Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schmidt rekt bestaan bij Benfica na heerlijke ontknoping; Sociedad groepswinnaar

Laatste update:

Benfica heeft zich na een bloedstollende wedstrijd weten te verzekeren van een derde plek in de groepsfase van de Champions League. In een directe confrontatie met RB Salzburg maakte de ploeg in de 93ste minuut de cruciale treffer: 1-3. Het is slecht nieuws voor Nederland met het oog op de coëfficientenranglijst, maar prettig voor Roger Schmidt, die na drie wedstrijden zonder zege onder vuur lag in Portugal. Tegelijkertijd deelden Internazionale en Real Sociedad de punten: 0-0.

RB Salzburg - Benfica 1-3
Benfica, dat met ex-Feyenoorders Orkun Kökçü en Fredrik Aursnes in de basisopstelling aantrad, had een overwinning van minstens twee doelpunten verschil nodig om aanspraak te maken op de derde plek in Groep D van de Champions League.

Die voorsprong had het na 45 minuten ook daadwerkelijk te pakken. Na een halfuurtje grepen de Portugezen de leiding door een doelpunt van Ángel Di María. De Argentijn sneed een corner heel scherp aan. Omdat niemand de bal aanraakte landde hij pardoes in het doel: 0-1.

Nog voor rust verdubbelde de ploeg van Schmidt de voorsprong. Rafa zette in de blessuretijd van de eerste helft de 0-2 op het scorebord. Daarmee stond Benfica virtueel op de derde plek in de poule.

Maar dat zou niet heel lang duren. Luka Sucic bracht namens Salzburg de score namelijk na een kwartier in de eerste helft op 1-2. Met een schot van randje zestien verschalkte hij doelman Anatoliy Trubin.

Benfica zette in het laatste halfuur nog flink aan, maar kon lang de score verder niet uitbreiden, mede dankzij een sterk keepende Alexander Schlager. Totdat het in de 93ste minuut toch toesloeg. Arthur Cabral kroonde zich tot held van de Portugezen en schoot Benfica dan tóch de Europa League in.

Inter - Real Sociedad 0-0
Inter, dat zich zonder de geblesseerden Denzel Dumfries en Stefan de Vrij opmaakte voor het duel met Real Sociedad, was net als de Spanjaarden al verzekerd van de volgende ronde. Het onderlinge duel was nog wel van belang om te bepalen wie als groepswinnaar zou eindigen.

In het eerste bedrijf waren er weinig noemenswaardige hoogtepunten te bekennen. Een schot van Federico Dimarco eindigde in de handen van de doelman, waar later ook een kopbal van Lautaro Martínez onvoldoende bleek.

In de 75e minuut dacht Sociedad een penalty te verdienen, maar na het raadplegen van de VAR besloot arbiter Sandro Schärer zijn beslissing om een strafschop toe te kennen terug te draaien. Toch hadden de Spanjaarden aan de 0-0 genoeg om zich tot groepshoofd te kronen. Inter overwintert als tweede geplaatste team en moet in de knock-outfase een groepswinnaar zien te verslaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Knappe overwinning van Benfica. Portugal met 4 actief in europa na de winter en Nederland wellicht maar 2. Daar gaat die riante voorsprong.

13 december 2023 om 00:16

Hopelijk dan met een fitte Neres en Bah de EL in. Dan staat er een ander elftal.

13 december 2023 om 07:09

Heb alle vertrouwen in AZ en Ajax , ze hebben alles in eigen hand.

13 december 2023 om 08:26

AZ en Ajax moeten gewoon leveren morgen en het is 4 om 4.

13 december 2023 om 08:54

Ach dan moet PSV maar even de CL winnen he

Balen voor de coefficienten, maar die goal verdiende t wel.

Zooo die Japanner van Sociedad mocht wel rood krijgen voor die schwalbe van hem.
Overigens jammer dat Inter niet 1e is geëindigd want nu tref je gewoon de topploegen.
Al is Inter niet kansloos maar voor hun hoop ik dat het Dortmund of Barca wordt.

12 december 2023 om 23:32

Inter mag zich best wel schamen dat het in eigen huis niet heeft gewonnen. Ze hadden er vol voor moeten gaan en dat deden ze niet. Ook drie van je beste spelers op de bank houden is best wel een rare beslissing.

12 december 2023 om 23:43

Serie A heeft duidelijk voorrang voor Inzaghi. Ook niet zo heel vreemd. Een titel heeft hij nog niet. Een CL-finale wel.

12 december 2023 om 23:49

Tja inderdaad nu kan je ploegen als Bayern, City en Real loten.

13 december 2023 om 00:01

Zou hij misschien eens niet zo erg vinden. Dan kan de focus volledig op de competitie.

13 december 2023 om 00:05

Ik snap Inzaghi ook zeker, want in zijn 1e seizoen moest hij al kampioen worden maar we weten allemaal door wie het is verpest, en vorig seizoen was gewoon te wisselvallig maar de CL finale heeft hem gered.
En dit seizoen zie je dat hij er echt voor wilt gaan, op naar Lazio ze staan wel 11e maar wij hebben het altijd daar lastig en het is een ploeg met 2 gezichten.

13 december 2023 om 00:12

Aan de ene kant is Inter gewoon een kandidaat om de CL te winnen. Maar inderdaad is de breedte nog wel een dingetje.

13 december 2023 om 00:35

In de breedte vind ik ze een stuk sterker dan afgelopen jaren. Hele solide ploeg, kunnen gewoon weer de finale halen.

13 december 2023 om 00:50

Op basis waarvan is Inter kandidaat om de CL te winnen? Ze hebben vorig seizoen optimaal geprofiteerd van een voor CL begrippen extreem makkelijke route naar de finale met Porto, Benfica en AC Milan. Maar normaal gesproken hoort Inter echt niet bij de laatste vier. De laatste acht is zelfs al mooi meegenomen voor ze.

13 december 2023 om 07:53

Met die groepsfase kan je al niet spreken van een extreem makkelijke route vind ik persoonlijk. Daarnaast eindigde dat Benfica ook gewoon voor PSG (?) in hun poule volgens mij.

13 december 2023 om 07:55

Real Bayern en City zijn beter de rest vind ik niet significant beter dan ze.

12 december 2023 om 23:43

Sinds wanneer moeten spelers rood krijgen voor een schwalbe? Heeft nu met var helaas geen zien meer om een schwalbe te maken, vind een slimme schwalbe een terechte!

Geen intensiteit vanavond. Met Alexis en Arnautovic heb je ook geen stootkracht. Jammer dat we tweede worden maar hoe inter speelde leek alsof ze ook niet per se voor de volle pond wilde gaan. Het is wel heel opvallend hoe Serie A keer op keer topwedstrijden voor Inter heeft uitgestippeld na een Europese wedstrijd. Vorige keer was het Napoli uit na Benfica, nu weer Lazio uit als volgende wedstrijd. Als trainer moet je dan consessies doen en kan je niet veroorloven om voluit te gaan.Sociadad is heel goed in druk zetten maar verder hebben ze ook amper wat gecreëerd. We zullen een lastige tegenstander krijgen maar Inter is niet kansloos.

13 december 2023 om 09:09

Klopt wel maar Sociedad is toch beter dan Lazio. Je zou denken kom dan tegen Sociedad op oorlog sterkte en niet tegen Lazio of zoals afgelopen weekend tegen Udinese. Die pot was met rust al gespeeld. Waarom haalt hij dan niet Lautaro al naar de kant. Het lijkt er gewoon op dat Inzaghi alles op alles zet voor de Serie A titel en de rest wat hij behaald is mooi meegenomen.

13 december 2023 om 13:40

Inderdaad. 2e ster heeft prioriteit lijkt het. Is nu al duidelijk.

Je mag eigenlijk niet teveel zeuren op Inzaghi na een behaalde CL finale en aantal prijzen maar zijn wisselbeleid is echt treurig en als ne de opstelling zag tegen Benfica en nu ook weer tegen Sociedad betwijfel ik of ze die CL wel serieus nemen. Is toch eigenlijk ook van de zotte als het zo is. Je kan 1e worden en dan speel je zonder Lautaro en Barella. Die jongens willen zich toch ook gewoon laten zien op het hoogste podium. Tuurlijk die 20e Serie A titel is belangrijk maar nu maak je het jezelf zo moeilijk. Loten tegen City Bayern real of Kopenhagen Psv of Porto etc. Ik had het wel geweten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren