Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rode kaart Thorsby leidt rampzalige avond van Heerenveen bij AZ in

Laatste update:

AZ heeft zaterdagavond in de slotfase drie punten tegen sc Heerenveen veiliggesteld. Het team van John van den Brom had tot de rode kaart van Morten Thorsby in de 68e minuut veel moeite met de Friezen, maar scoorde vervolgens driemaal in de laatste tien minuten: 3-1. Heerenveen pakte dit kalenderjaar maar 37 punten en dat betekent het slechtste Eredivisie-jaar van de noorderlingen sinds 1993 (twintig punten, omgerekend naar drie punten per zege).

Het eerste half uur van de wedstrijd in Alkmaar was fraai om naar te kijken, maar daarna zakte het in. De eerste goede mogelijkheid was voor de thuisploeg: een vrije trap van Ricardo van Rhijn spatte op de lat uiteen. Het spel ging daarna wat heen en weer, maar tot echte kansen kwam het niet. Een schot van Guus Til ging hoog over en een inzet van Henk Veerman, na voorbereidend werk van Pelle van Amersfoort, was niet gevaarlijk.

Hoewel er niet veel scoringskansen waren, lag het tempo van de wedstrijd redelijk hoog. Heerenveen leunde vooral op Van Amersfoort, terwijl AZ nog een mogelijkheid kreeg om voor rust op 0-1 te komen. Na een intelligente pass van Joris van Overeem kreeg Thomas Ouwejan de bal uit een moeilijke hoek niet achter Warner Hahn.

Heerenveen kwam na de pauze goed uit de kleedkamers. Het team van Streppel zette flink druk, liet AZ niet tot voetballen komen en kreeg in de 48e minuut loon naar werken. Van Amersfoort kreeg de bal gelukkig voor de voeten en schoot beheerst binnen: 0-1. AZ zat in een moeilijke fase en raakte na ruim een uur spelen ook nog Wout Weghorst kwijt, die zich na een duel met Morten Thorsby moest laten vervangen.

Luttele minuten later benadeelde Thorsby de bezoekers: hij kreeg zijn tweede gele kaart voor een forse overtreding en moest inrukken. AZ profiteerde in de slottfase en zorgde voor de ommekeer. Denzel Dumfries werkte tien minuten voor tijd een voorzet achter zijn eigen doelman en daarnar sloeg Fred Friday toe. De vervanger van Van Overeem nam zowel de 2-1 als de 3-1 voor zijn rekening. AZ heeft nu evenveel punten als Ajax, dat zondag tegen Willem II speelt: 38 punten. Heerenveen staat negende, met 23 punten.

Wie gaat hoger eindigen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aparte pot, AZ wel sterker in de eerste helft, maar vergeten (weer) de doelpunten te maken. Heerenveen komt wat gelukkig op 0-1 en is daarna gewoon de betere. Dankzij de rode kaart van Thorsby en een eigen goal, komt AZ terug in de wedstrijd en eindelijk gaan de ballen er wel in.

En twee keer Friday, dat vind ik wel leuk voor hem.

Fred Friday, van schlemiel tot held in 1 week. Wat een heerlijke slotfase. Dit had ik niet meer verwacht na 75 minuten voetballen. AZ nu steady op de derde plek, waar gaat dit eindigen?

23 december 2017 om 22:44

Ik verwacht de derde plek

Een werkelijk achterlijke sliding op dito plaats op het veld leidt de nederlaag in. Thorsby bedankt!

23 december 2017 om 21:46

Thorsby vind ik al jaren een hersenloze kamikazepiloot.. waarom speelt zoiets bij Heerenveen. Of Heerenveen heeft geen ambitie..

23 december 2017 om 21:54

En Streppel niet te vergeten. We stonden al met 4 verdedigers en 4 middenvelders na die rode kaart. Dan nog eens 2 verdedigers erin brengen, en het gaat helemaal mis. En die rode kaart kon hij allang aan zien komen. Hij had Thorsby gewoon moeten wisselen. Rojas erin op rechts, en Kobayashi naar Thorsby zijn plek. Hopelijk komt nu het ontslag van Streppel want het is al heel 2017 niets met hem

Bizar.....Az uit vorm vandaag, weghorsr geblesseerd eraf, Heerenveen 90 minuten aan het verdedigen en de grootste flop aankoop van de laatste jaren, friday scoort

23 december 2017 om 21:47

Avdic vergeten? Holland? Gorter? Die vind ik nog een stukkie slechter hoor haha

23 december 2017 om 21:50

Och Avdic, haha, dat was er één hoor!

23 december 2017 om 21:54

Zo zonde dat hij er niks meer van kon haha :-p of hij het voetballen verleerd was. Ohw overtoom nog vergeten en bel hassani heeft ook nog niet overtuigd.

23 december 2017 om 22:03

Avdic was inderdaad veel slechter dan Friday.

23 december 2017 om 22:05

Kwam toen in dezelfde periode als Babalj, ook zo'n succes.

23 december 2017 om 22:40

Babalj die was ik helemaal vergeten haha dat zegt genoeg

23 december 2017 om 22:50

Nou ja, dat was ook meer een Australisch gokje. Avdic en vooral ook Pelle hebben best wat gekost.

23 december 2017 om 22:58

Brežančić niet te vergeten 😉

23 december 2017 om 23:01

Och ja, de man die binnen een half jaar de beste linksback van de eredivisie zou zijn...
Maar grossierde in fouten.

23 december 2017 om 23:12

Word nog spannend de slechtste aankoop laatste jaren haha gelukkig staan daar ook veel topaankopen tegenover

23 december 2017 om 23:37

Zeker waar en elke club heeft zijn lijst met miskopen. Voor wat betreft topaankopen, dit jaar Midtjo.

24 december 2017 om 12:29

Ik vind midtsjø echt geweldig samen met Svensson.

23 december 2017 om 21:58

Pelle werd ook tijden lang gezien als grote flop. In zijn laatste seizoen herstelde die zich nog aardig maar is nooit een groot succes geweest bij AZ. Bij Feyenoord echter de grote man en geliefd door het legioen.. Het kans soms gek lopen.

23 december 2017 om 23:10

Het kwam niet perse door het gebrek van kwaliteit van Pelle, maar omdat er 3 spelers voor hem stonden die beter waren (Dembele, El Hamdoi, Ari)

Haha Fred Friday, die kan er geen fuck van. Typisch dat Heerenveen hem weer in de gelegenheid brengt zijn doelsaldo op te vijzelen van heel beroerd naar hmwoa. Wij spelen echt altijd voor wonderdokter.
Domme kaart van Thorsby, maar ja, beperkte schoffelaars als hij kunnen helaas niet nadenken.

Domme rode kaart, anders had az nooit gewonnen. Net als afgelopen donderdag veel geluk voor AZ

23 december 2017 om 21:47

Heerenveen deed 94 minuten lang niets, karma

23 december 2017 om 22:02

Nar rust speelden we echt wel prima, tot rust was het apatisch. Met de rode kaart was het wel afgelopen maar tot dat moment hadden wij na rust wel degelijk de overhand (en de voorsprong).

23 december 2017 om 21:48

Geluk dwing je af

23 december 2017 om 21:49

Wat had AZ geluk mee donderdag? Met de loting tegen PEC? Mwah kan beter en slechter toch? Want AZ had geen geluk met de voetbalwedstrijd omdat ze niet hadden gespeeld toen

Fantastische actie ook van Streppel. 2 verdedigers erin voor 2 aanvallers. Kon AZ nog verder naar voren met als resultaat 3 doelpunten tegen in 10 minuten!

Gouden wissel van Streppel.....woudenberg betrokken bij 2 cruciale momenten. Kan de 0-2 zo binnenwerken en vergeet de voorzet bij de 2-1 er uit te halen. Nou, Heerenveen, niet alleen de goede mensen laten gaan, maar nu ook opruiming houden in de technische staf en in de selectie.

23 december 2017 om 21:51

Was Woudenberg in de heenwedstrijd ook al niet verantwoordelijk voor beide tegengoals?

23 december 2017 om 21:55

Ja, die arme jongen werd toen uitgefloten door de eigen aanhang. Ondanks dat ie er niks van kan, vond ik dat toen toch wel erg sneu!

23 december 2017 om 22:02

Ja, dat is altijd sneu inderdaad, maar goed, dat gebeurt bij elke club wel, ook bij AZ.

23 december 2017 om 22:06

Ik vind het ook sneu voor die jongen, had het ook helemaal niet verwacht, maar hij is met stip de slechtste verdediger die we in de geschiedenis van de club hebben gehad. Tenminste, hij speelt in ieder geval tot nu toe superberoerd en is Iedere wedstrijd de man die tegengoals inluidt.
Uitfluiten ben ik overigens zeer op tegen, gaat nergens over en je helpt niemand er mee. Jammer genoeg gebeurt dit ook bij ons.

Fredje komt er aan mensen! Eerste helft compleet gedomineerd en 2de helft Heerenveen tot 75ste minuut beter. Ik geloofde er niet meer in maar toch gewonnen! AZ de Duitsers van de competitie haha

Every day Friday.
Vaak verguisd en bespot op de tribune maar nu "hero for just one day".
Heerlijk dit, maar zonder rode kaart duidelijk puntverlies.

Stomme Friday. Nu maak je wel 2 goals. Je had die 2-2 moeten maken tegen Ajax en niet 2 goals tegen Heerenveen. Haha, nee zonder gekkigheid. Prima overwinning van AZ. Worden wel derde op deze manier.

23 december 2017 om 22:00

De competitie duurt nog lang. Als AZ zo blijft presteren moet het kunnen, zeker zolang de concurrentie (Pec, Utrecht, Vitesse en natuurlijk Feyenoord) punten blijft verspelen.

Slechtste jaar sinds 1993, bij lange na niet slechtste selectie. Helemaal klaar met Streppel. Tijd voor een coach met ideeen en visie, rampzalig dit

23 december 2017 om 22:00

Streppel out?

23 december 2017 om 22:04

Dat is niets te vroeg. Je kunt op deze manier niet doorgaan. Nog even de statistiekjes erbij:

41 gespeeld: 11 gewonnen - 7 gelijk - 23 verloren. Doelcijfers 53 - 75

Van de 11 gewonnen wedstrijden 1 wedstrijd tegen een linkerrijtje team.

Dat is toch geen basis waar je op verder kunt? Vorig jaar ook een dramatische val gezien in het seizoen, dit jaar al veel eerder en er is weinig zicht op beter.

24 december 2017 om 10:19

Wat wil Heerenveen nou eigenlijk. Vanaf minuut 15 beginnen met tijdrekken. Dit was echt Heerenveen onwaardig. In het 1e kwartier van de 2e helft zag je dat ze het best wel kunnen maar daarvoor en daarna was het niet het Heerenveen zoals we dat ooit kenden.

23 december 2017 om 22:05

Hamstra, nu reageren en Streppel eruit. Wat een slecht jaar😭😫

23 december 2017 om 22:46

Gerrie Genemuiden en Streppel zijn twee handen op 1 buik, dus dat blijft dikke mik. Alhoewel, dat dacht ik ook van met Bergkamp/v.d.sar/keizer, en zie dat het toch beter kan aflopen. Al had ik die hypocriet van van der Sar ook graag zien gaan.

Heel merkwaardig dat vz alleen de rode kaart van thorby behandeld, maar dat er geen woord over de natrap van midtjo gerept wordt. Dit terwijl dit gwn cruciaal was anders had az met 10 man gespeeld vóór heereveen met 10 man kwam te staan. Ook opvallend dat ik er niets in de reacties over zie. Verder een goede 1e seizoenshelft voor az en een leuk talentvol team, behalve de twee (matige) spitsen.

23 december 2017 om 22:30

Daar kwam AZ ook zeker goed weg, want als de scheids dat ziet is het rood en terecht.

24 december 2017 om 08:30

En penalty/ovstructie bij van overeem... Huntelaar kreegvoor minder een penalty tegen az

Het Alkmaars kwartiertje......
AZ scoort dit seizoen opvallend vaak in de laatste 10-15 minuten. Het is dat Friday tegen Ajax blunderde anders had het ook toen de wedstrijd rechtgetrokken.
De ploeg blijft vooral goed voetballen in die fase van de wedstrijd en de tegenstanders kunnen het tempo niet meer aan en maken in de nood cruciale fouten.
Is dat geluk ? Nee, AZ dwingt dat af omdat het blijft voetballen i.p.v. hoge ballen voor de pot.

Hoezo az boven ajax wil ik nog wellus zien gaat niet gebeuren, az laat nog wel wat punten liggen en ajax misschien ook wel iets maar niet zoveel als az hoor

24 december 2017 om 12:33

Waarom niet? Nu is er bestuurlijke crisis. Dat geeft een elftal altijd onrust. Die jonge jongens van AZ krijgen nu lekker paar weekjes rust en komen sterker uit de winterstop omdat ze weten wat er nu gevraagd word. Ik wil het nog wel eens zien of ajax boven AZ blijft

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren