Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Saudische voetballer in de problemen voor illegale ‘dab’ tijdens wedstrijd

Laatste update:

Een voetballer uit Saudi-Arabië heeft voor controverse gezorgd door te 'dabben'. De speler van tweededivisionist Al-Nojoom weigerde een high five van een van zijn teamgenoten in de dug-out en deed in plaats daarvan de 'dab'. Dat gebaar is strikt verboden in Saudi-Arabië, waar het wordt geassocieerd met drugsgebruik.

De beelden van het incident werden verspreid via sociale media. Het antidrugscomité van het ministerie van Binnenlandse Zaken ziet de dab als een gebaar waarmee het snuiven van poeder wordt gesuggereerd. In augustus 2017 werd nog een bekende tv-persoonlijkheid, Abdullah Al Shahrani, gearresteerd voor dabben.

Het is nog onduidelijk of de voetballer van Al-Nojoom bestraft wordt. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken waarschuwde in het verleden voor 'het gevaar van deze beweging voor de jeugd en de maatschappij'. Op sociale media verschillen de reacties: sommige Saudische Twitteraars vinden het stomme actie, anderen nemen het op voor de voetballer.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit land loopt op het gebied van vrijheid en maatschappelijke ontwikkeling mijlenver achter op de normale bewoonde wereld. Iedere vorm van vrije beweging en handeling wordt daar neergeslagen door het bewind. Ook in de regio dwingen ze andere landen te doen wat zij willen, zie het voorbeeld met Qatar jongstleden.

5 januari 2018 om 21:03

Ach ze mogen verbieden wat ze willen in hun eigen land. Je kan niet altijd het “westen” als standaard gebruiken. Mensen daar vinden veel dingen hier verkeerd.

5 januari 2018 om 21:47

Geen speld tussen te krijgen! Ze mogen er zelfs de doodstraf voor geven, wat me niks zou verbazen...

En wij mogen dit weer belachelijk vinden. Dat staat dus helemaal los van of ze het wel of niet mogen. Kortom, je argument is kolder. Een drogreden welteverstaan. Mag ik dat vinden? ja gelukkig, in Nederland wel...

5 januari 2018 om 21:56

Alleen mag je de koning hier nirt uitschelden omdat je dat op een boete en korte celstraf komt te staan. Vrijheid ten top.

5 januari 2018 om 22:04

Je denk dat je veel mag in nl, maar kan je lelijk in vergissen hoor. Maar ik wilde alleen duidelijk maken dat we niet op een hoge paard moeten gaan zitten en vingertje wijzen.

6 januari 2018 om 11:22

Ja want iemand uitschelden is ook vrij normaal vind je?

Had niet verwacht dat lingard en pogba drugs gebruiken.

6 januari 2018 om 13:09

Die twee zijn ook gewoon fan van Hiphop muziek, dab is ontstaan door de Zuidelijke hiphop cultuur van Amerika. Staten als Texas, Georgia etc.

Ik hoop dat ze dabben hier ook verbieden. Komt nu wel een beetje mijn neus uit.

5 januari 2018 om 21:58

@dumbell
Dat er iets in je neus zit is juist een reden om te dabben

Hoe kan je als regering nou zeggen dat Dab met drugsgebruik te maken heeft? Sommige volken hebben ook echt genies aan de macht gelaten.. NOT...

6 januari 2018 om 13:11

Ze zijn gewoon niet goed genoeg geinformeerd, het is een Dansvorm uit de Hiphop wereld.

Terecht natuurlijk. Ik vind dat Dabben hier ook zo zwaar bestraft moet worden.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren