Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Seedorf botst frontaal met Genee: ‘Heb helemaal geen zin om hierover te praten’

Laatste update:

Clarence Seedorf is maandagavond frontaal gebotst met Wilfred Genee. De oud-Oranje-international was te gast in Veronica Offside, maar wilde het niet hebben over de problemen uit zijn actieve voetbalcarrière. "Ik heb helemaal geen zin om hierover te praten", beet Seedorf Genee onder meer toe.

Aanleiding voor Genee om vragen te stellen over de Oranje-carrière van Seedorf was de column van Hugo Borst over Xavi Simons. "Steeds vaker moet ik bij Xavi Simons aan Clarence Seedorf in Oranje denken", schreef Borst in het Algemeen Dagblad. "Een fan-tas-ti-sche clubspeler, maar in het Nederlands elftal was het vaak een geforceerde bedoening. Ik weet zeker dat Seedorf wijze raad heeft voor Xavi. Wat zou hij Xavi zeggen? Heel benieuwd."

Seedorf begint zijn antwoord daarop met een sneer naar Borst. "Ik heb goede raad voor Hugo zelf: hij moet iets minder een opinie hebben over dingen waar hij niet alles van weet."

Daarna laat Seedorf zijn licht schijnen op de situatie van Simons. "Als wij hetzelfde gaan doen als met mij is gebeurd, dan verbranden we straks weer talent. Ik ben het eens met de kritiek hoor. Kritiek is goed, zeker als het zuivere kritiek is. Daar word je beter van. Maar alsjeblieft, geef Xavi de tijd om ervan te leren. Het is een jonge speler. Koeman zei het goed: hij moet gaan inschatten wanneer wel en wanneer niet?" Koeman doelde daarbij op wanneer Simons voor een actie moet gaan of wanneer hij het juist simpel moet houden.

Seedorf kwam als speler tot 87 interlands, maar dat hadden er veel meer kunnen zijn. Vanaf 2004 werd de oud-middenvelder nauwelijks meer opgeroepen, ondanks dat hij tot 2012 een belangrijke speler was bij AC Milan.

Genee vraagt of Seedorf met de kennis van nu dingen anders had gedaan. "Nee. Uiteindelijk heb ik een carrière gebouwd gebaseerd op mijn spel. Het is ook aan de coaches van Oranje om alle spelers zoveel mogelijk op de juiste positie inzetten. Soms heb je twee topvoetballers die niet op dezelfde positie kunnen spelen, dan moet je een beetje schuiven."

Genee vraagt daarover door: "Als je terugkijkt naar jezelf, zou je het dan nooit iets anders hebben aangepakt? Bijvoorbeeld in je communicatie naar Marco van Basten of andere trainers." Van Basten was tussen 2004 en 2008 bondscoach en had een moeizame relatie met Seedorf, die niet meeging naar het WK 2006 en het EK 2008.

Seedorf reageert geïrriteerd. "Ik zit ineens in een hele andere show. Wat bedoel je precies? Hoe was mijn communicatie met Van Basten dan?" Genee: "Die communicatie was toch niet optimaal? Op een gegeven moment ben je ook gestopt bij Oranje."

Seedorf: "Ik heb eigenlijk helemaal niks meer aan dit soort gesprekken... Dat ga ik niet via de tv doen. Als ik met Xavi wil praten, dan praat ik wel direct met hem."

Seedorf vindt het allemaal 'oude koek'. "Als het zo belangrijk was, hadden jullie er toen over moeten praten. Moet ik gaan reageren op dingen die men schrijft? Ik heb zóveel te zeggen over dit soort dingen, maar volgens mij is het nu laat. Destijds zijn deze vragen niet aan mij gesteld."

Als Genee blijft doorpraten over het Oranje-verleden van Seedorf, zegt de oud-Ajacied: "Ik ga het je nog één keer zeggen: ik zit hier niet om over dit soort dingen te praten. Dit heeft helemaal niks te maken met waarvoor ik hier ben gekomen. Als je de koers wil veranderen, kan je hem nu veranderen. Ik heb helemaal geen zin om hierover te praten."

Seedorf zegt over de hele situatie bij Oranje tot slot: "Je had toen de vragen moeten stellen aan de coaches waarom ik niet werd opgeroepen. Het heeft niet te maken met mijn prestaties, maar ik ben niet opgeroepen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een charmante narcist zonder zelfspot is die Seedorf, kan het niet anders omschrijven. Toevallig gaat die omschrijving ook op voor Genee!

26 maart 2024 om 01:53

Wint de CL met 3 verschillende clubs en jij noemt hem een narcist omdat hij niet wil praten over een periode die hem veel pijn heeft gedaan? Klinkt alsof je zelf nooit verder bent gekomen dan een 4de plek in wie het verst kan zeiken…

26 maart 2024 om 05:23

Seedorf was tijdens de uitzending gewoon een vreselijk zelfingenomen kwal. Hij kan gewoon normaal antwoord geven op vragen, maar omdat het z'n ego'tje raakt gaat hij stroef lopen doen. Hij kreeg op een gegeven moment de vraag of hij er nog aan zat te denken om in de toekomst voetbalcoach te worden. Komt dan met hele verhalen met een hoop dure woorden, maar draait er volledig omheen. Ontzettend vermoeiende vent. En het dan ook nog aan z'n kleur wijten dat hij niet veel aanbiedingen kreeg. Zoals al bij meerdere vertoningen im de media te zien is, is hij gewoon vreselijk eigenwijs en stroef. Dat is gewoon een nachtmerrie om mee samen te werken. Maar dat soort redenen bestaan niet in de wereld van narcisten. Want waar kan het anders aan liggen dan aan anderen he? Als hij geen zin had in Wilfred z'n provocaties, geef dan gewoon antwoord en klaar. Ga erboven staan. Nu deed ie precies was Wilfred wilde en praat iedereen erover.

26 maart 2024 om 06:18

Ach hou toch op Grovertje. Je snapt zelf ook wel toch dat als Seedorf zijn boekje over Oranje open doet, dat er dan wekenlang gezeik en gezanik komt toch? Of denk je niet een stapje verder? Genee is een slang, geef hem een vinger en hij tast toe. Prima voor een interviewer, maar als je geen zin hebt om daarover te praten moet je dat zo snel als mogelijk in de doofpot stoppen en doorgaan. Seedorf heeft het fantastisch aangepakt. Daarnaast verdient hij veel meer respect voor zijn loopbaan.

26 maart 2024 om 06:50

Je hebt geen zin in provocaties geeft dan gewoon antwoord op die provocaties en laat het dan toch gebeuren "die provocatie" ik heb een Seedorf gezien die gewoon Seedorf is en niet de Seedorf die een act opvoerde. Een Seedorf die alles uit zijn carrière gehaald heeft en te boek staat als de meest succesvolle club voetballer aller tijden. Dat het Nederlandse elftal niet het beste uit hem gehaald heeft ligt dus totaal niet aan hem....Er zijn dus trainers die vele malen groter en succesvoller zijn geweest die wel resultaat met hem hebben weten te bereiken...en dan dus het probleem bij hem leggen! Maar niemand komt dus op het idee dat die verantwoordelijke trainers van het Nederlands elftal misschien wel een paar maten te klein zijn geweest en totaal maar dan ook totaal geen recht van spreken hebben....gebaseerd op WAT?

26 maart 2024 om 07:29

Je zegt het perfect Grovertje. Afgaande op deze uitzending lijkt Seedorf mij een hele vervelende gozer. Nul zelfreflectie. Nul humor. Een ego waar je U tegen zegt. Vol verbazing gekeken naar een interviewer die echt hele gewone vragen stelde, maar tegen de geïnterviewde die er niet zat om normaal te doen. Optisch zeer narcistisch, al zal dat hem ook zover als speler hebben gebracht. Als trainer en zeker mediapersoonlijkheid is Clarence Seedorf erg ongeschikt. Of als iemand waar je een gezellige avond wil hebben.

26 maart 2024 om 07:33

Wat een verfrissende reactie met het respect voor Seedorf dat hij verdient. Dankjewel

26 maart 2024 om 07:35

Humor? Denk je dat het lollig is dat middelmatige coaches hem de kans ontnomen hebben met z'n land ook de grote dingen te bereiken die hij met z'n clubs deed? Denk je dat die naïviteit op het middenveld had plaatsgevonden tegen Rusland 2008 met hem?! Ik snap hem wel. Eeuwig zonde

26 maart 2024 om 07:45

Het meest schrijnende was nog toen bleek dat meneer Seedorf blijkbaar vooraf een lijstje had ingestuurd met de vragen die ze hem mochten stellen. Alsof de koning himself op bezoek kwam. Dan heb je dus echt geen idee waar je gaat aanschuiven. Aan dat soort dingen doet Genee natuurlijk niet mee. Sterker nog: daarmee pakt hij je juist. Meneer Seedorf wilde alleen zn all star potjes promoten maar was niet bereid daar een interessant interview voor terug te geven. Tja, dan heb je aan Genee de verkeerde. Ik denk dat Seedorf nog blij mocht zijn dat Gijp en Derksen niet aan tafel zaten, want dan was hij geknipt en geschoren.

26 maart 2024 om 08:03

Dus wat zeg je nu precies @suc6? Want volgens mij is het de normaalste zaak dat bepaalde gasten alleen met bepaalde afspraken aan zo’n tafel komen zitten. Nu wijkt Genee af van het vooraf afgesproken (volgens jou in ieder geval) en dan moet Seedorf niet zeiken omdat het Genee is? Ik volg je logica niet helemaal. Als je dingen afspreekt moet je je daar aanhouden, dat Genee een gluiperd is die vaker over de rug van anderen wil gaan om een show te maken is niks nieuws, vraag Derksen maar. Maar omdat Seedorf er niet in mee gaat, zit hij fout😂, hoe verzin je het.

26 maart 2024 om 08:11

@vtotheb: Ik snap hem niet. Diep respect voor de voetballer Seedorf, maar afgaande op gisteren hoop ik hem niet heel vaak te zien. Natuurlijk hadden we hem prima kunnen gebruiken in Oranje, maar dit heeft hij ook zelf verkloot. Hele nare houding. En dit vul ik voor mezelf in, maar het zou mij niet verbazen als dot eerder ook al zo was.

26 maart 2024 om 08:11

Wat ik zeg is dat je vooraf weet bij wat voor programma je aanschuift. Je weet dat je daar een programma van een uur te maken hebt waarin je tafelgast bent. Je kunt daar volgens mij vrij moeilijk een uur over je all star wedstrijdje gaan zitten praten, toch? Daarbij weet Seedorf zelf ook wel dat hij vrijwel nooit interviews geeft, terwijl er vragen genoeg over hem en zijn carrière zijn. Sterker nog; hij gaf zelfs aan dat hij daar best over wil praten, mits dit eerst vooraf allemaal doorgesproken en geregisseerd zou zijn. Waarom? Omdat Seedorf er dan zelf zo goed mogelijk uit komt? Mag er geen kritische noot over Seedorf zijn? Toen Derksen ooit een special rondom Seedorf maakte, toen deed hij ook al zo raar en had hij ook allerlei rare wensen rondom het interview.

26 maart 2024 om 08:11

Ik vond Seedorf nog best prima reageren op die vragen over zijn interlandcarrière. Hij liet ook volgens mij een opening om het er nog een keer over te hebben als hij dat kan voorbereiden, maar niet zo onvoorbereid live op tv. Waar ik Seedorf veel storender vond is toen het over zijn trainerscarriere ging. Dan krijgt hij zo’n houding van ik heb alles al bereikt, voor mij is het allemaal goed, ik doe al aan coaching. Hij probeert de onaantastbare almachtige Seedorf te acteren, erg vermoeiend. Als hij op die manier ook communiceerde met degenen met wie hij moest werken, dan verbaast het me niet dat het zo vaak tot een vroegtijdige beëindiging van die samenwerking is gekomen.

26 maart 2024 om 08:16

@ManUtd: Ach, we hebben het over een speler die door enkel als narcistisch wordt gezien en meneer komt vanuit zijn ivoren toren reageren en reageert op het klootjesvolk dat "dom" is, omdat meneer het allemaal wel weet. Bizar hoe mensen als jij proberen te functioneren en geen respect voor anderen hebben. Dom ga ik je niet noemen. Oogkleppen op kan ik je van betichten. Kortzichtig zijn. Dat wel.

Nog steeds ben ik het met jou oneens ook. Dat zal wel komen omdat ik niet op het niveau van alwetende ManUtd36 denken kan. Zelf vind ik het bijzonder onverstandig dat hij niet gewoon reageert op deze vragen. Hij schiet zichzelf in zijn voet en wordt, dik terecht, niet snel meer voor een programma uitgenodigd. Het is ook gewoon geen interessante gast.

Dus goedkoop scoren? Dat was het niet. Hij schuift er zelf aan en zet zichzelf neer als een vervelende gozer. Daar kan je maar 1 iemand op aankijken en dat is Clarence Seedorf zelf.

26 maart 2024 om 08:19

@Johan78: Grotendeels eens. Daar zag je ook dat Kieft zich op zat te vreten en zelfs het vragenstellen over ging nemen van Genee. Kiest ergerde zich mateloos aan Seedorf op dat punt. En mijn reacties hierboven gaan ook vooral over dat stuk. Zeker dat minachtende lachje van hem erbij. Dat kan als trainer zeker niet inderdaad. Ook al zal hij zichzelf ook wel veel beter vinden dan menig ander mens. Wederom afgaande op wat ik gisteren zag.

Overigens nogmaals: Los van de speler Seedorf allemaal. Die was natuurlijk gewoon groots.

26 maart 2024 om 08:29

Ik kan mijzelf nog heel goed herinneren dat Seedorf bij Oranje echt een drama was. Het was zo verschrikkelijk slecht dat Xavi vergeleken met hem nog goed was.
Het zegt genoeg dat Seedorf dat niet gewoon toegeeft

26 maart 2024 om 08:31

@SB3: Is het niet de taak van een trainer om een speler met Seedorf zijn kwaliteiten te laten renderen? Want voetballen kon hij zeker. En hij werkte er nog keihard voor. Zelfs tot op een late leeftijd.

26 maart 2024 om 08:36

Ehvmrc, kun jij misschien ook eerst even je CV overhandigen voordat je reageert om de manier zoals je nu doet...
Met een greintje empatisch vermogen kun je volgens mij prima zien dat Seedorf een narcistis. Dat is hij al sinds we hem kennen. Daar heb je geen prestaties voor nodig hoor. Dat is gewoon mensenkennis.

26 maart 2024 om 08:38

@suc6 je mag uiteraard hooguit zeggen dat het niet heel slim was van Seedorf, mocht hij op de hoogte zijn van de slangen praktijken van Genee. Maar doen alsof hij hier fout zit ipv Genee, zoals jij doet, is echt de omgekeerde wereld. Genee wilt een speciale gast lokken in zijn show met allemaal afspraken en komt die vervolgens niet na, goed
voor hem. Seedorf reageert niet hoe veel mensen het hier willen zien maar hij heeft volledig gelijk, hij komt daar niet de clown uithangen, hadden ze lekker bij Nijhuis moeten blijven. Als Seedorf over dit soort dingen wilt praten gok ik dat hij dat niet bij zo’n programma opeens zal doen na zoveel jaar.

26 maart 2024 om 09:11

Zo was onze no 14 en v Gaal wel een stuk duidelijker in hun spraak gebruik.

Ohja en die hebben ook natuurlijk meer recht van spreken want die hebbben in het voetbal veeel meer bereikt dat "een" Seedorf.

Er wordt wel eens gezegd dat hij veel meer zou hebben kunnen bereiken met het Nederlands elftal..maar ik denk weleens ..wat zou het Nederlands elftal wel niet bereikt kunnen hebben MET Seedorf? Ik zie weleens van die middelmatige landen teams met van die sterren op hun borst...maar je telt natuurlijk pas mee als je ze NIET hebt. Bij ons Nationale elftal zie ik het nog gebeuren dat er een trainer komt die van mening is dat een spits ook best keeper kan zijn...er zijn van die middelmatige Trainers die spelers op hun beste posities opstellen maar die TOP trainers van ons zien dat toch weer anders! EN OOK DAT MAG als je resultaat niet zo belangrijk vindt

26 maart 2024 om 09:14

ManUtd, Ja. Gewone vragen ja. Over of hij evt nog trainer wil worden. Hij kan daar gewoon normaal op reageren maar maakt er een heel vaag verhaal van. Waarom is iedereen zo idolaat van hem dat ze geen kritiek op hem kunnen dulden. Hij was een geweldige voetballer, maar gebleken is dat hij als persoon en als trainer als bijzonder irritant en stug wordt ervaren. Bij Milan had hij ook al van die starre trainingsmethoden dat de elke linie aparte meetings had en dat ze nooit een tactische bespreking hadden met elkaar. De spelers vonden dat niks, maar het is zijn visie, dus drukt hij het door. En als hij dan ontslagen wordt, dan zegt hij "ja ze willen veranderen, en geven geen uitleg". Haha, houd toch aub op zeg. Hij weet dondersgoed waarom hij ontslagen is, maar dat op tv vertellen zou zijn ego schaden. Hij is echt altijd al zo geweest. Er is ook een interview uit 1992 met Seedorf en Genee en toen antwoorde hij elke vraag ook al met zo min mogelijk woorden. Niks nieuws onder de zon, maar mensen denken blijkbaar dat voetbalkwaliteiten alles verbloemen.

26 maart 2024 om 09:15

Triest dat je mijn posts zo volgt, Bongiorno. Lage reactie. Ala je had opgelet, had je gelezen dat ik laatst Wijnaldum een sympathieke jongen noemde. Ik kan mijn menimg over Seedorf prima onderbouwen. Jij bent uit op provocatie. Jammer.

26 maart 2024 om 09:48

@grovertje Genee probeerde dingen uit te lokken. Op een gegeven moment vroeg hij iets aan Seedorf, waarop Seedorf reageerde met een wedervraag en toen kwam de aap uit de mouw. Ik vond ook dat Seedorf had kunnen reageren maar hij gaf bijvoorbeeld aan dat, als hij met van Basten zelf wil praten dat hij dat dan doet en niet via de TV.

Daarnaast zei hij ook duidelijk dat hij niet in NL woont en weinig mee krijgt van de vragen die Genee stelde en dat hij een journalist niet op z’n woord gelooft en het zelf moet zien/lezen. Hij heeft alles uitgelegd en gezien zijn verleden, begrijpelijk.

Trainer van kleur is toch duidelijk, kijk alleen al naar Reiziger bij Ajax en hoeveel kansen er überhaupt worden gegeven. Dat jij zulke dingen niet hebt meegemaakt en of kan begrijpen wil niet zeggen dat het dan ook maar niet zo is.

26 maart 2024 om 09:49

Seedorf heeft het duidelijk verwoord en nog denk jij, dat het de houding is.

Ik geef je een hint. Bergkamp op 10 en dan mag jij raden welke positie Seedorf kreeg.

Het is net als je Gimenez of Brobbey op de 5 positie zet. Tuurlijk gaan ze falen.

Jammer, dat men nogsteeds denkt, dat het een houding ding is. En best wel zielig, dat men hier antwoord eist. Iets van 20 jaar geleden....

Gaat nergens over🤦🏽‍♂️

26 maart 2024 om 11:00

Sluit ik me bij aan #genee#wegermee

26 maart 2024 om 13:07

Seedorf is voor een trainer van een nationaal elftal een moeilijke eb eigenwijze jongen.
Dat was hij al op jongere leeftijd.
Denk dat het voor het groeps gevoel soms beter was om hem niet op te roepen.
Verder een geweldige voetballer en een goed mens alsje hem persoonlijk spreekt,heb ik een keer mogen doen en had toen gelijk een ander beeld van de mens seedorf.

26 maart 2024 om 03:15

Jij weet dus precies wat er in die periode aan de hand was tussen hem en de bondscoaches? Hij heeft in clubverband in die periode daar en tegen altijd top prestaties geleverd

26 maart 2024 om 08:20

Kwa prijzen gewonnen de beste voetballer van Nederland. Mischien hard om te lezen maar geen andere NL speler heeft zoveel prijzen gewonnen in zijn carriere

26 maart 2024 om 10:50

@JoaoZiekinho je bent niet helemaal lekker jij!? Die slang wordt terecht gewezen op zijn vreemde vragen uit het verleden. Wat een enge man zeg, ben jij zo een engerd? Vast wel. Pak een fles azijn drink hem leeg en kijk in de spiegel spuitelf

26 maart 2024 om 11:00

Nu begrijp ik waarom die marokkanen niet voor nederland kiezen. Heb je een wereldspeler als seedorf die cl’s wint. En word die kapot gemaakt door gestoorde mensen die in nl rondlopen die alleen kunnen zeuren en andere de schuld geven als dingen niet goed lopen. Succes met geen prijs sinds de jaren 80.

26 maart 2024 om 12:30

Hij lijkt zelf ook niet over veel zelfreflectie te beschikken.

En iedereen zegt dat het een grote naam is. Iedereen heeft respect voor zijn voetbalprestaties. Men hier heeft alleen weinig met zijn karakter die hij hier tentoonstelt. Prachtige eigenschap van vele Nederlanders. Er wordt verder gekeken dan naar de speler. Er wordt (gelukkig) ook naar de persoon gekeken.

26 maart 2024 om 14:07

Johan Cruijf en Louis van Gaal beschikten ook nooit over zelfreflectie. Maar toch worden ze hier als goden gezien.

26 maart 2024 om 14:59

Johan Cruijff weet ik niet heel veel van. Als voetballer niet bewust meegemaakt en als trainer ook niet. Ook verder nooit in hem verdiept of iets van hem opgezocht. Ik weet hoe groots hij was. Ik ken zijn loopbaan. Maar ik ben één van de weinige personen die nooit bewust heeft gekeken naar Johan Cruijff.

Louis van Gaal vind ik een hele lastige. Ik weet nog dat hij Cavani bij Manchester United bij de hand nam alsof hij 11 jaar oud was. Tenenkrommend.

Toch is Louis van Gaal anders. Hij zegt wel heel erg wat hij denkt. Draait niet ergens omheen. Hij is heel direct. Vele malen fijner dan dit cynische en neerbuigende wat Clarence Seedorf doet.

Beiden lijken heel narcistisch. Beiden lijken goede mensen. Dus die twee dingen hebben zij gemeen. Alleen, en dit is enkel afgaande op wat ik gisteren heb gezien, komt Louis van Gaal wel veel eerlijker over.

Doet hem nog steeds pijn.. hij met Davids op 1 middenveld was wereld wereld top.. mjah koppige seedorf en koppige coaches..

26 maart 2024 om 06:17

Het middenveld was in die tijd ook wel over bezet: Cocu, Jonk, Davids als centrale middenvelders. Dan had je ook nog vleugelspeler zoals Overmars en Zenden.
Eventueel op 10 had je ook Bergkamp en Ronald de Boer.
Welke positie had Seedorf dan moeten innemen? Op het EK96 werd hij ook gebruikt als mandekker en dit was zeker niet zijn positie, kreeg tegen Zwitserland al snel geel geloof ik.

26 maart 2024 om 07:41

Jonk en cocu waren niet beter, op 10 de boer ook niet? Buiten NL is clerence een absoluute topspeler, maar NL wil ja-knikkers, en daarom winnen we nooit wat op 88 na.

26 maart 2024 om 07:47

En dan te bedenken dat veel van die spelers op dat moment samen bij Ajax en later bij Barcelona goede dingen lieten zien. Met daarbij een Jonk en Bergkamp die elkaar altijd blind wisten te vinden. Seedorf was ook erg goed maar ging vrij vroeg weg bij Ajax waardoor hij even uit de picture raakte omdat hij niet gelijk alles speelde.

26 maart 2024 om 08:31

Als jij Seedorf had zien spelen bij Oranje had jij hem ook afgemaakt

Mooi dat er eindelijk iemand wat zegt over die Hugo Borst. Verder heeft Seedorf zelf dan weer een enorm stroeve en arrogante houding bij de meest simpele vragen. Is zelf ook niet bepaald het zonnetje in huis.

Daar zit natuurlijk nog veel wrok. En terecht ook. Maar verder een prima reactie van Seedorf. We kunnen hem nu wel gaan afkraken maar hoezo? Hij heeft zowat alles gewonnen wat er te winnen valt en laat zich daar gelukkig geen reacties uitlokken door die slang van een Genee. Een onafhankelijke personality aan tafel levert gelijk mooie tv op.

26 maart 2024 om 08:19

Ik vind het een heel scherpe reactie juist. Hij is niemand verantwoording schuldig. Zeker niet het journaille dat destijds zijn verhaal niet heeft opgetekend.

Heb de uitzending niet gezien, maar dit klinkt eigenlijk van beiden kanten gewoon prima gedaan. Genee is een slang, maar haalt toch even een vraag aan die we ons allemaal blijven stellen: waarom lukte het niet met Seedorf in Oranje? Blijkbaar niet zoals afgesproken, maar eigenlijk willen wij dat stiekem ook erg graag eens van hem horen. Gewaagde zet, velen zouden hem te vriend willen houden zodat hij vaker komt om niks te vertellen. Genee ziet zijn kans schoon en maakt van de eenmalige gebeurtenis gebruik door reuring te creëren.

Seedorf reageert vervolgens aangevallen, iets waarvan ik vermoed dat het hem deels parten heeft gespeeld in Oranje. Daar was hij niet de (enige) vedette, publiekslieveling en speler met topprestaties die hij op club niveau wel was en daar leek hij moeite mee te hebben. Hij komt daarna wel met wat goede punten. Hij presenteerde op club niveau gewoon uitstekend, maar werd niet opgeroepen. Vraag het de coaches.

26 maart 2024 om 05:26

Mwahh. Ik denk dat het vooral is dat Seedorf gewend is dat mensen hem aanbidden. Het moment dat er kritiek op hem komt gaat hij principieel lopen doen. Zegt dan, "Ja het is nu te laat". Komop man, als je niks te verbergen hebt dan zeg je het toch gewoon?

Vind dit echt typisch Nederlands dat over zo'n speler in het buitenland altijd vol lof over gesproken wordt maar in de Nederlandse pers en ook op de gemiddelde forum altijd maar gezeik is over z'n carriere etc etc.. Zowel bij Milan en Real Madrid komt Seedorf nog altijd voor wanneer er ooit onder de legendes gevoetbald wordt maar in Nederland moet het altijd gaan over het negatieve/ mindere..

26 maart 2024 om 06:29

Het zou toch ook zomaar kunnen dat hier in het buitenland, waar hij geroemd wordt, precies dezelfde vraag stelt; clarence, waarom is het eigenlijk in Oranje nooit helemaal tot bloei gekomen?

Een terechte vraag, ook als je hem aanbidt. Maar wat zal zijn houding en antwoord dan zijn denk je? Of zullen ze hem daar dan uit respect alleen maar knuffels en complimenten geven? Kan natuurlijk ook en dat is wel leuker aanschuiven.

26 maart 2024 om 06:53

Dit gebeurt in elk land. Dat verhaal dat dit typisch Nederlands is, is echt onzin. Sterker nog de pers rond de middellandse zee is bikkelhard en vals

26 maart 2024 om 07:08

@keisb01 Wat een ultieme onzin. Iedereen in Nederland is het er over eens dat Seedorf absolute wereldklasse was. Ik heb nog nooit iemand over zijn carrière zien zeiken.

26 maart 2024 om 07:19

En terecht. Seedorf had ons wereldkampioen moeten maken.

26 maart 2024 om 11:12

In het buitenland zijn er ook genoeg spelers die kritiek krijgen hoor, benzema, Beckham, mbappe, messi, neymar etc krijgen ook kritiek als ze een minder toernooi of wedstrijd spelen. En rvn en van bommel hadden ook issues met van Basten.

Typisch Wilfred
Nodigt je voor het ene uit en zet je voor het blok met iets heel anders .. Wat was dit een ongemakkelijke uitzending.
Wilfred begon over van Basten en hoe Seedorf over die periode dacht .. Wilfred Doelde natuurlijk op die opmerking van van Basten uit die tijd van Jan Wouters roep ik toch ook niet meer op. Je zag duidelijk aan Seedorf dat hij erg verrast was door die vragen .. volgende week maar weer Boskamp op die stoel

26 maart 2024 om 08:09

Die opmerking van van Basten over Jan Wouters, dat ging destijds over Davids.

Ach, weinig humor maar goede speler. Begrijp wel waarom t vaak botst met coaches ed
Verder niet heel interessant idd, daar heeft ie wel een punt. Maar om alleen voor benefiet wedstrijd promotie te komen is ook onzin.
Weer een tijdje klaar denk ik, Seedorf en de media

Legend die Seedorf. En gelijk heeft ie, hij had alles al van te voren aangegeven dat hij over ze project wou praten maar dit ging de hele andere kant op omdat Genee elke keer een twist erin gooide. Slim maar Seedorf is te droog voor dat en trapt niet in ze praatjes respect 🫡

26 maart 2024 om 11:15

Wat je slim noemt, nu komt hij niet bepaald goed over. Hij had ook gewoon normaal antwoord kunnen geven, het verschil met hoe sneijder met vragen omging was enorm.

Clarence moet ook wel een grote jongen zijn. Als je daar gaat zitten weet je dat die vreselijke Genee je het bloed onder de nagels gaat halen. Dat doet hij al sinds hij daar aan tafel zit. Maar ik vermoed zomaar dat hij niet veel vaker aanschuift.

Seedorf is een levende legende.. weer typisch hoe we in NL met dit soort mensen omgaan.

26 maart 2024 om 06:30



Wat hebben we in NL dan gedaan?

26 maart 2024 om 06:55

Ja daar ben ik ook benieuwd naar. Hij was gewoon dramatisch in jet Nederlands elftal. Verder zeggen we er niks over. Als clubspeler was hij geweldig

26 maart 2024 om 07:18




We hebben hem kapot gemaakt omdat hij penalties miste voor Oranje terwijl hij als jonge jongen wel zijn verantwoordelijkheid nam. Daarnaast is hij zelfbewust. Dat wordt in Nederland al snel uitgelegd als arrogant.



26 maart 2024 om 07:47

Precies.. die man heeft gepresteerd waar menig speler van kan dromen. Overal in het buitenland niets dan respect en wij moeten altijd weer negatieve dingen en punten eruit halen en blijven herhalen.

26 maart 2024 om 09:11

Ik ben ook overtuigd van zijn kwaliteiten en heb ook gezien dat het in oranje niet altijd zo goed was. Is dat typisch Nederlands of gewoon zoals het was?

26 maart 2024 om 10:44

Je vergist je. Niet iedereen die daar zelfbewust is wordt meteen als arrogant bestempeld.

26 maart 2024 om 11:17

Als je robben of sneijder over het wk vraagt krijg je toch ook niet zo'n kut gesprek of dat het alleen over negativiteit gaat. Dit is gewoon seedorf zijn houding en heeft niks met zijn carrière te maken of hoe hij behandeld wordt, maar hij maakt er zelf een issue van op deze manier.

26 maart 2024 om 07:04

Ach man het is een programma met gladde Genee, dat zegt toch helemaal niks over Nederland. En die levende legende gaat er toch echt zelf aan tafel zitten. Die doet het zichzelf aan.

26 maart 2024 om 07:48

Was ook een algemene opmerking en niet gebaseerd op dit programms wat alleen maar uit is op sensatie.

26 maart 2024 om 07:58

Ja dat is dit programma zeker, niet serieus te nemen. Maar dit heb je in alle landen hoor, niet alleen in NL.

Grappig is wel dat de trainers carrière van die bewuste trainer wel gigantische is geweest dus Seedorf had toch wel meer waarde en respect mogen hebben voor die bewuste trainer...lol...pannenkoek!

Het is wel een beetje typisch dat uitgerekend dit weer besproken moet worden in een talkshow in Nederland. Als iemand met de staat van dienst van Seedorf aanschuift in het buitenland, laten we Engeland als voorbeeld nemen, dan wordt er eigenlijk alleen besproken wat hij wel bereikt heeft (wat in Seedorf’s geval echt belachelijk veel is). Ik begrijp best dat je een vraag over dit onderwerp stelt, maar daarna moet het ook klaar zijn en moet je het er niet over hebben.

Het is natuurlijk ook belachelijk dat Seedorf 1 van de beste middenvelders van Europa was en gewoon niet opgeroepen werd, zie je al voor je dat dit in Spanje gebeurd zou zijn met Xavi of in Itali㫠met Pirlo? Dat is toch ondenkbaar? Seedorf was wat mij betreft de absolute wereldtop en toch werd hij gewoon genegeerd omdat “de bondscoach het lastig vond..”

Het feit dat hij dezelfde problemen had met Van Nistelrooy en Van Bommel zegt misschien wel meer dan genoeg over de matige kwaliteiten van Van Basten als bondscoach..

Er zijn van die mensen dat als die praten...dan luister je gewoon! Nummer 14 was er een, v Gaal is er een en daar is Seedorf er ook een van. Mensen die je niet ga vertellen hoe het spelletje gespeeld wordt....en helemaal niet ga vertellen dat ze maar even een wedstrijdje moet gaan keepen ofzo en helemaal niet door een kneus die dan toevallig trainer is..dan kan je Beenhakker heten of v Basten

Poh wat een zure vent die Seedorf. Het is echt een stroeve sfeerspons. Waarom zit hij überhaupt in zo’n programma? Hij heeft daar sowieso niks te halen.

Wat was Seesoef vervelend. Echt een hele nare en bijzonder arrogante houding nam hij aan. De vragen waren vrij normaal, maar Seedorf zijn ego leek hier (veel) te groot om normaal op te reageren. Groots voetballer, klein mens.

Je zag trouwens dat Wim Kieft zich op zat te vreten en graag tekeer wilde gaan tegen Clarence Seedorf, maar wat hield hij zich knap in.

26 maart 2024 om 08:02

De vragen waren helemaal niet normasl. Er waren van te voren duidelijke afspraken gemaakt en Genee doet precies het tegenovergestelde. Te triest voor woorden dat mensen het omdraaien. Een man een man. Een woord een woord. Volkomen begrijpelijk dat Seedorf hier niet van gediend was.

26 maart 2024 om 08:20

Helaas ga ik verder nooit meer met jou in discussie, gezien de wijze waarop jij hierboven reageert. Heel vervelend als je denkt dat je zoveel beter dan de rest bent en dat is geen gezond uitgangspunt voor een goede discussie.

26 maart 2024 om 14:11

Nou ik vond dat Genee anders flink aan het zoeken was en Seedorf die liet zich overduidelijk niet kennen. Voor Genee misschien wat vervelend want vaak komt hij er mee weg, nu is iemand standvastig. Plus als je van te voren afspreekt waarom je daar aan tafel komt en vervolgens op zoek bent naar een headline, dat is vrij goedkoop maar goed dat is niets nieuws.

Ik denk dat Clarence in de uitzending precies liet zien waarom vele bondscoaches hem niet erbij wilde hebben. Stoorzender in het kwadraat. Bij Clarence draait het vooral om Clarence. Als er iets buiten zijn pulletje valt, dan praten we er niet over. Geen 1x kan ie zeggen dat het soms, heel soms, misschien ook wel aan Clarence zelf ligt.....dat ie niet meer werd opgeroepen, dat ie nergens lang hoofdcoach is geweest etc etc

Ff teruggekeken, Genee is een beetje een zuiger natuurlijk, maar wat is Seedorf een nare arrogante vent zeg. Kom dan gewoon lekker niet.

Het is ook niet dat die onder 1 bondscoach ruzie had, of niet heeft gepresteerd. Maar eigenlijk zijn gehele oranje carriere is tegen gevallen. Seedorf zijn kwaliteiten zijn geen discussie punt, echter bleek gisteren bij de uitzending wel dat dit absoluut geen gemakkelijke man is. Het irritante aan opmerkingen hierboven vindt ik soms, omdat het een groot talent was mag die zich als een vervelende man gedragen?

Verder het punt over zijn trainer carriere mbt racisme vind ik echt vermoeiend worden. Ik ben niet insider genoeg om te weten of hier in de voetballerij echt wordt gekeken of de coach een kleurtje heeft of niet? Maar ik kan eerlijk gezegd geen goede trainer opnoemen, met een kleurtje. Hij noemde gisteren bijv. Viera, die echt overal gefaald heeft. Als die dan ontslagen wordt zou dit racisme zijn? Hoe moeten we dit bij bijv. Frank de boer dan noemen? Die is ook overal binnen no time buiten gegooid. Verbeter me als ik er naast zit, maar ik zie op dit moment geen trainer met een kleurtje waar ik een absolute topper in zie. En dat is bij mij absoluut niet omdat die een kleurtje heeft

26 maart 2024 om 09:52

Over de oorzaak van het "tekort" aan gekleurde trainers kan je enkel gissen. Een Henk Fräser blijft maar krediet krijgen. Een Frank Rijkaard gaat uit het niets naar een grote club. Henk ten Cate blijft overal genoemd worden. Je kan dus wel concluderen dat wanneer je eenmaal in dat wereldje zit, dat het wel goed komt.

Echter zijn er dus wel heel weinig donkere trainers. En die er zijn, doen het niet geweldig. Ik kan nu Vincent Kompany of Patrick Vieira noemen als prima trainers, maar thats it.

En als ik verder kijk maar het huidige Oranje, dan zijn de spelers die ik (tactisch) verstandige interviews zie geven spelers als Frenkie De Jong, Marten De Roon, Steven Berghuis of Daley Blind. Daar zie ik een toekomstige trainer in. Als ik kijk maar de gekleurde spelers, dan denk ik vooral aan Cody Gakpo. Die denkt ook veel in het teamverband en lijkt het spelletje heel goed te zien.

Ik heb het idee dat veel van de gekleurde spelers van wat verder hebben moeten komen. Hierdoor kennen ze de klappen van de zweep en het heeft hen gehard. Het heeft hen ook grotendeels egoïstischer gemaakt. Hardheid om zelf ver te komen, maar niet als team. En zodoende als trainer niet altijd even geschikt. Als persoonlijke trainer wellicht. Zeker voor de jongens die het zwaar hebben, maar niet om tactisch ver te komen. Als team.

Maar ook dit is "gewoon" een aanname. Dit zou voor mij wel het meest verklaarbaar zijn. Naast dat op sommige plekken er helaas ook nog altijd racisme is. Dat valt namelijk ook niet te ontkennen. Vraag Vinicius Jr maar.

Seedorf de voetballer = fantastisch, seedorf de man daar buiten wat minder volgens mij. Genee vraagt of hij nog ooit wil coachen, begint ie een of ander slap verhaal over coaching aan bedrijven. Echt vreemde en totaal onnodige reactie.

Een hoop mensen op dit forum moeten eens voor langere tijd in het buitenland verblijven. (Minstens 5 jaar) dan pas ga je zien hoe negatief wij zijn over sporters in welke sport dan ook zodra ze boven het maaiveld uitkomen, of zodra ze niet presenteren zoals ze zouden moeten doen in een nationaal elftal. Of hoe om te gaan met “Nederlandse Helden” in het buitenland alla Seedorf.

26 maart 2024 om 09:54

Wie is er dan negatief over de sporter Seedorf? Niemand volgens mij. Dat hij zichzelf profileert als een vervelende man daarbuiten, dat staat er juist buiten. Op mij komt hij heel naar over. Alleen weet ik ook dat ik hem hierdoor niet vaak meer op TV ga zien en het dus ook wel prima is.

26 maart 2024 om 10:37

In Nederland boeit het niet wat je je hebt gepresteerd, als je uit de hoogte gaat doen ben je simpelweg niet geliefd. Dat vind ik alleen maar iets goed. Iemand wordt niet als halfgod behandelt omdat hij goed tegen een balletje kan aantrappen maar wordt gewoon op z'n gedrag beoordeelt. Het respect voor z'n carrière is er verder gewoon. Niemand die dat in twijfel trekt.

Nog steeds nul zelfreflectie bij Seedorf en het lijkt ook nog steeds een bijzonder nare man te zijn. Dat had er wellicht ook mee te maken dat het bij Oranje niet lukte en hij op een gegeven moment gewoon niet meer werd opgeroepen. Zo iemand wil je niet in je groep hebben.

Alle persen stonden al klaar om de oneliners te plaatsen die Seedorf zou geven op Genees vragen.
Maar hij trapte er niet in! Hij gaf duidelijk aan dat hij de vragen wel wilde beantwoorden maar niet op tv. Dat is niet moeilijk te begrijpen gezien zijn verleden in het NL elftal. En het is juist te respecteren dat hij dus niet op tv met modder wil gooien of zich bepaalde uitspraken wil ontlokken.
Gewoon heel keurig aangegeven wat hij prettig vind. Daar hebben de tv kijkers het maar mee te doen!

Voor soaps lees je maar de Prive of de Story..

Bondscoaches hebben vaak een systeem al in gedachten een spelers moeten zich daar op aanpassen. Soms kan je beter kijken naar je beste spelers en daar een systeem omheen bouwen.

NL heeft gewoon veel goede centrale verdedigers en redelijk goede wingbacks. Ik snap dan ook de keuze voor een 5 mans achterhoede. Je kan wel 433 willen blijven spelen, maar als je daardoor een aantal hele goede spelers op de bank moet zetten, lijkt mij zonde.

Wat betreft Xavi. Ik vind het allemaal weer overdreven kritiek op een hele jonge speler.
Hij heeft ontzettend veel talent en dat hebben we vorig seizoen van dichtbij mogen aanschouwen. Ook nu in Duitsland is hij wekelijkse erg belangrijk. Wil je het maximale uit Xavi halen, dan moet je kijken waarom hij goed bij zijn club rendeert. Stem dan je elftal op hem af. Wil je dat niet, ook goed, maar heb dan ook begrip dat je dan niet het maximale uit een speler haalt.

Het zijn keuzes. We hebben niet de luxe zoals Frankrijk om 2 wereldelftallen neer te zetten. Dus:
1. kies voor je vaste formatie en selecteer spelers die wekelijks hierin uitblinken
of
2. kies voor je top 4 beste spelers en bouw daar een formatie en elftal omheen.

Wilfred was wel heel erg aan het zoeken naar confrontatie, je merkte gewoon dat hij niet deed zoals hij normaal deed omdat Seedorf er zat, en probeerde iets uit hem te halen waar Seedorf totaal geen zin in had, dan krijg je deze ongemakkelijke tv.

Clarence Seedorf is een grote persoonlijkheid die op handen gedragen wordt in landen als Italië, Brazilië en Spanje. Dat botst natuurlijk als je dan met de media van Nederland in aanraking komt. Uiteindelijk is Genee uit hetzelfde hout gesneden als al die andere baggerpraters op de tv daar zoals Siert Vos, Johan Derksens, Rene van de Gijp, etc. die hun lulkoekverhaaltje op de buis spartelend en ploeterend om relevantie aaneen proberen te rijgen. En als je als Seedorf zijnde daar niet in meegaat, dan staat men als gewoonlijk met de messen klaar om hem te fileren. Hoe klein kan je zijn. Nietig.

26 maart 2024 om 10:42

Grote "persoonlijkheid"

26 maart 2024 om 11:12

Wat is een grote persoonlijkheid? Hij is een grote voetballer met een, afgaande op dit interview, een ego dat past bij die grootheid. Ik vind dat persoonlijk niet getuigen van een grote persoonlijkheid. Nederigheid ondanks succes, dat vind ik groter.

26 maart 2024 om 12:12

Omdat je kennelijk niet weet wat hij allemaal voor elkaar bokst na zijn spelerscarriere. Hij is maatschappelijk betrokken en ondersteunt en leidt sociale en sportieve projecten in oa Braziliã« en Suriname. Hij is een filantroop die het lot van kansarme kinderen aan het hart gaat en hij doet daar ook daadwerkelijk wat aan om dat te verbeteren. Daar loopt hij niet mee te koop, hij doet het gewoon. Dat getuigt van een grote persoonlijkheid. En dan is het jammer dat de Hoge Heren in Nederland niet aan hun smeuã¯ge vuilsmijterij interviewtje komen waarbij over en weer de Van Bastens en de cokesnuiver Kieft dan weer overheen kunnen raggen, want het publiek daar mist dan weer een boulevardpraatje.

26 maart 2024 om 16:19

Geld geven aan goede doelen en een arrogante hork zijn, gaat prima hand in hand. Het siert Seedorf dat ie iets terug doet voor zijn gemeenschap, maar het verandert niets aan de belachelijk arrogante houding waarmee hij hier op TV komt zitten.

Geen idee wat de drugsverslaving van Wim Kieft hier verder mee te maken heeft, maar wel lekker makkelijk, zo irrelevant om je heen trappen. Maakt je verhaal echt sterker.

En als je niet mee wil doen aan die hele mediapoppenkast, moet je lekker bedanken voor de uitnodiging. Snap sowieso niet dat je live op TV gaat zitten, als je alleen over dingen wil praten als je je kan voorbereiden.

26 maart 2024 om 19:07

Dat is geen irrelevant om je heen trappen, dat noemen van Kieft, iemand op dit forum verwees ernaar dat Kieft zich tijdens het vraaggesprek zichtbaar zat te verbijten en zich moest inhouden om Seedorf niet van repliek te dienen. Bovendien is het benoemen van Kieft perfect om het niveau van jullie Hoge Heren te benoemen. Het is een groot verschil wanneer Seedorf bij Bandeirantes, Sky, Globo of de BBC
aanschuift. Daar wordt immers wel op niveau journalistiek bedreven.

Nederigheid is niet iets wat ik bij grote voetballers zie in tegendeel nederigheid zie ik vooral bij Nederlandse voetballers die met hun land niets maar dan ook niets hebben bereikt..maar in Nederland het grootste woord voeren...omdat ze zo nederig zijn. In het buitenland zijn dit soort gasten "nobodys"
Wij Nederlanders denken echt dat wij het spelletje hebben uitgevonden, maar wachten nog steeds op de eerste ster op onze shirt maar echt overtuigd zijn dat we de beste zijn.
Wat is dan de erkenning in Nederland waard?
Seedorf is echt de laatste persoon die om wat voor erkenning in Nederland staat te wachten..hoe groot is nederland in Voetbal land?

26 maart 2024 om 13:30

Hoe groot is Nederland in voetbal land? Je weet dat Nederland in voetbal land bekend staat als grondlegger en bron van talent? Nederlanders worden over de hele wereld gevraagd om trainer te worden bij clubs/landen om daar het voetbal meer vorm te geven en tevens op de kaart te zetten.
Maar een ster op de borst zeg natuurlijk alles, rare denkwijze hebben sommige mensen toch.

26 maart 2024 om 14:55

Tuurlijk staan onze trainers er goed op, een Italie waar Seedorf als een grootheid gezien word heeft een ster op de borst wat alleen maar zegt dat ze een keertje wereld kampioen zijn geweest maar dat zegt natuurlijk helemaal niets...nedreland is nog nooit wereld kampioen geweest maar we zijn op een of andere manier zo bepalend dat een Seedorf hier een nobody is!
Maar ik geloof inderdaad dat Seedorf daar heel erg mee zit..en er iedere keer als hij de kans krijg erover begint te zeuren.......lol

Vond het wel opvallend dat iets over de helft na de uitzending na de verscheidene keren dat ze botsten, je Clarence alleen maar met een lach op z’n gezicht zag. Alsof hij door had dat z’n optreden z’n imago weinig goeds zou doen en nu de schade probeert te beperken.

Legende als voetballer , jammer dat hij geen kansen krijgt als trainer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren