Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Serieuze problemen voor Feyenoord: ‘De club wordt de stad uitgejaagd’

Laatste update:

Feyenoord dreigt de stad uitgejaagd te worden, zo stelt Chris Woerts vrijdagavond in Vandaag Inside. Er liggen plannen om woningen te bouwen rond De Kuip, waardoor het verdienmodel verdwijnt voor de regerend landskampioen.

"Feyenoord wordt de stad uitgedreven door de gemeente", steekt Woerts van wal in de talkshow. "Ze gaan huizen bouwen rond De Kuip, alle parkeerterreinen verdwijnen. Dat betekent dat ze het verdienmodel van De Kuip de nek omdraaien."

"De directrice van De Kuip, Lilian de Leeuw, zit in een gezamenlijk overleg met een aantal collega's zoals Dennis te Kloese en Pieter Smorenburg (financieel directeur van Feyenoord, red.)", gaat Woerts verder. "Maar die heeft haar mond dichtgehouden. Zij weet al drie maanden dat dat plan is ingediend."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Op deze manier wordt Feyenoord onaantrekkelijk voor de KNVB, stelt Woerts. "Vooral voor grote wedstrijden en interlands. De finale van de TOTO KNVB Beker wordt daar ook niet meer gespeeld in de toekomst. De gemeente is zó gefrustreerd dat Feyenoord City niet is doorgegaan, dat ze bezig zijn om Feyenoord de stad uit te jagen."

Dan krijgt De Leeuw er nogmaals van langs. "Lilian de Leeuw heeft eigenlijk een mes in de rug gestoken bij haar collega's van de directie", is Woerts hard. "Dat is heel kwalijk. Ze willen Feyenoord helemaal isoleren door het verdienmodel te veranderen."

Johan Derksen haakt in op de woorden van Woerts. "De gemeente moet zich diep schamen, want voor de promotie van de stad Rotterdam is Feyenoord het allerbelangrijkst", meent de Snor.

"Een stad die de uitstraling wil hebben van een havenstad heeft een club als Feyenoord echt nodig. In een stad als Rotterdam hoort een stadion waar internationale finales gespeeld kunnen worden. Champions League-finales."

Huldiging


Mocht Feyenoord zondag de bekerfinale winnen ten koste van NEC, dan komt er geen huldiging. Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft daar een streep door gezet. "Hij maakt er een puinhoop van. Ze zeggen dat het te duur is. Dat is echt lachwekkend", aldus Woerts.

"De gemeente Rotterdam is zó anti-Feyenoord geworden nadat Feyenoord City de nek om is gedraaid. Het is een schande dat de gemeente de club niet omarmt. Het is het boegbeeld en de beste marketing voor de stad."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Zou maar blij zijn als Rotterdam zijnde met Feyenoord, club vol geschiedenis en bekendheid.

20 april 2024 om 00:26

Lekker naar Ridderkerk of Dordrecht. Sparta is toch de club van Rotterdam 😜

20 april 2024 om 01:26

Je kon 2 jaar geleden al wel raden waar dit naartoe ging. De “overwinning” van BVO Feyenoord draait uiteindelijk uit op volledige sloop van de Kuip en herbouw langs de snelweg bij knooppunt Ridderkerk.

20 april 2024 om 08:24

Sparta is een satelliet club van Ajax…dus eigenlijk een Amsterdamse club!!

20 april 2024 om 11:12

Feyenoord moet dit niet pikken en als protest morgen de bekerfinale verliezen.

20 april 2024 om 07:41

Oh god waar houden we mee bezig mee. Ik reageer bijna nooit op die Chris, maar paniekzaaier nummer 1

Strijd tussen gemeente en feyenoord duurt inmiddels lang. Gemeente had een heel plan voor Rotterdam Zuid klaarliggen, waar een nieuw stadion bijzat. Nu feyenoord de stekker heeft gestoken uit het plan voelt iedereen naweeen: hoge rente goldman Sachs, de gemeente die weer terug naar de tekentafel moet en feyenoord in een stadion wat toe is aan renovatie. En het lijkt alsof iniddels iedereen vaststaat....

20 april 2024 om 00:02

Toch zou je zeggen dat met de financiële meevaller van afgelopen en komend seizoen door CL gelden Feyenoord wel meer spek op de botten krijgt om zelf ook qua liquide middelen wat in de melk te brokkelen heeft. Je zou als land willen dat Feyenoord wat rijker is en blijft om ervoor te zorgen dat er iets met dat stadion gedaan wordt.

20 april 2024 om 00:10

Waarom kunnen jullie wel de meer verlaten zonder gedoe en wij niet. Waarom kan Arsenal zonder gedoe Highburry verlaten en wij niet.

20 april 2024 om 02:43

Omdat feyenoord zelf niet wou mee werken aan een nieuw stadion

20 april 2024 om 05:18

@myvision: dat zou je inderdaad verwachten. Maar Feyenoord huurt het stadion, waardoor zij van mening zijn dat de eigenaar opdraait voor renovatie. Huidige eigenaar (Stadion Feyenoord) is eigenlijk failliet. Maar hebben nog steeds veel macht.

20 april 2024 om 10:40

Feyenoord jaagt zichzelf flink in de schulden als ze gaan sparen voor dat stadion. Dat moet je als club niet willen. Het is gewoon opmerkelijk dat de gemeente zich zo opstelt terwijl zij zelf met een megalomaan plan aan kwamen zetten die voor Feyenoord financieel nooit haalbaar was.

20 april 2024 om 05:30

Dit komt van Chris Woerts..

Als Rotterdam afscheid neemt van Feyenoord, degraderen ze ineens weer terug naar een middelmatig stadje zonder aanzien.

Feyenoord is het hart van Rotterdam, dat zal dus nooit uit Rotterdam vertrekken.

Aboutaleb heeft het al vaak genoeg geprobeerd, maar ook de burgemeester is het niet gelukt.

20 april 2024 om 09:01

Haha overdreven, zeg. Feyenoord is wellicht het hart van Rotterdam Zuid, verder niet.

20 april 2024 om 10:59

Denk toch echt dat de haven het hart van de stad is !

De heren spreken zichzelf wel ouderwets tegen. De gemeente zou anti-Feyenoord ziin geworden doordat Feyenoord City niet doorging maar moet wel de Champions League finale kunnen organiseren volgens Derksen. Het hele punt waarom Rotterdam geen CL finale meer kan organiseren is het huidige stadion. Naast dat het te weinig toeschouwers kan herbergen volgens de maatstaven van de Uefa(minimaal 63000, maar kan ook alweer meer zijn geworden) moet het ook minstens gerenoveerd worden en eigenlijk nieuwbouw. Maar daar zit volgens mij niet echt schot in de zaak.

20 april 2024 om 00:08

Als Te Kloese het stadion gedoe fixt. Verdiend hij een standbeeld eigen straat eigen wijk! Dat nieuwe stadion wat niet doorginng door voornamelijk bedreigingen is een schande. Hooligans maken de dienst uit koevermans die gewoon weg moest.

20 april 2024 om 05:20

Mee eens Khalid. Een nieuw stadion was de oplossing. Jammer dat feyenoord zelf de stekker uit deze ideeën heeft getrokken. Denk niet goed beseft dat het alternatief veel slechter is.

20 april 2024 om 00:27

Hoe spreken ze zich tegen dan? Wanneer Feyenoord City doorgegaan was dan hadden ze toch aan die criteria voldaan? Ik weet niet waarom Feyenoord City niet doorgegaan is, wie daarvoor verantwoordelijk is; Feyenoord of de stad Rotterdam of wie/wat dan ook. Maar zichzelf tegenspreken zie en hoor ik hier niet in terug. Maar misschien mis ik iets en dan lees ik het graag terug.

20 april 2024 om 08:27

Derksen heeft het over een nieuw stadion. Niet de Kuip. Dat is echt een verouderd stadion. Het doet pijn maar we moeten echt een nieuw stadion. Anders kan je niet doorgroeien!!

Als vroeger inwoner van Rotterdam is dit een gekleurd beeld. De gemeente denkt aan hun eigen belang zoals feyenoord door de stekker uit Feyenoord city te trekken ook deed. We hebben gewoon meer woningen nodig zodat meer rotterdammers in rotterdam kunnen blijve!

20 april 2024 om 10:44

De stekker uit Feyenoord City halen was geen luxe-probleem, hè. Het doorzetten van dat plan had Feyenoord flink in de problemen kunnen brengen, zeker destijds waarin materiaal veel duurder werd.

De gemeente had namelijk al een financieel pakket klaarliggen en men had de inbreng van investeerders al gemaximaliseerd. Het overgebleven bedrag had Feyenoord dus bij mogen lappen. Dan zit je straks met een lening van tientallen miljoenen. Dat plan was vanaf het begin gedoemd te mislukken.

Als economen en hoogleraren al zeggen dat het nooit haalbaar was geweest, moet je dat ook geloven. Het is onbegrijpelijk dat de gemeente Feyenoord in die positie bracht en dat het toenmalige bestuur erin meeging. Gelukkig zitten er nu 'nuchtere koppen'.

Dit zou op zich schrikbarend nieuws zijn. Als het niet van Chris Woerts zou komen…

20 april 2024 om 00:24

Man heeft niet altijd ongelijk, ongeveer 50/50 kun je dit voor waarheid nemen. Dat is meer dan de gemiddelde VZer die puur op emotie reageert.

20 april 2024 om 05:50

Tja als je altijd maar wat roept heb je ook weleens gelijk. Ik schrok zelf ook van de titel tot ik regel 2 las dat van Chris Woerts komt. Dat ze die man nog een podium geven daar. Maar goed dat past wel bij programma want is ook een stuk sensatie die man. Zoals Fctwent3 zegt wat een droeftoeter is dat zeg. Vind zichzelf met z'n auto's en dure vakanties en etentjes heel wat.

20 april 2024 om 00:32

Blijf dat ook echt een droeftoeter vinden, doet altijd heel interessant.. en vind zichzelf altijd heel grappig

Maar goed, dat hele kuip gebeuren blijft toch wel jammer... Feyenoord moet gewoon mee gaan in de tijd want zo kan je niet mee komen met een Psv of Ajax, zelfs Twente behaald meer inkomsten met bussiness seats enz dan een Feyenoord

20 april 2024 om 02:18

Jouw club is dan qua supporters ook niet gek ver verwijderd van Feyenoord. Aantal jaar terug hebben jullie het stadion nog vernieuwd, al hoop ik op termijn Dat jullie 2e ring ook volgebouwd zal worden

20 april 2024 om 07:18

Daar wordt op dit moment ook serieus naar gekeken. Of we nou KKD speelden of Europees, het stadion zit vol. Met een enorme wachtlijst voor seizoenskaarten (en catering in eigen beheer) is daar nog veel meer uit te halen. Maar dit keer wel op een gezonde manier.

20 april 2024 om 10:47

Feyenoord moet misschien mee in de tijd, maar niet met Feyenoord City. Dat was nooit haalbaar en vooral een groot luchtkasteel waarmee de club gek werd gemaakt destijds. Feyenoord heeft veel meer aan een nieuw stadion met een realistisch financieel pakket of een renovatie van de Kuip.

Wat een onzin bericht. Het gaat hier juist om de redding van het stadion.
Sinds Corona en het mislukte nieuwe stadion, zit de stadion stichting in financieel zwaar weer.
Door nu rondom de Kuip huizen te gaan bouwen, kunnen er geen concerten meer plaats vinden. Die er al zelden meer waren.
Maar de gemeente gaat de stichting wel hiervoor eenmalig compenseren met miljoenen euro's.
Zo wordt de Kuip gered.

20 april 2024 om 05:53

Bericht komt ook van Chris Woerts he..die er vaker naast dan goed zit😬

20 april 2024 om 06:46

Dus de Kuip word gered door pak hem beet 3-9 miljoen euro??? Hahaha

20 april 2024 om 10:30

Als je uitgelachen bent, de openstaande schuld bij Goldman Sachs bedraagt 15 miljoen euro.
Dat kost jaarlijks behoorlijk veel geld aan rente. Hierdoor kan men nauwelijk investeren in het veroudere stadion.

20 april 2024 om 10:48

Maar wie gaat dat betalen dan? (oprechte vraag).

20 april 2024 om 10:58

Als dit verhaal klopt dan verliezen ze op de langere termijn veel meer geld dan 1 malig die paar miljoen die ze nu krijgen.

Het is ook een lastig verhaal - bouwen in het centrum van Rotterdam is ontzettend duur, en Feyenoord kan absoluut geen stadion van 400 miljoen betalen (ook als huurder niet), dit is 4x zo duur als de Arena was. Bayern en Arsenal hebben dat soort stadions, niet Feyenoord.

Voor de gemeente is het veel zinniger om woningen te bouwen, er is een schreeuwend tekort aan appartementen in het centrum, en al helemaal aan het water.

Dus zou je logischerwijs moeten denken aan wat Ajax ook gedaan heeft met de Arena, en bv ook ADO: ga een eindje buiten de binnenstad zitten, goedkopere grond, goedkoper bouwen geen concurrentie van woningbouw. Maar waar? Ridderkerk? Rhoon? Zestienhoven sluiten en daar bouwen?

20 april 2024 om 01:25

Zuid is niet het centrum hè. De club van Zuid moet op Zuid blijven. Maar de keuze tussen een nieuw stadion en het renoveren van de huidige Kuip heeft men jaren op kunnen broeden, met als uitkomst dat een nieuwe Kuip niet haalbaar is. Ga dan verdorie de huidige Kuip renoveren en niet torpederen!! Laat de gemeente huizen bouwen rond de Schaardijk, metro doortrekken direct naar de Kuip zodat er minder parkeerplekken nodig zijn. Op deze manier kan Feyenoord ook niet verantwoord investeren in een renovatie. De gemeente en Aboutaleb zijn niet goed bezig zo.

20 april 2024 om 01:34

Gewoon naast de Ahoy, dan kunnen ze de parkeerplekken ook delen. Het Zuiderpark gebied moet dan wel omgetoverd worden.

20 april 2024 om 08:55

Alles binnen de ring is centrum - dezelfde situatie had je ook in Amsterdam.

20 april 2024 om 10:51

Mee eens, maar dan zit je met een volgend probleem... Feyenoord laat natuurlijk geen stadion bouwen met de huidige capaciteit, omdat ze De Kuip al relatief makkelijk vullen. Zelfs een stadion van 200 miljoen euro is enorm prijzig en ga er maar niet vanuit dat gemeente Rotterdam heel erg happig is. Die zullen vast wel iets meebetalen, maar het grote deel komt dan op het conto van Feyenoord en eventuele investeerders. Dan zit Feyenoord straks met een giga-lening (in relatieve zin).

21 april 2024 om 09:54

200m gaat zo’n stadion zeker kosten, als je bedenkt dat de Arena in 1993-1996 (dertig jaar terug!) al 127m kostte, waarvan Ajax 20m investeerde (in ruil voor 13 procent), en circa 10m huur betaalt.

Ik weet de details natuurlijk niet, maar je kan achterop een servet wel ongeveer uitrekenen wat een 200m stadion moet opleveren met de huidige rentestand, dat zal ook zeker de 10 miljoen aantikken, en dat is natuurlijk een behoorlijk verschil met de 4-4.5m van nu.

Er zou toch een huldiging komen bij de Binnerotte ofzo ipv Coolsingel? Of komt er helemaal geen huldiging meer? Of lult die Woerts maar wat dat er helemaal geen huldiging komt. Rotterdam is al bezig met de voorbereiding voor een evt bekerhuldiging bij de Binnerotte

20 april 2024 om 05:33

Komt inderdaad op de binnenrotte.
Dit bericht komt van Chris Woerts he. Dat is meestal 80% onzin en sensatiezoeken. 15% hoopvolle waarheid, 5% daadwerkelijke waarheid haha.

Waarom zou je überhaupt een huldiging willen indien je de beker wint? Ja als je een kleine ploeg bent, dan is dit logisch. Echter de beker is een troostprijs, indien je de titel niet wint.

20 april 2024 om 02:21

Leuk feestje organiseren voor de supporters is niets mis mee. Voor je het weet moet Feyenoord weer 18 jaar wachten op een kampioenschap

20 april 2024 om 17:56

Totdat het bij je eigen club gebeurt. Dan wordt het ineens anders...

Parkeergarage’s onder de woningen maken

20 april 2024 om 06:43

Beleid van Rotterdam is al jaren dat er voor alle nieuwbouw maar 70% parkeerplek komt. Dus als er 100 woningen worden gebouwd dan max maar 70 parkeerplekken.

Feyenoord is het plan voor het nieuwe stadion gestart met de directie van de Kuip en de gemeente. Die beiden hebben stappen gezet en forse kosten gemaakt om dat mogelijk te maken. Vervolgens heeft Feyenoord eenzijdig de stekker eruit getrokken. Dan ben je een onbetrouwbare partner gebleken. Je moet niet verbaasd zijn dat die partijen dan even wat minder met je op hebben. En daar moet je al helemaal niet zielig over lopen doen. Welkom in de grote mensen wereld.

Sorry, maar wie is Chris Woerts? Hij draaft op in een middelmatig voetbalprogramma, maar wat is zijn functie? Is hij journalist, zoja bij welke krant, analist of columnist en is hij goed ingevoerd bij feyenoord of is hij roeptoeter?
Of net zoals iedereen gewoon een persoon met een mening en mag hij dat toevallig op tv zeggen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren