Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ronaldo betaalt 19 miljoen om belastingzaak af te kunnen sluiten’

Laatste update:

Cristiano Ronaldo wordt de afgelopen maanden achtervolgd door een slepende belastingzaak, waarbij de Portugees ervan wordt beschuldigd niet genoeg aan de Spaanse schatkist te hebben afgedragen wat betreft zijn portretrechten. Volgens El Mundo is er echter nu een einde in zicht, aangezien de sterspeler van Real Madrid dicht bij een schikking met de fiscus zou zijn.

De krant meldt zaterdag dat Ronaldo en zijn adviseurs met de Spaanse belastingdienst in gesprek zijn over een schikking van negentien miljoen euro, waarna alle juridische processen die nog tegen de Portugees lopen zouden worden afgesloten. Dit bedrag ligt aanzienlijk lager dan de 28 miljoen euro die de fiscus volgens eerder berichten nog wilde hebben en Ronaldo lijkt van zins om de zaak snel achter zich te laten.

Die 28 miljoen euro zou toen worden opgebouwd door de daadwerkelijke 14 miljoen euro die Ronaldo nog aan belastingen moet betalen, plus nog eens 14 miljoen aan boetes en andere administratieve kosten. De Spaanse belastingdienst is nu naar verluidt echter bereid om genoegen te nemen met negentien miljoen euro, als Ronaldo ook een schuldbekentenis ondertekent.

De aanvaller van de Koninklijke heeft tot nu toe altijd volgehouden onschuldig te zijn en verklaarde vorig jaar in de rechtbank nog ‘altijd betaald te hebben wat hij moest betalen’. Om nu van de belastingzaak af te zijn die hem afleidt van zijn prestaties op het veld, is Ronaldo waarschijnlijk wel bereid een compromis te sluiten en officieel schuld te bekennen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap dat niet, waarom gaat zo'n belastingdienst ineens minder accepteren?
Als ik ergens schulden zou hebben en boetes open heb staan gaan ze toch ook niet ineens minder accepteren? Is het gewoon luiheid? Dat ze liever verdere rechtzaken en dergelijke vermijden door een paar miljoentjes minder te accepteren?

9 juni 2018 om 18:12

Heel die piramide is verrot. Staat heeft miljarden en toch zijn er mensen in dat land die helemaal niets hebben. Dat geld dat Ronaldo betaald zal wel eindigen in wat zakken van directeuren. Als ik lees wat ze allemaal doen in spanje dan zou ik daar toch liever niet voetballen.

9 juni 2018 om 18:21

Nee, de staat krijgt miljarden binnen. En die geeft het weer uit aan dingen als onderwijs en infrastructuur, iets waar heel het land voordeel van heeft.

9 juni 2018 om 19:14

Inderdaad, de kortzichtigheid zegeviert af en toe.. OT: Beter voor Ronaldo om het gewoon af te tikken en met voetbal bezig te zijn. Geld zat, hij zal er niet van wakker liggen uiteindelijk.

9 juni 2018 om 19:52

Ha ja daarom is er een absurd hoge percentage van werkelozen in Spanje. Onder de jongeren ligt het cijfer nog hoger en zijn massale protesten in Spanje vanwege het wanbeleid dat gevoerd wordt daar. Protheus zijn opmerking m.b.t. het geld dat in de zakken van bepaalde mensen verdwijnt is echt niet vergezocht.

9 juni 2018 om 20:15

Niet vergezocht, maar compleet misplaatst hier.

9 juni 2018 om 19:07

Dit is inderdaad vreemd. Anderen in vergelijkbare zaken werden gewoon vervolgd en veroordeeld, zie Messi. Die had zelfs een veel en veel lagere schuld en werd tot in den treuren vervolgd door een pitbull. Zelfs het verzoek om ook een schikking te treffen werd afgewezen. De spaanse fiscus is echt verrot.
Als dit verhaal klopt zou er wel met 2 maten gemeten worden.

9 juni 2018 om 20:11

en wederom een mannetje dat allerlei dingen komt impliceren zonder op de hoogte te zijn.

Laat me raden, Perez houdt Ronaldo de hand boven het hoofd en heeft zijn vriendjes bij de belastingdienst aangesproken maar joeg ze wel aan toen Messi vervolgd werd? Kinderachtig gelul toch steeds.

Messi had een schuld van 5 miljoen (4,1 aan belastingen en 0,9 aan interest) die schuld betaalde bij aan de belastingdienst na een overeenkomst te sluiten. Vervolgens kreeg hij een celstraf van 21 maanden en een boete va ongeveer 2 miljoen opgelegd. Die boete werd hem niet door die 'verrotte fiscus' opgelegd maar door het Catalaans hof, door een Barca-fan notabene (de woorden van die man zelf, niet van mij).

Beide heren gooien het op een akkoordje met de fiscus en beide heren betalen een boete bovenop het verschuldigde bedrag. Bovendien duurt de rechtszaak Ronaldo nu al langer dan die van Messi, dus dat hij, itt Ronaldo, 'tot in den treuren door een pitbull vervolgd werd' is niets meer dan flauwekul.

Lees je toch even snel in vooraleer je jezelf voor paal zet zeg.

9 juni 2018 om 21:26

Ach hou toch man met je lees je toch eens in. Het is algemeen bekend dat de aanklager die Messi met alle geweld wilde veroordelen een advocate is die goed bevriend was met Fiorentina. Er zijn verscheidene verzoeken geweest om de zaak schikken maar toch werd hij vervolgd mede dankzij deze pitbull. Mij gaat het juist hierom. Hij werd door het slijk gehaald als geen ander. Terwijl er meerdere voetballers (ook van Real o.a. Casillas en Xabi Alonso), sporters e.d. allemaal konden schikken met de fiscus.
Ik weet heus wel waar ik het over heb. Ik heb er verder niets mee maar deze zaak heb ik wel degelijk met interesse gevolgd en het viel mij gewoon op hoe er meerdere maten gemeten wordt. Trouwens was dat ook een slepende zaak hoor en duurde die weldegelijk langer mede door die rechtzaak. Dus aub zet je witte bril af.

Thx but no thx.

9 juni 2018 om 19:58

De schulden die hij heeft bedragen 14 miljoen en die worden volledig betaald. Die andere 14 miljoen zijn boetes die de men hem wil opleggen. Elke euro van die boetes kan bij wijze van spreken bij de rechter worden aangevochten door de verdediging en dus zie je nagenoeg nooit dat de originele eisen van de aanklager blijven staan. Meestal onderhandelen beide partijen en komen tot een overeenstemming zoals nu het geval is

Hij geeft ze Kids zakgeld even weg aardig hoor háha

Daar gaat z'n wisselgeld.

Zal real wel betaald hebben. En zegt Ronaldo dat ie heel gelukkig is bij real en geen transfer wil.

9 juni 2018 om 18:21

Geweldige aanname, goed onderbouwd ook.

9 juni 2018 om 20:17

Een van de redenen waarom Cris loopt te mokken is net omdat Madrid dat niet op zich wou nemen terwijl hij zag dat Barca dat bij Messi wel deed. Nou voelt ie zich dus niet gewaardeerd zoals Barca Messi waardeert.

Nu dit achter de rug is zal hij sowieso wel blijven.als hij al weg wilde.

9 juni 2018 om 18:37

Blijkt toch maar weer dat ze de belasting willen onderduiken,betalen ook al heet je ronaldo

Een dagje minder zakgeld voor zijn zoontje dus.

9 juni 2018 om 20:17

Bijna een jaarloon...

9 juni 2018 om 20:21

Klopt, maar ronaldo verdient veel meer dan enkel zijn salaris bij Madrid. Ronaldo is een merk op zich. Uiteraard zal die 19 miljoen hem wel raken, want niemand wil zijn geld kwijtspelen, maar dat bedrag heeft hij al snel goedgemaakt.

9 juni 2018 om 20:25

Dat klopt. Hij voelt het minder dan wanneer jij of ik 3000 euro moeten betalen. Maar dat was natuurlijk flink overdreven

Daar kan ie gewoon ene Kluivertje voor betalen

Begrijp de heisa eerlijk gezegd niet. Ronaldo heeft toch het recht om de minst belastbare weg te kiezen op zijn portretrechten, royalty's enz. Zolang hij de wet niet overtreden heeft en zolang de wet geen fiscaal misbruik vermeld, heeft Ronaldo niets verkeerd gedaan. Ik ken wel de Spaanse belastingwet niet.

9 juni 2018 om 21:58

Volgens mij gaat het er juist om dat hij de belastingen op zijn portretrechten niet heeft voldaan. Ken de zaak verder niet zo goed, maar als je ziet dat zo goed als alle voetballers die in La Liga i de problemen komen met de belastingdienst blijknaar met de portrechten frauderen, ga je je afvragen of er geen structureel probleem is.

10 juni 2018 om 08:43

Dat hangt dan weer af van de kleine letters in de Spaanse belastingwet of van de OESO-regelgeving.
De Spaanse fiscus kan niet altijd gelijk hebben en kan niet zomaar boekje te buiten gaan zonder dat iets explicitet omschreven staat in de wet.
Weet ook al dat enkele voetballers een postbusvennootschap hadden opgericht in Groothertogdom Luxemburg. Hetzelfde verhaal om belastingen te ontwijken. Dat is vanaf 2019 voorbij.

Dat wordt dan een week of twee op een houtje bijten voor hem...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren