Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Southampton keert met scorende Hooiveld terug in Premier League

Laatste update:

Anderhalve week geleden verzekerde Reading zich al van deelname aan de Premier League van volgend seizoen en zaterdag is ook de tweede promovendus bekend geworden. Op de laatste speeldag van de Championship won Southampton met 4-0 van het reeds gedegradeerde Coventry City en the Saints eindigden daardoor als tweede in de competitie: goed voor promotie.

/

Southampton was zeven jaar afwezig op het hoogste niveau, maar keert volgend seizoen dus weer terug in de Premier League. Jos Hooiveld was zaterdagmiddag een van de doelpuntenmakers voor the Saints: de Nederlandse verdediger gooide de wedstrijd tegen Coventry een kwartier na rust op slot, door de 3-0 binnen te werken. Billy Sharp, José Miguel Fonte en Adam Lallana maakten de overige doelpunten voor Southampton.

De wedstrijd werd bezocht door 32.636 supporters en dat betekent een clubrecord: nog nooit waren er zoveel mensen aanwezig tijdens een thuiswedstrijd van Southampton in het St Mary's Stadium. In de play-offs wordt nog gestreden om het laatste promotieticket: West Ham United, Birmingham City, Blackpool en Cardiff City gaan hier voor spelen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker Jos goede keuze geweest! haha geniet ervan het is je gegund!

28 april 2012 om 16:11

Eindstand: Championship,
Reading Fc
Southampton
West Ham United
Birmingham City
Blackpool Fc
Cardiff City
Middlesbrough
Hull City
Leicester City
Brighton en Hove Albion
Watford
Derby County
Burnley Fc
Leeds United
Ipswich Town
Millwall Fc
Crystal Palace
Peterborough United
Nottingham Forest
Bristol City
Barnsley Fc
Portsmouth
Coventry City
Doncaster Rovers Fc

ect Leuk voor Southampton, maar triest voor de club Pompey.. Portsmouth degradeert nu naar de derde divisie in Engeland. Charlton Athletic zal dus de plek van Portsmouth overnemen in de Championship, die vrijwel zeker naar de tweede divsie gaat.

28 april 2012 om 17:31

Idd, Erg jammer dat Portsmouth degradeert.. ben ze een beetje blijven volgen toen ik op een Internationaal toernooi tegen hun C1 en C2 heb gespeelt. (We hebben dat toernooi uiteindelijk gewonnen Maar hopelijk keren ze ooit nog eens terug naar de premier league. Dat zal wel een poos gaan duren.

Maar " hoop doet leven " ;-)

hoe oud is Jos Hooiveld jongens??

volgers van het champions ship of hoe dat ook mag heten, die karim rekik die gehuurd is van city speelt toch ook in de 2e league?? hoe gaat het met hem??

alvast bedankt!

28 april 2012 om 15:38

Hooiveld is net 29 jaar geworden. Rekik is een maand verhuurd aan Portsmouth FC, maar hij is met hen kansloos als nummer laatst gedegradeerd. Hij speelde ook slechts twee duels geloof ik.

28 april 2012 om 15:44

Wow, 'pompey' is ook flink afgedaald zeg. Twee seizoenen geleden speelden ze nog Pl.
Speelt die oud-ajacied Kanu daar niet nog steeds?

28 april 2012 om 15:54

Nemi
Nou ja kansloos gedegradeerd...
Door financiële problemen zijn ze 10 punten in mindering gebracht en daardoor in de degradatiezone terechtgekomen en zijn als 22e van de 24 geëindigd.

Rekik heeft inmiddels 8 wedstrijden voor Pompey op z'n naam staan. Een stuk meer dan 2 dus.

28 april 2012 om 16:10

@yoangourcuff
Ja Kanu speelt daar nog steeds.
Edit: dat Portsmouth is gedegradeerd is heeft te maken met de 10 punten mindering die ze hadden gekregen doordat ze geld tekort hadden.

28 april 2012 om 16:23

Natuurlijk hebben die tien punten hier flink aan meegeholpen, maar er zijn ook veel wedstrijden gewoon kansloos verloren. Zie ze ook niet meer terugkeren de komende jaren (zonder financiële hulp) in de Premier League of de Championship. Dat Rekik vaker speelde is mij overigens ontgaan, maar wel goed om te horen dat hij nog aardig wat minuten heeft kunnen maken.

Was een leuke wedstrijd om te zien. Southampton speelde, op de laatste tien minuten na, goed voetbal. Met 2 á 3 aankopen is dit team denk ik ook zeker een aanwinst voor de Premier League.

Ik hoop dat West Ham terugkeert! Was een grote club in engeland hoor

Mooi dat Southampton gepromoveerd is. Hebben een uitstekende jeugdopleiding waar veel PL clubs nog wat van kunnen leren. Hopelijk hebben ze weer een paar goeie talenten die volgend jaar in de PL kunnen schitteren.

28 april 2012 om 16:29

We zijn nu bezig met een 15 miljoen pond kostende upgrade aan de trainingsfaciliteiten en de jeugd opleiding. Het doel van het bestuur is om een selectie uit voornamelijk zelf opgeleide spelers te hebben.

28 april 2012 om 16:49

Prachtig toch, kunnen vele clubs een voorbeeld aan nemen. Met een selectie bestaande uit geheel zelf opgeleide spelers in de PL spelen is een droom, wat voor Southampton zeker te realiseren is. Het is alleen jammer dat de echt goeie(oa Walcott en Chamberlain) vaak op jonge leeftijd weggekocht worden.

Een hele leuke flaire club is Southampton, welkom terug in de PL. Ik kijk vooral uit naar hoe Billy Sharp het gaat doen.

Nu West Ham dat terug moet keren en het is compleet. Naja, bijna dan. Had liever dat Leeds promoveerde ipv dat schopperige Reading.

28 april 2012 om 18:52

Schopperige Reading? denk eerder andersom, schopperige Leeds ; of heb je de wedstrijd Reading v Leeds een paar weken geleden niet gezien?
Leken wel een stel debielen dat Leeds die hoeft van mij echt de komende 10 jaar niet terug te komen.

on: Ik hoop dat Birmingham City via de play-offs terug komt

Ahh mooi dat deze club terug komt naar het hoogste niveau.
bij deze club zijn 3 spelers opgeleid die momenteel schitteren in de Pl.

- Bale
- Olde-chamberlain (niet zeker of het goed geschreven is)
- Walcott

Toch niet de minste.

28 april 2012 om 15:44

Oxlade-chamberlain

28 april 2012 om 16:38

Wat dacht je van lampard, carrick, ferdinand als huidige premier league spelers die zijn opgeleid bij de club die directe promotie net heeft gemist...ook niet de minste...

Als er 1 ploeg is die het qua status echt verdient om die laatste promotieplek te pakken is het West Ham wel.

De club die in '66 het WK won...

Gefeliciteerd Southampton.
En nu the Hammers via de play-offs...spannend!

28 april 2012 om 17:04

Ik zeg ook helemaal niet dat ze de beste jeugdopleiding van de Championship hebben.
want dat heeft inderdaad, West Ham.
Maar vergeet je spelers zoals de volgende dan ook niet:

- Carlos Tevez
- Demba Ba
- Joe Cole
- Jermain Defoe
- Frédéric Kanouté
- Javier Mascherano
- Scott Parker

Want die schitteren ook allemaal op de velden.

28 april 2012 om 17:55

Ik heb het duidelijk over zelf opgeleide spelers die op dit moment in de PL spelen, daarvan gaat van jouw lijstje geen 1 speler op...behalve Defoe.

Mascherano..haha...die heedt echt naywekijks het shirt van west ham gedragen...die kan je sowieso niet noemen

28 april 2012 om 18:55

West Ham heeft in de afgelopen 10-15 jaar onder meer Terry, Lampard, Carrick, Defoe, Glen Johnson, Joe Cole en Rio Ferdinand voortgebracht. Andere grootheden die in de jeugdopleiding hebben gespeeld zijn: Sol Campbell, Paul Ince, Bobby Moore, Geoff Hurst, Trevor Brooking, Lampard Sr. Harry Redknapp en Martin Peters. Southampton heeft onder meer Bale, Walcott, Bridge, Chamberlain, Shearer en Le Tissier voortgebracht. Maar ook Crewe Alexandra heeft een hele goede jeugdopleiding.

28 april 2012 om 19:20

Bij Crewe speelt momenteel een groot talent, Nick Powell als ik het goed heb.

Mooie club en het heeft een van de beste jeugdopleidingen in Engeland.

Mooi man.
Vind Southampton echt een leuke mooie club.
Nu moet West Ham inderdaad nog terugkomen naar de PL.

Inderdaad een club met misschien wel de beste jeugdopleiding van Engeland , het is alleen zo jammer dat ze voordat ze iets voor de club kunnen betekenen al zijn weggekaapt waardoor men er minder geld voor krijgt en zich niet kan ontwikkelen tot een stabiele middenmotor.

Goed nieuws dit!
Mooie club dat Southampton!
Jammer dat dit soort berichten vaak alleen geplaatst worden omdat er een (voor mij onbekende) Nederlander bij loopt.

Van mij mogen clubs als o.a. Southampton met de history en het voetbal dat het ademt best wat meer aandacht hebben hier, en dan niet alleen omdat er toevallig en landgenoot aan verbonden is.

Uiteraard mooi voor Hooiveld als hij mee mag naar de Premier League, ik kan iig niet wachten om Southampton weer te zien spelen.

28 april 2012 om 16:17

steve de ridder voetbalt er ook speelde vorig seizoen nog in doetinchem bij de graafschap

28 april 2012 om 16:24

Oké bedankt voor de info.
Ik mag toch hopen dat ze die niet meenemen naar de Premier League, of het kostuum van de mascotte moet toevallig in zijn maat zijn.

Steve de Ridder in de premier league, jaja!

Ik volgde nooit de championship in engeland maar dit seizoen wel en was al heel het seizoen fan van southampton

En natuurlijk Steve de Ridder speelt er. Was een goede keuze van hem om daar naartoe te gaan.

Natuurlijk gefeliciteerd Southampton.

28 april 2012 om 16:01

De ridder is er veroordeeld tot het spelen in het tweede elftal dus ik kan niet zeggen dat het een goede stap was...

28 april 2012 om 16:24

De Ridder zit gewoon bij de selectie, hij heeft alleen geen basisplaats. Als hij zijn voorzetten verbetert en betere loopacties maakt dan zal hij een basisspeler zijn.

28 april 2012 om 16:39

mooi voor Steve!!!
en ja is hij jong en was bij dgs erg leergierig dus ik hoop voor hem dat hij straks dichter bij de basiself zit

28 april 2012 om 17:04

Weet jij of er nog een aantal grote talenten in aantocht zijn bij Southampton?

28 april 2012 om 17:13

Jake Sinclair (broertje van Scott, die bij Swansea speelt) Lloyd Isgrove, Luke Shaw (grootste talent van de opleiding) Calum Chambers, James Ward-prowse en Jack Stephens.
Denk dat alleen Shaw en Stephens volgend jaar zullen doorbreken, de andere over een jaar of 2.

Gewoon ruim 32 duizend supporters. De championship is echt een leuke competitie, voetballend misschien niet het allerbest maar altijd vol op strijd en volle stadions. Met aantallen waar veel clubs in de eredivisie jaloers op zijn. DIt is goed nieuws voor Southampton en Hooiveld. Maar is Hooiveld al eigendom van Southampton of nog steeds van Celtic?

29 april 2012 om 01:18

de eerste seizoens helft was hij gehuurd,in de winterstop heeft Southampton hem voor 2 miljoen pond overgenomen van Celtic. De promotie kost ze nog eens 500.000 pond door een clausule die Celtic had bedongen

Mooi. Inderdaad de ridder in de premier league. Tijd om volgend jaar een voetbalreisje te boeken die kant op. Alleen Steve speelt niet altijd in de basis. Jammer

Welcome back Southampton, na jaren is het weer leuk om ze volgend jaar terug te zien in de Premier League..

Goed nieuws. Wordt nog leuk als Southampton tegen sunderland moet. Hebben exact hetzelfde shirt. Southampton keert dus 100 jaar na het zinken van Titanic terug naar de Premier League. De Titanic is vanuit Southampton vertrokken.

En ademhalen..... Jammer dat ik er vandaag niet bij kon zijn;

Dit was een leuk seizoen met als hoogtepunt voor mij de 3e doelpunt tegen Middlesbrough en de wedstrijd tegen Birmingham. Nu maar zien hoe Sir Rickie Lambert en Sharp het volgend jaar in de PL doen en hopen dat de prijs van de kaartjes niet teveel omhoog gaat.

28 april 2012 om 16:45

mooi dat je zoveel geeft om die club

28 april 2012 om 17:04

Zit in de familie, jammer dat me opa dit niet mee heeft kunnen maken.
Er is hier een pub die ze rood wit hebben geverfd en overal hangen vlaggen.

28 april 2012 om 16:57

Gefeliciteerd. Een club met een van de beste jeugdopleidingen van het land hoort gewoon in de PL.

28 april 2012 om 17:08

Cheers, en de komende jaren zal die opleiding alleen maar beter worden, er word nu veel in de jeugdopleiding geïnvesteerd en er komen een paar hele talentvolle jongens aan.

Hier wat het moet worden,
http://www.saintsfc.co.uk/page/gallery/0,,10280~26...

Echt knap dat ze zijn gepromoveerd, dit is namelijk de 2e promotie op rij. Leuke selectie + uitstekende jeugdopleiding en trainingsfaciliteiten.
Welkom terug!

:-) we zijn weer terug waar we horen!

erg blij dat Southampton weer terug is waar ze horen.

is altijd een mooie club geweest met een erg goede jeugdopleiding waar veel overige engelse (sub)toppers winkelen.(bale, Walcott en Chamberlain O.a.)

nu alleen nog Leeds over x aantal jaar terugkeren en dan heb je nog een club met een geschiedenis terug

Mooie club dat Southampton, altijd geweldige spelers opgeleid en mijn all-time favorite Matthew "le God" Le Tissier die zijn gehele carrière daar heeft gespeeld, wat een fenomeen was dat.
Vind het mooi dat ze na 7 jaar weer terug zijn! Toch knap, want volgens mij speelden ze vorig seizoen nog een divisie lager dan nu en waren ze gepromoveerd naar de Championship.

28 april 2012 om 17:14

Weet iemand of er bij Southampton nog talenten in aantocht zijn?

Southampton terug. Mooie club. Reading heb ik niet zoveel mee. Hoop dat West Ham de playoffs wint.

Haha Touchdown voor de de speler na 8 sec!

Wat een verhaal van Josje Hooiveld: te slecht voor Heerenveen, daarna naar Finland en Zweden gegaan. Dan naar Celtic en Kopenhagen (cl) en nu met Southampton naar de Premier League. Mooi verhaal man. Prachtige club ook, was groot feest op het veld daar.

En nou maar hopen dat Cardiff via de Play-offs promoveert. Dan zal ik ook is een keer blij worden van het Engelse voetbal.

Leuk voor deze club| toch een grote naam in het Engelse voetbal. Ik heb de eerste helft gezien. Qua voetbal was het niet bijzonder, Coventry speelde met een veredeld jeugdteam. Hooiveld vond ik niet heel ster spelen. Die Lellana was wel een leuke speler. Nu hopen dat WHU promoveert.

Mooi voor een club als Southhampton om terug te keren op het hoogste niveau.

Dat zijn nou eens echte suporters

Mooi voor The Saints. Hebben met Lallana een leuke speler in huis. Zonde dat Leeds zo'n matig seizoen draaide, hoop dat zij volgend jaar kunnen terug keren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren