Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Selectie Jong Oranje telt vijf nieuwelingen voor duel met Denemarken

Laatste update:

De selectie van Jong Oranje telt vijf nieuwelingen voor de oefeninterland tegen Denemarken op 17 november. Jordy Clasie en Kaj Ramsteijn (Excelsior), Ricky van Haaren (Feyenoord), Florian Jozefzoon (Ajax) en Luciano Narsingh (SC Heerenveen) hebben voor het eerst een invitatie van bondscoach Cor Pot ontvangen.

/

Ook Kelvin Leerdam (Feyenoord) kan tegen Denemarken zijn debuut maken. Hij maakte wel al eerder deel uit van de selectie van Jong Oranje, medio 2009 voor het oefenduel met Engeland, maar kwam destijds niet in actie. Het duel met de Denen wordt gespeeld in Herning, een van de vier speelsteden van het EK Onder 21.

Jong Oranje liep vorige maand een ticket voor de Europese eindronde mis nadat Oekraïne in de beslissende play-offs net te sterk bleek. Daarom staan er dit seizoen nog louter oefeninterlands op de rol, net als volgend jaar tegen nog onbekende tegenstanders. In het voorjaar spreken de voetbalbond en de coach van Jong Oranje over een eventuele verdere contractuele samenwerking.

Op de stand-by lijst staan zes spelers: Lerin Duarte (Sparta Rotterdam), Daryl Janmaat (SC Heerenveen), Leonard Nienhuis (FC Groningen), Gianluca Nijholt (FC Utrecht), Davy Pröpper (Vitesse), Rick ten Voorde (NEC).

De selectie:

Patrick van Aanholt (Chelsea), Daley Blind (Ajax), Jeffrey Bruma (Chelsea), Jerson Cabral (Feyenoord), Jordy Clasie (Excelsior), Bas Dost (SC Heerenveen), Ricky van Haaren (Feyenoord), Luuk de Jong (FC Twente), Florian Jozefzoon (Ajax), Maikel Kieftenbeld (FC Groningen), Tim Krul (Newcastle United), Kelvin Leerdam (Feyenoord), Luciano Narsingh (SC Heerenveen), Bram Nuytinck (NEC), Sergio Padt (Go Ahead Eagles), Kaj Ramsteijn (Excelsior), Kevin Strootman (Sparta Rotterdam) en Georginio Wijnaldum (Feyenoord).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is ook tijd dat er iets gaat gebeuren hier bij Jong Oranje., Die blamage tegen Oekraïne was niet echt toeval. Tijd voor andere spelers om te bewijzen!

12 november 2010 om 12:47

De eerste wedstrijd was een enorme off-day en de tweede wedstrijd waren ze heer en meester in Oekraïne, pech, tegenwerkend arbitrage en anti-voetbal van Oekraïne deed ze de das om. Als je had gekeken had je dus beter geweten of een objectievere blik moeten hebben!

12 november 2010 om 13:44

Gelukkig heb ik gekeken. En het gaat erom dat je als Jong Oranje niet eens in de positie mag komen om play offs te spelen. Verplicht om gewoon door te gaan. Een off day mag dan ook niet

12 november 2010 om 13:50

Hahahaha, ik kom niet meer bij. Iedereen speelt play-offs, dus hoezo mag je niet in de situatie komen? Voortaan Uefa maar even omkopen? Zucht...

ON: Weet niet of de selectie hier sterker van word, maar ze de kans geven zeker nu kan geen kwaad.

12 november 2010 om 14:06

Gelukkig heb je zo veel kennis over de manier hoe je een EK bereikt als Jong Oranje, zoals Smallluc hieronder al aangeeft moet iedereen play-offs spelen. Dit was ook de discussie, dat Nederland als 1e in de poule play-offs moest spelen en vervolgens het EK niet haalt terwijl ze gewoon een kanshebber waren voor de titel. En de hele poule-fase hebben ze buitengewoon goed gevoetbalt en 1 off-day tegen Oekraïne gehad. Een off-day hebben mag niet nee, maar het is nou eenmaal zo dat je niet alles kan winnen toch?

Ik gun Davy Propper toch ook wel een plaatsje in de selectie.
Bewijst elk week wel dat het een groot talent is, als een een van de betere vitesse spelers.

serieus, deze selectie is echt een grap, niet omdat ik voor vitesse ben, maar davy propper is elke week een van de betere bij vitesse, wordt hij niet opgeroepen, en dan zie je dat jongens als jozefzoon( heeft mischien 3 invalbeurten gehad) daley blind, goede speler, maar verdiend het niet qua speelminuten, ricky van haaren, nee voor mij is dit een beetje vriendjespolitiek, ik snap best dat een wijnaldum, en een strootman bv beter is, maar een van haaren, jozefzoon om er maar 2 op te noemen , hebben nog helemaal niks laten zien, propper in mijn ogen iets meer

12 november 2010 om 13:31

Jozefzoon is natuurlijk een rechtsbuiten, maar dat v Haaren erbij zit in plaats van Pröpper is inderdaad een grap. Hoezo opportunistisch? Die jongen heeft één keer redelijk gespeeld, Pröpper speelt het hele seizoen al goed en constant.

12 november 2010 om 13:50

ja klopt jozefzoon is een rechtbuiten, maar ik wou het principe even aanhalen, net 3 wedstrijden ingevallen en wordt opgeroepen, die keiftenbelt, doet het helemaal niet goed bij groningen wordt wel weer opgeroepen, vind het een beetje een rare selectie. van haaren is een groot talent, maar propper is op dit moment beter.

lees net dat Siem de Jong en Ricky van Wolfswinkel rust krijgen ivm hun drukke (europese) programma.. waarom dan wel Luuk de Jong oproepen? Die kan de rust net zo goed gebruiken lijkt me! Rare beslissing van Pot..

12 november 2010 om 16:30

De Jong zit de laatste tijd regelmatig op de bank en speelt minder. Denk, maar weet niet zeker, dat het om deze reden is. De Jong en Van Wolfswinkel spelen namelijk wel bijna wekelijks.

12 november 2010 om 17:17

Luuk de Jong zit regelmatig op de bank? Nee joh, hij speelt vrijwel altijd.. toevallig afgelopen bekerwedstrijd tegen Zwolle niet omdat hij ziek was..
Maar dat kan de reden dus sowieso niet zijn..

12 november 2010 om 17:19

Hij werd er dacht ik ook in de competitie laatst een paar keer naast gelaten. Toen speelden Chadli, Janko en Ruiz voorin en Janssen, Brama en Landzaat op het middenveld.

12 november 2010 om 17:22

Ik kan je wel vertellen hoe het zit, als je dat zelf al niet weet.

Cor Pot is een clown, met een grote mate van vriendjespolitiek.

12 november 2010 om 17:31

Wat heeft dit nu met het wel of niet oproepen van Luuk de Jong en zijn drukke schema te maken?

Dat Propper niet bij selectie dat kan niet, dan is Pot niet meer geloofwaardig, maar van Haaren die heeft 1 a 2 wedstrijden bij Feyenoord gespeeld en die zit erbij en Propper niet. Het selecteren van Clasie snap ik ook met alle respect, maar Propper is een sowieso een klasse beter. Propper speelt al heel het seizoen in de basis bij Vitesse en hij doet het niet onaardig.
Zitten een paar spelers tussen die geen basisplaats bij het 1ste elftal hebben en worden toch opgeroepen. Wat een wanbeleid deze selectie.

Jozefzoon! Ik zeg jullie, het grootste jong talent van Nederland. Ja, van Nederland. Nu nog een andere trainer en ik heb weer het volle 100% vertrouwen in Jong Oranje.

Ik snap niet waarom L. Duarte van Sparta niet wordt geselecteerd, speelt bijna altijd goed & heeft een goede overzicht op het spel, makkelijk aan speelbaar ...
Maar dit soort trainers kijken alleen maar naar talenten die op hoogste niveau uitkomen die in de 1ste op de bank zitten ...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren