Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

SC Cambuur-spits krijgt flinke schorsing opgelegd voor elleboogstoot

Laatste update:

SC Cambuur moet het de komende drie wedstrijden doen zonder aanvalsleider Michiel Hemmen. De 27-jarige spits kreeg van de aanklager van de KNVB een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden (waarvan een voorwaardelijk) voor een elleboogstoot dan wel klap richting Sander Fischer. Hemmen heeft het voorstel geaccepteerd.

/

Dat meldt SC Cambuur via de officiële kanalen. Het incident vond plaats in de laatste minuut van de wedstrijd tussen Excelsior en SC Cambuur (1-1). De club uit Leeuwarden had tot donderdagmiddag de tijd om te reageren en heeft het voorstel inmiddels dus geaccepteerd.

De eerste wedstrijd die Hemmen mist is het thuisduel met FC Dordrecht. Daarna moet de spits ook verstek laten gaan in de derby met sc Heerenveen. Tot slot gaat ook de thuiswedstrijd tegen Feyenoord aan zijn neus voorbij.

Is het een terechte schorsing voor Michiel Hemmen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

lichtelijk overdreven schorsing voor iets wat duidelijk niet met opzet is geweest.

2 oktober 2014 om 13:56

Straffen van nu zijn sowieso heel overdreven. Ik denk dat het een nieuwe hype is. Beste voorbeeld hiervoor is de straf die Suarez had gekregen.

2 oktober 2014 om 14:01

Te zwaar inderdaad, en vanuit de Knvb veel vaak willekeur boven regelmaat. Als ze nou structureel alles achteraf gaan straffen wat tegen de regels is... En zoals je zegt was dit overduidelijk geen intentie.

2 oktober 2014 om 14:04

Waarom dan accepteren? Als cambuur t ook overdreven vindt, hadden ze t voor de commissie moeten laten komen. Hiermee geef je een signaal af.

2 oktober 2014 om 14:20

omdat dit meestal geen zin heeft. commissie neemt meestal alles klakkeloos over

2 oktober 2014 om 14:29

Hoe vaak heeft dat nut gehad? Hemmen plaatst niet voor niets een reactie dat in beklag gaan geen nut heeft.

2 oktober 2014 om 14:32

Lekker makkelijk en alles dan maar accepteren en slikken. Ik lees dit bij meer schorsingen als commentaar en vind dat clubs zich er te makkelijk van af maken.,

2 oktober 2014 om 14:40

Dat krijg je als je altijd 0 op rekest krijgt bij de aanklager.
Er wordt nooit wat mee gedaan. En dat weten de clubs ook. Je kan het maar beter gewoon slikken.

2 oktober 2014 om 15:00

Onzin, er zijn de afgelopen jaren genoeg rode kaarten geseponeerd. Kan me vorig seizoen nog bijvoorbeeld die van demouge herinneren nadat hij broerse met zijn elleboog had geraakt. Demouge kreeg rood en werd later vrijgesproken.

2 oktober 2014 om 19:08

Meer dan terecht

Ik vind het terecht al kon ik niet zin of het met opzet was of niet, maar zo elke dingen horen niet thuis op een voetbalveld

Mwaaah, redelijk zwaar vind ik. Voor mijn gevoel doet die aanklager ook maar wat, en is het elke keer natte vinger werk. De straffen zijn echt retescheef elke keer als je ze met elkaar vergelijkt.

2 oktober 2014 om 14:34

Deze straf is net zo hoog als iemand die opzettelijk een ander z'n been zon beetje half door trapt. Wat een willekeur.

Dat Cambuur en Hemmen het voorstel accepteren zegt genoeg. En duidelijk niet met opzet? Wat is dat nou voor beredenering. Bijna niemand maakt doelbewust en met opzet een overtreding. Het is meestal een samenloop van omstandigheden. Te laat, lomp, wild etc. etc.

Neemt niet weg dat het een rode prent had moeten zijn en dus een schorsing. Hij komt nog goed weg dat hij de wedstrijd tegen excelsior mocht blijven staan. Nu is excelsior nóg een keer genaaid. Want tegen concurrent FC Dordrecht mag hij niet mee doen!

2 oktober 2014 om 14:22

als je op let wat de comissie doet kan je zien dat het weinig zin heeft om in beroep te gaan

2 oktober 2014 om 14:31

Wat een kansloos verhaal, heb he uberhaubt de overtreding gezien of baseer je dit nu echt op het niet in beroep gaan. Dat heeft in dit bekrompen kandje namelijk helemaal geen nut.

2 oktober 2014 om 14:58

Nou, Cambuur supporters die het er niet mee eens zijn. Verrassend!
De eerste zelfkritische persoon in Leeuwarden moet nog geboren worden.

2 oktober 2014 om 15:04

Je hebt het dus niet gezien, zeg dat dan ipv die bekrompen reactie die je nu plaatst. Ik neem ook aan dat jij uit een deel van Nederland komt wat wel erg zelfkritisch is.

Laat maar ik zie het al je bent bevooroordeeld. ...

2 oktober 2014 om 15:06

Ik heb de overtreding wel gezien. Net zoals die onterecht afgekeurde goal.

2 oktober 2014 om 15:11

Ach het persoonlijk dat weet ik onderhand wel.

2 oktober 2014 om 15:37

Gewoon niet meer op reageren. heb hem nog nooit een neutraal antwoord zien fabriceren ten opzichte van Cambuur.

2 oktober 2014 om 15:58

Ach hier, ik heb twee keer een andere mening gehad dan de Cambuur supporters en dit gepost en twee keer kreeg ik de wind van voren van opgefokte Friezen. Sorry dat mensen hun mening geven. Mag blijkbaar niet op een open forum!

Ik durf overigens te beweren dat ik neutraler ben over Cambuur dan welke Cambuur supporter dan ook. En als dit écht geen rode kaart was geweest, dan had de club of de speler écht wel bezwaar gemaakt, of had de Knvb niets met de camerabeelden gedaan.

3 oktober 2014 om 11:35

Het gaat er niet om of het wel of geen rood was. Het gaat om de incontinentie en het gebrek aan voetbalverstand bij de hoofd aanklager van de Knvb. De willekeur waarmee straffenmaat bepaald wordt is echt schrijnend. Ga je hier tegen in beroep dan naaien ze je alleen nog maar harder, heeft het verleden uitgewezen.

Er wordt sowieso te moeilijk gedaan om ellebogen. Je zwaait ze altijd om hoogte te maken en de tegenstander van je af te houden. Als je dan hoger springt dan de ander gaat die al snel janken dat je hem een elleboog geeft op zijn hoofd.

2 oktober 2014 om 14:34

Ik heb deze actie niet gezien. De grens tussen 'zwaaien om hoogte te maken' en 'elleboog gebruiken als wapen' is vaak wel een hele lastige.

2 oktober 2014 om 15:05

Uhm, het is op het voetbalveld niet toegestaan om de tegenstander van je af te houden met je armen! Dus dat is sowieso een overtreding. Je mag met je lichaam de bal afschermen, of een schouderduw geven, maar je mag je armen Niet gebruiken.

Ik weet niet hoe jij springt, maar wanneer ik spring houd ik mijn armen niet strak langs mijn lichaam, maar ik sta ook geen vliegtuigen binnen te halen! Een speler neemt dus het risico door te zwaaien en wapperen.

2 oktober 2014 om 15:15

Maar jij bent dan ook het voorbeeld voornalle profs in Nederland....

2 oktober 2014 om 16:03

Wat? Waarom zou ik een voorbeeld moeten zijn voor alle profs in Nederland? Slaat echt als een tang op een varken.

Maar goed, dat er iets mis is met de motoriek van Hemmen ziet iedereen.

De Knvb presteert het weer:
klasse justitie,
marchanderen,
maffiapraktijken,
met twee maten meten
Waarom komen deze woorden/zinnen altijd maar weer bij me op als ik wat lees over de Knvb?
En in beroep gaan heeft met dat elkaar toeknikkende zooitje in Zeist totaal ook geen zin!

3 oktober 2014 om 12:02

Qua schorsingen is die hele Knvb inderdaad niet serieus te nemen. Ook bij mijn eigen vereniging eens zoiets meegemaakt. Een teamgenoot kreeg een rode kaart voor een ongelukkige botsing (wat dus sowieso nergens op sloeg) en een buitensporige schorsing van vier wedstrijden van de Knvb. Hij heeft toen een hele nette bezwaarbrief gestuurd met wat er in zijn optiek gebeurde, en kreeg toen gewoon een wedstrijd schorsing erbovenop. Of laatst nog in de Jupiler League: Dijkhuizen van Roda krijgt vier wedstrijden schorsing voor een harde, op de bal gerichte tackle. Zivkovic van Jong Ajax krijgt drie wedstrijden voor meermaals natrappen. Het is volstrekt belachelijk.

Had dit bij een Ajax of PSV gebeurd, dan kon je alweer een vrijspraak verwachten. Ongelooflijk hoe bepaalde clubs worden bevoordeeld ten opzichte van het grote gros.

Dikke bs deze schorsing. Is tijdens het duel geweon beoordeeld door de scheids.

KNVB zou zichzelf eens ten rade moeten gaan wat hun meerwaarde voor het voetbal is op deze manier.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren