Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Russische hooligans die zich misdroegen op EK hebben banden met Kremlin’

Laatste update:

De EK-wedstrijd tussen Engeland en Rusland werd ontsierd door zware rellen tussen supporters van beide kanten, waarbij vooral de Russen de aandacht trokken door hun georganiseerde acties en extreme geweld. Volgens de Britse overheid is er een duidelijke reden waarom de communicatie tussen de hooligans zo goed was: het zijn leden van verschillende Russische overheidsdiensten.

/

“Het is moeilijk om te bewijzen dat dit is aangestuurd door het Kremlin, maar het is duidelijk dat een aantal van hen deel uitmaken van de Russische geüniformeerde diensten. Het lijkt alsof Vladimir Putin zijn hybride oorlogsvoering op deze manier doorzet”, vertelt een overheidsbron aan de Observer. Volgens verschillende experts in de Britse regering is het hooligangeweld een manier om de Russische kracht te laten zien, terwijl er in het land zelf het verhaal wordt opgetuigd dat de hele wereld zich tegen Rusland heeft gekeerd.

Een Russisch parlementslid deelde via Twitter al de boodschap: ‘Goed gedaan jongens, ga zo door!’, meldt The Guardian. Kleine groepen Russische vechtersbazen vielen in de straten van Marseille Engelse fans aan, waardoor twee supporters nu nog in coma in het ziekenhuis liggen. De UEFA heeft inmiddels een boete van 150.000 euro uitgedeeld, terwijl het Russische elftal ook voorwaardelijk gediskwalificeerd is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als de Britse overheid iets over Rusland beweert is het natuurlijk waar... En dan klagen we hier in het Westen over Russische propaganda.

18 juni 2016 om 23:39

Echt hea, dat is iets ongelooflijks. Toen bekend werd dat Russische sporters doping gebruikten, was het hier vol in het nieuws. Toen bekend werd dat bij Engeland ook grootschalig gebeurd, kwam het even kort in het nieuws. Zelfde gebeurde met het Panama schandaal. Het was Putin dit en Putin dat. Maar over Cameron zijn vader hoorde je amper iets, wat ik ongelooflijk vind.

19 juni 2016 om 00:10

Want in Europa wordt de pers net zo monddood gemaakt als in Rusland (stralingsmoorden) of wat dat betreft Turkije (opgepakt en gemarteld)?
Sorry maar waar persvrijheid onderdrukt wordt is er ernstig iets mis, ik zal niet zeggen dat de westerse wereld altijd ideaal is, maar er is een heel groot verschil met van repressie bolstaande regimes.

19 juni 2016 om 00:13

Er is genoeg over Cameron zijn vader gezegd, NOS niet gevolgd?
Dat het Russische dopingprogramma veel in het nieuws is komt ook doordat de Russische overheid er bij betrokken is.

19 juni 2016 om 00:16

Ben ik het helemaal niet mee eens. Het enige wat ze op de NOS hebben laten zien, was een fragment waarop Cameron het ontkende en het kon uitleggen. Van Putin werd dat niet gedaan, die is natuurlijk bij voorbaat al schuldig.

Ik ben absoluut geen voorstander van Putin, echt niet, maar ik ben er klaar mee dat men in Europa premiers en presidenten van andere landen neerzetten als lieverds.

19 juni 2016 om 09:51

en als er iets over de russen gezegd word word er na de hele wereld gewezen maar die russen zijn zo fijn volk die doen dat niet en heel toevallig heb ik hier vd week al aangegeven dat dit door poetin word gerorganiseerden toen zag ik spoken volgens vele hier

Hahahaha, haal de aluminium folie maar weer uit de kast. Belachelijk zeg. Ze waren georganiseerd omdat ze dit al jaren hebben voorbereid. Voor de rest is het nou weer niet zo indrukwekkend wanneer je een paar dronken Engelsen van middelbare leeftijd klappen geeft.

19 juni 2016 om 00:14

Maar als het daar zoveel voorkomt, waarom nemen ze daar dan geen maatregelen om dat tuig in Rusland te houden tijdens het EK? Nu wordt de naam van Rusland onnodig door het slijk gehaald.

Lijkt me echt sterk dat dit door het Kremlin wordt gefinancierd. Dat Rusland zijn macht wil laten zien, klopt wel, dat is zeker ook een van de redenen waarom ze actief in Syrië. Maar je kan er ook teveel achter zoeken.
In Rusland staan de supporters er wel bekend om om dit soort hooliganisme, en dan vooral de harde kernen van de topclubs. Dit kunnen ook gewoon een groep van deze harde kern zijn, daarom zijn ze goed georganiseerd.

Ze beweren dus iets wat dus moeilijk te bewijzen is. Met andere woorden het is lariekoek.

19 juni 2016 om 09:02

Ze? Een bron die anoniem wil blijven....

Wat een onzinverhaal vanuit de Britse overheid zeg: het is niet te bewijzen, maar we suggereren het toch maar sterk..
Wat mij betreft hebben de Russen ook gelijk om hun kracht en macht te laten zien (en dan heb ik het niet over hooligans, maar over de Russische staat).
Het westen en de Navo blijven maar provoceren. Ook nu weer, met de oefeningen vlakbij de Pools-Russische grens.

19 juni 2016 om 00:18

En de Russen provoceren niet met hun bommenwerpers die regelmatig over Duits en Nederlands grondgebied vliegen? Die lieve Russen doen geen vlieg kwaad, kijk maar naar de Krim wat vrijwillig afgestaan is door de Oekraïne. En in Syrië bombarderen de Russen ook alleen maar IS en niet de overige tegenstanders van Assad. Putin hoort de Nobelprijs voor de vrede te krijgen!

19 juni 2016 om 00:42

Je kan wel sarcastisch doen, maar voor soortgelijke redenen heeft de grote held Barack Obama (inderdaad) een Nobelprijs voor de vrede gekregen.

19 juni 2016 om 00:51

Nee hoor, die wil hij niet hebben. Laten ze die maar aan Obama geven.
O, wacht even: dat hebben ze al gedaan toen hij net president was en zijn enige prestatie was dat hij zwart was en daarom tot president van de V.s. gekozen werd. En het enige wat hij daarna heeft gedaan is dat hij de wereld tot een veel gevaarlijkere plek heeft gemaakt en dat hij loopt te heulen met Saudi Arabië. Ja, die Nobelprijs betekent echt wat..
Ze lopen hier in het westen als een stel blinden achter de linkse politici en de linkse media aan (alhoewel dat gelukkig al flink aan het omkeren is) die zeggen dat het "grote gevaar" uit het oosten komt, van de Russen.
En ondertussen blijven ze het echte gevaar maar importeren uit het midden-oosten en noord-Afrika en laten ze hun eigen bevolking afslachten door terroristen die ze de hand boven het hoofd blijven houden. Prachtig allemaal inderdaad.
Geef mij maar Putin, die weet wel raad met dat tuig!

Leuk staaltje anti Rusland propaganda weer van de Britse overheid die er alles aan willen doen om Rusland op een kwaad daglicht te zetten. De moord op Jo Cox is zeker ook het werk van Putin?

19 juni 2016 om 00:14

Dus dit is gewoon propaganda van de Britse overheid? Vertel? Weet jij dan meer dan wij?

19 juni 2016 om 00:55

Hoe wil je het dan noemen? Er is geen bewijs, komt van een ongenoemde bron binnen de overheid en wordt gebruikt om een partij in een slecht licht te plaatsen.

"het is lastig om te bewijzen, maar toch is het het duidelijk"?? Geweldig staaltje logica hier. Laat die theorieën maar aan de complotdenkers over. Denk dat Vladimir wel wat grotere slagen kan slaan geopolitiek gezien dan wat hooligans naar Frankrijk te sturen. Bovendien is het contraproductief, want de Russen organiseren zelf een internationaal voetbalevenement over twee jaar en een opgaande trend in geweld bij voetbalmatches werkt hun alleen maar tegen.

Die Britten valt ook niet serieus te nemen. Volgens hun zijn de Engelsen goed en Russen niet; zo gaat het al jaren maar die Engelsen hebben toch de 'hooligans' uitgevonden? Nou, die Russen zeiden dat ze de Engelsen zouden laten zien wie de echte hooligans zijn en dat hebben ze gedaan ook.

Ze moeten niet dom dom lullen maar tegenstand bieden. Niet dat ik voor die vechtpartijen ben maar if you talk sh*t then back it up. Dat doen die russen ook.. nou maken zij er een politieke actie van wat nergens opslaat. Het zijn hooligans met 0.0% verstand die niet voor het voetbal gaan, nee voor het vechten!

Je kan een boel over het Kremlin en Rusland zeggen waar je als voorstander van democratie, mensenrechten en vrijheden al snel in het negatieve terecht komt. Maar dit gaat echt nergens over, Russische hooligans zijn niet anders als hooligans in andere landen. Ze hebben ook gewoon werk, een prive-leven en bovenal precies dezelfde passie die het voetbal voor zovele verpest, vechten. Dan zullen enkele misschien ook in het leger hebben gezeten of bij een andere overheidsdienst.

Je kan misschien zeggen dat de Russen niet voldoende hebben gedaan om de hooligans tegen te houden naar het buitenland af te reizen. Maar te doen alsof ze een week van tevoren met de FSB om de tafel hebben gezeten om te praten over het aanvallen van Engelsen en het aanrichten van vernielingen gaat wel heel erg ver. Zonder dat er een goede aanleiding voor is (rusland komt negatief in het nieuws terwijl ze politiek juist weer toenadering is) en zonder enig bewijs.

Hooligans hoef je niet te overtuigen om een stad te slopen, de politie aan te vallen of elkaar te molesteren. Geef de Turken, Hongaren, Russen, Engelsen, Kroaten en de Polen iets teveel ruimte en binnen no-time grijpt een kleine groep hooligans de gelegenheid aan om het te verstieren voor de rest.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren