Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sherida Spitse in tranen na historische avond voor Ajax Vrouwen

Laatste update:

Sherida Spitse kon dinsdagavond haar tranen niet bedwingen na het bereiken van de kwartfinale in de UEFA Women's Champions League met de Ajax Vrouwen. De 33-jarige aanvoerder had overigens een groot aandeel in de 2-1 zege op AS Roma, want haar corner in de slotfase werd door de Italianen in eigen doel gekopt.

"Het is bizar en mooi. Ik ben trots", reageert Spitse direct na het behalen van de kwartfinale in gesprek met de NOS. "En een keer bij de laatste acht, Ajax zijnde. Ja, dat is fantastisch."

Verslaggever Rivkah op het Veld merkt op dat de overwinning veel met Spitse doet. "Hier leef ik voor", antwoordt de routinier met tranen in haar ogen. "Dit wil ik helemaal niet, maar ja, dit is emotie. Blije emotie, alles komt eruit. We zijn nog niet klaar, maar hier moeten we wel van genieten. Maar dit is mooi, heel mooi."

"Dit is wel vaker gebeurd (de tranen, red.), maar misschien omdat ik ouder word. Dat zou kunnen", probeert Spitse haar emoties te verklaren. "Maar wat ik zeg: hier leef ik voor en doe ik alles voor. Ik ben hiernaar toe gekomen om prijzen te winnen met deze mooie club. Dat is gelukt. Maar ook om Champions League te spelen. En dat is ook gelukt."

"Maar ook hoe we het doen. Daar ben ik enorm trots op. Maar niet alleen op dit elftal, maar ook de mensen die allemaal keihard voor ons hebben gewerkt, om hier nu te staan. Die hebben gevoetbald, die in de staf hebben gezeten. Dat moeten we nooit vergeten."

"Dat vind ik mooi en dat doe je samen. Wij staan nu op het veld en dat vind ik knap. Maar je moet nooit andere mensen vergeten", benadrukt de dankbare Spitse.

Spitse deelt tot slot complimenten uit aan haar teamgenoten. "Jong, talentvol, leergierig, ze luisteren. Ze willen ook beter worden en hebben heel veel talent. Ik kan bijna de moeder zijn van sommige speelsters. Maar ik probeer ze bij te brengen wat ik bij kan brengen. Mijn winnaarsmentaliteit en passie voor het voetbal."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zag ergens Ajax-Roma op het programma staan en dacht dat ik iets gemist had, ik kon het ook niet meer terug vinden maar nu begrijp ik het. Leuk voor die dames dat ze in de kwartfinale staan.

31 januari 2024 om 07:43

Ajax en Feyenoord hebben elkaar afgewisseld in de eredivisie qua prestaties. Daarom spelen wij in Europees verband voor Feyenoord tegen Roma.

31 januari 2024 om 09:35

Daarnaast was dit ook de enige groep waar de 4 teams aan elkaar gewaagd waren. De andere 3 groepen waren verschrikkelijk. Barcelona en Lyon die bijvoorbeeld beide een positie doelsaldo hadden van 20 of hoger zegt genoeg.

Dames schrijven historie en het Nederlanderse volk vind een manier om het te bagatelliseren…..

Gewone woensdagavond dus.

31 januari 2024 om 03:40

Tis woensdagochtend

31 januari 2024 om 10:46

Geef het wat uur.

Het is ze gegund. Meisjesdroom en een geweldige prestatie die vaak door walgelijke opmerkingen naar beneden wordt gehaald. Stel je voor dat je blij bent voor een ander. Nee er moet weer gesproken worden over hoe het niet leuk is om naar te kijken. Kijk dan ook niet en reageer dan ook niet. Hoe vaker je roept kijken mensen hier naar….hoe vaker je zelf gewoon zit te kijken.

31 januari 2024 om 06:33

Niveau is gewoon echt om te janken zo slecht. Had na 5 a 10 minuten alweer het idee dat ik naar een amateurwedstrijd aan het koekeloeren was en ben wat nuttigs gaan doen. Wel leuk voor ze dat ze een ronde verder zijn hoor. Maar ook dat je na het halen van de kwartfinale gaat huilen voor de camera, bijzonder allemaal.

31 januari 2024 om 07:08

Dat maakt hun prestatie toch niet minder? of wel...
Voor vrouwen is dat gewoon 'hun' top niveau.

31 januari 2024 om 07:18

Een artikel over een bijzondere prestatie van een sportgroep. En het enige dat jij kan doen is denigrerend zijn, omdat het jou toevallig niet interesseert. Toch neem je de moeite om er iets over te typen. Ik zou hier bijna uit concluderen dat jij je emoties minder onder controle hebt dan Spitse, die tenminste een reden had om geëmotioneerd te zijn.

31 januari 2024 om 07:46

@Luzacovic, kijk jij bij sportwedstrijden alleen de wedstrijden van de mannen? Of ben je daar ook commentaar aan het geven dat Femke Bol, Jutta Leerdam en Annemieke van Vleuten er niets van kunnen omdat ze beduidend langzamer zijn dan de mannelijke wereldtoppers?

31 januari 2024 om 08:01

Dat je zo staat te huilen voor de camera, na een wedstrijd die ontzettend slecht was en waarin Roma veruit beter was... zet gelijk haar uitspraken bij Studio Voetbal in een ander licht. Want nee, ik zie haar geen trainer van de mannen worden.

31 januari 2024 om 09:05

Stel je voor dat ze ook mensen zijn toch

31 januari 2024 om 09:21

GillesDB9: stel je voor dat je als vrouw blij bent dat je een wereldprestatie neerzet op hun topniveau.... Het gaat toch niet om het niveau, maar om het feit dat ze een wereldprestatie leveren op hun topniveau. Ik heb ireen wust ook wel eens zien huilen, maar die zou bij de mannen ook stijf laatste eindigen. Mag ze dan niet meer blij zijn? Dat is nou eenmaal biologisch bepaald.

31 januari 2024 om 09:29

Ajaxfan... Het niveau van het vrouwen schaatsen en het vrouwenatletiek is alsnog erg hoog. Bij het vrouwenvoetbal is dit gewoon niet het geval, zie als voorbeeld het dallas onder 15 elftal die van wereldkampioen Amerika wint. Prestaties van Bol, Leerdam kunnen minder mensen dus is de waardering ervoor hoger.

31 januari 2024 om 10:02

en dat betekent dat het niet fucking knap is? Wat een populair gelul is dit man Waarschijnlijk bal je zelf in het 5e ergens en ziet het er nog slecher uit...nou EN! je hebt plezier toch! kijk gewoon niet, doe ik ook niet, maar ga niet tof praten man.

31 januari 2024 om 10:12

GillesDB9, het uiteindelijk toch om het resultaat? Niemand gaf Ajax een kans en na eerdere goede prestaties tegen Bayern en PSG zijn ze door.
Nederland is Europees kampioen geworden door Rusland te verslag die in de finale beter was, ...rest historie. Maar goed, neem nog een azijn sapje

31 januari 2024 om 10:49

Mag aannemen dat je nooit naar vrouwensporten kijkt in het algemeen. Geen tennis, geen Olympische Spelen, niets.

Want joh, vrouwen rennen minder snel, zwemmen en schaatsen minder rap, springen minder ver, slaan zachter, etc.

Of boeit het verschil je alleen bij voetbal omdat je daar lekker populair mee kunt lullen met waardeloze knorpotten van VI?

31 januari 2024 om 11:05

Almogaver, je kijkt toch sport omdat op hoog niveau naar een wedstrijd wilt kijken? Ik kijk ook wel eens een amateur wedstrijd van mijn voetbalclub, als dat uitgezonden werdt zou er niemand naar kijken. Nu omdat het vrouwen zijn, met vergelijkbaar niveau moeten we in eens enthousiast zijn met zijn alle. Daarnaast zijn de meeste andere sporten erop aangepast, korte afstanden, minder speeltijd etc. Dan is het een stuk leuker om na te kijken. Maak de goals iets kleiner(keepers vind ik over het algemeen het grootste verschil in niveau) en of het speelveld iets kleiner.

31 januari 2024 om 11:44

@sociomasia… Als je het vrouwen schaatsen met de mannen vergelijkt, gaan de vrouwen (veel) langzamer. Bij hordelopen geldt precies hetzelfde en zijn de hordes bij vrouwen lager. Als je daar mannen met vrouwen vergelijkt of tegen elkaar laat rennen, lijkt het ook of vrouwen bij wijze van spreken stilstaan. Als voor jou (of wie dan ook) het verschil tussen mannenvoetbal en vrouwenvoetbal niet te verkroppen is omdat we alles met mannenvoetbal gaan vergelijken, kan je beter niet kijken. En neem dan vooral niet de moeite om bij ieder bericht over vrouwenvoetbal de standaard negatieve reactie te plaatsen.

31 januari 2024 om 19:48

Ik snap niet waarom je schaatsen, hordelopen etc benoemt. Hierin zijn vrouwen natuurlijk ook wat minder snel in dan mannen. Maar is het nog steeds spectaculair, daarom schaatsen vrouwen bijvoorbeeld ook geen 10km. Dus nogmaals pas zo'n regel ook aan bij de vrouwen, maak het veld kleiner, de goals kleiner. In de huidige opzet is het toch logisch dat je het vergelijkt met het mannenvoetbal?

31 januari 2024 om 20:04

Ik benoem die sporten als voorbeeld. Ik had ook andere sporten kunnen noemen. Jij vindt dat, in tegenstelling tot voetbal, spectaculair. Zo zullen er ook genoeg mensen zijn die het kunnen waarderen wat de vrouwen laten zien en welke ontwikkeling ze doormaken. Dat structurele negatieve gedoe zit niemand op te wachten.

Waarom zouden bij voetbal de regels aangepast moeten worden? Dit gebeurt bij heel weinig sporten dus snap niet dat dit een uitzondering moet zijn omdat een aantal het graag met de mannen wil vergelijken en het dus niks vindt.

Ik kan nauwelijks sporten bedenken waarbij een goal of veld voor de vrouwen kleiner wordt gemaakt. Bij eerdergenoemde sporten maar ook bijvoorbeeld tennis, hockey, volleybal, waterpolo, basketbal is het veld even groot en hangt de basket niet lager, bij hockey/waterpolo is het doel niet kleiner etc. Er zit hooguit verschil in de lengte van een sport (wielrennen, tennis, 10 km schaatsen) maar dat heeft meer met conditie dan techniek te maken.

Daarom is het heel gek als mensen vrouwenvoetbal met dat van de mannen vergelijken als ze dit bij andere sporten niet doen.

Bijzonder hoe hier overwegend mensen reageren die het niet leuk vinden. Dan heb je toch wel heel weinig gaande in je leven. Als het je niet interesseert, negeer het dan lekker. Dat is psychisch een stuk gezonder.

On: mooie prestatie. Ajax Vrouwen laat dit seizoen zien dat ze verder gegroeid zijn. Spitse is ontzettend belangrijk. Zo’n type dat de mannenploeg hoopt te hebben binnengehaald met Henderson. Ik ben benieuwd of er een nieuwe CL aan de prijzenkast kan worden toegevoegd. (Hoewel ik denk dat dat nog wat te hoog gegrepen is.)

31 januari 2024 om 07:51

Inderdaad, je hoeft het niet te kijken. Aan de kijkcijfers (1-1,5 miljoen per wedstrijd) en supporters aantallen (deze 3 CL wedstrijden met gemiddeld 20000 meer dan menig eredivisieclub) te zien, is er genoeg interesse. Blijkbaar geeft het toch een goed gevoel om, zonder de wedstrijd te hebben gezien en inhoudelijk op het bericht te reageren, hier een standaard negatieve reactie te plaatsen. En als het ff tegenzit weten deze mensen het vervolgens nog zo te draaien dat er niets mis is met hun reactie maar dat wij als Ajacied niet om kunnen gaan met negatieve reacties over Ajax of mensen die een andere mening hebben. Zo standaard dit.

31 januari 2024 om 09:14

1-1,5 miljoen.... hoe kom je hier nou bij?? Op tv kijken er naar de vrouweneredivisie gemiddeld 20000 mensen. 1-1,5 miljoen kijken er naar het ek- wk vrouwen.

31 januari 2024 om 11:47

Dit bericht gaat toch over de Champions League campagne van Ajax? Volgens mij zet ik dat bij de kijkcijfers ook tussen haakjes.

Het vrouwenvoetbal wordt door een aantal mensen hier, ongeacht de reden van het bericht, enorm omlaag gepraat puur uit vooroordeel, vergelijking met mannenvoetbal of zonder iets van de wedstrijd gezien te hebben. Ik wil daar alleen maar tegenover stellen dat er momenten zijn (in dit geval CL maar ook bijvoorbeeld een WK of EK) waar veel supporters plezier halen uit wedstrijden van vrouwen. Waarom dan toch elke keer zo negatief zonder het over de inhoud van het bericht te hebben.

Het was gewoon spannend! Mooi dat ze het gehaald hebben.

Ik volg het vrouwenvoetbal niet, maar vind dit wel een knappe prestatie.
Hoop dat de vrouwen nog een ronde verder gaan komen.

Ik ben blij dat het hier gewoon Ajax vrouwen wordt genoemd. Voorkomt verwarring.

Mooi dat haar droom uitkomt..... voorbeeld voor veel voetbalsters.... wij moeten dit niet bachateliseren......dit is een wereld prestatie voor deze dames.!!

Nice dat ze naar de volgende ronde zijn. Heb de wedstrijd niet gezien, maar wel de samenvatting op youtube. 90% van de samenvatting waren kansen voor roma. Plus eigen doelpunt. Leek niet verdient. Benieuwd hoe ver ze zullen komen.

Hartstikke mooi dat ze het hebben gehaald, als ik de reacties zie lijkt dat ze op een Italiaanse manier hebben gewonnen. Kunnen de mannen nog wat van leren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren