Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

El Ahmadi ziet potentiële wereldtopper bij AZ: ‘Als hij dat leert beheersen…’

Laatste update:

Het optreden van Ernest Poku tijdens AZFC Volendam (3-0) maakte zondag de tongen los bij Dit was het Weekend. Zowel Kenneth Perez als Karim El Ahmadi ziet veel potentie bij de negentienjarige buitenspeler, maar vindt dat hij beheerster moet leren afwerken. "Dan kan hij bij de absolute top komen", denkt El Ahmadi.

AZ trad zondag met Poku aan in plaats van Ibrahim Sadiq, die normaliter de rechtervleugel bestrijkt. De Ghanees ontbrak echter vanwege een blessure, opgelopen in een oefenwedstrijd tijdens de interlandperiode (tegen Royal Franc Borains, 10-2 winst).

Daarom kreeg Poku de kans van trainer Pascal Jansen. Perez raakte niet uitgepraat over de jonge rechtspoot – of is het juist een linkspoot?

"Een hele snelle buitenspeler", noemt Perez Poku zondag. Zijn voorkeursbeen kan de analist echter niet ontwaren. "Ik kan niet helemaal ontdekken of hij nou links of rechts is. Hij dribbelt met links, hij dribbelt met rechts..."

Die tweebenigheid ziet Perez als wapen, in aanvulling op Poku's snelheid. Zijn afwerken zou echter te wensen overlaten. "Als hij controle heeft over zijn afwerken, is er geen houden aan. Dan ben je zo snel, en zo moeilijk te stoppen. En bij hem weet ik het niet."

El Ahmadi dicht de aanvaller – volgens presentator Jan Joost van Gangelen – een 'adept' van Memphis Depay – een grote toekomst toe, mocht hij rust leren bewaren voor het doel. "Dan kan hij bij de absolute top komen, denk ik."

Poku speelde zondag zijn achttiende wedstrijd in AZ 1, nadat hij in augustus 2021 zijn debuut maakte in de Alkmaarse hoofdmacht. De Amsterdammer scoorde nog niet, maar bereidde al wel vier treffers voor. In Poku's kielzog timmert ook supertalent Jayden Addai aan de weg. De aanvalspartner van Poku in AZ Onder 19's historische Youth League-campagne maakte zondag zijn debuut in AZ 1, nota bene als vervanger van Poku.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beide jongens gaan van grote waarde zijn voor Az, maar vooral Poku moet iets rustiger worden als het op afronden aankomt.
Addai is meer die afmaker zoals hij al wekelijkslaat zorn in de KKD.
Dit zijn wel 2 van ònze "supertalenten" zoals dat vaak wordt genoemd als iemand jong en goed is

27 november 2023 om 10:20

Meerdink is toch ook een van de toppers in Jong AZ? Of is hij wat terug gevallen?

27 november 2023 om 11:33

Meerdink, Goes, Dekker, Owusu Rome, Smit....die zijn allemaal hard op weg om door te stoten.
Meerdink is niet teruggevallen, maar stond buitensporig veel in de media mede door zijn goals in de Youth League.
Jong Az of Eredivisie is echter andere koek, vooral voor een spits.

27 november 2023 om 13:37

Helder, dank!

27 november 2023 om 14:27

Was geblesseerd en heeft natuurlijk Pavlidis voor zich, waardoor minuten maken een stuk lastiger is. Is wel de beoogde vervanger als Pavlidis weg gaat, beheerst alle facetten die een moderne spits nodig heeft.

Poku en Doku bij Man City? Ik zie het ooit graag gebeuren :D! Nu nog Goku en dan zijn ze helemaal onverslaanbaar.

27 november 2023 om 09:01



Net als Sane en Mane bij Bayern (en bijna Kane er ook nog tegelijkertijd bij).

Leuke speler wel, Poku, al vind ik het nog wat vroeg om over potentiã«le wereldtop te spreken!

27 november 2023 om 09:41

Maar niks overtreft Schöne en Tete

27 november 2023 om 10:36

Haha Doku is één van mijn eerste Fifa aankopen.. 😉

27 november 2023 om 11:56

Francisco Javier Martín Medina, beter bekend als Goku, is een Spaanse voetballer die als centrale middenvelder voor CF Motril speelt. Naast Spanje heeft hij in Polen gespeeld.

Is ook pas 33 jaar, het kan nog!

Poku doet me wel denken aan Minteh, of andersom. Maar dan vind ik Minteh nog iets beslissender, omdat ie wat arroganter en egoïstischer is.

27 november 2023 om 09:52

Ik zeg eerlijk, ben wel fan van Minteh. Heeft wat verbeter punten maar denk dat Feyenoord veel aan hem gaat hebben nog, Viel ook goed in zaterdag tegen Excelsior prima assistje. Vond hem wel wat minder ego die wedstrijd.

Hmm ik weet het niet zo. Poku heeft toch wel erg last van de 'harde voeten'. Buiten dat hij echt heel druistig kan zijn in de afronding heeft hij vaak toch vrij veel moeite om de bal te controleren. Een moment ergens in de 2e helft aan de zijlijn was daar wel tekenend voor: alle tijd om de bal aan te nemen, maar de bal springt tot een keer of 3 van zijn voet, waardoor hij over de zijlijn gaat. Als het tempo omhoog gaat wordt dat des te erger.
Gek genoeg is hij wel vrij vaardig als hij de bal dan eenmaal aan zijn voet heeft. En zijn tweebenigheid is natuurlijk een groot wapen. Maar potentiële absolute top? Daar is het echt nog veel te vroeg voor om iets over te zeggen.

Veel talent en dat betekent dat je uit kan komen bij de wereldtop? Laten we even lekker op zijn Nederlands nuchter en realistisch blijven. Dat hij zich door mag ontwikkelen en een vaste waarde wordt en speler van het jaar wordt in Nederlands, daarna kijken we verder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren