Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schalke 04 troeft Verbeek af met komst van Bayern München-verdediger

Laatste update:
/

Jan Kirchhoff speelt tot medio 2015 in Gelsenkirchen. Bayern München laat via de officiële kanalen weten dat de 22-jarige verdediger anderhalf jaar lang op huurbasis gaat spelen voor Schalke 04. Gertjan Verbeek, de trainer van 1. FC Nürnberg, vist dus achter het net: Verbeek had ook interesse in Kirchhoff.

“Dit is een goede oplossing voor alle partijen”, zegt directeur Karl-Heinz Rummenigge van Bayern München. “Jan kan bij Schalke 04 de speelminuten krijgen, die hij bij Bayern nog niet heeft gekregen. We wensen hem het beste en we hopen dat hij zich zo goed ontwikkelt, dat hij in 2015 terugkeert naar onze club.”

Teammanager Horst Heldt van Schalke 04 noemt koppen, passen en duels de sterke punten van Kirchhoff. De voormalig jeugdinternational van Duitsland werd voorafgaand aan het seizoen door Bayern München overgenomen van FSV Mainz 05. In alle competities speelde hij elf wedstrijden voor der Rekordmeister.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopelijk doet Jan wat ervaring op bij Schalke die hij later kan gebruiken bij Bayern. Alhoewel ik me afvraag of hij de kwaliteiten heeft om ooit voor Bayern te spelen. Ik hoop dat er in het huurcontract in ieder geval een clausule is opgenomen dat het niet is toegestaan dat Jan tegen Bayern speelt.

27 december 2013 om 11:47

Waarom? Ik vind dat echt niet kunnen dan moet je niet verhuren aan een Bundesliga club. Als hij beter moet worden, moet hij tegen de sterkste tegenstanders ook spelen. in Duitsland is dat Bayern, volgens die club is hij dus nog niet goed genoeg.

27 december 2013 om 12:35

als jij denkt dat hij niet goed genoeg is voor bayern, waarom mag hij dan niet tegen bayern spelen? Slaat toch nergens op? hij word er alleen maar beter van door tegen het beste team van duitsland te spelen, zou natuurlijk wel lullig zijn als hij voor puntenverlies zorgt, maarja verhuur hem dan niet binnen duitsland.

27 december 2013 om 13:59

Dat gaat niet gebeuren, hebben ze met kroos toen ook niet gedaan toen deze bij leverkusen speelde

27 december 2013 om 14:13

Je snapt dat dat competitievervalsing zou zijn en daarom niet is toegestaan?

27 december 2013 om 14:15

volgens mij mag dat volgens de regels helemaal niet van de dfb..een speler uitsluiten..

27 december 2013 om 20:23

In Duitsland en Engeland bestaat de "gentlemans Agreement"nog, in Nederland doen we hier niet aan.
Dus andere landen hanteren deze ongeschreven regel gewoon.

29 december 2013 om 09:57

Ik heb nog nooit van dit "gentlemens agreement" gehoord in de Duitse competitie. En het zou in dit geval ook grote onzin zijn.

Goede verdediger, staat altijd zijn mannentje en laat niet veel door! Jammer voor Verbeek dat hij hem niet heeft kunnen toevoegen aan zijn selectie

27 december 2013 om 17:00

Ik denk dat het voor Kirchoff ook beter was geweest om naar Verbeek zijn club te gaan (voor een half jaar met een optie voor nog een jaar). Daar had hij waarschijnlijk wel een basis plaats af kunnen dwingen en pas dan ga je 40 wedstrijden per seizoen spelen. Bij Schalke moet ik nog maar zien of hij boven de 900 minuten uitkomt.

28 december 2013 om 16:24

waarschijnlijk wel, want Höwedes kan ook op rechts spelen, en uchida wordt er niet beter op. die staat daar alleen maar omdat ze nog wat in Japan willen verdienen met shirts. mocht hij centraal achter spelen.

maar waarschijnlijk komt hij naast Neustädter te staan aangezin Höger (die tevens ook rechts achter kan) geblesseerd is en Jones te traag is (houdt de omschakeling op) daarbij is het de bedoeling dat Kirchoff basis kracht wordt met Goretzka als invaller.

hoop dat Schalk een koop clausule heeft. goede aanwinst, hoop dat men nog een goede keeper oppikt, Tyton bijvoorbeeld.

29 december 2013 om 09:59

Bij Nürnberg komt hij niet op 40 wedstrijden omdat ze enkel in de competitie en DFB pokal actief zijn.
Schalke zocht wel voor het defensieve middenveld, maar ik betwijfel of Kirchhoff nou de gewenste versterking is.
Voor de keeperspositie ben ik van mening dat Hildebrand eruit moet, zodat je de beide andere keepers vertrouwen geeft. Fährmann laat de laatste weken gewoon zien waarom hij rugnummer 1 heeft.

Toch wel verassend dat hij kiest voor Schalke, die hebben centrale verdedigers teveel met Santana, Papadopoulos, Howedes en Matip.

27 december 2013 om 11:46

Hij zal als defensieve middenvelder spelen, is ook z'n echte positie.

27 december 2013 om 11:51

aah okee nee maar dan begrijp ik het beter.
Dacht al waarom ga je na een club waar ze al 4 verdedigers en 1 a 2 verdedigers uit de jeugd al in de selectie hebben.

27 december 2013 om 12:26

Maar heeft Schalke niet ook genoeg defensieve middenvelders? Toch zelfs best veel talenten? Goretzka bijvoorbeeld?

27 december 2013 om 12:40

Höger geblesseerd, Jones niet van het gewenste niveau, Goretzka zou ik zelf vaker willen zien maar schijnt het tempo nog niet echt bij te kunnen benen en dan hou je Neustädter als basisklant over.
Ik hoop dat Goretzka echt meer speeltijd gaat krijgen tegen de kleintjes, was vorig jaar in de 2. Buli echt een sterke speler.

27 december 2013 om 12:46

Ah oke, dan snap ik deze actie. Hoop alleen wel voor Schalke dat ze hem na de huurovereenkomst kunnen overnemen. Mocht hij zich bij Schalke nu zo goed ontwikkelen, zou het natuurlijk doodzonde zijn, als je als Schalke zijnde een speler beter maakt om hem na de huurovereenkomst weer terug naar München te sturen..

27 december 2013 om 19:15

Jones was altijd goed maar begint oud en sloom te worden

27 december 2013 om 13:05

Howedes is geblesseerd

27 december 2013 om 14:18

en de rest is niet schalke waardig behalve papadopoulos, schitterend hoe hij werd toegezongen laatst tegen freiburg door de nordkurve

Raar om te zien dat de mensen die bij Bayern totaal buiten de boot vallen bij andere topclubs in Duitsland kunnen tekenen (bijv. Can bij Leverkusen en deze Kirchoff bij Schalke). Dit is weer een voorbeeld van hoe goed Bayern op dit moment is. Ik denk in ieder geval dat Schalke beter naar een rechtsback of een spits kan kijken ipv nog een centrale verdediger erbij met Papadopoulos, Matip, Höwedes en Santana die zij reeds in de gelederen hebben.

Zal wel op de '6' gaan spelen. Höger is lang geblesseerd, Jones is een lachwekkende vertoning en dan heb je alleen nog Neustädter en Goretzka over. En daarbij komt dat het altijd handig is zo'n multifunctionele speler in je team te hebben. Maar of deze jongen Schalke nou heel veel verder gaat brengen weet ik niet..

Verbeek moet Maduro halen want hij kan cvm en cv spelen en dan als.breekijzer mulenga of demouge

27 december 2013 om 13:04

Maduro, Heitinga, Martens en Enoh. Is ie voor een paar knaken klaar.

27 december 2013 om 13:16

Demouge

29 december 2013 om 10:02

Meen je die laatste zin echt? In Nederland is hij al sloom, maar in het tempo van de Bundesliga krijg je bij Demouge van Beukering-achtige taferelen.

Papadopoulos is hun beste verdediger nu hopen dat hij terugkomt op ze oude niveau

Toont eens te meer hoeveel aankopen BM doet om de cocurentie zwakker te maken,zo kun je domineren in eigen land,koop bij andere clubs de beste spelers op en je maakt ze zwakker om de aankoop vervolgens een jaar niet laten spelen,dus stilstand in ontwikkeling,dat is wat BM doet in duitsland.

27 december 2013 om 12:42

Ik zie Mainz nou niet bepaald als een titelkandidaat. Maar ik begrijp wat je bedoelt. Deden ze met Mandzukic, Gotze, Neuer, Gustavo(toen Hoffenheim de goede weg opging). Zij staan er inderdaad bekend om. Lewandowski is de volgende

27 december 2013 om 13:04

Kirchhoff had een aflopend contract.. Bayern haalde hem gratis.. Gezien het feit dat Badstuber weer geblesseerd raakte in de zomer stop. En van Buyten bijna 50 jaar oud is.

En hoeveel "beste spelers" van de concurrentie heeft Bayern dan?

Ik kom momenteel niet echt verder dan Gotze en Neuer... Maar hey, heel Europa zat achter hun aan en ze kiezen voor Bayern. Waarom doen ze dat dan? Ze krijgen bij Bayern echt niet het meest betaald.

Dante was echt niet een beest toen hij werd gehaald.. Sterker nog hij werd gehaald als wissel. Maar door het uitvallen van Badstuber kreeg hij een basis plaats en dat hij zo op zou bloeien dat zag ook echt niemand aankomen.

Mandzukic was toen min of meer een "ruil deal" met Olic. Net als Dante werd Mandzukic gehaald als wissel. Gomez had een super jaar achter de rug met 40 goals. Maar raakt dan aan het begin van het seizoen geblesseerd waardoor Mandzukic de kans kreeg. En ook hij bloeide opeens op.

De rest zijn spelers die vanuit de buitenlandse competities en de eigen jeugd komen.

Dat gezeur over kopen van de concurrentie slaat daarnaast helemaal nergens op. Kijk naar elke competitie. Het wordt overal gedaan.

In Spanje.. Engeland.. Italier.. Nederland.. noem het allemaal maar op wordt dat ook gedaan dus wat is het probleem dan? De beste clubs van het land willen ook de beste spelers hebben. En soms heb je gewoon dat wat je nodig hebt niet in de jeugd. Of je hebt ze wel maar ze kunnen dat niveau niet aan en dan kijk je verder.

Bij de absolute wereldtop clubs hebben (jeugd)spelers nou eenmaal niet de tijd om zich te ontwikkelen. Je moet er gelijk staan.

27 december 2013 om 13:10

Toen Neuer van Schalke kwam, eindige Schalke 14e. Niet echt concurrentie als je het mij vraagt..

27 december 2013 om 13:16

@shqiptarks

Als je het zo bekijkt klopt het idd ook :P

27 december 2013 om 13:18

Jan Kirchhof,Gustavo werden weggeplukt bij op dat moment concurenten en spelen niet meer bij BM . ook deze jongen heeft nooit gespeeld in het eerste dus halen omdat er iemand gebleseerd is is flauwe kul dan had hij wel gespeeld

27 december 2013 om 13:40

@grappie

Hij heeft niet gespeeld in het eerste van Bayern?

Natuurlijk heeft hij dat gedaan. Dat jij Bayern niet volgt snap ik wel. Maar er staat zelfs in het artikel hoeveel hij heeft gespeeld. Misschien moet je ook maar eens beginnen te lezen in plaats van zomaar even wat te lullen?

Hij werd gewoon als wissel gehaald. Snap je dat clubs soms ook spelers voor de breedte halen? Daarnaast is van Buyten nu ook 35 jaar oud en zou dit wel eens zijn laatste seizoen voor Bayern kunnen zijn en dan krijgt Kirchhoff zijn plek.

Zoals ik al zei kopen doet elke club en in elk land wordt er van de concurrentie gekocht. Dus waarom moeten we daarover zeuren?

Kom eens met een goed argument, dan kunnen we er over discussiëren

27 december 2013 om 14:02

en speelde we halve finales CL en wonnen de DFB beker, En hoe vaak is Schalke de laatste 10 jaar 14 e geworden. Neuer was voor Bayern een versterking en voor ons een verzwakking. Dus echt wel concurrentie zwakker maken vriend

27 december 2013 om 16:21

Ik heb het over dat moment. Dat jaar eindigde Schalke 14e. Dus waren ze op dat moment geen concurrenten.

Hoop maar niet dat Verbeek degradeert. Anders gaat hij weer een paar maanden ergens een hut bouwen in Finland ofzo haha.

Bayern verhuurt een speler aan een naaste "concurrent" en wel voor anderhalf jaar, puur voor hun opleiding. Kun je nagaan hoe zelfverzekerd Bayern is.

27 december 2013 om 13:14

Ze moeten hem wel verhuren aan een concurrent. Als ze hem aan een club uit de middenmoot geven hebben ze er niet echt veel aan.

Bij Schalke doet hij mee in de top en maakt daarnaast ook nog eens kans op Europees voetbal. Dat deden ze met Kroos ook toen hij een tijdje voor Leverkusen speelde.

27 december 2013 om 14:33

schalke is voor bayern echt geen concurrent hoor, pas als iker casillas naar gelsenkirchen komt begint het daar op te lijken ben benieuwd of het nog doorgaat raúl moet nog een goed woordje doen

Nou jan, welkom hopelijk laat je mooie dingen bij ons zien!

Santana, Papadopoulos, Howedes en Matip als centrale verdedigers al aanwezig daar bij Schalke 04. Had dus ook voor Nürnberg gekozen voor de rest van het jaar om eerlijk te zijn.

Kan dat hij als CVM gaat spelen. Maar daar heb je met Goretzka, Höger (geblesseerd) en Neustadter ook 2 enorm goede spelers! Verder is Jones er ook nog en is die niet super, maar ook niet slecht...

Zou 't zelf niet gedaan hebben als Kirchoff zijnde, maar oké.

27 december 2013 om 16:23

Naja Papa is volgens mij nog geblesseerd. Howedes kan rechtsback spelen aangezien Uchida er niks van kan en die Matip is vreselijks slecht. Dan hou je Santana en Papa en Kirchhoff over. Overigens is Kirchhoff een zeer onderschatte speler die bij veel clubs in de BL in de basis zou staan.

27 december 2013 om 19:10

Papa is weer fit! Heeft tegen Freiburg en Nurnberg kort gespeeld

27 december 2013 om 21:04

Zeer goed nieuws voor Schalke! Geweldige verdediger in mijn ogen..

29 december 2013 om 10:08

Ik weet niet hoe vaak je Schalke kijkt, maar Matip is beter dan Santana en vaak ook beter dan Höwedes. In het begin maakte hij wel eens wat foutjes maar met Jones op het defensieve middenveld komt er ook erg veel druk op de verdediging.
Papadopoulos is niet meer geblesseerd. Wat ik vreemd vind is dat Kirchhoff ondanks de regelmatige fouten van vooral Boateng toch niet meer kansen heeft gehad bij Bayern. Waarschijnlijk komt hij in de ogen van Pep dan toch heel veel te kort.

Ik ken Jan Kirchhoff niet goed als speler, maar als Bayern hem al haalt, zal hij zeker bepaalde kwaliteiten hebben. Bovendien is het ook een relatief goedkope optie, zo'n huurcontract. Dat is iets wat Schalke altijd wel goed uitkomt. Een goede CVM kan Schalke wel gebruiken op dit moment, vooral met Höger en Aogo die tot het einde van het seizoen geblesseerd zijn met beide een zware knieblessure. Jones kun je ook al langzaam afschrijven, want die brengt ook niet veel meer de laatste tijd, vooral opbouwend niet. Verder kan Joël Matip ook als CVM spelen, wat hij een paar wedstrijden dit seizoen best aardig heeft gedaan. Zelfde geldt voor Papadopoulos, maar omdat het beide van origine Cv's zijn, zijn zij opbouwend ook niet al te sterk. Hopelijk brengt de komst van Kirchhoff daar verandering in. Hij zal dan met Neustädter een duo op het centrale middenveld kunnen vormen. Al vraag ik me wel af of het probleem daar niet bij Neustädter zelf ligt, want ik vind hem nou eigenlijk ook net niet het niveau van Schalke hebben. Hij heeft begin vorig seizoen een sterke periode gehad waardoor hij uiteindelijk ook werd opgeroepen voor het Duits elftal, maar verder vind ik dat hij niet al te veel laat zien. We zullen zien hoe dat gaat functioneren.

29 december 2013 om 10:10

Ken je Alexander Baumjohann, voormalig speler van Bayern? Marcell Jansen, Andreas Görlitz, en zo zijn er nog wel meer spelers die wel gehaald werden maar de kwaliteit niet hadden.

29 december 2013 om 15:46

Deze spelers ken ik zeker, vooral Alex Baumjohann natuurlijk. Hij was een redelijk talentvolle jongen, maar had uiteindelijk over het algemeen niet de kwaliteiten die Schalke zocht. Ik kan me wel herinneren dat hij bijvoorbeeld qua balcontrole in de kleine ruimtes erg sterk was, maar dat was niet genoeg. Bij Kaiserslautern en Hertha heeft hij ook niet echt het verschil kunnen maken. Dit zijn inderdaad spelers voor de middenmoot hooguit, zo ook Jansen die bij HSV een van de leidende spelers is en ook voor het Duits elftal uitkomt. Voor de top en subtop komen zij inderdaad tekort. Maar misschien is Kirchhoff net de juiste speler die Schalke zoekt, dat is natuurlijk afwachten. Het is tegenwoordig sowieso moeilijk voor een speler bij Bayern die nog niet al te veel heeft laten zien op hoog niveau, om daar veel aan spelen toe te komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren