Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sevilla schakelt UEFA in vanwege ‘ticketrel’ met Manchester United

Laatste update:

Manchester United en Sevilla nemen het tegen elkaar op in de achtste finales van de Champions League en beide clubs hoopten vooraf dat de twee confrontaties een feest zou gaan worden. De topclubs zijn inmiddels echter in een ruzie verwikkeld aangaande de ticketprijzen voor uitfans; Sevilla heeft vanwege de frictie zelfs besloten om naar de UEFA te stappen.

De rel ontstond toen bekend werd dat fans van the Red Devils omgerekend minimaal honderd euro moesten betalen voor een kaartje voor de heenwedstrijd in Spanje op 21 februari, circa veertig euro meer dan de prijs voor een toegangsbewijs die Liverpool-fans moesten betalen eerder in het seizoen. Manchester United was niet blij met de mededeling en verzocht Sevilla de prijs omlaag te halen.

Woensdag schrijft de Engelse topclub in een statement dat Sevilla geen gehoor heeft gegeven aan het verzoek. Als maatregel heeft United daarom de ticketprijs voor de fans van Sevilla voor de returnwedstrijd op Old Trafford op 13 maart verhoogd. Daarbij heeft de Engelse club gemeld dat het de naar Spanje afreizende fans gaat compenseren, iets wat Sevilla later ook aan haar fans beloofde bij het uitduel in Engeland.

Sevilla is niet blij met de gang van zaken en schakelt de UEFA in: "We willen de UEFA erop attent maken dat onze fans geen vijf procent is toegewezen op Old Trafford (de regels van de Champions League schrijven voor dat minimaal vijf procent van het stadion voor de uitfans bestemd moet zijn, red.). Sevilla gaat er ook op toezien dat geen enkele 'Sevillista' ook maar een dubbeltje meer betaald dan een fan van Manchester United voor dezelfde tickets, zoals de regels ook voorschrijven."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kinderachtig, van beide partijen. Ze vergeten het belang van de supporter in eerste instantie.

10 januari 2018 om 18:09

Volgens mij probeert United juist de eigen supporters te steunen. Als Sevilla enigszins had meegewerkt om de prijs wat te verlagen was er niets aan de hand geweest.

10 januari 2018 om 18:41

Want? Sevilla hanteert voor iedereen dezelfde prijzen, United wil, tegen de regels in, Sevilla supporters meer laten betalen dan eigen supporters. In principe diet Sevilla niets fout, in tegenstelling tot United.

10 januari 2018 om 20:33

Hoe kan het dan zo zijn dat Liverpool fans minder moesten betalen?

10 januari 2018 om 20:41

Misschien dat de kaarten duurder worden naarmate het toernooi vorderd. Poulfase €60, laatste 16 €100 laatste 8 €140 enz.

Gebeurd in Nederland ook met
kaartjes voor bekerwedstrijden

10 januari 2018 om 20:58

Vorig Champions League seizoen betaalde de supporters van Leicester city voor de 1/8 finale kaartjes nog gemiddeld 51 pond ofschoon €57,52; Het zou dus niets moeten uitmaken. De exacte redenen voor deze prijsstijging van welgeteld 74,50 ten opzichte van vorig jaar zijn er niet.

11 januari 2018 om 11:21

Sevilla heeft met het oog op de knockout fase inderdaad de prijzen van de kaartjes verhoogd. Dat doen bijna alle clubs van Europa exact zo. Logisch én begrijpelijk. Daardoor zijn de kaartjes voor de United fans hoger dan die van de fans van Liverpool die in de groepsfase in Sevilla langs gingen.

Maar de opmerking van Woezel dat Sevilla voor iedereen dezelfde prijzen hanteert die klopt gewoon als een bus! Want ook de Spaanse fans die naar Sevilla - United willen, moeten een hogere prijs betalen voor hun kaartjes dan ze in de groepsfase deden. Dus United klaagt wel maar die klaagzang snijdt gewoon weinig hout. Het is onzin dat Sevilla, omdat ze in de groepsfase tarief A hebben gebruikt, niet nu het recht zouden hebben om verder in het toernooi tarief B te hanteren. Dat recht heeft Sevilla natuurlijk wel degelijk.

Het is ten eerste wel heel jammer dat Manchester United zich zo laat kennen; Gezien het eerder om Sevilla-Liverpool ging in de groepsfase en dit nu de knock-out fase betreft is het niet gek om de prijzen dan ook iets te verhogen. Nu wilt Manchester United Sevilla terugpakken, door indirect de fans te benadelen. Ik vind persoonlijk de prijzen die Engelse teams als Arsenal, Man U en nog wat teams vragen nog best aan de dure kant, dus dat worden dan hele dure tickets voor de Sevilla fans. Als ze ook maar enigszins aan de belangen van de fans zouden denken, lossen ze dit professioneel op (zoals het hoort).

10 januari 2018 om 17:30

Maar kom op 40 euro meer. Dan voel je je toch wel een beetje belazerd. Ik had hetzelfde gedaan.

10 januari 2018 om 17:37

Klopt, is dan inderdaad een aardig verschil, en Leicester city supporters betaalde vorig seizoen €57,52 en Liverpool supporters in de groepsfase €60,90. Nu betalen de supporters allemaal gemiddeld €100, dus ik moet mijn reactie met argumenten misschien iets nuanceren/afzwakken .

Vind ik prima opgelost van United, dezelfde prijs vragen van Sevilla fans als Sevilla van United fans vraagt en met de extra opbrengsten haar eigen uit fans compenseren. Geef Sevilla al gauw 5procent van de plaatsen en klaar.

10 januari 2018 om 17:35

Manchester United verhoogd de prijzen met 35 pond tot 89 pond (verhoging van €39,47 naar €100,37), Liverpool betaalde eerste 54 pond (€60,90 voor dezelfde tickets in het Rámon Sánchez Pizjuan stadion en Leicester supporters vorig seizoen 51 pond (€57,52). Manchester United supporters zullen dus ook €100 betalen, dus ik neem na deze constatering mijn woorden terug.

Wat hypocriet van Sevilla. Eerst zelf verhogen om vervolgens naar de Uefa te stappen als de andere partij hetzelfde doet? Hoe kinderachtig kun je als club zijn, gezichtsverlies dit.

Ik snap United hier hier goed, Sevilla probeert financieel voordeel te halen uit de supporters van United, dan doe je het zelfde ook maar.

Beter zou zijn als beide clubs de prijzen gewoon verlagen. Er zijn uiteindelijk allemaal verliezers in dit verhaal, namelijk de supporters. Daarnaast is het lachwekkende bedrijfsvoering als beide clubs 100 euro vragen voor uittickets en hun eigen fans gaan compenseren op die uittickets, uiteindelijk maak je geen stuiver meer winst dus.

10 januari 2018 om 18:34

Sevilla is degene hier die winst probeerde te maken, United probeert met het verhogen van haar prijzen een punt te maken. Door dat Sevilla nu ook moet gaan vergoeden en geen winst erdoor kan maken heeft United hierin gekregen wat ze wilden. Het verhogen van de prijzen bij Sevilla is echt een groot verschil.

11 januari 2018 om 00:21

Waar ik op doel met mijn bericht is een stap verder. Sevilla beoogde winst, door de zet van United is dat nu niet meer mogelijk. Beide teams ontvangen hoge prijzen ivm toegang, maar maken tegelijkertijd kosten ivm het vergoeden van de supporters. Netto geen resultaat dus. Vandaar dat ik hoop dat beide clubs elkaar alsnog vinden in het verlagen van de prijzen. Hoeven de supporters in eerste instantie in ieder geval geen hoog bedrag te betalen uit eigen zak.

10 januari 2018 om 19:11

United heeft contact geprobeerd te makeb met Sevilla over het verlagen van de prijzen. Nadat Sevilla ieder bericht negeerde besloot Manchester United Sevilla supporters meer te laten betalen door zo hun eigen supporters te compenseren. Er is maar een club verkeerd bezig en dat is Sevilla. Walgelijk wat hier gebeurd.

Sevilla probeert alles uit die thuismatch te halen natuurlijk. Dat begrijp ik wel want uiteindelijk draait het maar om 1 ding bij een club: geld. 100 euro is wel gortig als je weet dat die fans nog vliegtickets en hotels moeten boeken. Maarja, geef ze eens ongelijk.

Ach het voetbal is allang niet meer van Jan met de pet maar eerder van Ali de sjiek met de tulband.
De prijzen zijn echt absurd de tickets vin de CL zijn enorm de prijzen voor een seizoenkaart in de PL ronduit belachelijk. Vroeger ging je met je vader en twee broers lekker een wedstrijd kijken, tegenwoordig moet je bijna een tweede hypotheek nemen voor een seizoenkaart voor het gezin en als je club dan ook nog overwintert in Europa ben je helemaal de klos. Voetbal is er allang niet meer voor de supporter maar voetbal is er voor rijke investeerders en doorgedraaide oliesjeiks die een leuk speeltje willen hebben.

10 januari 2018 om 21:00

De wereld verbeteren begint bij jezelf.

Als je 'against modern football' bent, stop dan met voetbal kijken. Schaf je seizoenskaart af als je die hebt. Koop nooit meer een shirt. En kijk hoe het hele voetbal imperium in elkaar stort.

Anders kan je wel wat leuke teksten opschrijven, maar blijven het loze woorden.

11 januari 2018 om 07:51

Ik heb al jaren geen seizoenkaart meer. Shirts kopen heb ik nooit gedaan. Voetbal kijken doe ik nog wel, voornamelijk langs de amateurvelden.
Waar ligt bij jou de grens? Als een wedstrijd bezoeken 200 euro per wedstrijd kost?
Het gaat er natuurlijk niet op dat voetbalclubs geld verdienen en de spelers rijkelijk belonen. Het gaat er om dat voetbal voor een groot deel van de supporters onbereikbaar wordt. De prijzen blijven maar stijgen. Clubs jagen hun supporters op kosten en dat zal de komende jaren alleen maar meer worden tot dat het echt niet meer te betalen is.
Vooral in Engeland zit voetbal in de cultuur hele families gingen vroeger naar het stadion van hun favoriete club. Ga nou eens een seizoenkaart kopen voor pa ma en twee kinders? Er zijn heel veel gezinnen die dit zich allang niet meer kunnen permitteren, het voetbal vervreemd van de basis waar het voor bedoeld is, volksvermaak.
Het trieste is dat op het hoogste podium de CL in de eerste ronde de stadions in veel landen niet eens half gevuld zijn, dat zal de clubs worst zijn als ze maar geld krijgen van de Uefa, al komt er helemaal niemand mee kijken.

11 januari 2018 om 09:11

Ben het helemaal met je eens hoor.

Behalve een paar radicale wijzigingen, die hoogstwaarschijnlijk in strijd zijn met de Europese wetgeving omtrent vrij verkeer van mensen, zou ik zo 1, 2, 3 geen oplossing weten om de huidige trend tegen te gaan.

Maar dit begon dus met United die te weinig plaatsen beschikbaar stelde? Vreemd dat clubs daar gewoon mee weg komen. Napoli kan gewoon zeggen dat Feyenoord fans niet naar binnen mogen en dat is dan geen probleem........

11 januari 2018 om 10:20

De wedstrijd in Sevilla is 3 weken eerder dan die op Old Trafford dus ik kan me niet voorstellen dat het daarmee begonnen is. Aannemelijker is in mijn ogen dat Sevilla haar allocatie en prijzen als eerste bekend moest maken, United het daar vervolgens niet mee eens was en gereageerd heeft zoals in het artikel staat. Maar goed, misschien heb ik een beetje een United bril op

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren