Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Simons looft Eredivisie-smaakmaker: ‘Als hij de bal heeft, gebeurt er echt iets’

Laatste update:

Xavi Simons geniet van het spel van PSV-middenvelder Ismael Saibari, zo laat het toptalent weten in gesprek met het clubkanaal van de Eindhovenaren. De twintigjarige aanvaller van RB Leipzig was afgelopen donderdag in het Philips Stadion om afscheid te nemen van de supporters van PSV, maar vanwege de hevige regenval ging het bekerduel met FC Twente uiteindelijk niet door.

Simons was vorig seizoen de absolute smaakmaker bij PSV. De elfvoudig international van Oranje speelde in totaal 48 officiële wedstrijden voor de Brabantse club, waarin hij goed was voor 22 doelpunten en 12 assists. Simons kijkt dan ook terug op een geweldige tijd in Eindhoven.

“Ik kwam als jeugdspeler, werd snel basisspeler en kon direct het team helpen met veel dingen. Dat was voor mij heel mooi. Het begon goed, werd iets minder, maar het was volgens mij een goed seizoen met twee prijzen”, aldus Simons, die met PSV beslag wist te leggen op de TOTO KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal.

Voor Simons voelt PSV als familie en daar is hij twee personen in het bijzonder dankbaar voor. “Vooral John de Jong en Ruud van Nistelrooij. Ik zal ze niet vergeten. De kans was ook groot dat ik hier nog een jaar zou blijven, maar ik heb een andere keuze gemaakt. Dat was volgens mij de beste keuze voor mij.”

Dit seizoen speelt Simons op huurbasis voor Leipzig, waar de Amsterdammer wekelijks laat zien wat hij in zijn mars heeft. In 25 wedstrijden voor de Duitse topclub wist Simons 6 keer te scoren. Daarnaast leverde hij negen assists af. Met Leipzig won Simons de Duitse Super Cup. Transfermarkt schat zijn marktwaarde inmiddels op zo’n 70 miljoen euro.

Hoewel Simons niet meer in dienst is bij PSV, volgt hij zijn oude club nog wel op de voet. “Ik kijk de wedstrijden wanneer dat kan. Ik heb vrienden in het team en ben blij dat het zo goed gaat. Ik gun ze mooie dingen, ik hoop dat de reeks doorgaat en dat ze kampioen worden.”

Gevraagd naar de grootste verrassing bij de koploper van de Eredivisie, hoeft Simons niet lang na te denken. “Ik kende hem natuurlijk al van het vorige seizoen, maar ik zou voor Issy (Ismael Saibari, red.) kiezen. Hij doet het echt goed. Als hij de bal heeft, gebeurt er echt iets. Zulke spelers vind ik mooi om naar te kijken.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede voetballer maar wel met wat rare maniertjes. Hoop dat hij de vorm van PSV en Leipzig een keer kan doortrekken naar Oranje. Opvallend is wel dat PSV na zijn vertrek eerder sterker dan zwakker is geworden. Zouden Saibari en wellicht ook Tillman beter zijn dan hij of spelen ze in een beter team ?

23 december 2023 om 10:07

Tuurlijk niet zie je Simons uberhaupt wel spelen bij Leipzig?

23 december 2023 om 10:15

Simons is individueel sterker. Wint wedstrijden in zijn eentje voor je. Denk alleen dat saibari een betere team speler is. Is ook geen 10 wat simons wel is. Dat scheelt ook.had ze graag samen op het middenveld gezien bij PSV

23 december 2023 om 10:36

Natuurlijk speelt PSV beter dan vorig seizoen. Ze hebben een betere trainer en veel betere selectie dan vorig jaar. Stuk of 5 nieuwe spelers en Saibari en Bakayoko breken door.

Volgens mij zie je zowel PSV als Leipzig nooit spelen of snap je er niet zo veel van.

23 december 2023 om 10:50

Ondanks dat ik helemaal niet zo'n Simons-fan ben, wordt wel echt onderschat wat voor een impact die jongen heeft gehad op PSV. Vorig seizoen heeft hij de club bijna in zijn eentje naar de tweede plaats gevoetbald en daarmee dus ook de basis gelegd voor het huidige succes. In een seizoen waarin Gakpo en Madueke vroegtijdig vertrokken, Luuk de Jong langdurig geblesseerd was, was Xavi Simons de enige speler die er altijd stond en waar je van op aan kon. Met de aanstekelijke manier waarop hij voetbalde en voorop in de strijd ging, was hij ook gewoon de leider op het veld die de hele boel op zijn schouders meenam. De laatste keer dat iemand van nog geen 20 zoveel impact had bij PSV was in de vorige eeuw. Dan ben je een uniek talent. Saibari en Tillman kunnen geweldig voetballen, maar wat Simons vorig seizoen bij PSV liet zien was wel nog van een ander kaliber

23 december 2023 om 11:18

Helemaal mee eens Davilla. Het huidige succes is mede mogelijk gemaakt door Simons vorig seizoen. Zonder zijn inbreng was PSV geen tweede geworden en hadden we in de zomer niet al die toppers kunnen halen. Had hem graag in dit team zien spelen want nu hoefde hij niet het hele team elke week te dragen. Maar goed, snap zijn keuze wel.

23 december 2023 om 13:03

Amen to that Davilla_7. Uitzonderlijk talent en het impact van Simons is voor PSV echt gigantisch geweest. Mede door hem inderdaad de tweede plek bemachtigt.

Wat ik ergens stiekem hoop is dat PSV volgend seizoen terugkomt voor het andere talent uit dat seizoen; Fabio Silva. Wanneer Luuk de Jong langzaam kan worden afgeschreven mogen Pepi en Fabio Silva het uitgaan vechten voor de spits positie.

23 december 2023 om 10:52

Wat is dit nou voor een vraag, PSV heeft Schouten, Dest, Lang, Lozano, Tilman en Pepi toegevoegd aan de selectie. 5 geweldige spelers die zowel breedte aan de selectie toevoegen en of de basis sterker maken. Op 10 staat nu Til die heeft behoorlijk scorend vermogen (niet de beste voetballer). Uiteindelijk is het vertrek van Simons geen probleem geweest terwijl ik voorhand dat wel had verwacht. Simons heeft ons eigenhandig de 2de plek bezorgt.

23 december 2023 om 13:06

Toen vorig seizoen het slechte nieuws binnenkwam dat Simons voor slechts een paar miljoen naar PSG ging dacht ik echt dat PSV in zou gaan storten. Zo'n gemis van zo'n bepalende speler zou niet opgevangen kunnen worden. Niks is minder waar, vanaf de Johan Cruijf schaal is er onder Bosz aantrekkelijk en dominant voetbal gespeeld. Daarna vrijwel niet meer aan Simons hoeven denken. Het kan echt verkeren. Desalniettemin hulde aan Simons voor zijn ongekend goede prestaties bij PSV!

23 december 2023 om 13:10

Een heel veel beter team en een veel betere coach. Simons zou gewoon nog steeds de beste zijn bij PSV denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren