Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Selectie van Clarence Seedorf is niet blij en weigert vliegtuig in te stappen’

Laatste update:

De selectie van Kameroen heeft donderdagavond geweigerd om op het vliegtuig te stappen richting Egypte, waar de Afrika Cup op het punt van beginnen staat. Het AFP meldt dat de pupillen van bondscoach Clarence Seedorf en assistent Patrick Kluivert onenigheid hebben met de voetbalbond van Kameroen inzake wedstrijdpremies.

Volgens de pers in Kameroen eisen de spelers een premie van ongeveer 60.000 euro, terwijl de bond maar de helft van deze som wil bieden. Een snelle oplossing is wenselijk, daar Kameroen komende dinsdagavond al de eerste groepswedstrijd tegen Guinee-Bissau afwerkt. De andere groepsgenoten van Kameroen zijn Ghana en Benin.

De Ontembare Leeuwen wisten twee jaar geleden de Afrika Cup te winnen door Egypte, dit jaar het gastland van het toernooi, in de finale te verslaan. Clarence Seedorf heeft met André Onana een bekend gezicht uit de Eredivisie in zijn selectie. De doelman van Ajax geldt als de eerste keus onder de lat bij de nationale ploeg van Kameroen.

Naar verluidt wacht de selectie nog op premies. De bond heeft het geld nog niet overgemaakt vanwege financiële problemen. De bond heeft veel moeite om financieel rond te komen. Tickets voor het trainingskamp naar Madrid werden voorgeschoten door de spelers, terwijl tickets naar het trainingskamp in Doha werden betaald door Qatar.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Echt waar, vinden ze dit nu veel belangerijker dan hun eigen land te vertegenwoordigen. Hopen dat dit niet waar is btw. Maar mocht dit waar zijn, zetten zij hun land wel negatief op de kaart.

21 juni 2019 om 11:42

Dit is een zichzelf repeterend verschijnsel bij Afrikaanse landen. Iedere Afrika Cup is er altijd wel een land waarvan de internationals moeilijk doen omdat de geldzaken volgens hen niet eerlijk geregeld worden. Overigens moet je niet vergeten dat ''onze'' internationals ook een aardige duit krijgen om voor ''hun'' land uit te komen. Eens kijken wat er gebeurd als de oranje-internationals geen vergoeding meer krijgen...

21 juni 2019 om 11:49

Lekkere vergelijking zeg. Volgens mij krijgen de spelers van Kameroen gewoon nog een vergoeding hoor? Om dan af te vragen wat de oranje-internationals doen als zij geen vergoeding meer krijgen, kan ik niet echt volgen?

21 juni 2019 om 12:05

Ze krijgen nog steeds een vergoeding hoor en geloof mij maar als Nederland een EK speelt en de spelers krijgen een vergoeding van 30.000 net als Kameroen dan staan ze er allemaal, misschien zelfs wel voor minder. Het moet een eer zijn om voor je land te spelen al krijg je er niks voor. Geldwolven zijn het tegenwoordig..

21 juni 2019 om 12:24

'ze krijgen nog steeds een vergoeding hoor en geloof mij maar als Nederland een EK speelt en de spelers krijgen een vergoeding van 30.000 net als Kameroen dan staan ze er allemaal, misschien zelfs wel voor minder.'

Weet jij wat de vergoeding bedraagt voor het Nederlands mannen elftal?
Stel dat zij zich voor een EK of WK plaatsen, dan kijk je naar een bedrag wat zeker drie keer hoger uitvalt, dan die 30.000 die jij net opnoemde.

Zij kunnen er dan wel 'gewoon' gaan staan, maar reken er maar op dat er achter de schermen gepiept gaat worden als de wedstrijdpremie 'maar' 30.000 euro bedraagt of minder dan vooraf is afgesproken.

De Oranje leeuwinnen hebben ook herhaaldelijk om meer vergoeding gevraagd voor hun vrouwenploeg. Ze waren weliswaar 'gewoon' actief op toernooien, maar hebben ondertussen wel om hogere vergoedingen gevraagd.

Voor je land uitkomen zou inderdaad een eer moeten zijn, maar als er afspraken niet worden nagekomen, dan mag je je hakken in het zand zetten.

21 juni 2019 om 12:38

De oranje spelers kregen een vergoeding van 90.000 voor het laatste ek. Exclusief premies voor resultaten, tot aan 3 ton voor het winnen. Denk als de bond dat ineens halveert , er ook niet bepaald gejuicht wordt . En daarnaast wordt hun clubsalaris gewoon doorbetaald

21 juni 2019 om 12:41

Je mag best die discussie hebben maar om dan te weigeren om een toernooi te spelen, gaat me wat te ver. Nederland krijgt een hogere vergoeding omdat ze nu eenmaal commercieel meer waard zijn en over het algemeen kwalitatief sterker zijn. Daarnaast is het EK voetbal gewoon een groter toernooi dan de Afrika cup qua commerciële waarde. Het gaat hier ook niet perse om het bedrag maar om het feit dat ik dit bijvoorbeeld bij Nederland niet zie gebeuren..

21 juni 2019 om 13:46

Dat dit in Nederland niet zo snel gebeurt ligt niet zo zeer aan de coulance van de spelers maar meer omdat de KNVB beter geregeld is. Die zal nooit even 3 dagen voor het toernooi zeggen : jongens we halveren jullie vergoedingen want de bobo’s willen meer geld . Daarnaast zijn de spelers al multimiljonair terwijl er bij Kameroen nog wel een paar zullen zitten die geld uitermate goed kunnen gebruiken. Het is niet het chiqueste middel , maar het enige wat ze hebben om dingen toch nogen beetje geregeld te krijgen

21 juni 2019 om 14:10

Ze krijgen hun premie wel alleen minder dan die 60.000, snap ook wel dat ze er boos over zijn maar om dan te weigeren om te spelen. Je doet het voor een heel land niet voor de voetbalbond. Het gaat nou ook niet over mega-bedragen. 30.000 is voor de meeste mensen super veel maar voor deze voetballers zal het wel meevallen. Snap dat ze het alsnog willen krijgen en ze hebben er ook recht op maar vind niet dat je een heel land kan benadelen voor zon bedrag..

22 juni 2019 om 12:25

Omdat de afspraken worden nagekomen.

21 juni 2019 om 11:42

Hoezo? niet iedereen daar speelt in Europa, voor sommige spelers is 60000 gelijk aan 5 miljoen van hier.

21 juni 2019 om 11:46

Ik begrijp jouw punt, maar nu willen ze 5 miljoen ipv 2,5 miljoen volgens jouw argument. Ik begrijp dat het voor sommige veel geld is, maar nu lijken ze alsnog geldwolven.

21 juni 2019 om 12:03

'hoezo? niet iedereen daar speelt in Europa, voor sommige spelers is 60000 gelijk aan 5 miljoen van hier.'

Voor welke spelers dan precies? Voor zover ik weet speelt 1 speler in China en 1 in Israel. De rest speelt in Europa.

21 juni 2019 om 12:03

Wat een onzin. Het uitgekeerde prijzengeld is fors gestegen tot zo’n 4 miljoen voor de winnaar en een startpremie van 6 ton volgens mij. Ik snap best dat je als voetballer een eerlijk deel wint zodat alles niet naar de bobo’s gaat.

21 juni 2019 om 12:19

6 ton gedeeld 20 spelers is 30000. Heb ik de staf niet meegerekend. Dan blijft er, als jouw getallen kloppen, niet veel bij de bobo's hangen.

21 juni 2019 om 12:40

Als titelverdediger kun je er wel van uit gaan dat ze verder komen natuurlijk. Stel ze zouden de halve finale halen, dan krijgen ze nog ongeveer 1,5 tot 2 miljoen euro. Bovendien kunnen er meerdere inkomstenbronnen zijn (shirt verkoop, sponsoren e.d.). Het punt is dat voor de beste 4 landen het prijzengeld sinds 2017 100%-170% is gestegen volgens cijfers van het Caf. Ik kan me dus best voorstellen dat de spelers hun deel willen.

21 juni 2019 om 12:44

Dit zijn wel grotendeels broodvoetballers. Werkt niet hetzelfde als jongens van het NL elftal bijvoorbeeld.

21 juni 2019 om 13:48

Exact . Die komen ineens een paar dagen van te voren : jongens jullie krijgen maar de helft. Plus dat ze al regelmatig hebben meegemaakt dat premies niet of toch minder worden uitbetaald . Schuld ligt niet bij de spelers maar bij de bond . Niet spelen is niet het chiqueste maar wel enige wapen dat de spelers hebben voor een faire vergoeding

21 juni 2019 om 15:06

En als dit hier in Europa zou gebeuren, dan noemen we dit ‘opkomen voor je rechten’ of ‘afspraak is afspraak’?
Heerlijk verfrissend niveautje weer.

21 juni 2019 om 14:11

Nou.. tot nu toe hebben de spelers het zelf gefinancieerd, dus enige tegemoetkoming / betaling vanuit de bond lijkt mij wel op zijn plek.

Snap dat je dan denkt; de groeten, ga niet het toernooi zelf bekostigen.

Het moet een eer zijn om je land te dienen, dat moet je niet voor de centen doen.

21 juni 2019 om 11:37

Makkelijk praten als je niet uit afrika komt. Lekker kort door de bocht. Die 60k kunnen zij en familie letterlijk jaren van voedsel worden voorzien.

21 juni 2019 om 11:40

Want 30k is te weinig, terwijl zij ondertussen nog geld verdienen bij de club waar ze spelen?

21 juni 2019 om 11:41

Wie zegt dat ik niet uit Afrika kom?

21 juni 2019 om 11:43

Lol, niet heel Afrika is een en al armoe en met 60.000 euro kun je in een land als Nederland een familie ook letterlijk jaren van voedsel voorzien.

21 juni 2019 om 11:43

welke club? Afrikaanse Clubs betalen nauwelijks wat

21 juni 2019 om 11:44

Als je uit Afrika komt, dan zou ik verwachten dat je naar je land refereert en niet naar het continent.

21 juni 2019 om 11:56

Sharafdin,

Het merendeel van de Kameroenese selectie speelt in Europa. Geen enkele speler speelt, voor zover ik weet, in een Afrikaanse competitie.

21 juni 2019 om 12:05

Dat was de stelling toch niet

21 juni 2019 om 12:41

Oranje spelers verdienen 90k voor een EK. Ex premies oplopend tot 3 ton voor het winnen ...als de KNVB een week voor het toernooi zegt : jongens toch maar de helft ,dan barst ook de bom.

21 juni 2019 om 11:51

Er komt toch ook geld binnen bij de Kameroense bond voor deelname aan de Afrika Cup? dan hoort er gewoon een redelijk gedeelte van naar de spelers te gaan. Anders zijn het ook alleen maar weer bobo's die zich ervan volvreten. Alsof het anders bij de bevolking terecht zou komen.

21 juni 2019 om 12:09

Hou toch eens op moraal ridders.
Het geld gaat anders toch in de zakken van enkele bestuurders , je mag best opkomen voor jezelf.
En ook in ned hebben we dit soort dingen gehad dus hou aub op dat dit alleen bij dit soort landen gebeurt.

Daar gaan we weer.... Was er al op aan het wachten.
Kameroen kunnen we in ieder geval al wegstrepen als winnaar van de Africa Cup.
Wat een mentaliteit!

21 juni 2019 om 13:10

Ze zijn wel titelverdediger hè..

22 juni 2019 om 01:54

Ja dat zegt mij niet zoveel. De Afrika Cup van 2017 was de slechtste ooit.

23 juni 2019 om 11:23

Ah, daar was ik mij niet van bewust want ik volg dit toernooi niet actief..

Een wedstrijd premie van 60k. Mijn god. 60k voor 90 min wat doen. Ik doe toch echt iets verkeerds in mijn leven. 🤣

21 juni 2019 om 12:10

Heb je in ieder geval niet meer dat gezeik dat spelers niet willen invallen voor 3 minuten. Pak je ook gewoon nog een lekkere zak centen, haha.
Mits ze naar rato worden betaald, ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe dat werkt.

Ze protesteren omdat de bond al het TV geld in hun eigen zak willen stoppen.

Dat komt omdat er sommige spelers gewoon in de eigen competitie spelen waardoor ze al weinig geld hebben, de buitenlandse spelers als onana hebben denk ik geen probleem met een verlaging van de premies

21 juni 2019 om 12:49

Net de Afrika cup-selectie van Kameroen gekeken op Wikipedia en er speelt geen een speler in Kameroen/Afrika. Ze spelen allemaal in Europa op een na. Die speelt in China, dus over salaris bij hun club valt er al helemaal niet te gekeken. Misschien wel bij die ene die in Griekenland speelt omdat je wel eens verhalen hoort dat ze daar problemen hebben met uitbetalen.

21 juni 2019 om 13:48

O dat wist ik niet ja dan is het gewoon gierigheid

21 juni 2019 om 13:51

Dan nog. Ook in NL zouden spelers gaan zeiken als hun premies niet / gehalveerd / altijd veel te laat worden uitbetaald

21 juni 2019 om 12:57

Welke spelers dan? 1 speelt in China en 1 is actief in Israël. Dus op wie doel je nu precies?

Zo jammer. Dit gebeurt niet in Europa’ Ik weet nog dat Arjen Robben en Sneijder gratis speelden bij NL’se elftal.

21 juni 2019 om 13:54

Dat hebben ze nooit gedaan hoor. 90K voor een ek deelname en 4K per wedstrijd . Ex premies bij resultaten oplopend tot 3 ton. Aan hun wk deelnames hielden de heren zo een 3 ton over . Ex een poule voor reclame inkomsten uit commerciële activiteiten . Niks mis mee hoor dat zij meedelen in de inkomsten , maar ga niet zeggen dat ze het gratis doen .

21 juni 2019 om 14:09

Is toch prachtig man! Ik vind het ergens ook wel weer de charme van de Africa Cup, altijd gesteggel over geld vooraf maar uiteindelijk staan ze er gewoon allemaal straks.

21 juni 2019 om 14:40

Hoe naïef kan je zijn.
Ook ned heeft ooit gedreigd met het niet willen spelen.

21 juni 2019 om 15:07

Wanneer speelden Robben en Sneijder gratis bij het Nederlandse elftal? In welk jaar was dit?

21 juni 2019 om 15:51

"Dit gebeurt niet in Europa". Als je dit serieus denkt moet je ff onder die steen vandaan kruipen waar je al die tijd onder hebt gelegen. Enkele voorbeelden: Blatter (ex-voorzitter van FIFA) aangehouden wegens corruptie, betalen en ontvangen van smeergeld, fraude en omkoping; fraude- en matchfixingschandaal in België; Oranje Leeuwinnen die ook een hogere premie wilden; Platini (ex-voorzitter van Franse voetbalbond) laatst nog opgepakt door fraude etc. etc. etc.

"Dit gebeurt niet in Europa" en dat ook nog is aanvullen met de grootste leugen in deze topic. Niemand speelt gratis voor z'n elftal.... Dan mot je ook niet verwachten dat de spelers van Kameroen (of Zimbabwe) dat wél doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren