordt echt tijd dat dat eens ophoudt. Je gaat toch ook niet telkens over Hitler of Mussolini beginnen als er een discutabel besluit in Duitsland of Italië ter discussie staat? Onbenul!

Daarnaast is Tebas tot noch toe een uitstekende voorzitter voor la Liga gebleken. De staat waarin de competitie, en de clubs, verkeerde toen hij en zijn team begonnen was abominabel te noemen. Desastreus zou je ook kunnen zeggen. Als je ziet welke opofferingen zijn gedaan, en welk resultaat dat heeft opgeleverd kun je daar alleen maar met groot respect een oordeel over vellen. Lees je eens in zou ik zeggen. Dat hij nu misschien doorslaat met deze deal, kan ik wel iets van begrijpen. Echter kun je je ook niet veroorloven om de financiële strijd met de PL te verliezen, dus moet je creatief zijn.

21 september 2018 om 16:42

Iemand een onbenul noemen en dan met het voorbeeld Hitler of Mussolini komen.. Die hadden geen invloed op het voetbal; Franco wel. Dat het hier een heel verkeerd voorbeeld is, is iets heel anders. Om even door te gaan op je punt omtrent de financiële strijd: die hebben ze allang verloren, aangezien de grote clubs daar al het geld incasseren om mee te blijven draaien. Trek in Spanje de verdeling gelijk en Barcelona en Real missen ineens 100 miljoen per jaar; kijken of ze dan nog ‘zoveel beter’ zijn dan de Engelse top.

21 september 2018 om 16:46

Waarom zou de Primera Division het zich niet kunnen veroorloven om de financiële strijd met de PL te verliezen? Het draait toch niet alleen maar om geld? Volgens mij gaat het om de charme van het voetbal. Met dit soort maatregelen uit puur winstbejag maak je die charme (of wat er nog van over is) helemaal kapot.

21 september 2018 om 16:50

Andonis slaat inderdaad de plank helemaal mis. Spanje is nog steeds corrupt en de hoogste functies worden nog altijd door Franco aanhangers gesteund. Totaal niet met Hitler te vergelijken, laat staan Mussolini.
Sin embargo, ik moet zeggen dat Tebas ook hele goede dingen doet buiten zijn Catalaanse stokpaardje om.

21 september 2018 om 16:52

Dat Franco invloed op het voetbal had, is een mooie aanname, maar ik geloof niet zo in fabeltjes. Daarnaast is dat nu helemaal niet van toepassing. De zaken waar Franco wel voor stond liggen veel gevoeliger dan voetbal, en daarom is het niet gepast om daar iedere keer over te beginnen. Hoe graag je daar ook in wil geloven.

Juist die verhoudingen die jij noemt, daar is Tebas geen voorstander van, en hij heeft dan ook gepaste veranderingen ingevoerd. Geleidelijk wordt de verdeling gelijkmatiger verdeeld. Het blijkt maar eens dat je net als het meerendeel de klok hebt horen luiden, maar niet weet waar klepel hangt.

21 september 2018 om 16:55

Sevillamiarma.

In welke zin heeft corruptie nu met de positie van Tebas te maken?Die heeft louter voorwaarden geschapen die la Liga gezond heeft gemaakt. Dat is zijn werk, en dat heeft hij beter gedaan dan alle voorzitters voor hem. Mede Sevilla plukt daar de vruchten op lange termijn van. Hitler, Mussolini en Franco zijn zeer goed te vergelijken. Mijn punt is juist dat dit daarvoor niet het juiste forum is.

21 september 2018 om 16:58

Tegengif.

Goede vraag. Vooral kunnen ze zich dat niet veroorloven omdat er al lange tijd sprake is van een exportoverschot aan spelers in de hoogste divisies. Dit als gevolg van schuldsanering. Deze sanering moet in 2020 voltrokken zijn. Wanneer je dan niet behoorlijk kunt concurreren met de andere topcompetities kun je dis stellen dat je stelselmatig tegen kwaliteitsverlies aankijkt. Funest voor je aantrekking, en uiteindelijk de doodsteek voor je competitie.

Hopelijk is het ook echt zo en niet alleen maar stoere praat. Ridicuul plan om wedstrijden van een nationale competitie in een ander land plaats te laten vinden, laat staan op een ander continent. Grappenmakers.

Goedzo, dit plan was sowieso te belachelijk voor woorden. Dan laat je echt merken dat je het alleen maar voor het geld doet i.p.v. de fans.

Ik heb het vermoeden dat de poll verwarrend is voor mensen, want als ik de berichten heb gelezen de afgelopen weken zijn de meesten mensen toch tegen het plan om de wedstrijd in de VS te laten spelen.

21 september 2018 om 16:52

De bond, la liga, uefa, fifa, spelersbond. Ik was het ook even kwijt en heb op goed geluk "ja" gestemd.

21 september 2018 om 17:45

Ja ik moest ook wel ff denken, maar als je dus tegen het plan bent dat de wedstrijden in Amerika/Canada worden gespeeld, dan moet je dus op nee stemmen.

Tis toch ook bizar hoe het loopt. Hoe kan de organisator van een competitie nou zoiets verzinnen zonder het daar eerst met de bond over te hebben? Dus de uiteindelijk baas van de competitie wordt gewoon even buiten gehouden haha

21 september 2018 om 15:45

Tjah je hebt gelijk. La Liga is ook een bedrijf dacht ik, terwijl de Spaanse Bond wordt betaald uit overheidsmiddelen. Daar ligt het verschil. Puur uit winstoogmerk redeneren en de fans in steek laten..

Die Tebas is echt een gek, blijf het bijzonder vinden dat dat soort mensen op zulke posities terechtkomen en er ook nog eens langere tijd kunnen blijven zitten. Een Real supporter die de Catalaanse derby in de VS wil laten spelen, moet niet veel gekker worden. Goed dat dit plan gaat stranden!

21 september 2018 om 16:10

Barcelona en Girona willen zelf ook heel graag naar Amerika dus het ligt niet alleen aan Tebas.

21 september 2018 om 16:26

Barcelona en Girona waren akkoord gegaan, dat was wat anders dan heel graag willen. De spelers hadden in ieder geval al aangegeven dat ze hier absoluut niet op zaten te wachten. Goed dat de bond hier voor gaat liggen.

21 september 2018 om 16:30

Busquets heeft nog gezegd dat ie er helemaal niet op zit te wachten en dat zal voor de rest van de selectie hetzelfde zijn. Wat het bestuur heeft gezegd neem ik niet zo serieus, die zijn net zo gek als die Tebas.

Dank u! Hoef ik tenminste geen wedstrijden te missen omdat ze om 3.00 gespeeld worden. Nog leuker / beter is het voor de Spaanse fans, hun seizoenskaarthouders en de spelers die een jetlag bespaard worden. Nu nog de voorzitter de laan uitsturen wegens dit idiote en geld-geobsedeerde waanidee.

Wat is het verschil tussen Rfef en La Liga dan?

21 september 2018 om 19:01

De rfef is de bond, en la Liga is de professionele hoogste betaald voetbal divisies van Spanje. Als ik het goed begrijp gaat het om de Primera en segunda division. La Liga an la Liga 123.

21 september 2018 om 19:27

Dus 'zeg maar' de eredivisie sluit een akkoord, en de Knvb blokkeert dat?

21 september 2018 om 19:35

Exact

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren