Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sjoerd Mossou begrijpt Ajax niet: ‘Hij was een jonge en interessante speler’

Laatste update:

Sjoerd Mossou begrijpt niet dat Ajax welwillend staat tegenover een vertrek van Carlos Forbs. De Amsterdammers zijn naar verluidt bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor de Portugese vleugelaanvaller, die tot medio 2028 vastligt in de Johan Cruijff ArenA. Forbs werd al gelinkt aan meerdere Premier League-clubs.

Ajax legde vorig jaar zomer 14 miljoen euro neer voor de van Manchester City afkomstige Forbs. Dat bedrag kan door diverse bonussen nog verder oplopen. Het Nederlandse avontuur is voorlopig echter geen succes, daar Forbs voornamelijk als invaller wordt gebruikt.

Mossou begrijpt niet helemaal waarom Ajax na een half jaar al afscheid wil nemen van de vleugelaanvaller. “Het lijkt mij een beetje zonde als je geïnvesteerd hebt in zo’n jongen”, zegt de journalist in de AD Voetbalpodcast. “Hij was toch een van de grootste talenten in de beloftencompetitie van de Premier League.”

“Blijkbaar geloofde Ajax in hem. Dan kun je het wel weer op het bordje van Sven Mislintat schuiven, maar Forbs was natuurlijk best een jonge en interessante speler die best een aardige staat van dienst heeft.”

Forbs is volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano dicht bij een uitleenbeurt aan Nottingham Forest. Daarbij lijkt het te gaan om een huurdeal zonder optie tot koop. Volgens Mossou geeft Ajax een verkeerd signaal af als ze nu besluiten om Forbs te verhuren.

“Zo van: ‘Ja, die hebben we eigenlijk ook al opgegeven.’ Die keuze is aan Ajax. Het is ook niet zo dat hij wekelijks de pannen van het dak speelt en in de basis staat. Als er een mogelijkheid is met eventueel een doorverkoopoptie om hem in de Premier League weer in beeld te krijgen, dan is dat zakelijk misschien wel uit te leggen. Ik had Forbs alleen wel nog wat tijd gegund, want van alle aankopen die Mislintat afgelopen zomer heeft gedaan vind ik hem niet de vreemdste.”

Forbs tekende dus voor vijf jaar in Amsterdam, maar is onder interim-trainer John van ‘t Schip niet langer basisspeler. Op rechtsbuiten krijgt Steven Berghuis de voorkeur, terwijl op de linkervleugel aanvoerder Steven Bergwijn eerste keus is. De Portugees jeugdinternational kwam tot nog toe tot 25 officiële duels, waarvan het merendeel als invaller.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik lees hier toch wel wat anders in. Ze willen hem denk ik meer vlieguren laten maken op het hoogste niveau omdat hij de strijd met Bergwijn toch niet gaat winnen (ondanks dat hij sportief gezien meer kan brengen op linksbuiten dan Bergwijn nu doet denk ik). En op rechts voegt hij gewoon te weinig toe. Dus Ajax zal wel uitgaan van een vertrek van Bergwijn deze zomer en dan kunnen ze Forbs met op dat moment meer ervaring vanwege zijn tijd bij Forest gelijk vanaf de voorbereiding laten meedraaien op links. En valt het toch een beetje tegen bij Forest dan heeft hij in elk geval op dat niveau gespeeld en is er wel een gestoorde PL club die een bedrag van 15 miljoen voor hem neerlegt, want homegrown speler.

Het feit dat er geen optie tot koop bij zit laat mij juist zien dat ze hem helemaal niet op hebben gegeven.

25 januari 2024 om 13:40

Het zou mij verbazen mocht hij bij Nottingham gaan spelen. Snap niet waarom hij dan aan een PL club verhuurd wordt.

25 januari 2024 om 13:44

Waarom zouden zij een speler huren om hem vervolgens niet te laten spelen? Dat slaat toch nergens op?

25 januari 2024 om 13:52

Vlieguren moet je hem alleen laten maken als je denkt dat de andere alternatieven op links- en rechtsbuiten momenteel beter zijn.

25 januari 2024 om 14:13

Jjtjevtt. Nja genoeg clubs die natuurlijk huren om een goedkope extra optie achter de hand te hebben waarmee je een halfjaar mee kan overbruggen. Geen idee wat Nottingham op linksbuiten heeft staan. Zie dat Hudson - Odoi voornamelijk linksbuiten staat bij Nottingham, zou niet weten hoe goed die tegenwoordig is, maar qua naam speel je die er ook niet zomaar uit.

25 januari 2024 om 14:55

Inke snap opzich wel wat je zegt maar het lijkt me dat het voor Ajax helemaal geen goede deal is als Forbs daar alleen de bank warm mag houden, dus er zal vast wel iets gemeld zijn over zijn zicht op speeltijd. Anders zou ik het redelijk onbegrijpelijk vinden dat Ajax dit doet zonder koopoptie.

25 januari 2024 om 15:25

Ik mag hopen dat het de bedoeling is hem vlieguren te laten maken want anders slaat dit nergens op. 19 jaar en in een nieuw land, nieuwe club, en dan meteen na een paar maanden op een andere positie gepleurd te zijn weer zeggen doei, de groeten. Ik zou daar niet bij kunnen. Ik hoop dat bergwijn vertrekt in de zomer en dat Forbs een eerlijke kans krijgt op links. En kappen met dat op rechts pleuren de hele tijd. Je ziet meteen dat hij zich fijner voelt op links. Godts die is op rechts ook prima dus die kan die positie wel overnemen als dat moet.

Tja, misschien moet hij nog wat wennen. Maar als je ziet dat hij amper een bal kan aannemen dan is er toch weinig hoop voor deze draver. Ja draven kan hij wel, maar meer niet kunnen ontdekken

25 januari 2024 om 13:46

Kijk even de highlights van zijn seizoen 22/23 in de PL jeugd terug (op youtube te vinden). Hij kan echt wel wat met een bal, het komt er alleen vooralsnog niet echt uit bij Ajax maar dat kan door heel veel verschillende factoren komen. Staat ook eigenlijk altijd op de verkeerde positie bij Ajax en heeft nu ook te doen met een paar minuutjes invallen op de counter met een voorhoede van medespelers die een overtal situatie met 6 aanvallers tegen 1 verdediger nog zou verprusten.

25 januari 2024 om 14:03

Nou kan je inderdaad nog aandragen dat Ajax zonder middenveld speelt. Van enige structuur is ook geen sprake dus

25 januari 2024 om 15:26

Het komt er niet uit omdat hij op rechts staat idd. Je zag bij Antony op links ook altijd dat dat ineens een hele andere speler werd. Kon ineens niets meer op links.

Snap hier ook totaal niks van. Forbs brengt echt iets anders en dat is vooral snelheid. Je bent daardoor veel gevaarlijker. Perfect om een wedstrijd open te breken bijvoorbeeld. Ook vind ik hem gewoon beter dan de spelers die nu vaak op het veld staan.

Wat te doen als Bergwijn straks nog verkocht wordt of geblesseerd raakt? Met Forbs heb je gewoon een volwaardige speler in huis.
Snap niet echt de reden waarom ze hem nu zouden verhuren. De extra vlieguren vind ik broodje onzin want hij heeft wel aangetoond prima te kunnen invallen (ik zou hem zelf persoonlijk een basisplaats geven ten opzichte van Bergwijn maar goed).

25 januari 2024 om 14:18

Lijkt mij niet dat ze Bergwijn gaan verkopen op dit punt. Die blijft dit seizoen echt wel.

Ajax wenst gewoon dat het kalenderjaar 2023 helemaal uit te vlakken en terug naar de basis te gaan met kansen voor zelfopgeleide jongelingen zoals inmiddels Hato, Gooijer, Martha, Hlynsson en ook in zekere zin Fitz Jim. Met wat ervaren stuurlui zoals Henderson, Berghuis en Pasveer onder het bewind van een echte Ajacied als coach.

Ajax probeert dat recept eens in de zoveel jaren uit: Louis van Gaal, Frank de Boer, nu John van 't Schip. En afgaand op de vorige twee pogingen heeft het Ajax zeker nationaal geen windeieren opgeleverd. Het is dus een beproefde en succesvolle formule voor de Amsterdamse club en daar passen spelers zoals gehaald in 2022 en 2023 niet goed of helemaal niet bij, inclusief Carlos Forbs.

Laat ik het Mossou dan uitleggen. Als Forbs niet speelt, zal zijn waarde niet toenemen
Als hij in de PL wel speelt kan zijn waarde toenemen.
Zo moeilijk is het toch niet Sjoerd

25 januari 2024 om 14:41

Maar gaat hij bij Forrest wel spelen?
Ik begrijp dat ze hem niet voor niets willen huren, maar zeker de linksbuiten positie is bij Forrest toch het probleem niet met Elanga (er gaan hier toch niet voor niets verhalen dat United hem beter had kunnen houden) en Hudson-Odoi.
Als hij daar ook geen basis speler is schiet je er voor zijn waarde of ontwikkeling niet veel mee op.

Rijpen in PL is niet verkeerd om bij te leren, ook fysiek. Volgend seizoen weer beter terug als misschien Bergwijn voor veel wordt verkocht.

25 januari 2024 om 17:05

Ik denk dat het niet om het fysiek gaat, maar meer om de techniek....

"die een aardige staat van dienst heeft"? De beste jongen had nog nooit een wedstrijd in een eerste elftal gespeeld dus had een staat van dienst die gelijk staat aan 0

25 januari 2024 om 17:23

Maar in het 2e van City haalde hij wel echt bizarre cijfers, dus zijn reputatie was best goed

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren