Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Romano: Juventus ontkent hardnekkige geruchten rondom Paul Pogba

Laatste update:

Juventus peinst niet over een contractontbinding van Paul Pogba. Dat meldt Fabrizio Romano. Diverse media, waaronder de Daily Mail, schreven afgelopen week dat de Italiaanse grootmacht klaar was met Pogba's blessuregevoeligheid en zijn contract nog voordat hij een minuut gespeeld had wilde verscheuren. Volgens Romano is er dus toch toekomst voor de Fransman in Turijn.

Pogba keerde afgelopen zomer transfervrij terug bij Juventus, nadat hij uit zijn contract liep bij Manchester United. Twee weken na zijn komst sloeg het noodlot al toe. Pogba raakte geblesseerd op de training, moest het WK aan zich voorbij laten gaan en speelde tot nog toe geen minuut voor de Oude Dame. Juventus zou volgens de Daily Mail klaar zijn met het gesukkel en het tot medio 2026 doorlopende contract van Pogba per direct willen verscheuren.

Romano dient maandag echter als verlengstuk van de club en meldt dat Juventus er niet over nadenkt om de Fransman te laten gaan. Collega-journalist Mirko Di Natale van Tuttosport schreef eerder al dat de clubleiding juist optimistisch is over het herstel van Pogba en mikt op een terugkeer in het Europa League-duel met Nantes, dat op 16 februari plaatsvindt. Juventus kan extra stootkracht op het middenveld goed gebruiken, daar het vanwege een straf van vijftien punten (wegens fraude met clubgeld) serieus moet vrezen voor degradatie uit de Serie A.

Pogba speelde zijn laatste officiële duel als prof op 19 april van vorig kalenderjaar. De toenmalig middenvelder van Manchester United moest toen al na tien minuten geblesseerd afhaken. Hoewel Juventus dus niet beoogt de Fransman te laten gaan, zal het toch in de maag zitten met het salaris dat hij opstrijkt. Pogba verdient naar verluidt zo'n acht miljoen euro op jaarbasis, waarbij prestatiebonussen nog niet eens meegerekend zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik neem aan dat bij contract verscheuren dat ze hem gewoon zijn salaris moeten betalen tot het einde van zijn contract? Anders is een contract wel heel eenzijdig. Dan zou een speler ook zijn contract kunnen verscheuren als hij een transfer wil maken. Blessures horen nou eenmaal bij het bedrijfsrisico.

6 februari 2023 om 11:47

Contracten en andere financiële zaken zij bij Juve altijd op een bijzondere manier geregeld

6 februari 2023 om 12:03

het voordeel zou dan kunnen zijn dat ze hem een jaar meegeven maar niet meer 3 jaar (of looptijd) van het contract vast zitten. Maar lijkt mij in hun situatie dat ze liever van Pogba willen genieten.
Grote vraag is of Pogba na zn blessures nog wel de absolute wil heeft om te laten zien wat een topvoetballer hij is. Hij lijkt wel Braziliaan, want het heilige vuur is ie, na een vliegende start van zn carrière toen hij tot de meest bepalende spelers van zn generatie behoorde, best wel kwijt geraakt.

6 februari 2023 om 12:33

Bij afkopen gaat de club en spelers met elkaar om tafel. En wordt er een bedrag afgesproken met de speler. Gezien alles betalen veel geld is. Verleden ook gebeurd met khedira en Ramsey.

Dat risico heb je natuurlijk wel als je een geblesseerde speler contracteert. Dus Juve mag op de blaren zitten. Ontbinding zou ook zijn volledige salaris kosten trouwens. Dus zou geen voordeel geven, behalve dat het salaris vd loonlijst af gaat. Maar daar heb je eigenlijk pas wat aan tijdens een transferperiode, niet nu.

In italie zijn de regels ietsje anders. Kost nog steeds boel geld:
.
In Italië zijn werkgevers verplicht om het volledige salaris voor maximaal zes maanden door te betalen. Na deze periode dient de werkgever nog slechts 50% va het salaris door te betalen tot het einde van de contractduur.

6 februari 2023 om 12:53

Bedankt voor de info, wist ik niet. Desalniettemin moeten dit soort dingen echt pijn aan je ogen doen als club zijnde, wanneer je dit leest. Elk jaar zo'n grote kostenpost en wat krijg je ervoor terug.. en dan nog een contract tot 2026. Wat ook weer een vermogen kost om af te kopen.

6 februari 2023 om 14:30

Is dat bij een blessure of bij een contract ontbinding?

Juventus zal weinig vertrouwen hebben in het hersteltraject dat Paultje met zijn team van medicijnmannen heeft opgezet...

Ik begrijp niet goed dat ze hem 8 miljoen standaard betalen. Waarom niet 4 of 5 standaard en dan de rest wanneer hij ook echt wedstrijden speelt en vol maakt? Ze kennen zijn blessuregevoeligheid.

6 februari 2023 om 14:25

Deze blessure is pure pech. Iedereen kan het overkomen.

6 februari 2023 om 15:16

Maar over het algemeen is Pogba best een blessure gevoelige speler toch? Dus wat Radamel aangeeft was niet zo gek geweest om dat toen op te nemen in zijn contract.

6 februari 2023 om 16:03

Zeker pech maar ik geloof niet helemaal. Een paar maanden werd Pogba al aangeraden om zich te laten opereren, alleen toen heeft hij er zelf voor gekozen om dat niet te doen, gezien hij dan met zekerheid het WK had gemist. Met die operatie was hij waarschijnlijk al eerder terug geweest.

Serieus vrezen voor degradatie? Ze staan 10 punten boven de streep. Of hangt er wellicht nog een andere straf boven het hoofd?

6 februari 2023 om 15:28

Kans op totale leegloop als je dat als straf kan zien. Denk dat buiten Pogba ook een Vlahovic of Chiesa bijvoorbeeld onhoudbaar is en er zullen momenteel geen topspelers naar Juventus willen komen. Bremer zal inmiddels ook wel denken dat hij beter een andere transfer had moeten maken.

6 februari 2023 om 16:01

Logisch inderdaad. Maar vrezen voor degradatie is toch niet aan de orde..

6 februari 2023 om 19:35

Paniek paniek paniek

6 februari 2023 om 20:41

Juve gaat sowieso degraderen. Er komen nog 2 andere zaken. De 2e over zwart uitbetalen van de spelers. En derde over een foutieve winst (deze strafeis ken ik nog niet helemaal goed) Maar heeft iig te maken met de eerste en tweede strafeis.

Waarbij de eerste strafeis: Winst op verkoop van spelers. Onzin is. Spelers hebben geen vaste waarde dus kan je makkelijk paar miljoen erbovenop tellen. Dit is wat elke Italiaanse club doet. En buiten Italië ook wel meer. Je kan het niet bewijzen en je kan hier niet iemand voor straffen.
Echter kan het in Italië helaas wel.

Mocht het CONI wonder boven wonder deze uitspraak vernietigen. Dan geven ze voor de tweede strafeis makkelijk 30 a 40 punten minder. Gezien je mag vragen wat je wilt als eiser zijnde. Doel van dit hele proces is daarom ook om Juve terug de Seirie B in te sturen. Voor vergrijpen dit vaag bewezen zijn. Net zoals in 2006.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren