Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Silvester van der Water: 'Nani en Pato gaan je pas waarderen als je presteert’

Laatste update:

Als jeugdspeler van Almere City verdiende Silvester van der Water op jonge leeftijd de kost als stratenmaker. Altijd hard werken, dat is wat ze hem van huis uit meegaven. Niet wetende dat hem jaren later een lucratief contract zou worden aangeboden bij Orlando City. Waar Heracles Almelo afgelopen zomer nog tegenstribbelde, kreeg de aanvaller enkele weken geleden zijn zin. In Florida jaagt Van der Water de komende jaren zijn droom na en wordt hij teamgenoot van Nani en Alexandre Pato. “Het is leuk om met grote namen te spelen, maar ze gaan je pas waarderen als je presteert en goed je best doet.”

Door Mart Oude Nijeweeme

Het eerste berichtje dat Van der Water kreeg toen hij werd toegelaten tot de groepsapp van Orlando, kwam van Júnior Urso. ‘Welkom Silvester’, slingerde de Braziliaanse middenvelder de Whatsapp-groep in. “In het Nederlands. Dat is toch mooi?”, glundert Van der Water. “Dat vind ik grote klasse. Dat ze de moeite nemen om mij in het Nederlands te groeten.” De buitenspeler werd de voorbije weken overspoeld met reacties, toen zijn transfer naar de in Florida gelegen MLS-club eindelijk werd afgerond. “Het mooiste belletje kwam van mijn ouders. Die waren zo trots op mij. Ik heb op een gegeven moment mijn mond gehouden en ze niet van alles op de hoogte gehouden. Ik wilde ze verrassen.”

Het artikel gaat verder onder de video
Nani blikt terug op tijd bij United: 'Alle prijzen met Ferguson'
Meer video's

De aanvaller groeide op in ’t Gooi, het thuis van adellijke afstammelingen en kouwe kak, maar heeft in tegenstelling tot menig Goois meisje altijd hard moeten werken voor zijn geld. Als tiener verdiende hij een zakcentje als stratenmaker. ’s Ochtends om half zes uit de veren, om vervolgens laat in de avond thuis te komen. Het waren lange en zware dagen voor Van der Water, die pas op latere later ontdekte dat voor hem een toekomst in het profvoetbal was weggelegd. “Mijn ouders reden mij in die tijd naar de training. Ik had nog geen rijbewijs. We hadden het normaal thuis. Niet breed, maar ook niet arm. Mijn ouders hebben mij altijd meegegeven dat ik voor mezelf moet zorgen en hard moet werken voor mijn geld. Daar ben ik ze nog steeds dankbaar voor. Ze gunnen mij deze stap en wisten dat ik dit al heel lang wilde. Het is alleen zo jammer dat ze niet kunnen komen. Ik zou ze graag alles willen laten zien.”

Dat het nu alleen maar gaat over het megacontract waar de 24-jarige Van der Water zijn voetbalpensioen mee zou verdienen, vindt hij overtrokken. “Ik vind dat de media er een te groot item van maakt dat ik miljonair word. Natuurlijk ga ik er financieel op vooruit. Vergeleken met Heracles zelfs een hele grote stap. En dat is ook belangrijk. Maar ik ben niet iemand die graag over geld praat. Ik probeer mijn eigen waarden en normen te houden.” Die principes werden in september echter even overboord gegooid, toen Heracles een bod van Orlando afsloeg en Van der Water zich enkele uren voor de uitwedstrijd tegen Willem II middels een Whatsapp-berichtje besloot af te melden bij trainer Frank Wormuth. Het leidde tot verontwaardiging bij de Duitse oefenmeester en Heracles, die hem de maximale boete oplegden.

Het voorval kwam Van der Water op een storm aan kritiek te staan. Supporters hoefden hem niet langer in het shirt van Heracles te zien en ook de media keurden het gedrag van de grillige buitenspeler af. “Dat heeft mij wel wat gedoe opgeleverd. Ik heb de berichten op sociale media ook voorbij zien komen. Ik vind het jammer dat sommige mensen het niet in het echt durven te zeggen. Dat gaat altijd vanachter een schermpje.” Hoe dan ook, Van der Water is tot bezinning gekomen. Een half jaar na zijn daad, betuigt hij spijt. “Dat was een fout en dat had ik anders aan moeten pakken. Ik wil wel benadrukken dat mijn zaakwaarnemer er niks mee te maken had. Dat wordt altijd snel geroepen, maar het was mijn eigen keuze om niet te komen. Er zijn wat dingen over en weer gegaan tussen mij en de club en daar was ik ontevreden over. Maar dat is geen reden om niet naar een wedstrijd te komen.”

Het bleek een smet op een verder fijn verblijf in Almelo. Van der Water beleefde na zijn overstap van Almere City in de zomer van 2018 een moeizame start, maar genoot in het tweede seizoen het vertrouwen van Wormuth en groeide uit tot smaakmaker op het Almelose kunstgras, waarbij hij het uitdelen van panna's tot zijn handelsmerk maakte. In totaal kwam Van der Water bij Heracles tot 54 optredens, waarin hij 10 keer wist te scoren. “De trainer heeft vanaf het begin gezegd dat hij mij de tijd gunde. Ik heb het best moeilijk gehad om aan te haken. In die tijd kon ik ook vervelend zijn. Mopperen op de trainer. Dat zit vooral in gedrag. Ik was nog een jonge jongen. Achteraf gezien ben ik blij dat Heracles mij de tijd heeft gegeven. Ik kwam uit de Keuken Kampioen Divisie en heb me in die tijd goed kunnen ontwikkelen. Ik was bijvoorbeeld in het begin heel onrustig aan de bal. Later ging dat stukken beter. Je zoekt elke keer weer een nieuwe uitdaging.”

Van der Water speelde uiteindelijk 59 duels voor Heracles Almelo, dat een som van 1,3 miljoen euro heeft ontvangen.

De komende jaren ligt die uitdaging in Amerika. Florida om precies te zijn. Orlando is nog een groentje in de Major League Soccer (MLS) en neemt pas sinds 2015 deel aan de hoogste Amerikaanse voetbalcompetitie, nadat de club in 2010 werd opgericht door Phil en Kay Rawlins. Afgelopen seizoen behaalde de club tot dusver de beste eindnotering, toen een knappe vierde plek werd bezet in de Eastern Conference. “Ik heb de club door het vliegverbod helaas nog niet kunnen zien”, vertelt Van der Water. “Ze hebben wel veel filmpjes gestuurd. Ik verwacht iets heel moois, maar het wordt ook zeker aanpoten. Ook omdat ik uit een ander klimaat kom. De MLS is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Dat trekt natuurlijk ook aan, als je weet dat de competitie sterker wordt.”

Met zijn overgang naar de andere kant van de oceaan krijgt de carrière van Van der Water plots een hele andere wending en mag hij zich over enkele weken teamgenoot noemen van Nani en Alexandre Pato. Het is de tweede generatie sterspelers bij Orlando, nadat de club eerder Kakà en Júlio Baptista wist te verleiden tot een verblijf in het paars van the Lions. Zelf kan Van der Water het nog maar moeilijk geloven. “Dat zijn jongens waar ik alleen op FIFA mee heb gespeeld en op televisie naar heb gekeken. Nee, ik heb ze nog niet gesproken. Maar dat hoeft ook niet. De meeste spelers zijn nog met vakantie. Het besef begint langzaam te komen. Het speelt natuurlijk al wel langer. Acht maanden geleden toonde de club voor de eerste keer interesse, maar toen was het niet het juiste moment. Ik ben blij dat het er nu alsnog van gekomen is. Amerika is een land waar ik altijd van gedroomd heb. In eerste instantie voor een vakantie. Dat ik er nu ga voetballen, is fantastisch.”

Van der Water zal nog even geduld moeten hebben. Terwijl de start van de voorbereiding nog een week op zich laat wachten, kan de aanvaller zich richten op het verkrijgen van zijn werkvergunning en de verhuizing. Het nieuwe seizoen in de MLS gaat op 17 april van start. “Op dit moment wordt mijn huis leeggehaald. Over een week zit ik niet meer in Nederland. Als je voetballer wordt, moet je ook avontuurlijk zijn. Dan moet je openstaan voor dingen. Sommige voetballers willen het liefst in Nederland of in de buurt blijven. Dat kan, maar zo zit ik niet in elkaar. Ik houd van het avontuur. Hoe ik me ga voorstellen? Zoals ik dat altijd doe. Gewoon met voor- en achternaam. Het is heel mooi om met grote namen spelen, alleen gaan ze je pas waarderen als je zelf ook je best gaat doen en goed speelt. Ik denk dat heel veel jongens hier alleen maar van kunnen dromen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"de aanvaller groeide op in ’t Gooi, het thuis van adellijke afstammelingen en kouwe kak, maar heeft in tegenstelling tot menig Goois meisje altijd hard moeten werken voor zijn geld". Ik snap het niet. Hij is toch geen meisje? On-topic: zoals eerder gezegd is dit een mooie stap voor hem. Hij is vrienden geworden met een supporter die ik ken. Dat zie ik weinig voetballers doen, vrienden met supporters worden. Ene moment speel je in Almere, ander moment met Pato en Nani. Wauw!

3 maart 2021 om 14:47

De desbetreffende auteur van dit stuk voetbalproza vermoed dat wij, de lezers, een zeer eentonig beeld hebben van 't Gooi waarop duidelijk wordt ingespeeld. Zelf vind ik deze beeldvorming best kwalijk voor het stuk tekst, waar Sylvester omringd door 'adelijke afstammelingen en kouwe kak' heel de dag zware arbeid moest verrichten om in leven te bleven.
"mijn ouders hebben mij altijd meegegeven dat ik voor mezelf moet zorgen en hard moet werken voor mijn geld." Niets mis met wat Sylvester hier benoemd, maar in de sfeer van de tekst en met de wetenschap dat hij van de zomer nog liep te traineren om een transfer te realiseren.
Goed, de geloofwaardigheid is wel een beetje af van dit artikel, al begrijp ik uit zijn perspectief wel waarom hij de transfer naar Amerika wilt maken.

3 maart 2021 om 15:33

Vraag me af of dit artikel niet is geschreven met de insteek om juist de andere kant van Sylvester van der water te benadrukken. Heel voetbalgek nederland had na de zomer inderdaad in mijn ogen ook terecht niet heel hoog van hem op.

3 maart 2021 om 20:12

Of het is gewoon een knipoog naar die tv-serie "gooische vrouwen" of "gooische meisjes" oid waar een paar van die dames gevolgd werden die idd de hele dag lekker zaten te wijnen en chillen...

Meteen weer van die serieuze en gepiqueerde reacties... je kan niks meer zeggen of schrijven en er zijn weer mensen die op wat voor manier dan ook 'gekwetst' zijn.

3 maart 2021 om 16:19

@jeffreysch:

De auteur van dit artikel insinueert dat meisjes uit 't Gooi niet hard hoeven te werken om te krijgen wat hun hartjes begeren.

Als Nederlandse clubs buiten de top en subtop een beetje handig zijn, zorgen ze dat hun spelers in Amerika een beetje in de picture komen te staan bij clubs. Een Eredivisie-speler is daar al snel een meerwaarde en je kunt er leuke transfersommen door ontvangen vanwege het geld wat daar zit. Dat is wel de moeite waard. Binnen Europa zou er nauwelijks tot geen interesse zijn voor deze Van Der Water. Je merkt ook dat spelers hun zaakwaarnemers steeds vaker naar die gebieden laten kijken. Het is eigenlijk de(!) weg momenteel om als modale voetballer zo'n avontuur aan te kunnen gaan.

3 maart 2021 om 15:19

echt totaal niet mee eens. In Amrika worden er, behalve voor grote namen, echt geen hoge transfersommen betaald. Dan kun je veel beter je talentvolle speler aan Duitsland of Engeland verkopen. DE strategie van de MLS is toch vooral goedkope jonge talenten kopen voor weinig geld, en het budget spenderen aan 1,2 designated spelers die dan wel veel mogen kosten.... Verder vind ik het nederlandse type profvoetballer (voor oer die bestaat) ook net buitengewoon geschikt voor Amerikaanse voetbal. Wat toch bekend staat om eeen super fysieke competitie met hoge trainingsintensiteit. Michael de Leeuw of John Goossens konden daar bijv weinig potten breken en Kelvin leerdam is ook alweer weg bij Seatte.

3 maart 2021 om 16:36

Ik heb het dan ook niet over flinke transfersommen of het sportieve plaatje. Voor clubs uit het rechter rijtje is 1 of 2 miljoen euro gewoon veel geld. Als je dan een redelijke speler voor zo'n bedrag kunt slijten, is dat mooi meegenomen. Verder is de MLS voor Nederlandse profvoetballers voornamelijk aantrekkelijk voor het avontuur en het salaris.

4 maart 2021 om 11:07

Speciaal even ingelogd om even hierop te reageren.

"kelvin Leerdam is ook alweer weg bij Seattle". Hij is inderdaad weg, nadat hij 110 wedstrijden in 4 seizoenen heeft gespeeld en de MLS heeft gewonnen als basisspeler.

Michael de Leeuw speelde in 3 seizoenen ook 61 potten, Kappelhof heeft sinds 2016 ook 139 wedstrijden gespeeld voor Chicago Fire. Maikel van der Werff staat ook op 23 wedstrijden het afgelopen seizoen bij Cincinnati en Eloy Room onbetwiste eerste doelman en ook MLS winnaar bij Columbus Crew.

Het zijn zeker niet de beste of meest spectaculaire voetballers - zo hebben wij ook in de Eredivisie mogen ervaren - maar het is echt niet dat ze er niks van bakten daar.

Het lijkt mij prachtig om als voetballende Jan Modaal daar gewoon je centen te verdienen en nog wat van een land als Amerika mee te kunnen pakken. Je kunt voor de 12e keer RKC Waalwijk, Zwolle en VVV uit meepakken of je kunt in een bijzonder land gaan voetballen in New York, Los Angeles etc. Ik zou het wel weten.

4 maart 2021 om 11:55

Laatste tijden linkerrijtje!

4 maart 2021 om 13:55

Saved by the bell, een aantal dingen;
er is geen 1 nederlandse voetballer geweest die het echt goed heeft gedaan in de mls en daar een ster was.en dat zegt heel veel over een normaal succesvol voetballand als Nl...je had de categorie mislukt zoals nigel de jong, castillion of alberg... dan heb je de categorie middelmatig meegedraaid en daarom ook snel weer weg zoals de leeuw of goossens...en de categorie leuk gedaan maar zeker niet de sterspeler zoals kelvin leerdam, danny hoesen of kappelhof.
De reden is volgens mij dat de voetbalcultuur ook redelijk haaks op elkaar staat met aanvallend frivool voetbal in NL vs prestatie en fysiek gedreven sportopvatting in Usa.
Dan je laatste stuk. Als voetballer moet je je carriere maximaliseren in geld en prestatie. Als je Frenkie bent en je kan dat in Barcelona combineren met een mooie omgeving, prima. Maar hoe jij het stelt lijkt het alsof je in de USA lekker in LA aan het genieten bent. De realiteit is dat je vaak in Columbus of Cincinatti zit. Dat het voetbal vaak niet om aan te zien is. Dat jhe mega afstanden moet afleggen voor wedstrijden. En dat buiten de designated spelers , in MLS geen vetpot is, en je in Europa vaak meer kan verdienen.
Daarom moet je er mijn inziens niet zo kinderachtig naar kijken, want profvoetballer is een beroep en geen vakantie.

4 maart 2021 om 14:03

Clarkkent, Het zijn toch ook niet de toppers die naar daar vertrekken? De toppers vertrekken gewoon naar goede competities in Europa. maar een Jongen als van der Water die hier gewoon middelmatig is kan daar toch gewoon een leuk avontuur meemaken? Daarnaast hadden omliggende grote competities nooit dat bedrag neergelegd voor hem simpelweg omdat ze in die competities meer vragen dan wat van der Water heeft laten zien. Nou dan is Amerika toch een fantastisch alternatief? Ik denk dat dat soort jongens zelf ook wel weten dat de absolute top voor hen niet is weggelegd. En waarom zou je de ster moeten zijn in de competitie? Hoeveel sterren zijn er in een competitie? Dat zijn er niet zoveel en degene die er al rondlopen in de vorm van Pato en Nani daar wordt alles op afgestemd omdat die een grote naam zijn. Daar wordt voor gewerkt en die worden in hun kracht gebruikt en daar zijn jongens als van der Water dan weer voor nodig. Maar als je onderdeel kunt zijn van een leuk team in een goede stad dan is dat toch ook prima. Ik vraag mij af of je ooit in Cincinatti of Columbus bent geweest. Ik zou zeggen:''google het eens en je zult zien dat dat gewoon prima steden zijn om te vertoeven. Dus wat is het probleem nu eigenlijk?

4 maart 2021 om 14:39

Goossens, de Leeuw, Kappelhof, Hoesen en Leerdam zijn sowieso geen sterspelers, dat verwacht ook niemand en daarvoor zijn ze ook niet aangetrokken. Je zei dat ze geen potten konden breken en dat is onjuist. Het zijn over het algemeen nuttige spelers geweest die hun waarde hebben gehad, zoals verwacht.

Je moet natuurlijk niks als voetballer. Waarom zou je als middelmatige Eredivisie speler niet naar Amerika vertrekken? Het salaris is waarschijnlijk vergelijkbaar en de stadions hier heb je op gegeven moment ook wel een keer gezien.

Een jongen als Sylvester kan waarschijnlijk naar bij wijze van Belgie, het derde niveau van Duitsland of de nummer 7 van een Roemenie of Kazachstan. Ik snap wel dat je de keuze maakt om naar Orlando te gaan om lekker met Nani en Pato te voetballen. Zelfs Columbus of Cincinatti spreekt mij persoonlijk dan meer aan.

Jij draagt allerlei argumenten aan waarom spelers een bepaalde keuze moeten maken waar ik niets van snap. Ze verdienen - ook in Amerika - een aardige boterham, komen hierdoor op prachtige plaatsen, je weet dat je je geld krijgt (in tegenstelling tot een hoop andere landen), de randvoorwaarden zijn goed. Voetballers zijn halve dagen vrij, laat mij dan maar in Orlando vertoeven.

Ik snap niet wat het probleem is voor bij deze transfer. Jij hoeft niet in de MLS te gaan voetballen hé.. geen zorgen.

4 maart 2021 om 15:16

saved by the bell (en el ninoo)..lees even waar ik op reageer op sirius... ik reageer op dat hij stelt dat Nlse clubs zich meer moeten richten op USA als verkoopmarkt...en daar geef ik ik argumenten voor waarom dat niet zo is. Verder reageer ik op jouw hallelujah verhaal over spelen in amerika omdat het zon geweldig land is. ALs toerist geloof/weet ik dat, maar als voetbaldestination blijkt het tot nog toe helemaal niet zon succesvolle plek te zijn. Nergens zeg ik dat het in dit specifieke geval vd Water niet een goed idee is, of dat hij het moet doen. Ik beargumenteer slechts dat de MLS voor zowel Nederlandse clubs als verkoopoptie als voor spelers om te spelen niet een ideale bestemming is.

4 maart 2021 om 16:11

Maar Clark, Je legt niet echt uit waarom je dat vind. Het feit dat er een club uit de MLS bereid is zoveel geld neer te leggen voor Hollandse middelmaat zegt toch genoeg dat het wel een goed idee is om daar je spelers te gaan promoten? Welke club in de wereld had anders dat bedrag overgemaakt? En ik lees ook geen argumenten waarom de competitie geen goede ''destination'' zou zijn. Je wijst op bepaalde steden waar je dan zou moeten wonen? Nou hier wonen voetballers in bijvoorbeeld steden als Alkmaar en omgeving. Is dat dan zo fantastisch? je zegt dat het geen vetpot is (van der Water krijgt meer dan hier in Nederland) en dat je veel moet reizen. Ja je moet veel reizen maar dat doe je wel met een grote groep jongens die dezelfde interesse en leeftijd hebben. Dus wat daar dan erg aan is? Alle voetballers die in Amerika hebben gezeten beweren bij hoog en laag dat het een fantastische ervaring is op Ron Jans na. Dus ik snap nog steeds het idee niet. Dat het spel niet om aan te gluren is? Ik zat vorige week Championsleague te kijken en dat was ook niet om aan te gluren. De eredivisie is ook vaak hemeltergend slecht. Dus snap ik nog steeds niet waarom je niet gewoon lekker daar zou willen voetballen. Denk je niet dat als die jongens reizen ze van alle gemakken voorzien zijn? Het klopt dat je in Amerika als topsporter soms weken van huis bent omdat het zon groot land is. maar de meeste clubs in Italie gaan ook 3 dagen voor de wedstrijd op trainingskamp met zn allen. De vrijheid die je in Nederland hebt met de kleine afstanden vind je vrijwel nergens ter wereld. Het is maar hoe je het bekijkt.

4 maart 2021 om 16:35

sorry maar dan heb je net gelezen wat ik schrijf....dus nogmaals; MLS clubs betalen over het algemeen helemaal geen grote transfersommen, die liggen gemiddeld lager dan in Europa, hun transfer budget gaat op aan designated spelers en hun strategie is om het met jonge spelers en goedkope buitenlanders te doen. Ik weet ook niet waar je vandaan haalt dat in dit geval vd Water voor dik geld is gegaan want anders was Heracles wel happiger geweest.
De afstanden in amerika zijn niet vergelijken met andere landen (behalve misschien rusland) dus wat dat betreft zit je aan het andere kant van het spectrum van NL.
Het voetbal is en dat zegt ook iedereen die er gespeeld heeft, voral fysiek en het feit dat er niet veel nederlandse spelers goed hebben gedaan, zegt genoeg daarover. Het is geen natuurlijke match. (leg ik ook uit). De vergelijking met CL en nederland is echt belachelijk want het niveau van CL is 10x hoger en NL staat bekend als een leuke aanvallende competitie. De MLS niet.
Als het voetballen in America zo geweldig was wat betreft financien en voetbal en leven. Denk je dan niet dat er meer nederlandse voetballers lang hadden gezeten en succesvol ware geweest?
Zoals ik eerder als stel, uitgebreid, hebben we een aantal die leuk mee balden, maar veruit de meesten waren na 1 a 2 jaar terug. Mijn stelling is, het lijkt dus geweldig, voetballen in Usa, van de buitenkanst, door een toeristen ril gekken, maar in werkelijkheid is het absoluut geen droom bestemming voor =n Nlse voetballer.

4 maart 2021 om 18:47

@clarkkent, een van de voordelen tov Europa is de vrijheid die Amerikaanse sporters genieten. Europa is veel betuttelender, ook op lagere niveaus. Een van de dingen die Leerdam zo mooi vond in Amerika is dat hij de avond voor een wedstrijd gewoon de stad in mocht, elke avond restaurant pakken ipv verplicht bij de club eten. Hier zeuren we over ene Kramer die een broodje kroket in de rust eet, in Amerika is dat zo'n beetje ondenkbaar.

Ik vind het reizen een van de prachtigste dingen uit de Amerikaanse sportcultuur. Het hele travel systeem dat al begint voor 8 jarigen, jammer dat we zoiets niet in Europa hebben. Die jongens hebben daar ook mooie herinneringen aan.

4 maart 2021 om 20:25

Clark

Er is in de tekst te lezen dat hij voor 1.2 miljoen de overstap maakt. Voor dat bedrag was hij toch nooit door een andere club opgepikt? In Nederland niet en in de rest van Europa ook niet. Wanneer betaalde een club uit het rechterrijtje in Nederland dat voor het laatst voor een speler? Die jongen wordt, zoals in de tekst te lezen is miljonair. Dat wordt hij bij Heracles ook niet ik zo’n korte tijd. En je hoeft toch ook niet je hele leven daar te spelen? En Nederland is een leuke aanvallende competitie. In Nederland gemiddeld genomen 0,19 doelpunt meer gescoord dan in Amerika. Je hebt gelijk dat het in Nederland meer om positiespel gaat en daar meer om de punten maar dat doet er voor een broodvoetballer toch helemaal niet toe? Kappelhof verdiende 485.000 euro per jaar bij Chicago fire. Michael de leeuw 480.000 euro en Danny Hoessen 428.000 euro per seizoen. Clark, laten we nu niet doen alsof dat hoogvliegers waren om Nederland. Toch? Je kunt beweren wat je wilt maar alle Nederlandse voetballers die hierboven beschreven zijn pakken daar gewoon exorbitant meer geld dan dat men in Nederland verdiende. Dat is allemaal op te zoeken online. Dus wellicht is het niet het beloofde land, althans niet voor jou. Maar als middelmatige eredivisie speler valt er daar dus blijkbaar prima de zakken te vullen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren