Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sjaak Polak is er ziek van: ‘Die klap ben ik nog aan het verwerken’

Laatste update:

Deze week maakte de KNVB bekend wie er is toegelaten tot de cursus Coach Betaald Voetbal. Onder anderen Dirk Kuyt en John Heitinga krijgen de kans om stappen te zetten in hun trainersloopbaan. Sjaak Polak, trainer van SJC, baalt dat hij is afgewezen. De voormalig verdediger van onder meer ADO Den Haag en Sparta Rotterdam is echter strijdlustig.

“Dat vind ik echt heel jammer. Ik ben niet zielig en ze denken misschien: Sjaak geeft op... Nou, ik geef nooit op”, zegt de oefenmeester in gesprek met Omroep West. De mededeling kwam voor Polak als een behoorlijke klap. “Tuurlijk. En die klap ben ik nog aan het verwerken. Als je toegelaten wordt, kan je je echt doorontwikkelen. Er gaan meer deuren open.”

“Je kan bijvoorbeeld assistent worden bij een betaald voetbalclub. Maar ik ben Sjaak, en ik moet blijkbaar harder knokken voor zo'n plekje.” Polak maakte in november bekend dat hij na dit seizoen weg zou gaan bij de Noordwijkse derdedivisionist. De club wilde meer met de jeugd gaan doen bij het eerste, een besluit waar Polak tegen ageerde.

Twee maanden later blijkt dat de club tóch een ander pad kiest. “Het was ineens omgedraaid. De club maakt een keuze en ik heb dat ook gedaan. En ja, daar heb ik spijt van. Ik vind het jammer om deze groep te verlaten. Dat meen ik echt. Ik heb een goede band met de jongens, we trainen goed en de onderlinge verstandhoudingen zijn goed. Maar ik hoop dat er nog een mooie uitdaging komt.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weet iemand of er transparantie is om in aanmerking te komen voor die opleiding en op basis waarvan potentiële cursisten worden afgewezen?

18 januari 2019 om 18:15

Ik geloof dat als je een bepaalde staat van dienst heb in het voetbal, bijvoorbeeld in het Nederlands elftal dat je voorrang krijgt. Wat naar mijn idee een beetje krom is, want dat betekend niet of je ook een goede coach kan zijn. Het is lastiger om trainer te worden als je die status niet heb, ookal zou je de betere coach zijn, maargoed dat heeft de KNVB zo bepaald.

18 januari 2019 om 18:49

Ik vind dat overigens erg vreemd dat de KNVB dat zo bepaald heeft want zelf voetballen en coach zijn is een wereld van verschil. Het feit dat je goed een bal kan raken betekent bijvoorbeeld niet dat je ook een goede people manager bent. Ze gaan hier naar mijn idee ook veel te ver in.

18 januari 2019 om 18:49

Edit: dubbel

18 januari 2019 om 18:49

Edit: dubbel

19 januari 2019 om 07:38

Zeker weten. Neem Louis van Gaal. Beperkte voetballer, maar als coach heeft ie t fantastisch gedaan.

Niet de beste maar wel de voetballer met de mooiste uitspraken

18 januari 2019 om 19:47

Inderdaad. Ik geef Sjaak ook meer kans een toptrainer te worden dan (met alle respect) John "Gaap" Heitinga. Begrijp me niet verkeerd, Heitinga heeft aardig wat bereikt in zijn carrière en heeft vast veel kennis, maar t*ring wat is die gast saai....

Het blijft raar dat Ex internationals (min. 40 caps) voorrang hebben.

Sjaak Polak schijnt goede trainer te zijn, maar door gebrek aan ruimte in de opleiding en nu 2 ex-internationals die wel mogen wordt het voor hem steeds moeilijker om nog toegelaten te worden. Heb ook al eens gelezen in interview van hem dat de opleiding behoorlijk prijzig is. Geloof €25000,-

Ik snap niet dat de KNVB hier geen opleiding van maakt. Er is vraag en je kan er 25000 euro mee verdienen. Clubs bepalen vervolgens wel of ze iemand willen of niet.

19 januari 2019 om 07:42

Ik ben benieuwd wat je als ex-international leert van een opleiding van 25K dat zo uniek is dat je alleen dan coach betaald voetbal mag worden…
Lijkt me gewoon ordinair het spekken van de KNVB kas

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren