Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Slot: ‘Als zon schijnt in De Kuip speelt hij beter, dat bleek ook tegen Ajax’

Laatste update:

Arne Slot is als vanzelfsprekend zeer tevreden met de 6-0 overwinning in de Klassieker tegen Ajax. De trainer van Feyenoord weet dat de landstitel uit zicht is, maar vindt dat zijn ploeg toch zijn visitekaartje meer dan heeft afgegeven. "Het komt niet uit de lucht vallen" , zegt Slot tegenover ESPN.

Slot zag Feyenoord ook tegen FC Utrecht (4-2 zege) al imponeren. "Dat was een geweldige wedstrijd. Tegen FC Volendam (0-0 red.) waren we niet geweldig, maar hebben we wel genoeg kansen kunnen creëren. Je mag wel eens slecht spelen, maar het vervelende voor ons is dat we zo'n wedstrijd dit seizoen dan niet weten te winnen. Daarom is het ook zo dat PSV zeer verdiend kampioen wordt." De Eindhovenaren moeten daarvoor twee van de vijf resterende duels winnen.

Slot wijt de misstap in Volendam niet aan een gebrek aan inzet. "Je kan niet elke drie dagen top zijn. Soms speel je ook gewoon een keer minder. Juist in die momenten heb je eigenlijk een lelijke overwinning nodig, en dat is ons dit jaar veel te weinig gelukt."

Feyenoord boekte zondag zijn grootste zege ooit op Ajax. "Als je in een week waarin je de titel aan een ander overlaat komt te spelen tegen een rivaal dan wil je ontzettend graag laten zien dat je goed kan voetballen. En dat hebben we gedaan."

Yankuba Minteh en Igor Paixão maakten een uitstekende indruk op Slot. "Onze buitenspelers hebben vandaag niet alleen aanvallend goed gespeeld, maar ook verdedigend. Tegen een vijf-verdedigers-systeem wordt er ook op het verdedigende vlak veel van je gevraagd. Je ziet dat spelers zich ontwikkelen. Als je de huidige Minteh afzet tegen de Minteh die wij aan het begin van het seizoen gehad hebben... Je ziet de rust waarmee hij de tweede goal maakt. Hij is zich heel goed aan het ontwikkelen."

Luka Ivanusec kent een moeilijk debuutseizoen bij Feyenoord, maar ook bij de Kroaat constateert Slot vooruitgang. "Ivanusec is ook niet meer de Ivanusec aan het begin van het seizoen en Paixão heeft ook een moeilijke fase gehad. Ze hebben me gezegd: als de zon meer gaat schijnen gaat hij ook beter spelen. Dat is in elk geval uitgekomen vandaag", knipoogt Slot.

Santiago Gimenez wist tot teleurstelling van Slot niet te scoren tegen Ajax. "Ik zie hem worstelen. Dan is het ook de overweging: laat je hem negentig minuten staan zodat hij die goal kan maken? Maar tegelijkertijd zit er een jongen op de bank (Ayase Ueda, red.) die ook wel een invalbeurt verdient. We hebben hem nog vrij lang laten staan, helaas maakte Santi die goal niet, maar ik heb er alle vertrouwen in dat Santi weer zijn goals gaat maken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat betreft Minteh ben ik volledig omgeslagen. Als je die voor +/- 10 miljoen kunt halen, moet je dat meteen doen! Die jongen ontwikkelt zich nu stormachtig en heeft echt specifieke kwaliteiten.

7 april 2024 om 18:48

Die is inmiddels al 15-20 miljoen waard hoor. Gekocht voor 8 en speelt een goede tweede seizoenshelft. Zou leuk zijn als ze hem nog een jaartje kunnen huren maar ik denk dat Newcastle hem wel een kans gaat geven. Ik vind die Almiron ook geen topper.

7 april 2024 om 18:55

Ik vind Almiron echt wel een behoorlijk goede speler. Zeker voor een team net onder de top zoals Newcastle.

7 april 2024 om 19:23

Ik vind dat by far de slechtste speler bij de Magpies, je moet de supporters ook eens horen in het café en op sites. Almiron komt er niet best vanaf.

7 april 2024 om 18:57

Ben benieuwd waar Clarkkent nu is die perse Ali wilde zien en zei dat Minteh er helemaal niks van bakte. Je zag aan alles dat er wel voetbal in die jongen zit en dat hij retesnel is, nu zijn oogkleppen steeds meer lijken af te nemen is het echt een heel getalenteerd ventje. Vooral als je je realiseert dat hij nog steeds maar 2,5 jaar profvoetbal speelt.

7 april 2024 om 18:57

Ja voor 10 miljoen lijkt dat met de week meer een koopje. Nog steeds ongepolijst, maar hoe hij soms mensen voorbij loopt en ballen in de verre hoek krult, pfoe.Maar goed, voor hetzelfde geld verprustst ie volgende week weer 10 kansen.Als ie zo doorgaat, zal Newcastle hem overigens niet laten gaan voor minder dan 25 lijkt me. Zelf wil die ook duidelijk naar de PL.

Ik baal echt van Santi. Raakt. Geen knikker meer. Het gaat toch niet echt de nieuwe Jorgensen worden hè

7 april 2024 om 19:23

Wel oprecht irritant dat eerst Minteh en daarna Nieuwkoop em niet breed legt vandaag. Dan heeft ie iig een goal.

7 april 2024 om 19:41

Jorgensen kon weg voor een recordbedrag in de winter.
Gimenez is geen concreet aanbod voor geweest.
Dus niet te vergelijken.

7 april 2024 om 20:33

Men spreekt van een Jorgensen scenario, maar Santi heeft er gewoon wel 21 in liggen. Hij is het op het moment kwijt, maar die komt echt wel boven drijven hoor.

Voor PSV en Feyenoord was het wachten totdat EtH zou vertrekken (al bleek dat vooral het vertrek van Overmars te zijn). Voir Ajax is het nu wachten totdat Bosz en Slot vertrekken, maar meer dan dat nog is het wachten tot Ajax eens een logische beslissing neemt. Nog geen gezien sinds Overmars weg is, met als klap op de vuurpijl Bisz naar PSV laten gaan ten faveure van Steijn.

7 april 2024 om 19:05

Een vertrek van 1 persoon zou niet zoveel mogen uitmaken voor de prestaties van zulke grote clubs. Júist Ajax was altijd stabiel, ongeacht de omstandigheden binnen de club. Geen lage ondergrens en eindigde altijd wel in de top 3. PSV heeft dit de laatste jaren ook wel bereikt, onder Schmidt, RVN en nu Bosz. Daar verwacht ik dus ook geen neerwaartse spiraal. Bij Feyenoord ben ik wel nieuwsgierig als Slot weg gaat.

7 april 2024 om 19:10

Ik kan me nog tijden herinneren waarin we 5e en 6e werden en 57 spelers onder contract hadden staan. Ajax is zelden stabiel geweest bestuurlijk alleen tijdens de glorieperodes, jaren 70, midden jaren 90 en eind jaren 10. Daaromheen hebben we altijd onrustige periodes gekent op bestuurlijk gebied. Maar zo dramatisch als nu terwijl de belangen zo groot zijn heb ik het nooit meegemaakt.

7 april 2024 om 19:25

Bij PSV is het bestuurlijk en organisatorisch altijd wel wat rustiger gebleven, eigenlijk al sinds de Eindhovense club zich bij de top van de Eredivisie meldde onder Ben van Gelder en Kees Rijvers. In het Brabantse heerst een andere cultuur, mede ook door de bedrijfsmatige invloed van Philips. PSV heeft wel markante bestuurders gehad zoals Van Gelder, Ploegsma en Van Raaij maar het belang van de club stond altijd bovenaan en de leiding was altijd in handen van een goed team. Nu ook weer met Brands en Stewart. Bij Ajax had ik in sommige periodes het gevoel dat er een continue machtsstrijd gaande was, zeker na het vertrek van Overmars.

7 april 2024 om 19:34

Dit heeft niks meer met EtH te maken, maar hoger op, als Overmars gewoon zijn werk normaal had gedaan, had die er nu nog gezeten. Had je al dat geschuif ook niet gehad.

7 april 2024 om 20:25

Ach dit seizoen uithuilen en volgend seizoen kan zo weer anders zijn. Paar goede spelers erbij. Bij de andere clubs zullen wel paar goede spelers weggaan. Het is niet zo dat Ajax en rkc is die als ze degraderen iet meer terug gaan komen

Even serieus, word deze wedstrijd nou een soort bepalend iets? Je troeft het slechste Ajax sinds zijn bestaan af en in Rotterdam denken ze dat ze de finale van CL hebben gewonnen. Hilarisch.

7 april 2024 om 19:41

Niemand denkt dat! Maaaaaaar gaan wel weer de CL in komend jaar dat wel !

Maar 6-0 is wel heel schandalig hoor. Ook al is het het slechtste Ajax.

Dit jaar 10-0 voor Feyenoord tegen Ajax. En als de wedstrijd in de Arena niet was gestaakt was het 12-0 of nog meer.

8 april 2024 om 08:23

@Capis Niemand denkt dat? Over 10 jaar praten ze nog over de 6-0 hoor.

7 april 2024 om 19:51

Het was inderdaad hilarisch vandaag.

7 april 2024 om 19:58

Waarom wordt het argument "slechte Ajax ooit" gebruikt? In tijden dat Feyenoord in de problemen zat, wat veel meer jaren is geweest (ajax nu 2 pas jaar), hebben jullie ook elke overwinning gebruikt om jezelf op te hypen.

Dit is gewoon een geval waarin de rollen zijn omgedraaid en beide partijen hieraan moeten wennen.

7 april 2024 om 20:26

Ik snap niet dat mensen genieten van de misère van de concurrent. Het is voor het Nederlandse voetbal een ramp als één van de top 3 clubs geen Europees voetbal haalt. Of dachten mensen dat een Utrecht of Heerenveen wel ff mee gaan doen? Ik hoop altijd dat Feyenoord, Ajax en PSV de eerste 3 zijn. Dit zijn de grootste clubs die Europees wat kunnen betekenen. De rest is niet krachtig genoeg op een enkele keer van AZ na. Tuurlijk wil ik als Ajacied winnen van PSV en Feyenoord, maar ik gun ze voor de rest alle succes van de wereld.

7 april 2024 om 21:02

Bedankt voor je reactie op mijn bericht. Helaas snap ik het verband tussen jouw uitleg en mijn reactie niet. We praten over twee verschillende dingen volgens mij.

8 april 2024 om 08:21

Sorry hoor Santi, maar de bestuurlijke blamages die Ajax nu heeft, heeft Feyenoord echt niet gehad. Schandalen zoals Overmars, gesjoemel met aandelen etc.

8 april 2024 om 12:16

Misschien niet in grove fouten zoals het versturen van expliciete afbeeldingen of ongepaste aandelentransacties, maar zeker wel vergelijkbaar op bestuurlijk niveau, wat nooit acceptabel was. Feyenoord was bijna failliet met een schuld van 40 miljoen euro, dus over het geheel genomen vertoont het zeker overeenkomsten. Het verschil is dat Feyenoord hiermee te maken had gedurende een periode van 10-15 jaar (of langer), terwijl Ajax dit nu weer gedurende een kortere periode doormaakt.


Ik heb zojuist de samenvatting opnieuw bekeken en afgezien van de uitstekende prestatie van Feyenoord, heb ik toch het gevoel dat Makkelie en de VAR vandaag Dramatisch hebben gehandeld. Er waren gewoon twee penalty-momenten met Mannsverk en Hato, en als klap op de vuurpijl de overduidelijke overtreding van Bergwijn op Nieuwkoop... belachelijk gedrag, en dan nog zo arrogant tegen Nieuwkoop praten.

7 april 2024 om 21:33

3 onbegrijpelijke beslissingen. 2x duidelijk hands, en idd 1x bloedrood.

De eerste spelers die op zonne-energie presteren kun je dus in Rotterdam vinden :-)

Ik vind dit wel heel goedkoop allemaal. Feyenoord was zeker goed, maar wat mij betreft ligt het gewoon aan het niveau van Ajax. Dat team is niet veel beter dan een Utrecht of Heerenveen. En dat meen ik oprecht. Ze hebben het tegen elke tegenstander loodzwaar en de wedstrijden die ze gewonnen hebben waren vaak geen eens terecht. Feyenoord heeft geen wereldteam, maar tegen dit Ajax lijkt het geweldig. Dat buiten ze wel erg uit. Of dachten ze werkelijk dat Ajax nog een topteam heeft staan. Je mag gerust blij zijn, maar je hebt 3 goals cadeau gekregen. Sommige doen alsof ze Real verslagen hebben. Europees voetbal halen wordt voor Ajax al een hele opgave in de play-offs. Het is voor het hele Nederlandse voetbal een ramp als de grote clubs niet Europees spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren