Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Shakhtar investeert ‘Fred-miljoenen’ in Brazilianen en doelman

Laatste update:

Shakhtar Donetsk heeft de selectie versterkt met twee Brazilianen en een Oekraïense doelman. De Mijnwerkers maken namelijk melding van de komst van middenvelder Maycon, aanvaller Fernando en doelman Oleksiy Shevchenko.

De twintigjarige Maycon had bij Corinthians nog een contract tot januari 2022, maar vertrekt dus naar de regerend kampioen van Oekraïne. De linkspoot speelde eerder voor onder meer Ponte Preta en kost naar verluidt zesenhalf miljoen euro.

Fernando is een negentienjarige spits van Palmeiras. De international van Brazilië Onder-20 had in zijn vaderland nog een verbintenis tot november 2022, maar gaat dus proberen om zich bij Shakhtar verder te ontwikkelen. Shakhtar betaalt naar verluidt vijf miljoen euro voor hem, maar Palmeires heeft wel een doorverkooppercentage van vijftien procent bedongen.

De 26-jarige Shevchenko komt over van Karpaty Lviv. Hij keepte eerder voor onder andere Dynamo Kiev en moet in het Donetsbekken de concurrentie aangaan met Oleg Kudryk, Mykyta Shevchenko en Andriy Pyatov. Oleksiy en Mykyta Shevchenko zijn overigens geen familie van elkaar.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ajax en andere Nederlandse clubs kunnen echt wel concurreren met deze scouting.

17 juni 2018 om 17:56

Je weet niet wat voor salaris zij bieden.

17 juni 2018 om 18:07

Meer als 1,5 miljoen salaris denk je?

17 juni 2018 om 18:44

Ja en tevens een gunstiger belastingklimaat dus onder aan de streep houden deze jongens meer over.

17 juni 2018 om 19:40

Zo zie je maar dat Ajax absoluut hun salarisplafond omhoog moet gooien. Met al het geld dat Ajax in kas heeft en de bedragen die wij ontvangen voor transfers moet dat absoluut de doen zijn. Voorwaarde is wel dat de scouting en begeleiding van dit soort zuid Amerikaanse talenten op top niveau moet.

Daar gaan ze weer. Over 3 of 4 jaar worden ze weer met een dikke winstpercentage doorverkocht. Shaktar en Brazilianen is een goeie combi gebleken.

18 juni 2018 om 06:56

Pas op! In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Deze spelers zullen in de toekomst wel voor een hele grote zak geld verkocht worden, zoals Shakhtar altijd wel doet. Scouten altijd hele sterke en talentvolle spelers, blijft overigens heel triest dat ze gewoon niet kunnen spelen in Donetsk door de situatie die de Russen hebben verpest.

Voor talentvolle Brazilianen die nog tot 2022 vastliggen verbaast het mij dat ze relatief goedkoop zijn.

6,5 miljoen is een koopje.

17 juni 2018 om 19:03

5 mil voor Fernando valt me goed mee zeg, vond hem begin dit jaar op Copinha echt goed.

17 juni 2018 om 20:35

Precies en dat betaalt een PSV voor een Duntries of een Ajax voor een Kristensen minus de marge. Scouten is het halve werk. Shaktar zal deze toppers voor het vijfvoudige weer verpatsen. Wat Ajax met Sanchez deed zou de norm moet zijn voor PSV en Ajax, goed scouten en geen middelmaat kopen om het kopen.

Wederom 2 Brazilianen die Shakhtar Donetsk in de toekomst voor miljoenen door zal verkopen.

Het halen van Braziliaanse talenten is al jarenlang een soort 'goudmijn' voor Shakhtar. Spelers als Douglas Costa, Alex Teixeira, Fernandinho, Fred, Willian en in mindere mate Luiz Adriano hebben Shakhtar de afgelopen jaren miljoenen opgeleverd, terwijl dat soort spelers natuurlijk ook in sportief opzicht enorm belangrijk waren en ook spelers als Ilsinho, Brandao, Taison, Marlos (genaturaliseerd tot Oekraïner) en Jadson zijn ook jarenlang enorm belangrijk geweest.

Helaas zijn niet alle Brazilianen voor Shakhtar een schot in de roos. Spelers als Dentinho, Alan Patrick, Wellington Nem en Bernard zijn helaas niet echt geslaagd en vooral van Dentinho, Wellington Nem en Bernard is dat toch wel jammer:

- Dentinho was destijds in Brazilië een heel groot talent. Speelde toen voor Corinthians aan de zijde van Ronaldo, die bezig was aan de laatste periode van zijn carrière en hij vormde samen met Ronaldo een goed duo, maar helaas heeft hij nooit aan de verwachtingen kunnen voldoen bij Shakhtar.
- Wellington Nem was bij Fluminense een groot talent en werd ook door meerdere Europese (sub)topclubs begeerd en koos uiteindelijk voor Shakhtar. Werd toen ruim 15 miljoen voor hem betaald, maar ook hij heeft helaas nooit aan de verwachtingen bij Shakhtar kunnen voldoen en ook een verhuurperiode aan Sao Paolo was geen succes.
- Bernard is van deze 3 eigenlijk degene die het het best heeft gedaan bij Shakhtar, maar desondanks heeft ook Bernard ook nooit aan de verwachtingen kunnen voldoen. Werd toen voor 25 miljoen van Atlético Mineiro overgenomen, maar had ook wel wat pech met wat blessures en eigenlijk alleen het afgelopen seizoen wist Bernard een degelijke indruk bij Shakhtar te maken.

Overigens is Bernard momenteel transfervrij, nadat hij zijn aflopende contract niet verlengde. Dentinho en Wellington Nem staan nog onder contract bij Shakhtar, maar ik denk niet dat deze 2 nog toekomst daar zullen hebben.

Zat overigens ook te denken: echt balen dat die Alex Teixeira in China speelt. Hij speelde bij Shakhtar een aantal jaar samen met Willian, Douglas Costa, Luiz Adriano, Fernandinho en Fred en al deze spelers hebben mooie transfers naar mooie clubs verdiend, al ging Willian bijvoorbeeld wel eerst van Shakhtar naar dat Anzhi Makhachkala (die waren toen bezig met dat ambitieuze project, waar o.a Hiddink en Eto'o toen deel van uitmaakte) en een halfjaar later naar Chelsea en Luiz Adriano voldeed helaas niet echt aan de verwachtingen bij AC Milan, maar speelt nu bij Spartak Moskou.

Teixeira werd in zijn periode bij Shakhtar ook regelmatig genoemd bij Liverpool, maar concreet is dat helaas nooit geworden. Toen Teixeira naar China vertrok, gingen er ook geruchten dat hij van Jiangsu Suning (de club waar hij nu voor speelt) naar Inter Milan zou gaan omdat de eigenaar van Jiangsu Suning ook de eigenaar van Inter Milan is, maar dat is tot op heden helaas ook nooit gebeurd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren