Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Siemen Mulder verrast met abrupte beëindiging scheidsrechtersloopbaan

Laatste update:

Siemen Mulder stopt als scheidsrechter in het betaalde voetbal, zo laat hij weten aan RTV Noord. De leidsman heeft te kampen met een slepende achillespeesblessure en houdt het na tien jaar voor gezien. Mulder ondervindt al zo'n twee jaar hinder van de blessure en zou er middels een operatie aan geholpen kunnen worden, maar garanties heeft hij niet. Voor de arbiter is er dan ook geen ander besluit mogelijk dan het opbergen van de fluit. In totaal fungeerde hij bij 203 wedstrijden als scheidsrechter, waarvan 96 in de Eredivisie.

"Ik heb vorige week negentig minuten gevoetbald met Oud-Noordpool tegen Oud-Usquert en ik heb vijf dagen later nog steeds last", vertelt de scheidsrechter tegen de regionale omroep. "Door al dat sprinten en draaien als scheidsrechter is er steeds meer botvergroeiing ontstaan in de enkel. Het kan echt niet meer en ik ga niet nogmaals een traject in van een jaar of langer. Het is gewoon het enige juiste besluit. Het lichaam zegt stop." Mulder begon in 2004 met fluiten in het amateurvoetbal, acht jaar later drong hij door tot het betaalde voetbal. In 2017 werd hij zogeheten senior scheidsrechter.

Mulder blijft wel behouden voor het scheidsrechterskorps in Nederland. De 38-jarige leidsman moet een rol als waarnemer op zich gaan nemen. Daartoe wordt hij de komende periode opgeleid. Volgens de regels van de KNVB kan hij pas na zes maanden een nieuw contract tekenen bij de bond, waardoor de start van het nieuwe seizoen te vroeg komt. "Ik denk dat ik met mijn ervaring een goed oordeel kan geven. En het is fijn dat ik op deze manier toch nog in dienst blijf bij de KNVB", vertelt Mulder.

Naast zijn nieuwe rol als waarnemer blijft Mulder betrokken bij de plaatselijke voetbalvereniging. De scheidsrechter voetbalt bij Oud-Noordpool en blijft bij die club werkzaam als clubscheidsrechter. "Hier in de buurt blijf ik fluiten en bij gelegenheden. Het blijft een mooie hobby. Ik heb m'n oude cluppie De Heracliden ook al op de hoogte gebracht." Mulder kwam vorig jaar vanwege zijn blessure niet door de periodieke conditietest van de KNVB. De laatste maanden fungeerde hij vooral als VAR.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Het ga je goed! We gaan je allemaal missen Colina van de lage landen!

16 juni 2022 om 12:28

De beste man heeft zelfs als VAR de meest belachelijke beslissingen genomen. Zo moeilijk is het niet om rustig naar dat scherm te kijken en tot een juiste beslissing te komen. Weg ermee, totaal ongeschikt en had jaren terug al moeten stoppen.

16 juni 2022 om 12:43

Toch is elke scheidsrechter slecht dus. Want heb niemand gehoord die wel iemand goed vindt. Is blijkbaar gewoon moeilijker dan mensen denken.

16 juni 2022 om 12:50

Het zijn de beste die we hebben in NL dus zal het vast iets moeilijker zijn als mensen denken. Ja lekker voor de tv schreeuwen daar ben ik ook goed in. Ik verbaas me er wel over dat er nog mensen zijn die nog scheidsrechter willen zijn want je kan het gewoon nooit goed doen.

16 juni 2022 om 12:59

Het is idd gewoon een rotbaan. Jij bent de enige op de wereld die het zonder 50 herhalingen moet doen en meteen moet beslissen. Iedereen in het stadion en op het veld probeert je voor de gek te houden en als je het fout doet lacht de helft van het land je uit en zegt de andere helft dat je corrupt bent. Maar goed, je mag wel lekker opeenfluit blazen, das ook wat

16 juni 2022 om 16:35

Het is inderdaad wel treurig hoeveel mensen over de arbitrage klaagt maar waarschijnlijk zelf niet fluiten of willen fluiten maar wel vooraan staat met het schelden op de arbitrage.

16 juni 2022 om 20:31

Sorry hoor, maar in eenderwelke sector worden mensen beoordeeld op hun prestaties. Dat geldt dus ook voor scheidsrechters. En je voorbeeld slaat nergens op. Als de bakker melig en te zout brood bakt mag ik daar niks van vinden omdat ik zelf nog nooit brood gebakken heb?! Wat een kul.

16 juni 2022 om 22:30

Men klaagt over de scheidsrechters als die 1 fout maakt terwijl een speler elke wedstrijd meerdere fouten maakt. Het is een ontzettend moeilijk vak waar meer respect voor getoond dient te worden.

17 juni 2022 om 08:01

Eens, maar ook dat is een kwestie van smaak, en meningen.

Zou toch prima de VAR kunnen doen ook? Zou daar ook een scheiding in aanbrengen, zodat de beste scheidsrechters ook gewoon op de velden staan.

16 juni 2022 om 12:01

Flamengobrasil, idealiter zou je die functies moeten rouleren zodat men scherp heeft hoe hun beide functies vervuld moeten worden. Dat gezegd te hebben ik denk dat beide rollen veel overlappende kwaliteiten kent maar ook genoeg niet. Een goeie VAR weet wanneer hij van meerwaarde is, een goede veldscheidsrechter weet wanneer de VAR een meerwaarde kan bieden. We hebben afgelopen seizoen meerdere situaties gezien waarbij het gebruik van de VAR niet optimaal was.

16 juni 2022 om 12:05

Goede suggestie.

Zou inderdaad fijn zijn als de beste scheidsrechters op het veld staan en ook de beste VAR personeel achter de schermen zit. Vreselijk storend als er weer een falend groepje zit te wikken en wegen met de meest ridicule beslissingen tot gevolg. Gewoon kijken wat het beste bij je past en je specialiseren in dat vakgebied.

16 juni 2022 om 12:41

Ik vind het wel wat optimistisch om te denken dat iemand die als veldscheidsrechter slechte beslissingen neemt, dat hij dan als VAR dan opeens wel de dingen goed ziet. Meestal zie dezelfde slechte beslissingen als VAR gewoon terugkomen.

16 juni 2022 om 13:13

Haha ja velen zullen waarschijnlijk matig zijn in beiden. Toch denk ik dat er best wat matige scheidsrechters uitstekende VAR zouden kunnen blijken.

Juist door de VAR en scheidsrechters van elkaar los te koppelen krijg je eerlijkere en constante beslissingen. Nu is het belangrijkste dat ze elkaar een handje boven het hoofd houden en vooral niet gecorrigeerd willen worden. Bovendien hebben we in Nederland mensen als Bassie die pas fluiten als een knieschijf op de derde ring beland en anderen die weer fluiten bij iedere scheet. Dat kan en mag absoluut niet zo zijn bij de VAR.

Nog een voordeel zou zijn dat je dus VAR kunt opleiden en aannemen die niet aan de fysieke tests van een scheidsrechter voldoen maar wel de belangrijkste kwaliteiten voor een VAR beheersen.

Altijd jammer als men een carriere beeindigt ziet worden door fysiek ongemak. Stond me bij als een redelijke scheids, niet bijzonder qua gedrag of beslissingen. Sowieso is mijn waardering voor onze scheidsrechters gestegen na het zien van de Nations League.

Johan Derksen heeft zijn zin gekregen, met enige vertraging weliswaar haha. Meest opvallende aan dit artikel vind ik overigens niet het stoppen van Mulder, maar het feit dat een Nederlandse amateurclub blijkbaar Noordpool heet. Weer iets geleerd!

Jammer. Hij viel mij nauwelijks op en dat is positief.

Sneu voor de beste man maar hij was gewoon een zeer beperkte scheidsrechter. Hopelijk vind die een mooie nieuwe baan waar hij beter voor geschikt is.

Siemen bedankt voor al je inzet op de Nederlandse velden!

Knap dat er mensen zijn die wat positiefs weten te zeggen over deze beste man. Of is dat onder het motto van: "over de doden niets dan goeds!"? Wat was deze man een verschrikking zeg. 1 van de slechtste scheidsrechters die er in Nederland rondlopen. Zal hem absoluut niet missen. Ook graag niet terugkomen als Var!
Verder uiteraard wel gewoon beterschap toegewenst.

De manier waarop is erg jammer maar deze man was totaal ongeschikt als scheidsrechter. Hij presteerde het om de man van de wedstrijd te zijn in 9 van de 10 wedstrijden die hij floot

Of het mooi is blijft natuurlijk de vraag. De scheidsrechters dat er nu aankomen hebben helemaal weinig ervaring door de 2 jarige stop met Corona. Dat er scheidsrechters bij moet staat vast maar die gaan het echt zwaar krijgen. Benieuwd welke scheidsrechters de stap maken en wellicht gaan we dan eindelijk een vrouwelijke scheidsrechter in de 1e divisie zien debuteren. Shona Shukrula is het boegbeeld voor de vrouwen.

Mooi om te zien hoe iedereen altijd reageert op de scheidsrechters:

"maakt elke wedstrijd 3/4 fouten, dus is het niveau niet waardig".

Haha ga eens bij je eigen club kijken, iedereen eruit trappen die in een wedstrijd 3/4 fouten maakt.
Denk dat de Eredivisie na 1 wedstrijdronde compleet weg is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren