Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Royal Antwerp gaat ten onder in Brugge en gooit koppositie te grabbel

Laatste update:

Royal Antwerp heeft zondagmiddag averij opgelopen in de strijd om het kampioenschap in België. Waar de ploeg van trainer Mark van Bommel vorige week nog op de valreep won van Club Brugge (3-2), werd het deze keer met 2-0 verslagen door de Bruggenaren. Casper Nielsen nam beide doelpunten voor zijn rekening. Antwerp heeft de koppositie in de kampioenspoule met het verlies te grabbel gegooid: mocht Union Sint-Gillis zondagavond winnen van KRC Genk, zijn zij de nieuwe koploper.

In een tamme eerste helft kreeg Brugge de eerste grote kans van de wedstrijd. In de twaalfde minuut kwam Mats Rits oog in oog te staan met doelman Jean Butez, die de poging van de Belgische middenvelder kon keren. Met een kleine dertig minuten op de klok werd de uitploeg voor het eerst gevaarlijk. Calvin Stengs gaf de bal in het zestienmetergebied aan Vincent Janssen. Zijn vizier stond niet op scherp en hij schoot de bal over het doel van Simon Mignolet.

Al vrij snel in de tweede helft brak Brugge de ban. Nielsen stond slechts koud in het veld en maakte meteen het verschil. Nederlander Bjorn Meijer legde de bal goed terug, waarna de invaller hem hard in de linkerbovenhoek knalde: 1-0. Luttele minuten later verdubbelde de Deen de score. De middenvelder kreeg een diepe bal van Romeo Vermant en schoof hem beheerst in de linkerbenedenhoek: 2-0.

Na het tweede doelpunt van Nielsen drong Antwerp aan op de aansluitingstreffer, maar een echt grote kans werd er niet meer gecreëerd door de manschappen van Van Bommel. Door de verliespartij van Antwerp kan Sint-Gillis de nieuwe koploper worden in de kampioenspoule. Er zal dan wel eerst gewonnen moeten worden van KRC Genk. Daarna staan er nog twee duels op het programma. Brugge blijft, ondanks de overwinning, vierde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit was echt weer een Belgische wedstrijd die niks aan was. Brugge pakt de punten en eigenlijk meer dan terecht. Denk ook echt dat Bommel kampioen kan worden met Antwerp. Mits hij geen kampioenschap koorts krijgt. Want zo vandaag speelden ze echt als nerveuze angsthazen

21 mei 2023 om 15:41

Ach dat denigrerende toontje altijd weer van jullie Nederlanders. Kijk dan niet naar dat misbaksel uit het zuiden en geniet van jullie topcompetitie waar het uiteraard altijd smullen is.

21 mei 2023 om 15:48

Haha, het zijn beide flutcompetities. Tijd dat we samengaan dan houd die discussie in ieder geval op.

Vraag aan de Belgische leden, wat vinden jullie van de playoffs?

21 mei 2023 om 15:53

Maakt de competitie wel spannend maar het is natuurlijk een soort fantasie-element dus wil er eigenlijk zelf liever vanaf. Dat een Antwerp dit seizoen nog kampioen kan worden is eigenlijk te schandalig voor woorden vind ik persoonlijk. Hoop zelf alvast op Genk of Union. We zien in de rest van europa dat een competitie ook gewoon spannend kan zijn zonder play offs. Weg ermee dus imo

21 mei 2023 om 16:06

Ik ben zelf wel van de play-offs als die puntenhalvering gewoon eens zou ophouden. Want qua systeem hebben we eigenlijk wel al gewoon bijna 10 jaar aan een stuk een spannende titelstrijd.

21 mei 2023 om 18:04

@lierse1997 mag ik me als Nederlander mengen in deze discussie? Nee ik vind het eigenlijk ook te schandalig voor woorden dat die punten door 2 worden gedeeld. Genk was echt heer en meester de eerste 20-25 speelrondes, waar ze een enorme voorsprong hebben opgebouwd. Door een zwak eind en de halvering van punten staat het gewoon allemaal weer veel te dicht bij elkaar.

21 mei 2023 om 18:20

Dat is echt gewoon niet waar. Union en Genk hadden evenveel punten aan het begin van de play-offs. Antwerp stond op drie en aan de start van de play-offs op 2.

21 mei 2023 om 15:54

Haha, elk jaar zo tegen het einde van de competitie ook telkens deze vraag..
Het is gewoon een poepsysteem, dat zal nooit iemand ontkennen. Een kampioen hoeft op deze manier slechts een paar potjes echt goed te zijn. De rest van t jaar kun je in de subtop staan. Het maakt de competitie totaal oninteressant helaas.

21 mei 2023 om 16:15

Je moet nog steeds bij de top eindigen. Het verschuift alleen de competitie ietsjes naar onder van de nummer 1/2 posities naar de posities die net wel of net niet onder de streep staan om te kwalificeren voor playoffs. Het zorgt er juist voor dat je kampioen moet worden tegen de goede teams ipv door consistent te winnen tegen de kleintjes

21 mei 2023 om 16:22

Heb je de laatste 10 play-offs gekeken? Die waren echt allerminst oninteressant te noemen vind ik zelf.

21 mei 2023 om 16:56

@Lierse. Jij doelt op de wedstrijden. Daar zullen er vast een paar leuke bij gezeten hebben, maar dan lees je niet wat ik typ; de play offs als systeem zijn simpelweg lachwekkend. Je ziet het ook nergens in Europa, zou dat een reden hebben?

21 mei 2023 om 17:39

Je zegt dat het de competitie allerminst interessant maakt. Dat vind ik gewoon echt niet. We hebben al jaren een spannende titelstrijd.

21 mei 2023 om 18:13

Je reageert met voorbeelden van wedstrijden over een periode van de afgelopen 10 jaar. Ik zeg letterlijk dat het een poepsysteem is.

Gevolg daarvan is in mijn ogen dat de competitie oninteressant is. Ik snap dat je dat als Belg niet vindt. Feit blijft dat het een ontzettend vreemd systeem is, dat niet zonder reden nergens anders gebruikt wordt.

'Het maakt de competitie spannend' is natuurlijk een argument van niks. Als wij Emmen en Cambuur 30 punten erbij hadden gegeven en PSV en Feyenoord 30 in mindering hadden gebracht was de eredivisie ook plots retespannend.

21 mei 2023 om 18:46

Ikzelf ben vrij neutraal over de play-offs , het heeft zowel voor- als nadelen. De voornaamste reden voor het invoeren van het systeem destijds was om meer topwedstrijden te creëren en zo het niveau van de competitie omhoog te krikken. Zelfs met dat in het achterhoofd blijft de halvering van de punt natuurlijk wel een hekel punt die de leider enkel maar benadeelt. Imo brengt het concept wel iets op maar gaat het ten koste van andere zaken. Het hangt ervan af wat je zelf belangrijker vindt.

21 mei 2023 om 15:55

Hele andere discussie. De playoffs tot daar aan toe, die puntenhalvering is echter compleet fout.

En wat deze wedstrijd betreft : heel goed mogelijk dat het een waardeloze pot was. Maar alsof dat nooit het geval is in Nederland, ook wanneer het een topgame is (of zou moeten zijn).

21 mei 2023 om 16:11

Ik ben geen Belg maar ik vind een playoff systeem op zichzelf een stuk leuker dan een competitie zonder playoffs. Ik zou het wel zonder die halvering doen

21 mei 2023 om 17:14

Gaat deze vraag nu na iedere play off wedstrijd gesteld worden? Al lang en breed uitgemeten verteld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren