Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Romano meldt verrassende transfer: PSV'er vertrekt na dit seizoen naar Burnley

Laatste update:

Shurandy Sambo gaat PSV komende zomer verlaten. De vleugelverdediger is akkoord met Burnley over een transfer naar Engeland, zo schrijft de Italiaanse transfermarktexpert Fabrizio Romano vrijdagmiddag. PSV vangt geen transfersom voor Sambo, die in Eindhoven uit zijn contract loopt en voor vier jaar gaat tekenen bij de ploeg van Vincent Kompany.

Sambo kan dit seizoen niet bepaald rekenen op veel speeltijd bij PSV. Trainer Peter Bosz geeft op de backposities doorgaans de voorkeur aan Sergiño Dest en Jordan Teze. In augustus was de back dicht bij een transfer naar FC Twente, maar Sambo kiest dus voor een avontuur in Engeland.

Sambo, van origine een rechtervleugelverdediger, werd vorig seizoen al verhuurd aan Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel maakte de 22-jarige rechtspoot een prima indruk, en derhalve ging de in Geldrop geboren back dit seizoen voor zijn kans onder een nieuwe trainer.

Sambo mocht in de Eredivisie tot dusver negen keer opdraven van Bosz. Daarin sprokkelde hij net iets meer dan negentig minuten bij elkaar. Ter vergelijking: Sambo maakte dit seizoen - bij Jong PSV - meer minuten in de Keuken Kampioen Divisie: 148.

En dus neemt PSV in de zomer afscheid van de overbodige verdediger. De tweevoudig jeugdinternational levert de Eindhovenaren niets op, daar zijn contract op 30 juni van dit jaar afloopt.

Of Sambo volgend jaar echter ook in de Premier League speelt, is nog maar zeer de vraag. Burnley draait onder Kompany een zeer moeizaam seizoen op het hoogste niveau.

Vorig jaar leidde de Belg zijn ploeg nog overtuigend naar promotie, maar nu dreigt wederom een afdaling naar de Championship. The Clarets staan met negentien punten zes punten onder de degradatiestreep.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Erg jammer, hoopte dat hij bij Twente zou tekenen. Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen in Engeland.

Ervan uitgaande dat Burnley volgend jaar in de Championship gaat spelen is dit geen verkeerde stap. Ze zullen volgend jaar wel weer bovenin mee doen en Kompany wilt voetballen. Wens hem alle succes.

Hmmm. Niet eens zo'n gekke stap.
Doen het dit jaar wat minder als in de Championship.
Maar wel Kompany als coach, die door veel voetballers gezien wordt als de trainer van de toekomst en de jeugd veel kansen geeft. Dan kan nog wel eens leuk uitpakken.

Ben er op eerste instantie natuurlijk voor dat hij gewoo in NL blijft en hier zijn minuten gaat maken.

5 april 2024 om 14:01

Doen ze het minder dan in de Championship ja? Dat had ik niet verwacht van Burnley en Kompany. Dan zal dit wel einde oefening zijn voor Kompany lijkt me als die het in de Premier League minder doet dan vorig jaar in de Championship, echt heel raar....

5 april 2024 om 14:57

Zo'n dikke laag sarcasme was nou ook weer nergens voor nodig.

On: Ik gun Sambo het beste, jammer dat het in Eindhoven niet helemaal uit de verf gekomen is. Ik hoop dat hij zich in Engeland kan herpakken.

Daar gaan de lachgas avondjes met Ihattaren. Wel een mooie club en een fantastische coach.

5 april 2024 om 13:32

Kunnen ze in Engeland nog steeds doen hoor

Prima stap, zonde dat we er niets aan overhouden, maar hij moet natuurlijk gewoon spelen. Nu hopen dat Teze zijn contract gaat verlengen, want als hij wordt verkocht moeten we op zoek naar twee rechtsbacks, dat is niet wat je wil. Uit de jeugd komt op de positie helaas niets.

Ik blijf het vreemd vinden dat die jongen zo weinig speelminuten gekregen heeft, zou het iets met inzet of mentaliteit te maken hebben? Ik vond hem best een goede indruk maken als hij de kans kreeg dus waarom PSV hem zo makkelijk laat gaan is mij echt een raadsel.

5 april 2024 om 13:55



23 mei 2023: " PSV hoopt Shurandy Sambo langer aan zich te binden. De club is in gesprek met het management van de rechtsback om zijn contract, dat tot medio 2024 loopt, met twee jaar te verlengen. De 21-jarige verdediger is bezig aan een goed seizoen op huurbasis bij Sparta Rotterdam."



5 april 2024 om 14:22

Babadi heeft ook nog wel minuten gemaakt. Als Bosz hem nodig had gehad, had hij echt nog wel regelmatig kunnen spelen. Dat betekent ook wel dat Bosz hem niet goed genoeg achtte.

5 april 2024 om 15:24

Teze heeft gewoon een hoger niveau aangetikt dan voorheen. Had vooraf gehoopt dat Teze naar RCV zou schuiven en Sambo zou spelen.

Hier snap je toch niets van? Die jongen kwam er niet, maar dan ook echt helemaal niet aan te pas bij PSV. Ik vraag me af of hij niet te veel hooi op de vork neemt, ondanks het feit dat de kans best groot is dat Burnley weer degradeert naar de Championship.

5 april 2024 om 15:31

Championship is toch juist voor dit soort gasten afgelopen jaren een uitstekende stap geweest? Piroe, Flemming, Summerville, Burger, van Ewijk, Struijk, van Hecke etc. Hebben zich allemaal uitstekend ontwikkeld in die competitie. En zijn veel spelers die in nederland vaak in de KKD, middenmoot Eredivisie of bankzitter bij top 3 clubs waren.

Met de wetenschap dat Burnley zal degraderen zal het geen hele verkeerde stap zijn. Maar vanuit Burnley vind ik het getuigen van weinig ambitie en vanuit de kant van Sambo zou ik zeggen dat je carrièretechnisch betere keuzes kan maken. Twente bijvoorbeeld.

Verder wederom opvallend dat onze o zo bewierookte clubwatcher Rik Elfrink het kaas van zijn brood laat eten door iemand anders. Als wij dit soort nieuwstjes niet eens als eerst van onze clubwatcher horen blijft er weinig over. Behalve louter open deuren intrappen en veel plaatsen maar weinig zeggen.

Mooie stap voor Sambo. Heb hem als talent nog altijd hoog zitten, echter is toch vrij blessure gevoelig helaas.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren